Πειράματα σε ανυποψίαστους ανθρώπους, ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια.

5 Ιανουαρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:728
Μοίρασέ το

 Χρονολόγιο των πειραματισμών στους ανθρώπους

Ο Δρ. Cornelius Rhoads , υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Ροκφέλερ, μολύνει ανθρώπινα υποκείμενα με καρκινικά κύτταρα. Αργότερα ίδρυσε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, τη Γιούτα και τον Παναμά και κατονομάστηκε στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ. Ενώ εκεί, ξεκινά μια σειρά πειραμάτων έκθεσης σε ακτινοβολία σε Αμερικανούς στρατιώτες και ασθενείς σε πολιτικά νοσοκομεία.

 

 

 

CIA, CDC, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΚΤΗΝΗ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΕΝΩ ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΩΝ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ.

Τα όσα αποκαλύπτονται στις κάτωθι αναφορές εκτελεσης απάνθρωπων πειραμάτων σε ανθρώπους, αποκαλύπτει πως κυριαρχούν οι εβραιοσιωνιστές… αυτοί που από αρχαιοτάτων χρόνων, έκαναν ανθρωποθυσίες…

Μια πολύ χρήσιμη λίστα, για κάθε δικαστήριο με τα κτήνη που σήμερα  έβαλαν στόχο τον αφανισμό της ανθρωπότητας με ένα βιολογικό όπλο, όπως είναι ο κορονοϊός.

Ούτε παλαιότερα, ούτε τώρα, λείπουν από τη φρίκη αυτή, η CIA,  το CDC, και οι ΗΠΑ…

Μην ξεχνάτε πως οι ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΚΑΙ Η ΠΟΡΝΗ ΒΑΒΥΛΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 


«Η απλή αναφορά της πειραματικής ιατρικής έρευνας σε ανίκανους ανθρώπους – ψυχικά άρρωστους, βαθιά καθυστερημένους και ανήλικα παιδιά – προκαλεί σπλαχνικές αντιδράσεις, με αναμνήσεις του βάναυσου πειραματισμού των Ναζί…

Ακόμη και χωρίς τη σχεδιαζόμενη βαρβαρότητα, είχαμε θλιβερές περιπτώσεις υπερβολικής ιατρικής έρευνας σε αυτή τη χώρα».
Ο δικαστής Έντουαρντ Γκρίνφιλντ

TD κατά NYSOMH, 1995

1.6ος αιώνας π.Χ .: Πείραμα με κρέας και λαχανικά σε νεαρούς Εβραίους κρατούμενους στο Βιβλίο του Δανιήλ.

2.5ος αιώνας π.Χ .: «Primum non nocere» ”Πρωτίστως μην βλάψεις”, πρότυπο ιατρικής ηθικής που αποδίδεται στον Ιπποκράτη. Αυτός ο όρκος έγινε υποχρεωτικός για τους γιατρούς πριν την άσκηση της ιατρικής τον 4ο αιώνα μ.Χ (Δεν θα βλάψω κανέναν για τα συμφέροντα τρίτου).

3.1ο αιώνα π.Χ. . Η Κλεοπάτρα επινόησε ένα πείραμα για να ελέγξει την ακρίβεια της θεωρίας ότι χρειάζονται 40 ημέρες για να διαμορφωθεί πλήρως ένα αρσενικό έμβρυο και 80 ημέρες για να διαμορφωθεί ένα θηλυκό. Όταν οι υπηρέτριές της καταδικάστηκαν σε θάνατο με κυβερνητική εντολή, η Κλεοπάτρα τις άφησε έγκυες και τις υπέβαλαν σε επακόλουθες επεμβάσεις για να ανοίξουν τις μήτρες τους σε συγκεκριμένες περιόδους κύησης. [ http://www.jlaw.com/Articles/NaziMedExNotes.html#1 ]

4.12ος αιώνας : Προσευχή του Ραβίνου και του γιατρού Μαϊμωνίδη: ”Μακάρι να μην δω ποτέ στον ασθενή τίποτα άλλο παρά ένα συνάνθρωπο να πονάει».

5.1796 : Ο Έντουαρντ Τζένερ κάνει ένεση στον υγιή οκτάχρονο Τζέιμς Φίλιπς πρώτα με ευλογιά αγελάδας και μετά τρεις μήνες αργότερα με ευλογιά και χαιρετίζεται ως ανακάλυψε το εμβόλιο της ευλογιάς.

6.1845-1849 : Ο J. Marion Sims, ”ο πατέρας της γυναικολογίας” έκανε πολλαπλές πειραματικές επεμβάσεις σε σκλάβες Αφρικανές χωρίς το όφελος της αναισθησίας. Μετά από αφάνταστους πόνους, πολλές έχασαν τη ζωή τους από μόλυνση. Μία γυναίκα αναγκάστηκε να υποστεί 34 πειραματικές επεμβάσεις για πρόπτωση μήτρας. http://www.coax.net/people/lwf/jm_sims.htm

7.1865 : Ο Γάλλος φυσιολόγος Κλοντ Μπερνάρ δημοσιεύει την ”Εισαγωγή στη Μελέτη του Ανθρώπινου Πειραματισμού”, συμβουλεύοντας:‘Μην εκτελείτε ποτέ ένα πείραμα που μπορεί να είναι επιβλαβές για τον ασθενή, παρόλο που είναι εξαιρετικά επωφελές για την επιστήμη ή την υγεία των άλλων”.

8.1896 : Ο Δρ. Άρθουρ Γουέντγουορθ πραγματοποίησε σπονδυλοδεσία σε 29 παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, για να διαπιστώσει εάν η διαδικασία ήταν επιβλαβής. Ο Δρ Τζον Ρόμπερτς από τη Φιλαδέλφεια, σημειώνοντας τη μη θεραπευτική ένδειξη, ονόμασε τις διαδικασίες του Wentworth ”ανθρώπινη ζωοτομία”.

9.1897 : Ο Ιταλός βακτηριολόγος Σαναρέλι κάνει ένεση σε πέντε άτομα με βάκιλο αναζητώντας αιτιολογικό παράγοντα για τον κίτρινο πυρετό.

10.1900 : Ο Γουόλτερ Ριντ κάνει ένεση σε 22 Ισπανούς μετανάστες εργάτες στην Κούβα με τον παράγοντα για τον κίτρινο πυρετό, πληρώνοντάς τους 100 δολάρια εάν επιβιώσουν και 200 ​​δολάρια εάν κολλήσουν την ασθένεια.

11.1900 : Κώδικας Ηθικής του Βερολίνου. Ο Βασιλικός Υπουργός Θρησκείας, Παιδείας και Ιατρικών Υποθέσεων της Πρωσίας εγγυήθηκε ότι:

Όλες οι ιατρικές παρεμβάσεις για άλλους σκοπούς εκτός από διαγνωστικούς, θεραπευτικούς και εμβολιαστικούς σκοπούς, ανεξάρτητα από άλλη νομική ή ηθική εξουσιοδότηση, αποκλείονται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, εάν

 1. το ανθρώπινο υποκείμενο είναι ανήλικο ή μη ικανό για άλλους λόγους·

 2. το ανθρώπινο υποκείμενο δεν έχει δώσει τη σαφή συγκατάθεσή του.

 3. της συναίνεσης δεν προηγείται η κατάλληλη εξήγηση των πιθανών αρνητικών συνεπειών της παρέμβασης.» 

12.1906 : Ο Δρ Richard Strong, καθηγητής τροπικής ιατρικής στο Χάρβαρντ, πειραματίζεται με τη χολέρα σε κρατούμενους στις Φιλιππίνες, σκοτώνοντας δεκατρείς.

13.1913 : Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Πενσυλβάνια κατέγραψε ότι 146 παιδιά είχαν εμβολιαστεί με σύφιλη, ”με την ευγενή χορηγία των διαφόρων νοσοκομείων” και ότι 15 παιδιά στο Οίκο του Αγίου Βικεντίου στη Φιλαδέλφεια είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις στα μάτια τους με φυματίνη. Αρκετά από αυτά τα παιδιά τυφλώθηκαν μόνιμα. Οι πειραματιστές δεν τιμωρήθηκαν.

14.1915 : Ένας γιατρός στο Μισισιπή, που εργάζεται για το Γραφείο Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ, παράγει Pellagra σε δώδεκα κρατούμενους του Μισισιπή σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει μια θεραπεία για την ασθένεια

15.1919 – 1922 :
Πειράματα μεταμόσχευσης όρχεων σε πεντακόσιους κρατούμενους στο San Quentin.

16.1927 : Η Carrie Buck από το Charlottesville υποβάλλεται σε νόμιμη στείρωση παρά τη θέλησή της στο Virginia Colony Home for the Mentally Infirm. Η Κάρι Μπακ ήταν η νοητικά φυσιολογική κόρη μιας μητέρας με νοητική υστέρηση, αλλά σύμφωνα με το νόμο της Βιρτζίνια, κηρύχθηκε δυνητικά ικανή να αποκτήσει ένα “λιγότερο από φυσιολογικό παιδί”.

Μέχρι τη δεκαετία του 1930, δεκαεπτά πολιτείες των ΗΠΑ είχαν νόμους που επέτρεπαν την αναγκαστική στείρωση. Η διευθέτηση της υπόθεσης Poe v. Lynchburg Training School and Hospital (ίδιο ίδρυμα, διαφορετική ονομασία) το 1981 έθεσε τέρμα στο νόμο της Βιρτζίνια. Υπολογίζεται ότι έως και 10.000 απολύτως φυσιολογικές γυναίκες υποβλήθηκαν σε βίαιη στείρωση για “νόμιμους” λόγους, όπως ο αλκοολισμός, η πορνεία και γενικά η εγκληματική συμπεριφορά.
17.1931 : Λούμπεκ, Γερμανία, 75 παιδιά πεθαίνουν από πείραμα παιδίατρου με εμβόλιο κατά της φυματίωσης.

18.1931 : Η Γερμανία υιοθετεί τον “Κανονισμό για τις νέες θεραπείες και τα πειράματα” που απαιτεί όλα τα πειράματα σε ανθρώπους να προηγούνται πειραμάτων σε ζώα. Ο νόμος αυτός παρέμεινε σε ισχύ κατά τη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος.

19.1931 : Ο δρ Κορνήλιος Ρόουντς, παθολόγος, διεξάγει πείραμα για τον καρκίνο στο Πουέρτο Ρίκο υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Ροκφέλερ. Ο δρ Ρόαντς κατηγορήθηκε ότι μόλυνε σκόπιμα τα άτομα από το Πουέρτο Ρίκο με καρκινικά κύτταρα. Δεκατρείς από τους συμμετέχοντες πέθαναν. Ένας γιατρός από το Πουέρτο Ρίκο αποκάλυψε το πείραμα και η έρευνα συγκάλυψε τα γεγονότα.

Παρά τις χειρόγραφες δηλώσεις του Rhoads ότι ο πληθυσμός του Πουέρτο Ρίκο έπρεπε να εξαλειφθεί, ο Rhoads συνέχισε να ιδρύει εγκαταστάσεις βιολογικού πολέμου του αμερικανικού στρατού στο Μέριλαντ, τη Γιούτα και τον Παναμά και αργότερα διορίστηκε μέλος της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ.
Ο Rhoads ήταν επίσης υπεύθυνος για τα πειράματα ακτινοβολίας σε κρατούμενους, ασθενείς νοσοκομείων και στρατιώτες. Η Αμερικανική Ένωση Έρευνας για τον Καρκίνο τον τίμησε ονομάζοντας το βραβείο υποδειγματικού επιστήμονα Cornelius Rhoads Award.
 

20.1932 – 1972 : Μελέτη της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ στο Tuskegee της Αλαμπάμα σε περισσότερους από 400 μαύρους μεροκαματιάρηδες που παρατηρούσαν τη φυσική πορεία της μη θεραπευμένης σύφιλης.

21.1932 : Ιαπωνικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Μαντζουρία. Ο Δρ Shiro Ishii, ένας εξέχων γιατρός και αξιωματικός του στρατού ξεκινάει προκαταρκτικά πειράματα μικροβιακού πολέμου.

22.1936 : Πρόγραμμα Πειραματισμού Ανθρώπινου Βιοπολέμου της Ιαπωνίας εν καιρώ πολέμου.

23.1938 :
Η Ιαπωνία ιδρύει τη Μονάδα 731 στο Πινγκφάν, 25 χλμ. από το Χαρμπίν. Η Μονάδα 731, μια μονάδα βιολογικού πολέμου μεταμφιεσμένη σε μονάδα καθαρισμού νερού, δημιουργείται έξω από την πόλη Χαρμπίν.

24.1939 : Το Τρίτο Ράιχ διατάσσει να καταχωρούνται οι γεννήσεις όλων των διδύμων στα Γραφεία Δημόσιας Υγείας για σκοπούς γενετικής έρευνας.

25.1939 : Είκοσι δύο παιδιά που ζούσαν στο Ορφανοτροφείο Στρατιωτών της Αϊόβα στο Ντάβενπορτ ήταν τα υποκείμενα του πειράματος “τέρας”, το οποίο χρησιμοποιούσε ψυχολογική πίεση για να προκαλέσει τραυλισμό σε παιδιά που μιλούσαν κανονικά. Σχεδιάστηκε από έναν από τους πιο διακεκριμένους λογοπαθολόγους της χώρας, τον Dr. Wendell Johnson, για να δοκιμάσει τη θεωρία του σχετικά με την αιτία του τραυλισμού.

26.1940 : Πειράματα με δηλητηριώδη αέρια στη Μονάδα 731. Ένα πείραμα διεξήχθη στις 7-10 Σεπτεμβρίου 1940 σε 16 Κινέζους αιχμαλώτους που εκτέθηκαν σε αέριο μουστάρδας σε μια κατάσταση προσομοίωσης μάχης.

27.1940 – 1941 : Η Μονάδα 731 χρησιμοποίησε αεροσκάφη για να διασπείρει βαμβάκι και φλούδες ρυζιού μολυσμένα με τη μαύρη πανώλη στο Changde και το Ningbo, στην κεντρική Κίνα. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν περίπου 100 άτομα από τη μαύρη πανώλη στο Ningbo.

28.1940 : Σε ένα επείγον πρόγραμμα για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για την καταπολέμηση της ελονοσίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι γιατροί στην περιοχή του Σικάγο μόλυναν σχεδόν 400 κρατούμενους με την ασθένεια. Αν και δόθηκαν γενικές πληροφορίες στους κρατούμενους του Σικάγο ότι βοηθούσαν στην πολεμική προσπάθεια, δεν ενημερώθηκαν για τη φύση του πειράματος. Οι ναζιστές γιατροί που δικάστηκαν στη Νυρεμβέργη επικαλέστηκαν τις μελέτες του Σικάγο ως προηγούμενο για να υπερασπιστούν τη δική τους έρευνα που αποσκοπούσε στην ενίσχυση της γερμανικής πολεμικής προσπάθειας.

29.1941 : Πειράματα στείρωσης στο Άουσβιτς.

30.1941 – 1945 : Πειράματα τύφου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Buchenwald και Natzweiler.

31.1941 : 
Ο Dr. William c. Black εμβολίασε ένα μωρό δώδεκα μηνών με έρπητα. Επικρίθηκε από τον Φράνσις Πέιτον Ρους, συντάκτη του περιοδικού Journal of Experimental Medicine, ο οποίος το χαρακτήρισε “κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση των δικαιωμάτων ενός ατόμου και δεν συγχωρείται επειδή η ασθένεια που ακολούθησε είχε επιπτώσεις στην επιστήμη”. Ο Dr. Rous απέρριψε ευθέως το γεγονός ότι το παιδί είχε “προσφερθεί ως εθελοντής”.

32.1942 – 1945 : Μονάδα 731.  Ο Ishii ξεκινά “δοκιμές πεδίου” για τον μικροβιακό πόλεμο και πειράματα ζωοτομίας σε χιλιάδες Κινέζους στρατιώτες και πολίτες. Κινέζοι που επαναστάτησαν κατά της ιαπωνικής κατοχής συλλαμβάνονται και στέλνονται στο Πινγκφάν, όπου γίνονται ανθρώπινα πειραματόζωα- υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι Ρώσοι κρατούμενοι υπήρξαν επίσης θύματα ιατρικών φρικαλεοτήτων.

“Τον έκοψα από το στήθος μέχρι το στομάχι και ούρλιαζε τρομερά και το πρόσωπό του είχε στραβώσει από την αγωνία. Έκανε αυτόν τον αδιανόητο ήχο, ούρλιαζε τόσο φρικτά. Αλλά τελικά σταμάτησε. Όλα αυτά ήταν καθημερινότητα για τους χειρουργούς, αλλά μου έκανε πραγματικά εντύπωση γιατί ήταν η πρώτη μου φορά”. NYT

Αυτοί οι κρατούμενοι ονομάζονταν «maruta» (κυριολεκτικά «κούτσουρα») από τους Ιάπωνες. Αφού υπέκυψαν σε επαγόμενες ασθένειες – συμπεριλαμβανομένης της βουβωνικής πανώλης, της χολέρας, του άνθρακα – οι κρατούμενοι συνήθως τεμαχίζονταν ενώ ήταν ακόμη ζωντανοί, ενώ τα σώματά τους στη συνέχεια αποτεφρώνονταν εντός του συγκροτήματος. Δεκάδες χιλιάδες πέθαναν. Οι φρικαλεότητες διαπράχθηκαν από μερικούς από τους πιο διακεκριμένους ιατρούς της Ιαπωνίας που στρατολόγησε ο Δρ Ishii.

33.1942 : Πειράματα σε μεγάλο υψόμετρο ή χαμηλή πίεση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου.

34.1942 : Ο βιοχημικός του Χάρβαρντ Έντουαρντ Κον κάνει ένεση σε εξήντα τέσσερις κρατούμενους της Μασαχουσέτης με αίμα από βόειο κρέας σε πείραμα που χρηματοδοτείται από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

35.1942 : Οι Ιάπωνες ψεκάζουν παθογόνα χολέρας, τύφου, πανώλης και δυσεντερίας στην περιοχή Jinhua της επαρχίας Zhejian (Κίνα). Θύματα των ψεκασμένων ασθενειών έπεσε και μεγάλος αριθμός Ιάπωνων στρατιωτών.

36.1942-1943 : Πειράματα αναγέννησης και μεταμόσχευσης οστών σε γυναίκες κρατούμενες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ράβενσμπρουκ.

37.1942-1943 : Πειράματα κατάψυξης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου.

38.1943 :
Πείραμα ψύξης που διεξήχθη σε δεκαέξι ασθενείς με νοητική υστέρηση που τοποθετήθηκαν σε ψυγεία στους 30 βαθμούς Φαρενάιτ, για 120 ώρες, στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, ”για να μελετηθεί η επίδραση της ψυχρής θερμοκρασίας στις ψυχικές διαταραχές”.

39.1942-1943 : Πειράματα πήξης σε καθολικούς ιερείς στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου.

40.1942-1944 : Η Υπηρεσία Χημικού Πολέμου των ΗΠΑ διεξάγει πειράματα αερίου μουστάρδας σε χιλιάδες στρατιώτες.

41.1942-1945 : Πειράματα ελονοσίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου σε περισσότερους από 1200 κρατούμενους.

42.1943 : Πειράματα επιδημικού ίκτερου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Natzweiler.

43.1943-1944 : Πειράματα καύσης φωσφόρου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ.

44.1944 :
Έγχυση 4,7 μικρογραμμαρίων πλουτωνίου σε στρατιώτες στο Oak Ridge από το πρότζεκτ Manhattan.

45.1944 :
Πείραμα με θαλασσινό νερό σε εξήντα Τσιγγάνους που τους έδωσαν να πίνουν μόνο αλμυρό νερό στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου.

46.1944 – 1946 : Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Δρ. Άλφ Άλβινγκ, διεξάγει πειράματα ελονοσίας σε περισσότερους από 400 κρατούμενους του Ιλινόις.

47.1945 : Έγχυση πλουτωνίου σε τρεις ασθενείς στο Νοσοκομείο Billings του Πανεπιστημίου του Σικάγο από το πρότζεκτ Manhattan.

48.1945 : Πείραμα ελονοσίας σε 800 κρατούμενους στην Ατλάντα.

49.1946 : Έναρξη της δίκης των γιατρών της Νυρεμβέργης από το Στρατοδικείο των ΗΠΑ.

50.1945 : Ιαπωνικά στρατεύματα ανατινάζουν το αρχηγείο της Μονάδας 731 τις τελευταίες ημέρες του πολέμου στον Ειρηνικό. Ο Ishii διατάζει τους 150 εναπομείναντες «κούτσουρα» (δηλαδή ανθρώπινα όντα) να σκοτωθούν για να καλύψουν τον πειραματισμό τους. Ο στρατηγός Ντάγκλας Μακάρθουρ ορίζεται διοικητής των Συμμαχικών δυνάμεων στην Ιαπωνία.

51.1946 :Μυστική συμφωνία των ΗΠΑ με τον Ishii και τους ηγέτες της Μονάδας 731 για την απόκρυψη των δεδομένων για τον μικροβιακό πόλεμο που βασίζονται σε πειράματα σε ανθρώπους με αντάλλαγμα την ασυλία από τη δίωξη για εγκλήματα πολέμου.

52.1946-1953 : Με χρηματοδότηση της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας διεξάγεται μελέτη στο σχολείο Fernald στη Μασαχουσέτη. Οι κάτοικοι τρέφονταν με δημητριακά πρωινού Quaker Oats που περιείχαν ραδιενεργούς ιχνηθέτες.

53.1946 : 
Οι ασθενείς στα νοσοκομεία VA χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα για ιατρικά πειράματα. Προκειμένου να αμβλυθούν οι υποψίες, δίνεται η εντολή να αλλάζει η λέξη “πειράματα” σε “έρευνες” ή “παρατηρήσεις” κάθε φορά που αναφέρεται μια ιατρική μελέτη που πραγματοποιείται σε ένα από τα νοσοκομεία βετεράνων της χώρας.

54.1947 : Ο συνταγματάρχης E.E. Kirkpatrick της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ εκδίδει ένα απόρρητο έγγραφο (έγγραφο 07075001, 8 Ιανουαρίου 1947) στο οποίο αναφέρεται ότι η υπηρεσία θα αρχίσει να χορηγεί ενδοφλέβιες δόσεις ραδιενεργών ουσιών σε ανθρώπινα υποκείμενα.

55.1947 : Η CIA αρχίζει τη μελέτη του LSD ως δυνητικού όπλου για χρήση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Ανθρώπινα υποκείμενα (πολιτικά και στρατιωτικά) χρησιμοποιούνται με και χωρίς τη γνώση τους.

56.1947 : Η απόφαση στη δίκη των γιατρών της Νυρεμβέργης ορίζει τα “Επιτρεπόμενα ιατρικά πειράματα” – δηλαδή τον Κώδικα της Νυρεμβέργης, ο οποίος αρχίζει: “Η εκούσια συγκατάθεση του ανθρώπινου υποκειμένου είναι απολύτως απαραίτητη”. 57.1949 : Εσκεμμένη απελευθέρωση ραδιωδίου 131 και ξένου 133 πάνω από το Χάνφορντ της Ουάσινγκτον σε μελέτη πεδίου της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας με την ονομασία “Green Run”.

58.1949 : Δίκη της Σοβιετικής Ένωσης για εγκλήματα πολέμου κατά των συνεργατών του Δρ. Ishii.

59.1949-1953 : Μελέτες της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας σε μαθητές με διανοητική αναπηρία που τρέφονταν με ραδιενεργά ισότοπα στα σχολεία Fernald και Wrentham.

60.1940-1950 : «Πειράματα “ψυχικής οδήγησης” και “διανοητικής αναχώρησης” που διεξήγαγε ο Δρ Ewen Cameron, στερώντας από τους ασθενείς τον ύπνο, χρησιμοποιώντας μαζικό ηλεκτροσόκ ECT σε συνδυασμό με ψυχοδραστικά φάρμακα όπως το LSD. Μετά τις “θεραπείες” του οι ασθενείς ήταν ανίκανοι να λειτουργήσουν. Τη δεκαετία του 1950 τα πειράματα του Δρ Κάμερον χρηματοδοτήθηκαν από τη CIA.

61.1950 : Ο Δρ Τζόζεφ Στόουκς του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια μολύνει 200 γυναίκες κρατούμενες με ιογενή ηπατίτιδα. 1950: Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε κρυφά ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Γκόλντεν Γκέιτ για να ψεκάσει δήθεν αβλαβή βακτήρια πάνω από το Σαν Φρανσίσκο και τα περίχωρά του. Έντεκα άνθρωποι αρρώστησαν από τα μικρόβια και ένας από αυτούς πέθανε.62.1951-1960 : Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια με σύμβαση με τον Αμερικανικό Στρατό διεξάγει ψυχοφαρμακολογικά πειράματα σε εκατοντάδες κρατούμενους της Πενσυλβάνια.63.1952-1974 : Ο δερματολόγος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Δρ. Άλμπερτ Κλίγκμαν, διεξάγει εκατοντάδες πειράματα με προϊόντα δέρματος στη φυλακή Holmesburg. “Το μόνο που είδα μπροστά μου”, έχει πει για την πρώτη του επίσκεψη στη φυλακή, “ήταν στρέμματα δέρματος”.

64.1952 : Ο Henry Blauer ενέθηκε με θανατηφόρα δόση μεσκαλίνης στο Κρατικό Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ο χορηγός, συνωμότησε για να αποκρύψει τα στοιχεία για 23 χρόνια.

65.1953 Ο νεογέννητος Ντάνιελ Μπάρτον τυφλώνεται στο Ιατρικό Νοσοκομείο του Μπρούκλιν λόγω μελέτης υψηλού οξυγόνου στο RLF.

66.1953-1957 : Έγχυση ουρανίου υπό την αιγίδα του Oak Ridge σε έντεκα ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη.

67.1953-1960 : Πειράματα πλύσης εγκεφάλου της CIA με LSD σε ογδόντα ιδρύματα σε εκατοντάδες άτομα σε ένα πρότζεκτ με το κωδικό όνομα «MK-ULTRA».

68.1953-1970 :Πειράματα του αμερικανικού στρατού με LSD σε στρατιώτες στο Fort Detrick, Md.

69.1954-1974 : Μελέτη του αμερικανικού στρατού σε 2.300 Αντβεντιστές στρατιώτες της Έβδομης Ημέρας σε 157 πειράματα με την κωδική ονομασία ”Operation Whitecoat”.

70. Δεκαετία 1950 – 1972 : Παιδιά με νοητική υστέρηση στο σχολείο Willowbrook (NY) μολύνθηκαν σκόπιμα από ηπατίτιδα σε μια προσπάθεια να βρουν ένα εμβόλιο. Η συμμετοχή στη μελέτη ήταν προϋπόθεση για την εισαγωγή στο ίδρυμα.

71.1956 : Ο Δρ Άλμπερτ Σαμπίν δοκιμάζει πειραματικό εμβόλιο πολιομυελίτιδας σε 133 κρατούμενους στο Οχάιο.

72.1958-1962 : Εξάπλωση ραδιενεργών υλικών πάνω από τη γη των Inupiat στο Point Hope της Αλάσκας στο πλαίσιο μελέτης πεδίου της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας με την κωδική ονομασία “Project Chariot”.

73.1962 : Η θαλιδομίδη αποσύρεται από την αγορά μετά από χιλιάδες παραμορφώσεις γεννήσεων που αποδίδονται εν μέρει σε παραπλανητικά αποτελέσματα μελετών σε ζώα- ο FDA απαιτεί στη συνέχεια τρεις φάσεις κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους πριν εγκριθεί η κυκλοφορία ενός φαρμάκου στην αγορά.

74. Από το 1962 έως το 1966
, συνολικά 33 φαρμακευτικές εταιρείες δοκίμασαν 153 πειραματικά φάρμακα μόνο στη φυλακή Holmesburg (PA).

75.1962-1980 Οι φαρμακευτικές εταιρείες διεξάγουν δοκιμές ασφάλειας φάσης Ι φαρμάκων σχεδόν αποκλειστικά σε φυλακισμένους έναντι μικρών χρηματικών πληρωμών.

76.1962 : Έγχυση ζωντανών καρκινικών κυττάρων σε 22 ηλικιωμένους ασθενείς στο Εβραϊκό Νοσοκομείο Χρονίων Παθήσεων στο Μπρούκλιν. Η διοίκηση το συγκάλυψε, η επιτροπή αδειοδότησης του NYS έθεσε τον κύριο ερευνητή υπό επιτήρηση για ένα έτος. Δύο χρόνια αργότερα, η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία τον εξέλεξε αντιπρόεδρο.

77.1962 : Ο Stanley Milgram διεξάγει έρευνα υπακοής στο Πανεπιστήμιο Yale.

78.1963 : 
Ερευνητής που υποστηρίζεται από το NIH μεταμοσχεύει νεφρό χιμπατζή σε άνθρωπο σε αποτυχημένο πείραμα.

79.1963-1973 : Ο Δρ Καρλ Χέλερ, κορυφαίος ενδοκρινολόγος, διεξάγει πειράματα ακτινοβόλησης όρχεων σε κρατούμενους στο Όρεγκον και την Ουάσινγκτον, δίνοντάς τους 5 δολάρια το μήνα και 100 δολάρια όταν λάβουν αγγειεκτομή στο τέλος της δοκιμής.

80.1964 : Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος υιοθετεί τη Διακήρυξη του Ελσίνκι, διαβεβαιώνοντας ότι “τα συμφέροντα της επιστήμης και της κοινωνίας πρέπει να υπερισχύουν πάντα της ευημερίας του υποκειμένου”.

81.1965-1966 : Το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια με σύμβαση με την Dow Chemical διεξάγει πειράματα διοξίνης σε κρατούμενους στο Holmesburg.

82.1966 : άρθρο του Henry Beecher ”Ηθική και κλινική έρευνα” στο New England Journal of Medicine.

83.1966 : Ο αμερικανικός στρατός εισάγει τον bacillus globigii σε σήραγγες του μετρό της Νέας Υόρκης σε μελέτη πεδίου.

84.1966 : Δημιουργείται το Γραφείο Προστασίας Υποκειμένων Έρευνας του NIH (“OPRR”) και εκδίδει Πολιτικές για την Προστασία των Ανθρώπινων Υποκειμένων, οι οποίες ζητούν τη δημιουργία ανεξάρτητων οργάνων ελέγχου, γνωστών αργότερα ως Ιδρυματικά Συμβούλια Ελέγχου.

85.1967 : Ο Βρετανός γιατρός M.H. Pappworth δημοσιεύει το βιβλίο “Human Guinea Pigs” (Ανθρώπινα πειραματόζωα), συμβουλεύοντας: “Κανένας γιατρός δεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει μάρτυρες για την επιστήμη ή για το γενικό καλό”.

86.1969 : 
Η εύγλωττη διαφωνία του δικαστή Sam Steinfield στην υπόθεση Strunk v. Strunk, 445 S.W.2d 145, η πρώτη δικαστική πρόταση ότι ο Κώδικας της Νυρεμβέργης πρέπει να επηρεάσει την αμερικανική νομολογία.

87.1969 :Milledgeville Georgia, δοκιμή ερευνητικών φαρμάκων σε παιδιά με διανοητική αναπηρία. Χωρίς έγκριση από το ίδρυμα.

88.1969 : Μελέτη αντισύλληψης στο Σαν Αντόνιο, η οποία διεξήχθη σε 70 φτωχές Μεξικανοαμερικανίδες. Οι μισές έλαβαν αντισυλληπτικά από το στόμα οι άλλες εικονικό φάρμακο. Καμία συγκατάθεση μετά από ενημέρωση.

89.1973 Το Ad Hoc Advisory Panel εκδίδει την τελική έκθεση της μελέτης Tuskegee Syphilis Study, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “η κοινωνία δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αφήνει την εξισορρόπηση των ατομικών δικαιωμάτων έναντι της επιστημονικής προόδου στην επιστημονική κοινότητα”.

90.1974 : Ο Εθνικός Νόμος για την Έρευνα ιδρύει την Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Ανθρώπινων Υποκειμένων και απαιτεί από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας να εκδώσει κανονισμούς για την προστασία των ανθρώπινων υποκειμένων.91.1975 : Το Υπουργείο Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας (DHEW) έθεσε τις Πολιτικές του NIH του 1966 για την Προστασία των Ανθρώπινων Υποκειμένων σε ρυθμιστικό καθεστώς. Ο τίτλος 45 του Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών, γνωστός ως ‘‘Ο κοινός κανόνας”, απαιτεί το διορισμό και τη χρήση επιτροπών θεσμικής αναθεώρησης (IRB).

92.1976 : Ο Εθνικός Αστικός Σύνδεσμος διοργανώνει το Εθνικό Συνέδριο για τον Ανθρώπινο Πειραματισμό, ανακοινώνοντας ότι Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε την επιστήμη, αλλά δεν θέλουμε η επιστήμη να μας σκοτώνει, να μας κατακρεουργεί και να μας κακοποιεί”.

93.1978 : Πειραματικές δοκιμές εμβολίου κατά της ηπατίτιδας Β, που διεξάγονται από το CDC, αρχίζουν στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Οι αγγελίες για τα υποκείμενα της έρευνας ζητούν συγκεκριμένα άνδρες ομοφυλόφιλους που βρίσκονται σε καθεστώς ασυδοσίας.
(γιατί άραγε;;)

94.1979 : Η Εθνική Επιτροπή εκδίδει την Έκθεση Belmont που ορίζει τρεις βασικές ηθικές αρχές: ο σεβασμός των προσώπων, η ευεργεσία και η δικαιοσύνη.

95.1980 : 
Ο FDA εκδίδει τον 21 CFR 50.44 που απαγορεύει τη χρήση φυλακισμένων ως υποκειμένων σε κλινικές δοκιμές μεταφέροντας τη φάση Ι των δοκιμών από φαρμακευτικές εταιρείες σε μη φυλακισμένο πληθυσμό.

96.1981 : Ο  Leonard Whitlock υφίσταται μόνιμη εγκεφαλική βλάβη μετά από βαθιάς κατάδυσης στο Πανεπιστήμιο Duke.

97.1986 : Η υποεπιτροπή του Κογκρέσου διοργανώνει μονοήμερη ακρόαση στην Ουάσιγκτον, την οποία συγκαλεί ο βουλευτής Pat Williams από τη Μοντάνα, με σκοπό να διαπιστώσει αν οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι πολέμου στη Μαντζουρία ήταν θύματα πειράματος μικροβιακού πολέμου. Η ακρόαση είναι ασαφής.

98.1981-1996 : Πρωτόκολλο 126 στο Κέντρο Καρκίνου Fred Hutchinson στο Σιάτλ.

99.1987 : Απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην υπόθεση Ηνωμένες Πολιτείες κατά Stanley, 483 U.S. 669, σύμφωνα με την οποία ο στρατιώτης στον οποίο χορηγήθηκε LSD χωρίς τη συγκατάθεσή του δεν μπορούσε να μηνύσει τον αμερικανικό στρατό για αποζημίωση.

100.1987 : Πραγματοποιείται πείραμα “πρόκληση και υποτροπή της L-dopa” σε 28 βετεράνους των ΗΠΑ που υποβλήθηκαν σε ψυχωτική υποτροπή για σκοπούς μελέτης στο Bronx VA.

101.1990 : Ο FDA χορηγεί στο Υπουργείο Άμυνας απαλλαγή από τον Κώδικα της Νυρεμβέργης για τη χρήση μη εγκεκριμένων φαρμάκων και εμβολίων στην Ασπίδα της Ερήμου,Desert Shield.

102.1991 : Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοινώνει τις Κατευθυντήριες Γραμμές CIOMS οι οποίες ορίζουν τέσσερις ηθικές αρχές: σεβασμός του ατόμου, ευεργεσία, μη κακοήθεια και δικαιοσύνη.

103.1991 : Ο Tony LaMadrid αυτοκτονεί μετά τη συμμετοχή του σε μελέτη για την υποτροπή σχιζοφρενών που αποσύρονται από τη φαρμακευτική αγωγή στο UCLA.

104.1993 : Η Kathryn Hamilton πεθαίνει 44 ημέρες μετά τη συμμετοχή της σε πείραμα για τον καρκίνο του μαστού στο Κέντρο Καρκίνου Fred Hutchinson στο Σιάτλ.

105.1994 
Η εφημερίδα Albuquerque Tribune δημοσιοποιεί πειράματα της δεκαετίας του 1940 που αφορούσαν την ένεση πλουτωνίου σε ανθρώπινα πειραματόζωα και μυστικά πειράματα ακτινοβολίας. Άποροι ασθενείς και παιδιά με νοητική καθυστέρηση εξαπατήθηκαν σχετικά με τη φύση της θεραπείας τους.106.1994  Ο Πρόεδρος Κλίντον διορίζει τη Συμβουλευτική Επιτροπή για τα πειράματα ακτινοβολίας στον άνθρωπο  (ACHRE ) Η Έκθεση ACHRE107.1995 : Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) δημοσιεύει την έκθεση “Πειράματα ακτινοβολίας σε ανθρώπους”, στην οποία απαριθμούνται 150 συν επιπλέον 275 πειράματα ακτινοβολίας που διεξήχθησαν από το DOE και την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, κατά τη δεκαετία 1940-1970. 

108.1995 : 
Η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ Νικόλ Γουάν πεθαίνει αφού πληρώθηκε 150 δολάρια για να συμμετάσχει σε πείραμα υπό την αιγίδα του ΜΙΤ για τη δοκιμή χημικών ουσιών που ρυπαίνουν τον αέρα.

109.1995 
:Ο Πρόεδρος Κλίντον διορίζει την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Βιοηθικής.

110.1995:
 Το Ανώτατο Δικαστήριο του NYS αποφαίνεται (TD κατά NYS Office of Mental Health) κατά της πολιτικής της πολιτείας να διεξάγει μη θεραπευτικά πειράματα σε άτομα με διανοητική ανικανότητα – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών – χωρίς ενημερωμένη συναίνεση. Ο δικαστής Edward Greenfield αποφάνθηκε ότι οι γονείς δεν έχουν την εξουσία να προσφέρουν εθελοντικά τα παιδιά τους: “Οι γονείς μπορεί να είναι ελεύθεροι να κάνουν τους εαυτούς τους μάρτυρες, αλλά δεν προκύπτει ότι μπορούν να κάνουν τα παιδιά τους μάρτυρες”.

111.1995 : Τριάντα τέσσερα υγιή, προηγουμένως μη επιθετικά παιδιά της μειονότητας της Νέας Υόρκης, αγόρια ηλικίας 6 έως 11 ετών, εκτέθηκαν σε φενφλουραμίνη σε ένα μη θεραπευτικό πείραμα στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Τα παιδιά εκτέθηκαν σε αυτό το νευροτοξικό φάρμακο για να καταγραφεί η νευροχημική τους αντίδραση σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί μια εικαστική θεωρία που συνδέει την επιθετικότητα με έναν βιολογικό δείκτη.

112.1996 : Σειρά ερευνητικών ρεπορτάζ του Cleveland Plain Dealer, “Δοκιμές φαρμάκων: Γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια για τα πειράματα”, 15 έως 18 Δεκεμβρίου 1996. Η Plain-Dealer διαπίστωσε: από τις 

“4.154 επιθεωρήσεις του FDA σε ερευνητές που δοκίμαζαν νέα φάρμακα σε ανθρώπους [από το 1977]… περισσότεροι από τους μισούς ερευνητές παραπέμφθηκαν από τους επιθεωρητές του FDA επειδή δεν γνωστοποίησαν σαφώς τον πειραματικό χαρακτήρα της εργασίας τους”.

113.1996 : Ερευνητές του Πανεπιστημίου Yale δημοσιεύουν ευρήματα πειράματος που υπέβαλε 18 σταθερούς ασθενείς με σχιζοφρένεια σε ψυχωτική υποτροπή σε ένα πείραμα πρόκλησης με αμφεταμίνη στο West Haven VA.

114.1997 : Ο Πρόεδρος Κλίντον ζητά επίσημα συγγνώμη από τα υποκείμενα των πειραμάτων για τη σύφιλη του Tuskegee. Η NBAC συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τη γενετική, τη συναίνεση, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την έρευνα σε άτομα με ψυχικές διαταραχές.

115.1997 : Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι δημοσιεύουν τα ευρήματα πειράματος που επιχείρησε να δημιουργήσει ένα “μοντέλο ψύχωσης” σε ανθρώπους στο VA του Σινσινάτι. Δεκαέξι ασθενείς, που βίωναν ένα πρώτο επεισόδιο σχιζοφρένειας, υποβλήθηκαν σε επανειλημμένες προκλήσεις με αμφεταμίνη. Ο δηλωμένος σκοπός ήταν να παραχθεί “ευαισθητοποίηση της συμπεριφοράς. Η διαδικασία αυτή χρησιμεύει ως μοντέλο για την ανάπτυξη της ψύχωσης, αλλά έχει μελετηθεί ελάχιστα στους ανθρώπους. Τα συμπτώματα, όπως η σοβαρότητα της ψύχωσης και ο ρυθμός βλεφαρίσματος των ματιών, μετρήθηκαν ανά ώρα επί 5 ώρες”.

116.1997 : Πείραμα ελεγχόμενου με εικονικό φάρμακο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακρατεί τη θεραπεία από έγκυες Αφρικανίδες που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV. NY Times, 18 Σεπτεμβρίου.

117.1997 : Θύματα ανήθικης έρευνας σε μεγάλα ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένου του NIMH – καταθέτουν ενώπιον της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιοηθικής, 18 Σεπτεμβρίου.

118.1997 :  Ο νόμος εκσυγχρονισμού του FDA δίνει στις φαρμακευτικές εταιρείες ένα τεράστιο οικονομικό κίνητρο – μια παράταση αποκλειστικότητας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για 6 μήνες – εάν πραγματοποιούν δοκιμές φαρμάκων σε παιδιά. Το κίνητρο μπορεί να αποφέρει 900 εκατομμύρια δολάρια.

119.1998 :  Έκθεση Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Βιοηθικής (NBAC) . Έρευνα που περιλαμβάνειάτομα με ψυχικές διαταραχές που μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα λήψης αποφάσεων. 12 Νοεμβρίου 1998

120.1998 : Η ιαπωνική κυβέρνηση δεν ζήτησε ποτέ επισήμως συγγνώμη για τις δραστηριότητες της Μονάδας 731 και δεν παραδέχτηκε την ύπαρξή της μέχρι τον Αύγουστο του 1998, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η ύπαρξη της μονάδας ήταν αποδεκτή στους ακαδημαϊκούς κύκλους.

121.1998 : Καταγγελία που κατατέθηκε στην OPRR σχετικά με πειράματα που εξέθεσαν μη βίαια παιδιά στη Νέα Υόρκη σε φαινφλουραμίνη για να διαπιστωθεί προδιάθεση για βία..

122.1998 : Η σειρά της Boston Globe (τέσσερα μέρη), “Doing Harm: Research on the Mentally Ill”, έριξε φως στην κακομεταχείριση και την εκμετάλλευση ασθενών με σχιζοφρένεια, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε διαδικασίες που προκαλούσαν υποτροπές σε ανήθικα πειράματα.

123.1999 : Ο εννέα μηνών Gage Stevens πεθαίνει στο Νοσοκομείο Παίδων του Πίτσμπουργκ κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του σε κλινική δοκιμή Propulsid για τη βρεφική γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

124.1999 : Ο 18χρονος Jesse Gelsinger πεθαίνει μετά από ένεση με 37 τρισεκατομμύρια σωματίδια αδενοϊού σε πείραμα γονιδιακής θεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

125.1999 : Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας αναστέλλει 29 κλινικές δοκιμές που δεν πληρούσαν ούτε ηθικά ούτε επιστημονικά πρότυπα.

126.2000 : Η δοκιμή μελανώματος του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα σταμάτησε λόγω μη τήρησης των κυβερνητικών κανονισμών και πρωτοκόλλου.

127.2000 : Το OPRR γίνεται Γραφείο Προστασίας Ανθρώπινης Έρευνας (“OHRP”) και εντάσσεται στο Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών.

128. 2000Ο πρόεδρος Κλίντον εφαρμόζει τον νόμο του 2000 για την αποζημίωση επαγγελματικών ασθενειών των υπαλλήλων του Υπουργείου Ενέργειας, ο οποίος επιτρέπει την αποζημίωση χιλιάδων εργαζομένων του Υπουργείου Ενέργειας που θυσίασαν την υγεία τους κατά την κατασκευή της πυρηνικής άμυνας του έθνους.

129. 2000 : Η σειρά Washington Post (6 μέρη), «Κυνηγοί Σώματος» αποκαλύπτει την ανήθικη εκμετάλλευση σε πειράματα που διεξάγονται από Αμερικανούς ερευνητές σε υπανάπτυκτες χώρες. Το Μέρος 4 αφορούσε γενετικά πειράματα που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στην αγροτική Κίνα.

130. 2001 : Μια εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Πενσυλβάνια ζητά την άδεια από τον FDA για τη διεξαγωγή δοκιμών εικονικού φαρμάκου σε βρέφη στη Λατινική Αμερική που γεννήθηκαν με σοβαρή πνευμονοπάθεια, αν και τέτοιες δοκιμές θα ήταν παράνομες στις ΗΠΑ

131. 2001 : Η Ellen Roche, μια υγιής 27χρονη εθελόντρια, πεθαίνει σε μελέτη πρόκλησης στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ.

132. 2001 : 4 Απριλίου, η Elaine Holden-Able, μια υγιής συνταξιούχος νοσοκόμα, καταναλώνει ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού που είχε αναμιχθεί με ένα συμπλήρωμα διατροφής για χάρη της ιατρικής έρευνας. Αυτό το πείραμα του Case Western University για τη νόσο Αλτσχάιμερ, που χρηματοδοτήθηκε από την καπνοβιομηχανία, κατέληξε να τη σκοτώσει σε αυτό που ονομάστηκε “τραγικό ανθρώπινο λάθος”. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας Ανθρώπινης Έρευνας δεν πήρε συνέντευξη από το προσωπικό του νοσοκομείου, αποδέχθηκε ως επί το πλείστον την εσωτερική έκθεση του νοσοκομείου, δεν επέβαλε καμία ποινή και έκλεισε την υπόθεση και δεν ανέφερε τον θάνατο στην επιστολή προσδιορισμού του .

133. 2001 :
Το Εφετείο του Μέριλαντ εκδίδει μια απόφαση ορόσημο που επιβεβαιώνει το ”βέλτιστο συμφέρον του κάθε παιδιού” ως πρότυπο για την ιατρική έρευνα που αφορά παιδιά. Το Δικαστήριο απαγόρευσε κατηγορηματικά τους μη θεραπευτικούς πειραματισμούς σε παιδιά. (Higgins and Grimes v. Kennedy Krieger Institute). Η υπόθεση αφορούσε έκθεση μωρών και μικρών παιδιών σε δηλητηρίαση από μόλυβδο σε πείραμα που χρηματοδοτήθηκε από την EPA .

Μια Ιστορία του Μυστικού Ανθρώπινου Πειραματισμού των ΗΠΑ

2000 – Δίκτυο Ειδήσεων Υγείας
25-3-2003

 1. 1931 Ο Δρ. Cornelius Rhoads , υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Ροκφέλερ, μολύνει ανθρώπινα υποκείμενα με καρκινικά κύτταρα. Αργότερα ίδρυσε τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Πολέμου του Στρατού των ΗΠΑ στο Μέριλαντ, τη Γιούτα και τον Παναμά και κατονομάστηκε στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ. Ενώ εκεί, ξεκινά μια σειρά πειραμάτων έκθεσης σε ακτινοβολία σε Αμερικανούς στρατιώτες και ασθενείς σε πολιτικά νοσοκομεία.

 2. 1932 Η Tuskegee ΜελέτηΣύφιλης αρχίζει. 200 μαύροι άνδρες που έχουν διαγνωστεί με σύφιλη δεν ενημερώνονται ποτέ για την ασθένειά τους, τους απαγορεύεται η θεραπεία και αντ’ αυτού χρησιμοποιούνται ως ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια προκειμένου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και τα συμπτώματα της νόσου. Στη συνέχεια, όλοι πεθαίνουν από σύφιλη, στις οικογένειές τους δεν είπαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να είχαν λάβει θεραπεία.

 3. 1935 Το περιστατικό της Πελλάγρας . Αφού εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίναν από την Πελλάγρα σε διάστημα δύο δεκαετιών, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ επιτέλους ενεργεί για την αναχαίτιση της νόσου. Ο διευθυντής της υπηρεσίας παραδέχεται ότι γνώριζε εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια ότι η Πελλάγρα προκαλείται από έλλειψη νιασίνης, αλλά απέτυχε να δράσει, καθώς οι περισσότεροι θάνατοι συνέβαιναν σε πληθυσμούς μαύρων που πλήττονταν από τη φτώχεια.

 4. 1940 Τετρακόσιοι κρατούμενοι στο Σικάγο μολύνονται από ελονοσία προκειμένου να μελετήσουν τις επιπτώσεις νέων και πειραματικών φαρμάκων για την καταπολέμηση της νόσου. Οι ναζί γιατροί αργότερα σε δίκη στη Νυρεμβέργη αναφέρουν αυτήν την αμερικανική μελέτη για να υπερασπιστούν τις πράξεις τους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

 5. 1942 Η Chemical Warfare Services ξεκινά πειράματα αερίου μουστάρδας σε περίπου 4.000 στρατιώτες. Τα πειράματα συνεχίζονται μέχρι το 1945 και χρησιμοποίησαν Αντβεντιστές της Έβδομης Ημέρας που επέλεξαν να γίνουν ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια αντί να υπηρετήσουν στην ενεργό υπηρεσία.

 6. 1943 Ως απάντηση στο πρόγραμμα πλήρους κλίμακας πολέμου μικροβίων της Ιαπωνίας, οι ΗΠΑ ξεκινούν έρευνα για βιολογικά όπλα στο Fort Detrick, MD.

 7. 1944 Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ χρησιμοποιεί ανθρώπινα υποκείμενα για να δοκιμάσει μάσκες αερίων και ρούχα. Τα άτομα κλείστηκαν σε θάλαμο αερίων και εκτέθηκαν σε αέριο μουστάρδας και λεβιζίτη.

 8. 1945 Ξεκινά το Project Paperclip . Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι μυστικές υπηρεσίες του Στρατού και η CIA στρατολογούν Ναζί επιστήμονες και τους προσφέρουν ασυλία και μυστικές ταυτότητες με αντάλλαγμα την εργασία σε άκρως απόρρητα κυβερνητικά έργα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 9. 1945 Το “Πρόγραμμα F” εφαρμόζεται από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ ( AEC ). Αυτή είναι η πιο εκτεταμένη μελέτη των ΗΠΑ σχετικά με τις επιπτώσεις του φθορίου στην υγεία, το οποίο ήταν το βασικό χημικό συστατικό στην παραγωγή ατομικής βόμβας. Μία από τις πιο τοξικές χημικές ουσίες που είναι γνωστό στον άνθρωπο, το φθόριο, όπως διαπιστώθηκε, προκαλεί σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, αλλά πολλές από τις πληροφορίες αποσιωπούνται στο όνομα της εθνικής ασφάλειας λόγω του φόβου ότι οι αγωγές θα υπονόμευαν την πλήρη παραγωγή ατομικών βομβών.

 10. 1946 Ασθενείς σε νοσοκομεία VA χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα για ιατρικά πειράματα. Προκειμένου να αμβλυνθούν οι υποψίες, δίνεται η εντολή να αλλάζει η λέξη “πειράματα” σε “έρευνες” ή “παρατηρήσεις” κάθε φορά που αναφέρεται μια ιατρική μελέτη που πραγματοποιείται σε ένα από τα νοσοκομεία βετεράνων της χώρας.

 11. 1947 Ο συνταγματάρχης EE Kirkpatrick της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ εκδίδει ένα μυστικό έγγραφο (έγγραφο 07075001, 8 Ιανουαρίου 1947) που δηλώνει ότι η υπηρεσία θα αρχίσει να χορηγεί ενδοφλέβιες δόσεις ραδιενεργών ουσιών σε ανθρώπους.

 12. 1947 Η CIA ξεκινά τη μελέτη της για το LSD ως πιθανό όπλο για χρήση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Τα ανθρώπινα θέματα (πολιτικά και στρατιωτικά) χρησιμοποιούνται με και χωρίς τη γνώση τους.

 13. 1950 Το Υπουργείο Άμυνας αρχίζει να σχεδιάζει την έκρηξη πυρηνικών όπλων σε ερημικές περιοχές και την παρακολούθηση των κατοίκων που βρίσκονται κάτω από τον άνεμο για ιατρικά προβλήματα και ποσοστά θνησιμότητας.

 14. 1950 Σε ένα πείραμα για να προσδιορίσει πόσο επιρρεπής θα ήταν μια αμερικανική πόλη σε βιολογικές επιθέσεις, το Ναυτικό των ΗΠΑ ψεκάζει ένα σύννεφο βακτηρίων από πλοία πάνω από το Σαν Φρανσίσκο. Συσκευές παρακολούθησης βρίσκονται σε όλη την πόλη προκειμένου να ελεγχθεί η έκταση της μόλυνσης. Πολλοί κάτοικοι αρρωσταίνουν με συμπτώματα που μοιάζουν με πνευμονία.

 15. 1951 Το Υπουργείο Άμυνας ξεκινά υπαίθριες δοκιμές χρησιμοποιώντας βακτήρια και ιούς που παράγουν ασθένειες. Οι δοκιμές διαρκούν μέχρι το 1969 και υπάρχει ανησυχία ότι οι άνθρωποι στις γύρω περιοχές έχουν εκτεθεί.

 16. 1953 Ο στρατός των ΗΠΑ απελευθερώνει σύννεφα αερίου σουλφιδίου ψευδαργύρου-καδμίου πάνω από το Γουίνιπεγκ, το Σεντ Λούις, τη Μινεάπολη, το Φορτ Γουέιν, την κοιλάδα του ποταμού Monocacy στο Μέριλαντ και το Leesburg της Βιρτζίνια. Πρόθεσή τους είναι να προσδιορίσουν πόσο αποτελεσματικά θα μπορούσαν να διασκορπίσουν τους χημικούς παράγοντες.

 17. 1953 Διεξάγονται κοινά πειράματα Στρατού, Ναυτικού και CIA στα οποία δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο εκτίθενται στα αερομεταφερόμενα μικρόβια Serratia marcescens και Bacillus glogigii.

 18. 1953 Η CIA ξεκινά το έργο MKULTRA . Αυτό είναι ένα ενδεκαετές ερευνητικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την παραγωγή και τη δοκιμή φαρμάκων και βιολογικών παραγόντων που θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο του νου και την τροποποίηση της συμπεριφοράς. Έξι από τα υποέργα περιελάμβαναν τη δοκιμή των παραγόντων σε ανυποψίαστους ανθρώπους.

 19. 1955 Η CIA , σε ένα πείραμα για να δοκιμάσει την ικανότητά της να μολύνει ανθρώπινους πληθυσμούς με βιολογικούς παράγοντες, απελευθερώνει ένα βακτήριο που αποσύρθηκε από το οπλοστάσιο βιολογικού πολέμου του Στρατού πάνω από τον κόλπο Tampa, Fl.

 20. 1955 Το Χημικό Σώμα Στρατού συνεχίζει την έρευνα για το LSD, μελετώντας την πιθανή χρήση του ως χημικού παράγοντα ανικανότητας. Περισσότεροι από 1.000 Αμερικανοί συμμετέχουν στις δοκιμές, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι το 1958.

 21. 1956 Ο στρατός των ΗΠΑ απελευθερώνει κουνούπια μολυσμένα με κίτρινο πυρετό πάνω από τη Savannah, το Ga και το Avon Park, Fl. Μετά από κάθε δοκιμή, πράκτορες του στρατού που παριστάνουν τους αξιωματούχους δημόσιας υγείας εξετάζουν τα θύματα για τις επιπτώσεις.

 22. 1958 Το LSD δοκιμάζεται σε 95 εθελοντές στα εργαστήρια Χημικού Πολέμου του Στρατού για την επίδρασή του στην ευφυΐα.

 23. 1960 Ο Βοηθός Αρχηγού του Επιτελείου Πληροφοριών του Στρατού (ACSI) επιτρέπει την επιτόπια δοκιμή του LSD στην Ευρώπη και την Άπω Ανατολή. Η δοκιμή του ευρωπαϊκού πληθυσμού έχει την κωδική ονομασία Project THIRD CHANCE. Η δοκιμή του ασιατικού πληθυσμού έχει την κωδική ονομασία Project DERBY HAT.

 24. 1965 Η CIA και το Υπουργείο Άμυνας ξεκινούν το Project MKSEARCH, ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη μιας ικανότητας χειραγώγησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσω της χρήσης ναρκωτικών που αλλάζουν το μυαλό.

 25. 1965 Οι κρατούμενοι στην κρατική φυλακή Holmesburg στη Φιλαδέλφεια υποβάλλονται σε διοξίνη, το εξαιρετικά τοξικό χημικό συστατικό του Agent Orange που χρησιμοποιείται στο Βιετνάμ. Οι άνδρες αργότερα μελετήθηκαν για την ανάπτυξη καρκίνου, κάτι που δείχνει ότι ο Agent Orange ήταν ύποπτος καρκινογόνος από τότε.

 26. 1966 Η CIA ξεκινά το Project MKOFTEN, ένα πρόγραμμα για τον έλεγχο των τοξικολογικών επιδράσεων ορισμένων φαρμάκων σε ανθρώπους και ζώα.

 27. 1966 Ο στρατός των ΗΠΑ διανέμει την παραλλαγή Bacillus subtilis niger σε όλο το σύστημα του μετρό της Νέας Υόρκης. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες εκτίθενται όταν επιστήμονες του στρατού ρίχνουν λαμπτήρες γεμάτους με βακτήρια στις σχάρες εξαερισμού.

 28. 1967 Η CIA και το Υπουργείο Άμυνας εφαρμόζουν το σχέδιο MKNAOMI, διάδοχο του MKULTRA και σχεδιασμένο για τη συντήρηση, την αποθήκευση και τη δοκιμή βιολογικών και χημικών όπλων.

 29. 1968 Η CIA πειραματίζεται με τη δυνατότητα δηλητηρίασης του πόσιμου νερού με την έγχυση χημικών ουσιών στην παροχή νερού του FDA στην Ουάσιγκτον.

 30. 1969 Ο Δρ Robert MacMahan του Υπουργείου Άμυνας ζητά από το Κογκρέσο 10 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει, μέσα σε 5 έως 10 χρόνια, έναν συνθετικό βιολογικό παράγοντα στον οποίο δεν υπάρχει φυσική ανοσία.

 31. 1970 Η χρηματοδότηση για τον συνθετικό βιολογικό παράγοντα λαμβάνεται βάσει του HR 15090. Το έργο, υπό την επίβλεψη της CIA, εκτελείται από τη Διεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων στο Fort Detrick, την άκρως απόρρητη εγκατάσταση βιολογικών όπλων του στρατού. Εικάζεται  ότι χρησιμοποιούνται τεχνικές μοριακής βιολογίας για την παραγωγή ρετροϊών που μοιάζουν με το AIDS.

 32. 1970 Οι Ηνωμένες Πολιτείες εντείνουν την ανάπτυξη “εθνικών όπλων” (Military Review, Νοέμβριος 1970), σχεδιασμένων για την επιλεκτική στόχευση και εξόντωση συγκεκριμένων εθνικών ομάδων που είναι ευαίσθητες  λόγω γενετικών διαφορών και παραλλαγών στο DNA.

 33. 1975 Το τμήμα ιών του Κέντρου Έρευνας Βιολογικού Πολέμου του Fort Detrick μετονομάζεται σε Ερευνητικές Εγκαταστάσεις για τον Καρκίνο Fredrick και τίθεται υπό την επίβλεψη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου (NCI). Εδώ ξεκινά ένα ειδικό πρόγραμμα για τον καρκίνο από ιούς από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, με σκοπό δήθεν την ανάπτυξη ιών που προκαλούν καρκίνο. Εδώ επίσης απομονώνουν οι ρετροϊολόγοι έναν ιό στον οποίο δεν υπάρχει ανοσία. Ονομάζεται αργότερα HTLV (Human T-cell Leukemia Virus).

 34. 1977 Οι ακροάσεις της Γερουσίας για την Υγεία και την Επιστημονική Έρευνα επιβεβαιώνουν ότι 239 κατοικημένες περιοχές είχαν μολυνθεί με βιολογικούς παράγοντες μεταξύ 1949 και 1969. Μερικές από τις περιοχές περιελάμβαναν το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσιγκτον, DC, το Κι Γουέστ, την Πόλη του Παναμά, τη Μινεάπολη και το Σεντ Λούις.

 35. 1978 Πειραματικές δοκιμές εμβολίου ηπατίτιδας Β, που διεξάγονται από το CDC, ξεκινούν στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο. Οι διαφημίσεις για θέματα έρευνας ζητούν ειδικά άτακτους ομοφυλόφιλους άνδρες.Πόσο πιθανό είναι στις δοκιμές του εμβολίου να είχαν τον ρετροιό;;

 36. 1981 Επιβεβαιώνονται τα πρώτα κρούσματα AIDS σε ομοφυλόφιλους άνδρες στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο, πυροδοτώντας εικασίες ότι το AIDS μπορεί να είχε εισαχθεί μέσω του εμβολίου για την ηπατίτιδα Β.

 37. 1985 Σύμφωνα με το περιοδικό Science (227:173-177), ο HTLV και ο VISNA , ένας θανατηφόρος ιός προβάτων, μοιάζουν πολύ, υποδεικνύοντας μια στενή ταξινομική και εξελικτική σχέση.

 38. 1986 Σύμφωνα με τα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (83:4007-4011), ο HIV και ο VISNA είναι πολύ παρόμοια και μοιράζονται όλα τα δομικά στοιχεία, εκτός από ένα μικρό τμήμα που είναι σχεδόν πανομοιότυπο με τον HTLV. Αυτό οδηγεί σε εικασίες ότι ο HTLV και ο VISNA μπορεί να έχουν συνδεθεί για την παραγωγή ενός νέου ρετροϊού στον οποίο δεν υπάρχει φυσική ανοσία.

 39. 1986 Μια αναφορά στο Κογκρέσο αποκαλύπτει ότι η τρέχουσα γενιά βιολογικών παραγόντων της κυβέρνησης των ΗΠΑ περιλαμβάνει: τροποποιημένους ιούς, φυσικές τοξίνες και παράγοντες που μεταβάλλονται μέσω γενετικής μηχανικής για να αλλάξουν τον ανοσολογικό χαρακτήρα και να αποτρέψουν τη θεραπεία με όλα τα υπάρχοντα εμβόλια.

 40. 1987 Το Υπουργείο Άμυνας παραδέχεται ότι, παρά τη συνθήκη που απαγορεύει την έρευνα και την ανάπτυξη βιολογικών παραγόντων, συνεχίζει να λειτουργεί ερευνητικές εγκαταστάσεις σε 127 εγκαταστάσεις και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.

 41. 1990 Σε περισσότερα από 1500 μαύρα και ισπανόφωνα μωρά έξι μηνών στο Λος Άντζελες χορηγείται ένα ”πειραματικό” εμβόλιο ιλαράς που δεν είχε λάβει ποτέ άδεια χρήσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το CDC παραδέχεται αργότερα ότι οι γονείς δεν ενημερώθηκαν ποτέ ότι το εμβόλιο που χορηγούνταν στα παιδιά τους ήταν πειραματικό.

 42. 1994 Με μια τεχνική που ονομάζεται “γονιδιακή παρακολούθηση”, ο Δρ Garth Nicolson στο Κέντρο Καρκίνου MD Anderson στο Χιούστον, το Τέξας ανακαλύπτει ότι πολλοί βετεράνοι που επιστρέφουν από την καταιγίδα της ερήμου έχουν μολυνθεί από ένα αλλαγμένο στέλεχος του Mycoplasma incognitus, ενός μικροβίου που χρησιμοποιείται συνήθως στην παραγωγή βιολογικών όπλων. Στη μοριακή του δομή έχει ενσωματωθεί το 40% του πρωτεϊνικού περιβλήματος του HIV, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε κατασκευαστεί από τον άνθρωπο.

 43. 1994 Ο γερουσιαστής John D. Rockefeller εκδίδει μια έκθεση που αποκαλύπτει ότι για τουλάχιστον 50 χρόνια το Υπουργείο Άμυνας έχει χρησιμοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό σε πειράματα σε ανθρώπους και για σκόπιμη έκθεση σε επικίνδυνες ουσίες. Τα υλικά περιλάμβαναν μουστάρδα και νευροπαραλυτικά αέρια, ιονίζουσα ακτινοβολία, ψυχοχημικά, παραισθησιογόνα και ναρκωτικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου .

 44. 1995 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδέχεται ότι πρόσφερε σε Ιάπωνες εγκληματίες πολέμου και επιστήμονες που είχαν κάνει ιατρικά πειράματα σε ανθρώπους μισθούς και ασυλία από τη δίωξη με αντάλλαγμα δεδομένα για την έρευνα στον βιολογικό πόλεμο.

 45. 1995 Ο ΔρGarth Nicolson , αποκαλύπτει στοιχεία ότι οι βιολογικοί παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου είχαν κατασκευαστεί στο Χιούστον, Τέξας και Μπόκα Ράτον, Φλόριντα και είχαν δοκιμαστεί σε κρατούμενους στο Τμήμα Σωφρονιστικών του Τέξας.

 46. 1996 Το Υπουργείο Άμυνας παραδέχεται ότι οι στρατιώτες της Καταιγίδας της Ερήμου εκτέθηκαν σε χημικούς παράγοντες.

 47. 1997 Ογδόντα οκτώ μέλη του Κογκρέσου υπογράφουν επιστολή απαιτώντας έρευνα για τη χρήση βιο-όπλων και το σύνδρομο του Πολέμου του Κόλπου.

πηγή

 

Πηγή

Προβολές : 728


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα