ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ 5G ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ

ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ 5G ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ

16 Ιανουαρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:324
Μοίρασέ το

 

Η δήλωση της HAI ανέφερε, “η μετάδοση από αυτούς τους πύργους έχει αποδειχθεί ότι παρεμβαίνει στα υψομετρικά ραντάρ, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη για τη μέτρηση του ύψους”.

 

 

 

Αν στα ελικόπτερα δημιουργούν πρόβλημα οι κεραίες, σκεφθείτε στο ανθρώπινο σώμα τι προκαλούν…και κυρίως τι θα προκαλούν στους μ-πολιασμένους και στους έχοντες κινητά νέας τεχνολογίας…

Ακόμα στην Ελλάδα, δεν έχουν περάσει τα δίκτυα σε όλη την χώρα… όταν τα περάσουν, στήσουν παντού κεραίες και μπουν σε λειτουργία, θα βλέπουμε τα μ-πολιασμένα κοτόπουλα να πέφτουν νεκρά παντού…

Στην Γαλλία, καίνε τις κεραίες…

Εδώ τι θα γίνει;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Μετάφραση blümlifee

Η επερχόμενη ανάπτυξη της AT&T και της Verizon 5G δημιουργεί πονοκεφάλους στην Αμερικανική αεροπορική κοινότητα.

Μόλις πρόσφατα, η Διεθνής Ένωση Ελικοπτέρων (HAI) αποκάλυψε την Πέμπτη, ότι ενδέχεται οι αμερικανικοί στόλοι ελικοπτέρων σε εθνικό επίπεδο να καθηλωθούν την επόμενη εβδομάδα, όταν ενεργοποιηθούν οι πύργοι 5G.

Στις 19 Δεκεμβρίου, η AT&T και η Verizon σχεδιάζουν να ενεργοποιήσουν τους πύργους 5G τους, καθώς οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφορών καθυστέρησαν το ντεμπούτο του υπερ-γρήγορου κυψελοειδούς δικτύου, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η δήλωση της HAI ανέφερε, “η μετάδοση από αυτούς τους πύργους έχει αποδειχθεί ότι παρεμβαίνει στα υψομετρικά ραντάρ, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως σε ελικόπτερα και άλλα αεροσκάφη για τη μέτρηση του ύψους”.

Πάνω από 1.450 Ειδοποιήσεις για Αποστολές Αεροπορίας (NOTAM) εκδόθηκαν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) σε όλη τη χώρα την επόμενη εβδομάδα γύρω από τους πύργους 5G που θα ενεργοποιήσουν η AT&T και η Verizon.

Αυτό σημαίνει ότι ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ “ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ” ΚΑΙ ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΕΝΑ “ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ”, ανέφερε η HAI.

Η καρδιά του προβλήματος έγκειται στο ότι το υψομετρικό ραντάρ του αεροσκάφους χρησιμοποιεί συχνότητες κοντά στη ζώνη C. Οι πύργοι 5G χρησιμοποιούν επίσης συχνότητες ραδιοφάσματος ζώνης C που έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν τα υψομετρικά ραντάρ, μια σημαντική συσκευή στο ελικόπτερο ή το αεροπλάνο που ενημερώνει τον πιλότο για το ύψος του αεροσκάφους πάνω από το έδαφος.

Η FAA μετριάζει αυτές τις διακοπές τοποθετώντας ζώνες προστασίας 5G γύρω από τα μεγάλα αεροδρόμια, έτσι ώστε οι διακοπές του υψομετρικού ραντάρ να μην επηρεάζουν τις εμπορικές πτήσεις.

Εν τω μεταξύ, η Comcast ανακοίνωσε την πρώτη τεχνολογία 10G (!!!!!!!) στον κόσμο για το δίκτυό της που θα μπορούσε να αυξήσει δραματικά τη χωρητικότητα μεταφόρτωσης και λήψης τα επόμενα χρόνια.

Οι κατασκευαστές αεροσκαφών θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν ραντάρ που δεν παρεμβαίνουν στο 5G, ειδάλλως αναμένεται να προκύψουν σοβαρές αεροπορικές καταστροφές.
(blümlifee)

 

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

 

Προβολές : 324


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα