Μήπως έχει δίκιο ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, που κατηγόρησε για διβαρκία τον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό;;;

Μήπως έχει δίκιο ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, που κατηγόρησε για διβαρκία τον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό;;;

16 Δεκεμβρίου, 2021 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,408
Μοίρασέ το
Μήπως έχει δίκιο ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, που κατηγόρησε για διβαρκία τον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό;;;

 

Ο Κ. Φαρσαλινός στάθηκε και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ηλικιωμένους, το οποίο χαρακτήρισε ως «αποτυχία»

“Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Και να σημειώσω, με προσβάλλει ως άνθρωπο πλήρως εμβολιασμένο, παρόλο που δεν με αγγίζει προσωπικά.

Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που επένδυσαν και επενδύουν στην τρομοκρατία, το φόβο και την παραπληροφόρηση.”

Μήπως έχει δίκιο ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, που κατηγόρησε για διβαρκία τον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό;;;

 

 

 

Ρεπορτάζ Καλλιόπη Σουφλή

 

Ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, έγραψε πρόσφατα στην σελίδα του στο f.b. περί … διβαρκίας… (εδώ).

Και σ’ αυτή τη διαβαρκία, αναφέρθηκε και στο παράδειγμα του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, γράφοντας επί λέξει:

Υπάρχει μία κατηγορία ειδικών της ιατρικής επιστήμης (σε αυτήν ανήκει και ο κ. Φαρσαλινός) που πατούν σε δύο βάρκες: με το ένα πόδι στη βάρκα του ΟΧΙ της υποχρεωτικότητας και με το άλλο στη βάρκα του ΝΑΙ του €μβολιασμού. Πρόκειται για το φαινόμενο της ούτω καλουμένης “διβαρκίας”, στο οποίο επιφυλάσσομαι να αναφερθώ προσεχώς. (εδώ)

Σήμερα, διαβάζω τις τελευταίες δηλώσεις του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, και αρχίζω να ανεβάζω πίεση…

Τι λέει στην ουσία ο κ. Φαρσαλινός;

“Αυτά τα εμβόλια είναι τα χειρότερα στην ιστορία, από την άποψη της χρονικής διάρκειας της ανοσίας, η οποία είναι πολύ περιορισμένη.”

Όλη η ουσία γι αυτόν είναι τα εμβόλια στην χρονική τους διάρκεια στην ανοσία…;;;

ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΚΑΘ’ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ;;;

Όχι αυτά καθ’ αυτά τα εμβόλια, που έγιναν μέσα σε δυο ώρες, και προκαλούν τεράστια προβλήματα με χιλιάδες σοβαρές παρενέργειες και θανάτους, αλλά ως προς την χρονική τους διάρκεια στην ανοσία;;;

Βρείτε μου την ψηλότερη κορφή βουνού, να πάω να πέσω.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. (εδώ κι εδώ)

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ.(εδώ κι εδώ)

Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ, ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΝΟΝ;

Τότε, να του υπενθυμίσω τι δήλωνε ίδιος πριν λίγους μήνες, με αφορμή τις δηλώσεις ενός καθηγητή για την υποχρέωση εμβολιασμού όλων των φοιτητών του. (εδώ)

Όταν αναφέρεται στα εμβόλια, χαρακτηρίζοντάς τα ως ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, τι εννοεί …ο ποιητής;;;

Ας δούμε μαζί τι δηλώνει…

 

Κ.Φαρσαλινός: «Σκουπίδια και παρανοϊκοί όσοι εφαρμόζουν τέτοια μέτρα – Τα χειρότερα εμβόλια στην ιστορία»

Εμβόλια χημειοπροφύλαξης – Κλαυσίγελος η «Επιχείρηση Ελευθερία» – Κάθε τρεις μήνες εμβολιασμός – Σε «γνωστική ασυμφωνία» οι εμβολιασμένοι – Η επιστήμη έχει πολιτικοποιηθεί.

Καταιγιστικός ήταν μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη, ο γιατρός, επιστημονικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

«Έχουμε την συνέχιση και την κλιμάκωση του χάους, μιλάμε πραγματικά για ακατανόητες και αψυχολόγητες ενέργειες» σχολίασε ο κος Φαρσαλινός αναφορικά με την απόφαση να μειωθεί στο 3μηνο η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης.

«Ντροπή για τους επιστήμονες που το αποφάσισαν, ντροπή και για τους πολιτικούς που υποτίθεται ότι δέχτηκαν την εισήγηση. Αν και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει επιστήμονας που πήρε τέτοια κατάπτυστη απόφαση,χωρίς εντολή από την πολιτική αρχή.

Σε άλλες χώρες αυξάνεται η διάρκεια στα πιστοποιητικά νόσησης μέχρι και 12 μήνες, με ανοιχτό το παράθυρο να πάει και περαιτέρω.

Στην Ελλάδα αυτό που αποφάσισαν, καταργεί και την επιστημονική και την κοινωνική λογική.

Αυτό που υποψιάζομαι δυστυχώς είναι ότι έχουμε πολιτική εντολή και υπακοή των ειδικών.

Υπάρχει πληθώρα επιστημονικών δεδομένων εδώ και μήνες τα οποία ξεκαθαρίζουν ότι η φυσική ανοσία είναι σαφώς ανώτερη, πολύ ισχυρότερη από την εμβολιαστική.

Εδώ μιλάμε για τιμωρία νοσησάντων, στους οποίους θα επιβάλλουν στη συνέχεια και να εμβολιαστούν» ανέφερε.

«Αυτά τα εμβόλια είναι τα χειρότερα στην ιστορία, από την άποψη της χρονικής διάρκειας της ανοσία, η οποία είναι πολύ περιορισμένη. Βλέπετε τον κλαυσίγελο των “επιχειρήσεων ελευθερίας” που κατέληξαν σε τριμηνιαίους εμβολιασμούς και σε κάποιους ακόμα νωρίτερα – τρίτη δόση στον ένα μήνα στους ανοσοκατεσταλμένους – και να δούμε και πότε θα ρθει και η τέταρτη» σημείωσε.

«Αυτό πλέον αποκτά χαρακτήρα χημειοπροφύλαξης και όχι εμβολιασμού. Παίρνω δηλαδή μία αντιβίωση για να μην μολυνθώ, έχω προστασία τέτοιου τύπου..Βρείτε μου εσείς ένα εμβόλιο που να χορηγείται ανά τρίμηνο» συνέχισε ο κος Φαρσαλινός.

«Δείτε τη γελοιότητα των αποφάσεων και συζητήσεων για υποχρεωτικό εμβολιασμό μαζικό, για κοινωνικό δικαίωμα ,για αλήτες ή ανόητους μη εμβολιασμένους, τα κρεσέντο δημοκρατίας από αριστερής, υποτίθεται, ιδεολογίας ανθρώπους, για να καταλάβετε τι μας περιμένει από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Γιατί ο κύριος Ανδρουλάκης τι έκανε; Είπε να εφαρμόζονται πιστοποιητικά στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. Νέος άνθρωπος με νέες ιδέες υποτίθεται. Έχουμε ζήτημα Δημοκρατίας. Δεν πειράζει να το λέμε πειράζει ότι συμβαίνει, έχουμε ζήτημα τεράστιο και μάλιστα χωρίς λόγο. Ο ιός δεν εξαφανίζεται, ούτε σχεδόν εξαφανίζεται, με εμβόλια που χρειάζονται κάθε τρίμηνο, που έχουν περιορισμένης διάρκειας προστασία. Είναι αστειότητα και που το συζητάμε, το τείχος ανοσίας είναι πραγματικά παραμύθια του Ιουλίου Βερν. Πληρώνουμε αυτή τη στιγμή σε θανάτους και πιέσεις στο σύστημα υγείας δύο πράγματα: Πρώτον την αναλγησία και την αδίστακτη συμπεριφορά της πολιτικής αρχής, που έχει στείλει στην πείνα 7.000 υγειονομικούς. Μιλάμε για κατάπτυστες αποφάσεις που δείχνουν μία αμετροέπεια, ένα αυτοκρατορικό ύφος, μία εγωπάθεια. Έχουν διαλύσει το σύστημα υγείας με δική τους ευθύνη και έχουν το θράσος να κρατάνε και την καρέκλα και να μιλούν για νομιμότητα Και το δεύτερο είναι ότι δεν μπορούν αυτά τα εμβόλια να εξαφανίσουν τον ιό. Τελείωσε, είναι ξεκάθαρο εδώ και μήνες Άρα ο εμβολιασμός γίνεται για ατομική προστασία. Επιβολή ατομικής προστασίας δεν γίνεται σε δημοκρατικά καθεστώτα, έληξε. Μιλάμε για πατερούληδες, μιλάμε για προστάτες άλλων εποχών, για διατάγματα για την προστασία του λαού και του Κράτους, μιλάμε για τέτοιες καταστάσεις πλέον. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει έχουν καταλύσει τη δημοκρατία και το δυτικό πολιτισμό, πανευρωπαϊκά. Γιατί η ανοσία από τη νόσο κρατάει τρεις μήνες; Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό και λογικό, ακόμα και μη επιστημονικό δεδομένο ή επιχείρημα, είναι ξεκάθαρα εσκεμμένη απόφαση. Μην κοιτάτε που οι συνάδελφοί σας δεν έχουν ρωτήσει κανέναν γιατί έγινε 3μηνο στην Ελλάδα και είναι 12μηνο σε άλλες χώρες, έχουμε κάτι στα γονίδιά μας σαν Έλληνες και δεν κρατάει η ανοσία μας;

Αυτά είναι επιστημονικά ανέκδοτα. Να μας πουν αν ήταν απόφαση επιστημονική που καταργεί την επιστημονική λογική και την επιστημονική γνώση ή αν ήταν εντολή πολιτική στην οποία υπάκουσαν οι επιστήμονες» σχολίασε ο κος Φαρσαλινός..

Αναφορικά με πληροφορίες από γονείς που γιατροί τους είπαν ότι τα παιδιά τους που έχουν νοσήσει πρέπει μετά από έναν μήνα να κάνουν το εμβόλιο, ο κός Φαρσαλινός, ανέφερε:

«Δεν θα κρίνω την απόφαση κανενός, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις του και αυτό ακριβώς υποστηρίζω.

Το δικαίωμα στον καθένα να αποφασίζει με ελεύθερη και ενήμερη συναίνεση, χωρίς εκβιαστικού τύπου διλήμματα.

Δεν θα κρίνω κανέναν γονιό εφόσον πιστεύει ότι είναι σωστά και τεκμηριωμένα ενημερωμένος, ας κάνει ότι νομίζει .

Τα δεδομένα που έχουμε καταδεικνύουν τη σαφώς ισχυρότερη, συντριπτικά ισχυρότερη ανοσία από τη νόσο, σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Εδώ μιλάμε για ένα σκάνδαλο, μιλάμε για προσβολή της νοημοσύνης και της ηθικής των πολιτών.

Μας προσβάλλουν, μας θεωρούν ανόητους.

Θεωρούν όλους εμάς τους πολίτες ανόητους όταν παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.

Έτσι κι αλλιώς από ότι φαίνεται η πολιτική εξουσία με όλη τη στάση της αυτούς τους μήνες, καταδεικνύει αυτό το οποίο ξέραμε και από παλιά: ότι η πολιτική εξουσία θεωρεί τους πολίτες ηλίθιους και για αυτό ασχολείται μαζί τους μόνο τις εκλογές όπου εκλιπαρεί την ψήφο τους και στη συνέχεια τους αντιμετωπίζει ως χαμηλής νοημοσύνης ηλίθιους.

Αυτό συμβαίνει και σήμερα και αυτό είναι ολοφάνερο.

Το πρόβλημα είναι ότι έχει αρχίσει και τμήμα της επιστήμης να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως ηλίθιους.

Έχει πολιτικοποιηθει η επιστήμη, κάνουμε πολιτική με πτυχία ιατρικής».

Αναφορικά με τους εμβολιασμενους ο κος Φαρσαλινός ανέφερε ότι «βιώνουν το φαινόμενο της γνωστικής ασυμφωνίας».

«Το ζήτημα είναι ποιος έχει το καθαρό μυαλό. ποιος έχει ακόμη ενεργοποιημένη τη σκέψη του για να το δει μπροστά του. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν ξεχάσει την επιχείρηση ελευθερίας των δύο δόσεων και την ανακοίνωση πέρσι ότι τελειώσαμε με την πανδημία διότι ήρθαν τα εμβόλια, ξέχασαν τα σόου με τις μεταφορές των εμβολίων όπου ήταν τόσο μυστικές. Αυτές οι γελοιότητες της ξεχάσαμε. Όταν συμμετέχουμε συνειδητά σε μία κατάσταση που θα μας σώσει από κάτι και τελικά την πατάμε και όχι μόνο δεν σωζόμαστε, αλλά ελευθερία δεν ξαναβλέπουμε, τότε αισθανόμαστε τόσες πολλές τύψεις για το ότι αποτύχαμε οικτρά ότι μας κορόιδεψαν, που ο ίδιος ο εγκέφαλος μας αυτοπροστατεύει- υποσυνείδητα συμβαίνει αυτό- και μας κάνει να μη βλέπουμε και να μη ζούμε την πραγματικότητα, αυτό λέγεται γνωστική ασυμφωνία. Είναι επιστημονικός όρος στην ψυχολογία. Την έχεις πατήσει και λες τι ωραία που πήγαν όλα, διότι δεν μπορείς να αντέξεις στις τύψεις ότι πήρα μέρος σε κάτι το οποίο αποδείχτηκε παταγώδης αποτυχία. Είναι εντυπωσιακό. Αυτά έχουν ξαναγίνει και στο παρελθόν, η μεθοδολογία είναι ακριβώς η ίδια, είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει τα φαινόμενα που ζούμε σήμερα είναι ακριβώς τα ίδια ως φαινόμενα ως συμπεριφορές ως πολιτικές, δεν αλλάζει τίποτα».

«Έχω πει επανειλημμένως ότι τιμωρούνται και οι άλλοι.

Αυτοί που νομίζουν ότι είναι πρωταγωνιστές θα καταλάβουν πολύ σύντομα ότι είναι και αυτοί κομπάρσοι και φτωχοί κομπάρσοι.

Είδατε τις πρώτες αυξήσεις στο ρεύμα, έρχονται και επόμενες Είδατε πού πήγε η τιμή του φυσικού αερίου θα έρθει η ώρα, έρχεται η επισιτιστική κρίση.

Τα λέγαμε πριν από μήνες και ήμασταν οι αιρετικοί συνωμοσιολόγοι»είπε.

Ο κύριος Φαρσαλινός υποστήριξε ότι στη συνέχεια έρχεται η σειρά της “κλιματικής αλλαγής” και προέτρεψε τους ακροατές του Focus Fm «να διαβάσουν όσα έχουν γραφτεί για την εργαλειοποίηση της πανδημίας και τα μέτρα περιορισμού για να σώσουμε το κλίμα».

«Μιλάμε για αμφιβόλου ψυχικής ισορροπίας ανθρώπους που κινούν τα νήματα παγκοσμίως Και αναβιώνουν θεωρίες που είχαμε ακούσει στα τέλη του 18ου αιώνα. Όταν τα λέγαμε αυτά το 2019 ακόμα και το 2020 ίσως μας θεωρούσαν και ασθενείς ή ότι από κάπου δραπετεύσαμε. Τώρα είναι πραγματικότητα, γίνονται ήδη, Όποιος το αρνείται τώρα, απλά φοβάται να το αποδεχτεί, φοβάται να το δει.

Καταλαβαίνετε με ποιους έχουμε μπλέξει; Το cnbc είχε ένα άρθρο το 2017 όπου μας έκαναν μάθημα ηθικής για το ότι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παιδιά γιατί καταστρέφουμε το κλίμα.

‘Όλα αυτά συνέβαιναν και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν μπορούσαν να περάσουν στην κοινωνία διότι κανένας δεν θεώρησε το κλίμα ως προσωπική ατομική απειλή ζωής.

Τώρα με την πανδημία ξεσηκώθηκαν όλα αυτά τα αρρωστημένα μυαλά και θα μας επιβάλουν πράγματα διότι τα συνηθίσαμε. Δεν θα σταματήσουν», δήλωσε.

«Το ζήτημα είναι πολιτικό και για αυτό βλέπετε συμβούλους αξιωματικής αντιπολίτευσης, βλέπετε πρόεδρο κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης να κάνουν τις πιο κατάπτυστες δηλώσεις και να μην κουνιέται φύλλο.

Ο άλλος ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θέλει να αποκλείσει από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Στην ιστορία της ανθρωπότητας τα μεγαλύτερα σκουπίδια έχουν εφαρμόσει τέτοιου είδος μέτρα και τέτοιου είδους καταστάσεις στην κοινωνία.

Τα μεγαλύτερα εκτρώματα στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν κάνει τέτοια πράγματα», κατέληξε.

 

 

Πηγή

 

Παραθέτω μια ακόμη ανάρτηση με τον Κωνσταντίνο Φαρσαλινό, προκειμένου να αντιληφθείτε το πνεύμα της διβαρκίας…

Η συνέντευξή του είναι από τον Ιούλιο του 2021.

Και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του ως προς την τρομοκρατία που επιβάλει η κυβέρνηση. Είναι η απόλυτη δικτατορία και η επιβολή του κουμμουνιστοναζισμού.

Αυτή όμως είναι μια πολιτική τοποθέτηση… κάτι σαν “πολιτική εσωτερική αντιπολίτευση”.

Όταν όμως ως γιατρός είναι εμβολιασμένος και ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική, με συγχωρείτε αλλά κάτι δεν κολλάει… δεν συμφωνείτε;;;

Και για να μην παρερμηνευθούν τα γραφόμενά μου, ως προς το “εμβολιασμένος”, να ξεκαθαρίσω πως είναι δικαίωμα του καθενός αν θα εμβολιαστεί ή όχι…

ΑΛΛΑ…

Είναι δυνατόν γιατρός και μάλιστα καθηγητής, να μην γνωρίζει ότι το εμβόλιο δημιουργήθηκε μέσα σε δυο ώρες, ότι ο ιός δεν έχει απομονωθεί, ότι περιέχει γραφένιο και άλλα τοξικά επικίνδυνα σκουπίδια, τη στιγμή που ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, δείχνει πιο καλά πληροφορημένο από τον ίδιο, για την επικινδυνότητα του εμβολίου;

Ας μην ξεχνάμε πως ο Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, είναι  καρδιολόγος και ερευνητής στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Παρένθεση…

Χρειάζεται να σας θυμίσω περί του Ωνασείου Καρδιολογικού κέντρου;

Θυμάστε πέρυσι τα Χριστούγεννα, τους νεοταξίτικους στολισμούς στην Αθήνα, που επιχορήγησε το Ωνάσειο;

Όχι… δεν έχει σχέση μ’ αυτά ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.

Όταν όμως ως καθηγητής, εκφέρει την άποψή του, γνωρίζει πως έχει βαρύτητα.

Βέβαια το πόπολο, δεν μπορεί να διαχωρίσει κάποια απλά πράγματα και αδυνατεί να κατανοήσει την διβαρκία, του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, όπως την χαρακτήρισε ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Βαθιώτης.

Υπάρχει μία κατηγορία ειδικών της ιατρικής επιστήμης (σε αυτήν ανήκει και ο κ. Φαρσαλινός) που πατούν σε δύο βάρκες: με το ένα πόδι στη βάρκα του ΟΧΙ της υποχρεωτικότητας και με το άλλο στη βάρκα του ΝΑΙ του €μβολιασμού. Πρόκειται για το φαινόμενο της ούτω καλουμένης “διβαρκίας”, στο οποίο επιφυλάσσομαι να αναφερθώ προσεχώς.“, γράφει ο Καθηγητής κ. Κ. Βαθιώτης.

Εξαίρετος “λογοπαίχτης” ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ξεσηκώνει αρκετούς που τον θαυμάζουν, αλλά αδυνατούν να σκεφθούν το απλό. Απόδειξη και τα σχόλια που έκανε κάτω από την ανάρτηση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Βαθιώτη, και κάποιοι αφελείς, έτρεξαν να επιβραβεύσουν…

Κάποιοι από αυτούς που επικρότησαν τα γραφέντα  του κ. Βαθιώτη, επικρότησαν στην συνέχεια και τα γραφέντα  του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού! ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ!!!

 

Προτείνει στον κόσμο τον εμβολιασμό… και παράλληλα ασκεί και “εσωτερική αντιπολίτευση” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα δικτατορικά μέτρα που παίρνει…;;;

Και ως προς το δεύτερο, επικροτώ τις δηλώσεις του.

Τελικά, μήπως ο ίδιος δεν πληροφορεί σωστά τον λαό, ως οφείλει;;;

Γιατί δεν τον άκουσα ποτέ να αναφέρεται στο Γραφένιο, στην Λερναία Ύδρα, στις σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου.

Αν το έχει πράξει, παρακαλώ διορθώστε με… δεν τα προλαβαίνω όλα…

Η … “μισή αλήθεια”, δεν είναι παραπληροφόρηση;;;

Αν αυτό δεν λέγεται διβαρκία, τότε, πως λέγεται;;;

Μήπως έχουμε χάσει τελείως το αληθινό νόημα του “πατά σε δυο βάρκες”…;;;

Ή επί το λαϊκότερον: “δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”…

Λυπάμαι, αλλά αρνούμαι να υποτιμούν την νοημοσύνη μου… 

Διβαρκία ή διγλωσσία, μου είναι τελείως απωθητικά.

Μ’ αρέσουν αυτοί που μιλάνε την ξεκάθαρη γλώσσα. Τη γλώσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Συνέντευξη Κ.Φαρσαλινού: «Εποχές βίας και τρομοκρατίας βιώνει η Ελλάδα – Στο γύψο η κοινωνία; Αδιανόητο»!

Ο Κ. Φαρσαλινός στάθηκε και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ηλικιωμένους, το οποίο χαρακτήρισε ως «αποτυχία»

Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Και να σημειώσω, με προσβάλλει ως άνθρωπο πλήρως εμβολιασμένο, παρόλο που δεν με αγγίζει προσωπικά.

Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που επένδυσαν και επενδύουν στην τρομοκρατία, το φόβο και την παραπληροφόρηση.

 

Συνέντευξη Κ.Φαρσαλινού: «Εποχές βίας και τρομοκρατίας βιώνει η Ελλάδα – Στο γύψο η κοινωνία; Αδιανόητο»!

Με άσκηση βίας, εκβιασμούς, τρομοκρατία και πολλά λάθη, έτσι διαχειρίζεται πλέον η κυβέρνηση την πανδημία και το πρόγραμμα εμβολιασμού, σύμφωνα με τον ιατρό Κωνσταντίνο Φαρσαλινό. 

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΔΙΔΕΑΔΥ (dideady.gr), μίλησε στο pronews.gr και αναφέρθηκε στο πρωτοφανές κλίμα βίας που επικρατεί με ευθύνη τόσο μέρους της επιστημονικής κοινότητας όσο και των αρχών.

 

«Ζούμε σε εποχές που για πολλούς ήταν αδιανόητο ότι θα βιώναμε τον 21ο αιώνα, εποχές άσκησης βίας, προσωπικής, επαγγελματικής, κοινωνικής και ψυχολογικής με πρόσχημα τη δημόσια υγεία», είπε αρχικά ο Κ. Φαρσαλινός, προσθέτοντας πως «η κοινωνία ασφυκτιά». Ενώ τόνισε με σκωπτικό ύφος ότι «στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας βάζουμε την κοινωνία σε γύψο; Αδιανόητο».

Όσον αφορά τα περί «προνομίων» ο Κ.Φαρσαλινός ήταν ξεκάθαρος «δεν υπάρχουν προνόμια, υπάρχει μόνο τιμωρία και εκβιασμός προς τους μη-εμβολιασμένους. Και συμβαίνει με ευθύνη τόσο μέρους της επιστημονικής κοινότητας όσο και των αρχών».

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει την αντίθεση του για τα μέτρα κοινωνικού διαχωρισμού, αλλά και παλαιότερα για τα ακραία μέτρα περιορισμών και τα οριζόντια lockdown, τόνιζε πως αυτό το κλίμα βίας «προσβάλει την αξιοπρέπεια και την ηθική». Μια άσκηση βίας, η οποία σύμφωνα με τον Κ.Φαρσαλινό «δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη δημόσια υγεία». 

«Από τα ακραία, καταστροφικά και εν τέλει αναποτελεσματικά οριζόντια μέτρα περιορισμών, μέχρι τη σημερινή απαράδεκτη, αναξιοπρεπή και εκβιαστική πίεση για τον εμβολιασμό, και το κλίμα τρομοκρατίας της κοινωνίας που θυμίζει έντονα την περσινή άνοιξη», είπε σχετικά με τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από τον κυβέρνηση. Ενώ έκανε λόγο και για «γκετοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό».

Παράλληλα περιέγραψε το που πάει η κοινωνία, λέγοντας πως «συναίνεση δια της βίας, δημιουργώντας συνθήκες ώστε να μην μπορεί κάποιος να ζήσει στην καθημερινότητα του, δεν υπάρχει. Έχει χαθεί το μέτρο και το όριο σε αυτά που συζητούνται και προτείνονται δημόσια, και τίποτα από αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.».

Όσον αφορά το λεγόμενο τείχος ανοσίας και αν τελικά μπορεί αυτό να επιτευχθεί η άποψη του γιατρού είναι πως «αν κάποιος νομίζει πως θα εξαφανιστεί ο ιός, νομίζω ότι πολύ απλά αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα ότι ο ιός αναμένεται να γίνει ενδημικός», τονίζοντας την άποψη του πως ο κορωνοϊός στο μέλλον θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως η γρίπη και οι άλλοι ιοί που προσβάλουν το αναπνευστικό. «Ήδη άρχισαν να το παραδέχονται δημόσια κάποιες χώρες», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Βρετανίας.

Υποστήριξε παράλληλα, για το τείχος ανοσίας και τα ποσοστά που ακούμε σε καθημερινή βάση, πως «Δεν υπάρχει άλλωστε ιστορικό προηγούμενο με εμβόλιο ή νόσο που δεν προσφέρουν μακροχρόνια ανοσία να οδήγησαν στην εξαφάνιση κάποιου λοιμογόνου παράγοντα που είχε τόσο ευρεία διασπορά», τονίζοντας πως «άλλωστε και οι ίδιοι οι CEO των εταιριών μιλάνε για 3η δόση και επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς».

Ουσιαστικά λοιπόν δεν θα εξαφανιστεί ο ιός, σύμφωνα με τον Κ. Φαρσαλινό, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα λέει η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» της κυβέρνησης, οι οποίοι ουσιαστικά ασκούν «βία» (όπως λέει ο Φαρσαλινός) προς τους πολίτες για να εμβολιαστούν, ώστε να κτιστεί το λεγόμενο τείχος ανοσίας.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις ο Κ.Φαρσαλινός είπε πως «συμπεριφερόμαστε σα να κυνηγάμε την ουρά μας, ένα κυνηγητό χωρίς τέλος».

Ο Κ. Φαρσαλινός στάθηκε και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στους ηλικιωμένους, το οποίο χαρακτήρισε ως «αποτυχία», επαναλαμβάνοντας την άποψη του πως το κύμα βίας που υπάρχει και ο εκβιασμός έναντι των πολιτών δεν έχει καμία σχέση με δημόσια υγεία, αλλά και πως τα «προνόμια» δεν στοχεύουν τις ευπαθείς ομάδες, κάτι που είναι λάθος.


«Το κλίμα τρομοκρατίας για τη νόσο μετατράπηκε σε κλίμα τρομοκρατίας για το εμβόλιο. Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που επένδυσαν και επενδύουν στην τρομοκρατία, το φόβο και την παραπληροφόρηση»,
τόνισε.

Τέλος αναφέρθηκε και στην φυσική ανοσία και στην πεποίθηση που υπάρχει πως όσοι έχουν νοσήσει πρέπει να εμβολιαστούν, λέγοντας πως είναι «πιο πιθανό να εμφανίσει νόσο COVID κάποιος που εμβολιάστηκε πριν από 6-7 μήνες, παρά να επανανοσήσει κάποιος που είχε COVID πριν από 6-7 μήνες».

Αναλυτικά όσα είπε στο pronews.gr ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων και το πρωτοφανές Απαρτχάιντ που ζούμε: 

«Η στρατηγική για τον εμβολιασμό έχει παρεκτραπεί πλήρως.

Δεν είμαι διατεθειμένος να υποκύπτω στον άτυπο «εκβιασμό» να καταθέτω κάθε φορά «πιστοποιητικό πεποιθήσεων και φρονημάτων» για τον εμβολιασμό.

Έχω τοποθετηθεί επανειλημμένως για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Σήμερα όμως δεν μιλάμε για στρατηγική δημόσιας υγείας, δεν υπάρχουν προνόμια, υπάρχει μόνο τιμωρία και εκβιασμός προς τους μη-εμβολιασμένους.

Και συμβαίνει με ευθύνη τόσο μέρους της επιστημονικής κοινότητας όσο και των αρχών. Εκβιασμός που στην πραγματικότητα αποτελεί πράξη βίας προς την κοινωνία με πρόσχημα τη δημόσια υγεία. Προσβάλει την αξιοπρέπεια, προσβάλει την ηθική, και είναι αδιανόητη η συμμετοχή, έστω και έμμεση, σε τέτοιες πρακτικές για όποιον σέβεται στοιχειωδώς τον εαυτό του και την κοινωνία.

Ζούμε σε εποχές που για πολλούς ήταν αδιανόητο ότι θα βιώναμε τον 21ο αιώνα, εποχές άσκησης βίας, προσωπικής, επαγγελματικής, κοινωνικής και ψυχολογικής με πρόσχημα τη δημόσια υγεία.

Δεν μου έχει ξανασυμβεί να λαμβάνω μηνύματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζω, μακροσκελή κείμενα χωρίς να ρωτούν τίποτα και χωρίς να ζητούν τίποτα, που απλά περιγράφουν τις συνθήκες ψυχολογικής πίεσης και απόγνωσης που βιώνουν σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο. Και αυτό αφορά το σύνολο της προσέγγισης για την πανδημία.

Από τα ακραία, καταστροφικά και εν τέλει αναποτελεσματικά οριζόντια μέτρα περιορισμών, μέχρι τη σημερινή απαράδεκτη, αναξιοπρεπή και εκβιαστική πίεση για τον εμβολιασμό, και το κλίμα τρομοκρατίας της κοινωνίας που θυμίζει έντονα την περσινή άνοιξη.

Η κοινωνία πλέον ασφυκτιά. Όλα αυτά με τι κίνητρο;

Στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας βάζουμε την κοινωνία σε γύψο; Αδιανόητο.»

Μήπως όλο αυτό γίνεται εξαιτίας των 30 εκατ. εμβολίων που έχει πάρει η Ελλάδα, δηλαδή 3 δόσεις για όλους τους Έλληνες; 

«Δεν το γνωρίζω, αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω. Άλλωστε θυμάμαι ότι κάποτε είχαμε πάρει πολλά εμβόλια που δεν χρειαστήκαμε γιατί τελικά δεν είχαμε σοβαρή πανδημία, και τα επιστρέψαμε. Αναφέρομαι στη γρίπη του 2009.

Δεν νομίζω πως είναι αυτός ο λόγος, άλλωστε στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μια σοβαρή πανδημία και πιθανώς θα τα χρειαστούμε.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε σήμερα ένα κλίμα που ξεπερνά την δική μου επιστημονική και κοινωνική αντίληψη.

Είναι κάτι που προσβάλει την αξιοπρέπεια και την ηθική του καθενός.

Και να σημειώσω, με προσβάλλει ως άνθρωπο πλήρως εμβολιασμένο, παρόλο που δεν με αγγίζει προσωπικά.

Αλλά δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια να συμμετάσχει σε αυτή την άσκηση βίας.

Θα το πω πολλές φορές, γιατί πλέον αυτό που συμβαίνει δεν είναι ούτε ενημέρωση, ούτε προσπάθεια να πεισθούν οι δύσπιστοι.

Δεν είναι δημόσια υγεία. Έχει ξεπεράσει πλέον και τα όρια του εκβιασμού, είναι βία.

Δεν μπορεί μια πολιτική δημόσιας υγείας να επιβάλλεται δια της βίας.» 

Λένε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι επικίνδυνοι για τους εμβολιασμένους, ισχύει κάτι τέτοιο; 

«Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί πρέπει να καταλάβει πως κινδυνεύει να μολυνθεί και από ανεμβολίαστους αλλά και από εμβολιασμένους που ενδεχομένως να προσβληθούν και είτε να παραμείνουν ασυμπτωματικοί, είτε να νοσήσουν ελαφρά και να μην το καταλάβουν.

Γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός μειώνει τη πιθανότητα να μολυνθείς και να εκδηλώσεις σοβαρή νόσο. Δεν προσφέρει όμως πλήρη προστασία.

Και γι’ αυτό το λόγο θα επαναλάβω πως δεν πρόκειται να εξαφανιστεί ο ιός, τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι πιθανότατα θα γίνει ενδημικός.

Υπάρχουν πλέον χώρες που το αποδέχονται αυτό δημόσια, όπως η Βρετανία και η Σιγκαπούρη. Και σιγά σιγά θα το αποδέχονται όλο και περισσότερες.

Συνεπώς, ο μη εμβολιασμένος είναι αυτός που κινδυνεύει περισσότερο, και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψη του ώστε να αποφασίσει, αν θέλει, να εμβολιαστεί.

Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη που στοχεύει στην ατομική και τη δημόσια υγεία, αλλά είναι μια παρέμβαση στο ανθρώπινο σώμα που πάντα σε μια δημοκρατική κοινωνία του 21ου αιώνα θα πρέπει να πραγματοποιείται με ελεύθερη συναίνεση.

Η λέξη συναίνεση δεν συμβαδίζει με τον εκβιασμό. Συναίνεση δια της βίας, δημιουργώντας συνθήκες ώστε να μην μπορεί κάποιος να ζήσει στην καθημερινότητα του, δεν υπάρχει.

Έχει χαθεί το μέτρο και το όριο σε αυτά που συζητούνται και προτείνονται δημόσια, και τίποτα από αυτά δεν έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Η γκετοποίηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός που επιχειρείται δεν είναι δημόσια υγεία.

Να είμαστε ξεκάθαροι.

Η συναίνεση πλέον έχει καταργηθεί στην πράξη.

Και την υπογραφή σου να έβαζες υπό το καθεστώς τέτοιας βίας, είναι άκυρη».

Έχω ένα παράδειγμα που ένα παιδί 16 ετών ρωτούσε πως θα πάρει εισιτήριο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και του απάντησαν να εμβολιαστεί γιατί είναι εν δυνάμει δολοφόνος: 

«Νομίζω πως επιβεβαιώνετε απόλυτα αυτά που περιγράφω περί άσκησης βίας, γιατί κι αυτό είναι άσκηση ψυχολογικής βίας. Και μάλιστα σε ανηλίκους. Αποκρουστικό.

Όλα όσα βλέπουμε το τελευταίο διάστημα είναι άσκηση βίας.

Λυπάμαι που αντί να ασχολούμαστε με τη δημόσια υγεία και τη σωστή, τεκμηριωμένη και ψύχραιμη ενημέρωση του πληθυσμού πάνω στα ζητήματα της πανδημίας, του ιού, της νόσου και του εμβολιασμού, επενδύσαμε σε ένα κλίμα τρομοκρατίας, το οποίο όχι μόνο συνεχίζεται εδώ και πάνω από ένα χρόνο αλλά πλέον εξελίσσεται και γίνεται όλο και πιο ακραίο.

Τελικά είναι ακριβώς αυτή η τακτική που σαμποτάρει τον εμβολιασμό και οδηγεί όχι μόνο σε ακόμη μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα αλλά και σε ακραίο αρνητισμό.

Αυτές οι τακτικές διογκώνουν τον κλίμα αμφισβήτησης, οδηγούν σε απώλεια εμπιστοσύνης, προκαλούν αποστροφή σε μεγάλα τμήματα της κοινωνία και διεγείρουν αντανακλαστικά άμυνας και αντίδρασης που ήδη έχουν οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Και αυτό θα συνεχιστεί.

Οι κοινωνικές αντιπαλότητες, ο στιγματισμός και η γκετοποίηση δεν οδήγησαν ποτέ σε ενιαίες και συγχρονισμένες συμπεριφορές κοινωνικής ευθύνης. Αντίθετα, δημιούργησαν πεδία σύγκρουσης, επιδεινώνοντας, αντί να λύσουν, προβλήματα.

Είναι πρωτοφανές και θλιβερό ότι η δημόσια υγεία γίνεται αφορμή για να επιβληθούν πρακτικές κοινωνικής απομόνωσης, στιγματισμού και ψυχολογικής βίας. Αυτά θυμίζουν άλλες εποχές.» 

Ακούγαμε πως θα κτίσουμε το τείχος ανοσίας όταν εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού, τώρα έγινε 80%-85% και στο μέλλον πιθανότατα θα αυξηθεί και άλλο. Τι συμβαίνει τελικά με τον «μαγικό» αριθμό; 

«Αν κάποιος με τον όρο «τείχος ανοσίας» περιγράφει την εξαφάνιση του ιού από την κοινότητα, νομίζω ότι πολύ απλά αρνείται να αποδεχθεί την πραγματικότητα ότι ο ιός αναμένεται να γίνει ενδημικός.

Η διασπορά του ιού είναι ήδη τεράστια, ενώ τα εμβόλια βοηθούν σημαντικά αλλά δεν αποτρέπουν πλήρως την μόλυνση και τη μετάδοση.

Άρα, η εξαφάνιση ή σχεδόν εξαφάνιση της νόσου και του ιού, όπως για παράδειγμα συμβαίνει σήμερα με την ιλαρά, την ερυθρά κτλ., είναι μια ουτοπία.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια το μέλλον, αρκετοί το έχουν προσπαθήσει το τελευταίο διάστημα με εντυπωσιακή αποτυχία, αλλά αυτό φαίνεται πως θα συμβεί με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Δεν υπάρχει άλλωστε ιστορικό προηγούμενο με εμβόλιο ή νόσο που δεν προσφέρουν μακροχρόνια ανοσία να οδήγησαν στην εξαφάνιση κάποιου λοιμογόνου παράγοντα που είχε τόσο ευρεία διασπορά.

Οι ίδιοι οι CEO των εταιριών που παράγουν τα εμβόλια μιλούν για booster δόσεις, για επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς, χωρίς να ξέρουμε ακόμα τη συχνότητα ή το διάστημα μεταξύ των επανεμβολιασμών.

Παραδέχονται λοιπόν ότι η ανοσία από τα εμβόλια δεν φαίνεται να είναι μακροχρόνια, και έχουμε επιπλέον και το ζήτημα των μεταλλάξεων.

Γνωρίζουμε ότι οι κορωνοϊοί μεταλλάσσονται, όχι με δραματικούς ρυθμούς αλλά μεταλλάσσονται.

Πόσες μεταλλάξεις έχουμε ακούσει από το φθινόπωρο του 2020 μέχρι σήμερα, πόσες δεν έχουμε ακούσει αλλά έχουν ήδη συμβεί, και πόσες θα δημιουργηθούν και στο μέλλον; Είναι κάτι αναμενόμενο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μας προκαλεί έκπληξη, ή πανικό, και δεν ξέρω αν η έκπληξη και ο πανικός που εμφανίζονται είναι γνήσιες και αυθόρμητες ή υποκριτικές αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης.

Ήδη έχει προκύψει η μετάλλαξη Δ+ στην Ινδία, και παρόλα αυτά συμπεριφερόμαστε σα να κυνηγάμε την ουρά μας, ένα κυνηγητό χωρίς τέλος».

Ο γιατρός Φαρσαλινός μίλησε για το πως θα μπορέσουμε να ζήσουμε στο μέλλον με τον ιό, αλλά και για τα χαμηλά ποσοστά που υπάρχουν σε εμβολιασμούς στους ηλικιωμένους: 

«Από εκεί και πέρα, προφανώς τα εμβόλια και όσοι ήδη έχουν νοσήσει συμβάλουν ώστε να μην είμαστε σε μια κατάσταση όπως πέρσι, όταν το 100% του πληθυσμού ήταν επίνοσο, δηλαδή ευαίσθητο να νοσήσει.

Σήμερα έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν την ατυχία να μολυνθούν από τον ιό, και έχουμε εκατομμύρια εμβολιασμένους.

Όλα αυτά θα συμβάλουν ώστε να ελαττωθεί η σοβαρότητα του προβλήματος, κυρίως αν έχουμε φροντίσει να εμβολιάσουμε όσον πιο καθολικά γίνεται τις ευπαθείς ομάδες.

Γνωρίζουμε καλά ότι ο κίνδυνος δεν είναι οριζόντιος, δεν αφορά στον ίδιο βαθμό όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Στην Ελλάδα, 30,5% του πληθυσμού άνω των 80 ετών δεν έχουν μπει ούτε στη διαδικασία προγραμματισμού να εμβολιαστούν (στοιχεία από 4/7, μέσω του ECDC).

Στους 70-79, 60-69 και 50-59 ετών έχουμε αντίστοιχα το 21,6%, 26,6% και 37,3% που δεν έχουν λάβει ούτε μία δόση εμβολίου.

Αυτό μόνο ως αποτυχία μπορεί να εκληφθεί, καθώς είναι οι κατεξοχήν ομάδες που κινδυνεύουν σοβαρά και είτε δεν τους έχουμε πείσει είτε δεν τους έχουμε προσφέρει τον εμβολιασμό.

Τι κάναμε για όσους έχουν κινητικά προβλήματα ή για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα;

Ενώ θα έπρεπε εδώ και καιρό να παράσχουμε κάθε διευκόλυνση για τον εμβολιασμό αυτών των ευαίσθητων ομάδων, με λύπη βλέπω τα ΜΜΕ να ασχολούνται με εμβολιασμούς σε παραλίες και σε πλατείες.

Αυτοί οι άνθρωποι προφανώς δεν θα βρίσκονται ούτε στις παραλίες, ούτε θα περιμένουν στις πλατείες ένα συνεργείο για να τους εμβολιάσει.

Μπορεί όσο πέφτει η ηλικία να πέφτει και η εμβολιαστικά κάλυψη, αλλά ταυτόχρονα πέφτει και ο κίνδυνος από τον ιό, άρα και το όφελος από τον εμβολιασμό.

Φυσικά για κανέναν δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος,

Πρέπει να μας απασχολεί όμως η σοβαρότητα της νόσου, και πρέπει λοιπόν να σταματήσει η «κρουσματολογία», το ανώφελο κυνήγι του αριθμού νέων κρουσμάτων.

Γνωρίζουμε ποιοι επιβαρύνουν τις δομές υγείας και ποιοι καταλήγουν στις ΜΕΘ.

Άρα ποιος θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα να εμβολιαστεί;

Πείτε μου λοιπόν αν κάποια απ’ αυτές τις ομάδες υψηλού κινδύνου θα πειστεί από τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί;

Θα πεισθεί ένας 80χρονος να εμβολιαστεί επειδή θα στερηθεί την είσοδο σε ένα κέντρο διασκέδασης;

Γιατί δεν επικεντρωνόμαστε στους ευπαθείς, αλλά αντίθετα τους αγνοούμε και φτάνουμε στο σημείο να ασκούμε αφόρητες πιέσεις που καταλήγουν σε εκβιασμό για να εμβολιαστούν άνθρωποι με μικρότερο ή ελάχιστο κίνδυνο;

Αυτό δεν είναι δημόσια υγεία. Η δημόσια υγεία είναι ασύμβατη με τη βία, την αναξιοπρέπεια, και τον εκβιασμό».

Σε 2-3 χρόνια μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε ξανά την ίδια συζήτηση, καθώς θα έχουμε εμβόλια τα οποία πιθανότατα θα προσφέρουν πιο ισχυρή ανοσία; 

«Πέφτουμε πάλι στην παγίδα της «κρουσματολογίας». Κυνηγάμε την εξαφάνιση του ιού, πράγμα ανέφικτο προς το παρόν.

Μακάρι στο μέλλον να προκύψουν τέλεια εμβόλια.

Αλλά για το σήμερα, θα σας απαντήσω με τις πρόσφατες παραδοχές των κυβερνήσεων της Βρετανίας και της Σιγκαπούρης.

Η νόσος και ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστούν. Δεν θα έχουμε συνθήκες μηδενικής διασποράς του ιού και εξαφάνισης της νόσου.

Θα έχουμε κρούσματα, και θα τα αντιμετωπίζουμε όπως κάνουμε με άλλα νοσήματα, όπως τα κοινά κρυολογήματα και η γρίπη.

Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τον συγκεκριμένο ιό και τη νόσο που προκαλεί.

Η άποψή μου είναι ότι με την όσο το δυνατόν καθολικότερη εμβολιαστική κάλυψη των ευπαθών ομάδων, θα έχουμε στη συντριπτική πλειοψηφία τους περιστατικά αντίστοιχα της γρίπης ή του κοινού κρυολογήματος, ανάλογα με την ηλικία.

Κάθε χρόνο έχουμε εκατομμύρια περιστατικά κοινού κρυολογήματος και χιλιάδες περιστατικά γρίπης, αλλά ούτε κλειδώνουμε όλο τον πληθυσμό στα σπίτια, ούτε καταστρέφουμε την κοινωνία, ούτε καταφεύγουμε σε βία και εκβιασμούς προς την κοινωνία.

Να μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο να μην μπορείς να ζήσεις εάν δε είσαι εμβολιασμένος, όπως τείνουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες σήμερα.

Πρόβλημα είναι και όλα τα αντιδημοκρατικά και ακραία μέτρα περιορισμών, τα οποία κατέληξαν μόνιμα για μεγάλο διάστημα δια των συνεχόμενων παρατάσεων. Τώρα χρησιμοποιούνται ως απειλή για το μέλλον, και πάλι στα πλαίσια των ίδιων εκβιασμών.

«Θα ξανακλείσουμε το κατάστημα σας», ακούμε καθημερινά. «Θα πεθάνετε όλοι», «θα πεθάνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι».

Επαναλαμβάνω, είναι ένα πρωτόγνωρο κύμα βίας και τρομοκρατίας.

Κάποιους μάλιστα που τα προέβλεπαν αυτά πριν λίγους μήνες τους  χαρακτήριζα “ψεκασμένους”.

Αλλά φαίνεται πως είχαν δίκιο.». 

Για το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ, τις πολιτικές αρχές και διαφόρους επιστήμονες: 

«Κάθε ακραία περίπτωση, ακόμα και κάποιου νεότερου σε ηλικία που είχε βαριά νόσο ή κακή έκβαση μετά τη μόλυνσή του από το ιό, παρουσιάζονταν ως κοινή και αναπόφευκτη κατάληξη για όλους. Αυτό μετέφεραν στα ΜΜΕ, τόσο κάποιοι επιστήμονες όσο και κάποια μέλη της πολιτικής αρχής. Είναι δυνατόν να προασπίζεσαι τη δημόσια υγεία με κεντρική στρατηγική τον πανικό και την τρομοκρατία; Σήμερα βλέπουμε την ίδια κατάσταση με παρελάσεις στα μέσα ενημέρωσης για το καταστροφικό στέλεχος Δ του ιού. Τα ίδια συνέβησαν με την Βρετανική μετάλλαξη. Ήδη στην Ινδία εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δ+. Τελικά φαίνεται πως κάποιοι κυνηγούν την ουρά τους, διασπείροντας τον πανικό στους υπόλοιπους.

Καταλαβαίνω όμως πολλούς από εκείνους που τελικά έχουν πέσει θύματα αυτού του κλίματος, όπως βλέπουμε σε δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα. Τους κατανοώ, γιατί το εργαλείο του φόβου και της τρομοκρατίας, και η πίστη ότι υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή μας, κάνουν το πρωτόγονο ένστικτο της επιβίωσης να κυριαρχεί έναντι της λογικής και της ενσυναίσθησης.

Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας πληρώνουμε σήμερα, με την σοβαρή επιφυλακτικότητα απέναντι στα εμβόλια. Είναι προφανές ότι τα εμβόλια δεν είναι απολύτως ασφαλή, όπως συμβαίνει με κάθε άλλη ιατρική πράξη, είτε θεραπευτική, είτε προληπτική.

Όταν όμως κάποια μέλη της επιστημονικής κοινότητας, έδωσαν την ψευδαίσθηση της απόλυτης ασφάλειας με ακραίες τοποθετήσεις, ακόμη και με δηλώσεις ότι τα εμβόλια προστατεύουν και από άλλα νοσήματα (π.χ. από τις θρομβώσεις), και στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα σπάνια μέχρι στιγμής προβλήματα, γιγαντώθηκε η δυσπιστία και η έλλειψη εμπιστοσύνης. Θα ήταν αφελές να περιμένει κανείς κάτι διαφορετικό.

Το κλίμα τρομοκρατίας για τη νόσο μετατράπηκε σε κλίμα τρομοκρατίας για το εμβόλιο.

Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που επένδυσαν και επενδύουν στην τρομοκρατία, το φόβο και την παραπληροφόρηση.

Αυτό θα αποδειχθεί καταστροφικό αν χαθεί η εμπιστοσύνη από τις ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες και αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν.

Ξέρουμε λοιπόν ποιοι θα είναι υπεύθυνοι για την αποτυχία». 

Ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση, χωρίς τρομοκρατία και ελεύθερη συναίνεση. Μόνο αυτά συμβαδίζουν με τη δημόσια υγεία» 

Για όσους έχουν ήδη νοσήσει και την σύσταση που υπάρχει να εμβολιαστούν; Αλλά και όσους έχουν νοσήσει στο σπίτι τους δεν έχουν το πιστοποιητικό. 

«Κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ότι στην ίδια κατηγορία με τους ανεμβολίαστους μπαίνουν και εκείνοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από τον ιό (έστω και με μια «περίοδο χάριτος»). Δεν έχουμε κανένα στοιχείο πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν χειρότερη ανοσία από τους εμβολιασμένους, και ίσως μάλιστα να έχουν καλύτερη. Προφανώς δεν προτιμά κανείς την ανοσία που προσφέρει η νόσος, διότι αυτό σε εκθέτει και στους κινδύνους της νόσου. Αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί αυτή η εμμονή και γιατί το ίδιο κλίμα εκβιασμών και για όσους νόσησαν;

Είναι κάτι ακατανόητο και ατεκμηρίωτο.

Είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο η επανανόσηση, και είναι πρωτοφανής η «πολιτικοποίηση» της ανοσίας.

Θεωρώ πιο πιθανό να εμφανίσει νόσο COVID κάποιος που εμβολιάστηκε πριν από 6-7 μήνες, παρά να επανανοσήσει κάποιος που είχε COVID πριν από 6-7 μήνες.

Και εδώ λοιπόν έχουμε μια ακατανόητη εμμονή και τιμωρία σε ανθρώπους που στην πραγματικότητα συμμετέχουν στην ανοσία του πληθυσμού.

Ελπίζω η επικείμενη ίδρυση του Ευρωπαϊκού Φορέα Ασθενών COVID να ασχοληθεί με το θέμα και να αναδείξει τα ζητήματα που προκύπτουν.»

 

Πηγή

Προβολές : 1,408


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα