ΤΑ M-VOLΙΑΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΜΕ COVID-19. ΑΡΑΓΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ M-VOLΙΑΣΜΕΝΩΝ;

ΤΑ M-VOLΙΑΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΕΙ ΜΕ COVID-19. ΑΡΑΓΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ “ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ M-VOLΙΑΣΜΕΝΩΝ;

15 Δεκεμβρίου, 2021 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:482
Μοίρασέ το

 

Αναφέρθηκαν και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την χορήγηση του m-volίου mRNA.

Τον Ιούνιο, παρατηρήθηκε μια ξαφνική αύξηση των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που έλαβαν τη δεύτερη δόση των πειραματικών m-volίων, που ανάγκασε τον CDC να διερευνήσει τις καρδιακές παθήσεις που σχετίζονται με το m-volιο.

 

 

 

 

Αυτά, είναι τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Τα μακροπρόθεσμα ποιά θα είναι;;;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Image: Vaccinated people show symptoms similar to those diagnosed with COVID-19… a “pandemic of the vaccinated?”

 

Μετάφραση blümlifee

 

Όπως διαπίστωσε μια νέα μελέτη, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει διάκριση μεταξύ των παρενεργειών των m-volίων για τον κορωνοϊό της Wuhan (COVID-19) και των πρώϊμων συμπτωμάτων του ίδιου του ιού.

Ερευνητές στο King’s College του Λονδίνου σημείωσαν ότι “ορισμένα άτομα εμφανίζουν συστηματικά συμπτώματα μετά τον m-volιασμό, τα οποία συμπίπτουν με τα συμπτώματα του COVID-19”.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό eClinical Medicine .

Οι επιστήμονες συνέκριναν τα πρώϊμα συμπτώματα μετά τον m-volιασμό σε άτομα που στη συνέχεια βρέθηκαν θετικά ή αρνητικά στον SARS-CoV-2, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την εφαρμογή Covid Symptom Study (CSS). Παλαιότερα γνωστή ως Covid Symptom Tracker, το CSS είναι μια εφαρμογή επιδημιολογικής έρευνας για κινητά που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 362.770 χρήστες της εφαρμογής CSS στο Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 16 έως 90 ετών, οι οποίοι είχαν m-volιαστεί μεταξύ 8 Δεκεμβρίου 2020 και 17 Μαΐου 2021 και οι οποίοι στη συνέχεια ανέφεραν τουλάχιστον ένα σύμπτωμα που σχετίζεται με τον COVID-19, εντός των πρώτων επτά ημερών μετά τον m-volιασμό τους, εκτός από αυτές που αναφέρονται συχνά στο σημείο της ένεσης.

Από αυτούς, 14.842 άτομα έκαναν PCR ή τεστ πλευρικής ροής και 150 άτομα (1%) αναφέρθηκαν στη συνέχεια θετικά στον COVID-19.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μοντέλα μηχανικής μάθησης για να επανεξετάσουν μια ολοκληρωμένη λίστα 28 συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον ιό, καθώς και για να εντοπίσουν τις διαφορές μεταξύ της πρώϊμης μόλυνσης με COVID-19 και των παρενεργειών μετά τον m-volιασμό.

Ανέλυσαν επίσης τα δεδομένα χρησιμοποιώντας μόνο τα τρία βασικά συμπτώματα που υπογράμμισε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείο : υψηλή θερμοκρασία, συνεχής βήχας και απώλεια ή αλλαγή στην αίσθηση της όσφρησης ή της γεύσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μοντέλα μηχανικής μάθησης δυσκολεύτηκαν να διαφοροποιήσουν τα συμπτώματα μεταξύ των ατόμων που είχαν διαγνωστεί με COVID-19 και των συμπτωμάτων που προκαλούνται από το m-volιο.

“Ήδη η διαφοροποίηση των παρενεργειών μετά τον m-volιασμό από τα συμπτώματα ενός πρώϊμου COVID-19 αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση, με ταυτοποίηση των θετικών ατόμων, σε βαθμό, 0,6 στην καλύτερη περίπτωση.

Τα περισσότερα από αυτά τα άτομα δεν είχαν πυρετό, επίμονο βήχα ή ανοσμία/δυσοσμία, απαραίτητα συμπτώματα για την πρόσβαση σε τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και πολλοί είχαν μόνο συστηματικά συμπτώματα που παρατηρούνται συνήθως μετά τον m-volιασμό σε άτομα αρνητικά για SARS-CoV-2 (πονοκέφαλος, μυαλγία και κόπωση)”.

Οι επιστήμονες οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να γίνει μια αξιόπιστη διάκριση μεταξύ των συμπτωμάτων μετά τον m-volιασμό και την πρώιμη μόλυνση SARS-CoV-2.

 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ M-VOLΙΩΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

 

Οι συμμετέχοντες στη δοκιμή φάσης 3 που έλαβαν τα m-volια των Pfizer, Moderna ή άλλα, για τον COVID ανέφεραν δυσάρεστα συμπτώματα, τα οποία ήταν έντονα κατά καιρούς αλλά συχνά εξαφανίστηκαν μετά από 24-48 ώρες από τη λήψη των δόσεων του m-volίου τους.

Χαμηλός ως υψηλός πυρετός, ρίγη, εφίδρωση, γενικοί πόνοι στο σώμα, ημικρανίες και εξάντληση είναι μερικά από τα συμπτώματα που συνήθως αναφέρουν οι συμμετέχοντες. στα προκαταρκτικά αποτελέσματά της, η AstraZeneca ανέφερε ότι το m-volιο της είχε λιγότερες σοβαρές παρενέργειες από τους ανταγωνιστές της.

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency – MHRA) ανέφερε ότι περισσότεροι από 1 στους 10 ανθρώπους παρουσίασαν μόνο ήπιες ή μέτριες αντιδράσεις στο m-volιο για τον COVID-19 που έλαβαν, όπως, πόνος στο σημείο της ένεσης, γενική αδιαθεσία στο σώμα, πονοκέφαλος, πόνοι των μυών και των αρθρώσεων και πυρετός.

Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρθηκαν συνήθως λιγότερο συχνά σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω από ό,τι σε νεότερα άτομα και εξαφανίστηκαν εντός 48 ωρών ή λιγότερο.

Οι αντιδράσεις των ανθρώπων στα εγκεκριμένα m-volια COVID-19 διέφεραν.

Μερικοί ανέφεραν ότι δεν παρουσίασαν καμία παρενέργεια, εκτός από την τυπική ερυθρότητα, κάποια φαγούρα ή ελαφρύ πρήξιμο στο σημείο της ένεσης, που διήρκεσε λίγες μόνο ώρες.

Άλλοι παραπονέθηκαν για αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, αισθήματα αδυναμίας ή νωθρότητας, υπνηλία, ναυτία, ζάλη, δίψα, πονοκεφάλους και πόνους στο σώμα και τις αρθρώσεις, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη.

Εκτός από αυτές, αναφέρθηκαν και σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά την χορήγηση του m-volίου mRNA.

Τον Ιούνιο, παρατηρήθηκε μια ξαφνική αύξηση των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων που έλαβαν τη δεύτερη δόση των πειραματικών m-volίων, που ανάγκασε τον CDC να διερευνήσει τις καρδιακές παθήσεις που σχετίζονται με το m-volιο.

Για περισσότερες ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα m-volια για τον covid-19 στο: Vaccines.news

οι πηγές περιλαμβάνουν:
TheEpochTimes.com
Gov.uk

 

πηγή σχολίου

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 482


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα