ΚΟΛΑΦΟΣ, το άρθρο του δικηγόρου Δημήτρη Δασκαλάκη, για το “Συγνώμη” του Θ. Πλεύρη,

ΚΟΛΑΦΟΣ, το άρθρο του δικηγόρου Δημήτρη Δασκαλάκη, για το “Συγνώμη” του Θ. Πλεύρη,

13 Σεπτεμβρίου, 2021 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,133
Μοίρασέ το

 

Η υποχρεωτική έκφραση συγγνώμης που επιβάλλεται ως προϋπόθεση για την ανάληψη δημόσιου αξιώματος

Όταν έχουν γραφτεί βιβλία που αποδεικνύουν πως το Κοινοβούλιο είναι μια σφηκοφωλιά των εβραιοσιωνιστών, τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει.

Αρκεί να θυμηθούμε την διαταγή του μοναδικού ΕΛΛΗΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΜΑΣΣΟΝΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΣΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Η Ελλάδα, κυβερνιέται από το ΚΙΣ και την Μασσονία.

Αυτά ως ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου.

Άρθρο Δημητρίου Νικ. Δασκαλάκη, Δικηγόρου Αθηνών

 

Με προφανή κατάπληξη και θυμηδία πληροφορηθήκαμε ότι ο νέος Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης, έσπευσε να συμμορφωθεί στην αξίωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) να εκφράσει δημόσια συγγνώμη για αντισημιτικές δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο ίδιος, ως πληρεξούσιος δικηγόρος, στο πλαίσιο ποινικής δίκης υπεράσπισης του πατέρα του.

Πρόκειται για μια θλιβερή και ταυτόχρονα ανησυχητική είδηση.

Ο νέος υπουργός υγείας αποκήρυξε δημόσια, καθ΄ υπόδειξη του ΚΙΣ, τις θέσεις του πατέρα του (αφού διαφωνούσε με αυτόν, γιατί δεν έσπευσε νωρίτερα να διαχωρίσει την θέση του αλλά το έπραξε μόλις τώρα, κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, και μετά την επίδοση «πολιτικού τελεσιγράφου» από το ΚΙΣ;) ο οποίος του είχε συμπαρασταθεί προ ετών στο νοσοκομείο, όταν έδινε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή.

Εγκαλείται ο κ. Πλεύρης από το ΚΙΣ για συγκεκριμένη δήλωση που έκανε κατά την ενάσκηση του υπερασπιστικού του καθήκοντος (κατά την αγόρευση), ενώ είναι γνωστό ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος δεν ελέγχεται για τις δηλώσεις  στις οποίες προβαίνει προκειμένου να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τον εντολέα του και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται μαζί του ή με τις ιδέες του ή με τις απόψεις που αυτός εκφράζει.

Η κατά παραγγελία και με επιτακτικό τρόπο απαίτηση από το ΚΙΣ για δημόσια έκφραση συγγνώμης, συνιστά απόδειξη φοβερής κατάπτωσης των ελληνικών πολιτικών ηθών και βαριά προσβολή της ελευθερίας της έκφρασης και γνώμης αλλά και της επαγγελματικής αξιοπρέπειας ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας που νιώθει να ελέγχεται και να παρακολουθείται κατά την ενάσκηση του ιερότερου καθήκοντος, εκείνου της υπεράσπισης.

Ελέγχεται κάποιος για κάτι που είπε όχι ως  προσωπικότητα αλλά ως πληρεξούσιος δικηγόρος στο πλαίσιο της υπεράσπισης του εντολέα του.

Ο ΔΣΑ ποιά θέση παίρνει για αυτό; Πως διασφαλίζεται η ελευθερία έκφρασης του πληρεξουσίου δικηγόρου, κατά την ενάσκηση των υπερασπιστικών του καθηκόντων;

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι σε ανύποπτο χρόνο (το 2017) ο κ. Πλεύρης είχε ήδη προβεί σε δημόσια τοποθέτηση (ανάρτηση) με την οποία δήλωνε τον σεβασμό του στα θύματα του εβραϊκού ολοκαυτώματος και ως εκ τούτου δεν υπήρχε θέμα δημόσιας έκφρασης συγγνώμης.

Δεν ταπεινώθηκε προσωπικά μόνο ο κ. Πλεύρης, αλλά στο πρόσωπό του ταπεινώθηκε ο Έλληνας Υπουργός Υγείας.

Απαίτησε το ΚΙΣ την ρητή και δημόσια έκφραση συγγνώμης, ως αναγκαία προϋπόθεση για την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν υπερασπίζεται την προσωπική και επαγγελματική του αξιοπρέπεια, την τιμή της οικογένειάς του, πιστεύετε ότι θα υπερασπιστεί την πατρίδα, τον λαό και την δημόσια υγεία;

Η υποταγή του σε εξωθεσμικά κέντρα στοιχειοθετεί ότι θα είναι ένας (ακόμη;) υπουργός υπό κηδεμονία και επίβλεψη, που δεν θα λογοδοτεί στον κυρίαρχο Ελληνικό λαό που τον ανέδειξε στο αξίωμα του βουλευτή αλλά θα υπακούει πρόθυμα στα κελεύσματα των παράκεντρων εξουσίας, γεγονός που προμηνύει εφιαλτικές στιγμές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών, ενώ κρίνεται πολύ πιθανό ότι θα είναι εκείνος ο υπουργός ο οποίος θα επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο σύνολο του ελληνικού λαού.

 

Αν ο κ. Πλεύρης δεν ζητούσε δημοσίως συγγνώμη, πιστεύει κανείς ότι θα παρέμενε στην θέση του υπουργού υγείας;

Επαναφέρεται το παλαιό ρητορικό ερώτημα «ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο»; Αλλά η απάντηση είναι πλέον λίγο-πολύ γνωστή.

Είναι όμως εξίσου σημαντικό να μην εξοικειωθούμε με τον σκιώδη έλεγχο που ασκείται στην ελληνική κυβέρνηση, και μέσω αυτής, στον ελληνικό λαό.

 

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» της 12-9-2021, σελ. 06β/22

 

 

 

 

Προβολές : 1,133


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα