Οι άνθρωποι εθελοτυφλούν σε αυτό που έρχεται!  Μια Κοινωνία Βασισμένη στο Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης (Social Credit System) είναι πιο Κοντά από ό,τι Νομίζετε

Οι άνθρωποι εθελοτυφλούν σε αυτό που έρχεται! Μια Κοινωνία Βασισμένη στο Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης (Social Credit System) είναι πιο Κοντά από ό,τι Νομίζετε

11 Σεπτεμβρίου, 2021 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:830
Μοίρασέ το

 

Το UBI, η κοινωνία χωρίς μετρητά και το σύστημα κοινωνικής πίστωσης θα συνδυαστούν σύντομα για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό αστυνομικό κράτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.

Μια κοινωνία όπου οποιαδήποτε κριτική ή αντίσταση προς την κυβέρνηση θα έχει ως αποτέλεσμα το άμεσο κλείσιμο των πιστώσεων και το πλήρες πάγωμα του παραβάτη από την κοινωνία.

Μπορεί να αισθάνεστε καλά τώρα, αλλά σύντομα δεν θα αισθάνεστε καλά.

Όταν φτάσει αυτή η στιγμή, λοιπόν, είχατε προειδοποιηθεί.

Τα ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΜΕ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Όσοι έχουν χρήματα, θα το ξαναπώ κι ας γίνομαι κουραστική, ας φροντίσουν άμεσα να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και ας τα επενδύσουν σε είδη διατροφής.

Όσοι δεν έχουν, σαν εμάς τα μπατιράκια, ας κάνουν κουμάντο έστω και με τα λίγα, στη διατροφή τους.

Ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί πως έρχεται μια παγκόσμια δικτατορία που όμοιά της δεν έχει ξαναπεράσει από τα χιλιάδες χρόνια της ανθρωπότητας.

Ένας λαχανόκηπος, ένα μικρο χωραφάκι και σπόροι για φύτευμα, λίγα κοτοπουλάκια και ένα όπλο θα σώσουν ζωές.

ΟΤΙ ΠΡΟΦΤΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ…

ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 
14 Μαΐου 2021 Δείτε το άρθρο του Robert Wheeler στο TheOrganicPrepper εδώ: https://tinyl.io/4kwx

Το σύστημα κοινωνικής πίστωσης έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός – αυτή τη φορά, από κάτω προς τα επάνω. Υπό το πρόσχημα της μείωσης της κοινωνικής πρόνοιας, η Αυστραλία μετέφερε 25.000 άτομα σε ένα σύστημα καρτών χωρίς μετρητά που περιορίζει τις μη απαραίτητες αγορές.

— Οι Αυστραλοί δικαιούχοι κοινωνικής πρόνοιας έχουν πρόσβαση σε χρήματα μόνο μέσω μιας χρεωστικής κάρτας χωρίς μετρητά

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανάγκασε χιλιάδες δικαιούχους κοινωνικής πρόνοιας να μπουν στο Centrelink, μια χρεωστική κάρτα χωρίς μετρητά. Σύμφωνα με μια μαζική επέκταση του σχεδίου και τον νέο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, οι μετανάστες δεν έχουν πρόσβαση στα περισσότερα είδη κοινωνικής πρόνοιας για τέσσερα χρόνια μετά την απόκτηση της κατοικίας τους. Ωστόσο, η πιο κρίσιμη πτυχή του Centrelink είναι ότι οι Αυστραλοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες για τζόγο, αλκοόλ ή τσιγάρα. Με τις κάρτες μπορούν να αγοραστούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης, όπως είδη παντοπωλείου και τρόφιμα.

Οι περιοχές East Kimberley και Goldfields στη Δυτική Αυστραλία, Ceduna στη Νότια Αυστραλία και η περιοχή Bundaberg-Hervey Bay του Queensland δοκίμασαν τις κάρτες από το 2016. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το 80 τοις εκατό των πληρωμών Centrelink των δικαιούχων κοινωνικής πρόνοιας θα πηγαίνει απευθείας στην κάρτα και όχι σε τραπεζικό λογαριασμό. Αυτό υποτίθεται ότι θα αποτρέψει τους δικαιούχους από το να σπαταλούν την πρόνοια σε περιττά αντικείμενα.

Ο υπουργός Οικονομικών Josh Frydenberg παρουσίασε το σχέδιο για τη μονιμοποίηση του συστήματος στις δοκιμαστικές τοποθεσίες. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης την επέκτασή του σε 25.000 άτομα στη Βόρεια Επικράτεια και στο Ακρωτήριο Γιορκ.

Ο πρόσφατος προϋπολογισμός της αυστραλιανής κυβέρνησης περιλαμβάνει ένα πακέτο 30 εκατομμυρίων δολαρίων για την “αναβάθμιση” των ανθρώπων στις δοκιμαστικές τοποθεσίες και την προσφορά ενός ταμείου απασχόλησης για την ενίσχυση των ευκαιριών απασχόλησης. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης χρηματοδότηση για υπηρεσίες απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στις τοποθεσίες με χρεωστικές κάρτες χωρίς μετρητά.

— Μην βιάζεστε να κρίνετε. Αυτό το σχέδιο δεν είναι αυτό που φαίνεται

Πολλοί άνθρωποι θα χαρούν, ευτυχείς που οι “βασίλισσες της πρόνοιας” δεν θα μπορούν πλέον να λένε ψέματα ότι πίνουν μπύρα και καπνίζουν, ενώ άλλοι μοχθούν στη δουλειά για να πληρώνουν αυτές τις πολυτέλειες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο αυτό είναι πολύ πιο ύπουλο από ό,τι μπορεί να φαίνεται στην αρχή.

Κανείς δεν θέλει να πληρώνει υψηλότερους φόρους για να μπορούν όσοι δεν θέλουν να εργάζονται να σπαταλούν τα επιδόματα πρόνοιας. Αλλά οι σπασμωδικές αντιδράσεις που παρέχουν υποστήριξη σε σχήματα όπως αυτό θα οδηγήσουν τελικά σε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης, UBI (Παγκόσμιο Βασικό εισόδημα) και οικονομική κατανομή που ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση. Η εφαρμογή αυτών των συστημάτων είναι πιθανή όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

— Τι είναι ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης;

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι ένα “σύστημα κοινωνικής πίστωσης“, το άρθρο του Business Insider το συνοψίζει καλά. Στο άρθρο: “Η Κίνα έχει αρχίσει να κατατάσσει τους πολίτες με ένα ανατριχιαστικό σύστημα “κοινωνικής πίστωσης” – εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε λάθος, και οι ενοχλητικοί, εξευτελιστικοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να σας τιμωρήσουν“, γράφει η Alexandra Ma:

   “Το κινεζικό κράτος δημιουργεί ένα τεράστιο σύστημα κατάταξης που θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά του τεράστιου πληθυσμού του και θα τους κατατάσσει όλους με βάση την “κοινωνική τους πίστωση”.

   Το “σύστημα κοινωνικής πίστωσης”, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2014, έχει ως στόχο να ενισχύσει την ιδέα ότι “η διατήρηση της εμπιστοσύνης είναι ένδοξη και η παραβίαση της εμπιστοσύνης είναι επαίσχυντη”, σύμφωνα με κυβερνητικό έγγραφο.

   Το πρόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία σε εθνικό επίπεδο έως το 2020, αλλά ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρόγραμμα θα είναι υποχρεωτικό.

   Προς το παρόν, το σύστημα είναι αποσπασματικό – ορισμένα λειτουργούν από τα δημοτικά συμβούλια, άλλα βαθμολογούνται από ιδιωτικές τεχνολογικές πλατφόρμες που κατέχουν προσωπικά δεδομένα.

   Όπως και οι ιδιωτικές βαθμολογίες πίστωσης, η κοινωνική βαθμολογία ενός ατόμου μπορεί να ανεβοκατεβαίνει ανάλογα με τη συμπεριφορά του. Η ακριβής μεθοδολογία είναι μυστική – αλλά παραδείγματα παραβάσεων περιλαμβάνουν την κακή οδήγηση, το κάπνισμα σε μη καπνιστικές ζώνες, την αγορά πολλών βιντεοπαιχνιδιών και τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο.”

— Αυτό το σύστημα θα έρθει σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο

Ο Brandon Turbeville αναφέρει την επερχόμενη συγχώνευση των συστημάτων κοινωνικής πίστωσης και UBI εδώ:

   ” Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν μόλις και μετά βίας παρατηρήσει την κάθοδό τους σε ένα αστυνομικό κράτος, σπεύδουν να απορρίψουν την ιδέα ότι ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη χώρα που εξακολουθούν να θεωρούν ελεύθερη. Ωστόσο, όλα τα κινούμενα μέρη είναι στη θέση τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενωθούν για να σχηματίσουν το Σύστημα Κοινωνικής Πίστωσης εδώ.”

 — Και ΕΙΝΑΙ έτοιμα να ενωθούν.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μια κρίσιμη μέθοδος κρίσης των “κοινωνικών βαθμολογιών” (social scores). Κυρίως λόγω της εσκεμμένης δημοσίευσης των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής τους. Οι χρήστες αποκαλύπτουν τις πιο προσωπικές και οικείες λεπτομέρειες της ζωής τους και μάλιστα χωρίς χρέωση.

Τα δεδομένα αυτά είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τις κυβερνήσεις που παρακολουθούν και αποθηκεύουν τις ελεύθερα αποκτηθείσες πληροφορίες. Είτε πρόκειται για πολιτικές απόψεις, είτε για φωτογραφίες του εαυτού σας και του φαγητού σας, είτε για ιδιωτικές συνομιλίες, τα δεδομένα αυτά αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία. Στη συνέχεια, οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα μέσω διαφόρων μέσων και τα αξιοποιούν.

Σε αυτό το άρθρο, η Daisy προσφέρει μια εικόνα της συλλογής δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

— Οι άνθρωποι εθελοτυφλούν σε αυτό που έρχεται

Το UBI, βέβαια, είναι μια παλιά ιδέα και μάλιστα τόσο παλιά που ο φιλόσοφος/ακτιβιστής Μπέρτραντ Ράσελ τη συζήτησε κιόλας. Το UBI, η κοινωνία χωρίς μετρητά και το σύστημα κοινωνικής πίστωσης θα συνδυαστούν σύντομα για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό αστυνομικό κράτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος. Μια κοινωνία όπου οποιαδήποτε κριτική ή αντίσταση προς την κυβέρνηση θα έχει ως αποτέλεσμα το άμεσο κλείσιμο των πιστώσεων και το πλήρες πάγωμα του παραβάτη από την κοινωνία.

Μπορεί να αισθάνεστε καλά τώρα, αλλά σύντομα δεν θα αισθάνεστε καλά. Όταν φτάσει αυτή η στιγμή, λοιπόν, είχατε προειδοποιηθεί.

— Ποιες είναι οι σκέψεις σας για ένα τέτοιο σύστημα;

Πιστεύετε ότι θα δούμε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης στις ΗΠΑ; Πώς σκοπεύετε να λειτουργήσετε κάτω από ένα τέτοιο σύστημα; Ας μιλήσουμε γι’ αυτό στα σχόλια παρακάτω.

___________

Δικτυογραφία:

A Society Based on the Social Credit System is Closer Than You Think

https://www.theorganicprepper.com/social-credit-system-closer/

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 830


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα