ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ.

ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ.

14 Οκτωβρίου, 2021 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:627
Μοίρασέ το

 

Επιστολή Α.Μπλίνκεν σε Κ.Μητσοτάκη: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν εξοπλισμό των Δωδεκανήσων από Ελλάδα ούτε τα 10 ν.μ. ΕΕΧ!

«Βατήρας» προς Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα κατά Ρωσίας πλέον η Ελλάδα για τις αμερικανικές δυνάμεις

 

 

Ετοιμαστείτε για μεγάλες ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ…

Μιλάνε για το… “δίκαιο της θαλάσσης” τα φίδια του εβραιοσιωνισμου που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ.

Θα το ξαναγράψω: ΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Οι πληροφορίες λένε, πως η ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των Δωδεκανήσων, θα συνοδευτεί με παράλληλες πολεμικές κινήσεις στα Βαλκάνια, μεταξύ Αλβανίας και Σερβίας και θα πάρει φωτιά όλο το τόξο πάνω από την Ελλάδα, προκειμένου να υπογραφεί η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ, ΚΡΗΤΗ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ.

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1. Ο ρόλος που θα διαδραματίσει η φιδοφωλιά του ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ, ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ, θα είναι καθοριστική και ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Υ.Γ.2. Να θυμίσω τα λόγια του ΕΒΡΑΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΗ Γιώργου Παπανδρέου “ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ”…

 

Υ.Γ.3. Να θυμίσω τι έλεγε ο ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΟΖΑΚΗΣ: “ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ”…

Αν αυτό το είχε πει τούρκος για την Ελλάδα, θα είχε εκτελεστεί επι τόπου… εμείς, αυτά τα οβραίκα σιωνιστικά φίδια τα πληρώνουμε από το αίμα μας στους δυσβάσταχτους φόρους.

Υ.Γ.4. Ο μεγάλος Θεός της Ελλάδας, παίζει ζάρια και ο ΣΑΤΑΝΑΣ, ΧΟΡΕΥΕΙ;;;

Κολακεία προς τον ανήμπορο: Τον «ρόλο της Ελλάδος ως… περιφερειακού ηγέτη στην περιοχή»  αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Άντονι Μπλίνκεν. Ναι, μιλά για την διαλυμένη Ελλάδα των πυρκαγιών, των πλημμυρών κλπ.

Ο επικεφαλής του State Department, αποτυπώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ για προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας από απειλές ή ένοπλη επίθεση, όπως περιγράφεται και στη σημερινή Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Και μόνο εκεί. Δεν αναφέρεται πουθενά στα δικαιώματα της Ελλάδας που απορρέουν από αυτή την κυριαρχία (ΑΟΖ), ούτε καν στην υφαλοκρηπίδα! Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; ΟΙ ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ούτε τα 10 μίλια του Εθνικού Εναέριου Χώρου, όπως και η Τουρκία άλλωστε. Αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μόνο 6 ν.μ. χωρικά ύδατα!

Στην ίδια επιστολή αναφέρει την ανάπτυξη… αμερικανικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά πέραν της Κρήτης (!), αναγνωρίζοντας μεν de facto την άσκηση πλήρους κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της (πλην των Δωδεκανήσων, όμως)!

Για τα Δωδεκάνησα επιμένουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζει την συνθήκη του 1947, όπως ακριβώς ζητά η Τουρκία: Mόνο δυνάμεις για την τήρηση της εσωτερικής ασφάλειας! 

Η πρόβλεψη αφορά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου (Σαμοθράκη, βασικά) για να δημιουργήσουν στρατηγικό βάθος στην βάση της Αλεξανδρούπολης και να είναι σε «ακτίνα βολής» τα ρωσικά πλοία που εξέρχονται από τα Δαρδανέλια!

Και συνολικά να χρησιμοποιούν αυτές τις βάσεις ως βατήρα για «άλμα» δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη και την Ουκρανία.

Καμία αναφορά στην Σκύρο στο κυρίως κείμενο ή στο τροποποιητικό πρωτόκολλο της MDCA. Η συμπερίληψη της Σκύρου θα αποτελούσε έμπρακτη απόρριψη, εκ μέρους των ΗΠΑ, των πολυετών τουρκικών απαιτήσεων για αποστρατιωτικοποίηση πολλών νησιών του Αιγαίου και αποκλεισμό τους από τον σχεδιασμό ασκήσεων και επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.

Βασικά πρόκειται για μία συμφωνία που στοχοποιεί την Ρωσία και αφορά την αντιμετώπιση της Ρωσίας από τις ΗΠΑ!

Έχει κανείς καμία αντίρρηση το τι θα σημαίνει αυτό σε ότι αφορά την στοχοποίηση αυτών των περιοχών από την Ρωσία;

Ειδική αναφορά γίνεται, τέλος, και στην ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. 

 

Αναλυτικά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

1. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και «περιφερειακός ηγέτης».

Στην επιστολή του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναγνωρίζει τον ρόλο της Ελλάδας ως «περιφερειακός ηγέτης» καθώς και «πυλώνας σταθερότητας», υποδηλώνοντας έτσι ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν η χώρα μας να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, τόσο με την προώθηση της Ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, όσο και ως παράγων σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα η επιστολή επιβεβαιώνει τις άριστες διμερείς σχέσεις, οι οποίες «φτάνουν σε νέα ύψη».

2. Η επιστολή υπογραμμίζει την δέσμευση των ΗΠΑ για την αμοιβαία προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας από απειλές ή ένοπλη επίθεση.
Η σχετική αναφορά, η οποία περιλαμβάνεται επίσης στην Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά σε μονομερές πολιτικό κείμενο που δεσμεύει αποκλειστικά τις ΗΠΑ, υποδηλώνοντας έτσι την δέσμευση της χώρας αυτής για την προστασία της Ελλάδας έναντι κάθε είδους εξωτερικής απειλής.

3. Η επιστολή κάνει ρητή αναφορά στην δυνατότητα ανάπτυξης Αμερικανικών δυνάμεων σε Ελληνικά νησιά πέραν της Κρήτης.

Σε μια πολιτικά δεσμευτική κίνηση, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις θα μπορούν να επιχειρούν ή να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές ασκήσεις τόσο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και σε νησιά.

Με τον τρόπο αυτό, οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν de facto την άσκηση πλήρους κυριαρχίας της Ελλάδας στα νησιά της και βεβαίως την δυνατότητα στρατιωτικοποίησης τους.

4. Για πρώτη φορά, οι ΗΠΑ, στην επιστολή Blinken, κάνουν ρητή αναφορά στην ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, καθώς και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.
Η αναφορά σε κυριαρχικά δικαιώματα αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό νέο στοιχείο, καθώς οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν και ζητούν τον πλήρη σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, καθώς και στην Υφαλοκρηπίδα της.

Επίσης, αν και οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει την UNCLOS, υπογραμμίζουν ότι το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας αποτελεί μέρος του εθιμικού δικαίου, είναι δεσμευτικό για όλες τις χώρες και διέπει την οριοθέτηση των ζωνών αυτών.

5. Αναφορά στο κοινό αξιακό πλαίσιο των δύο κρατών.

 

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής προόδου, την οποία αντικατοπτρίζει η ανανεωμένη MDCA.

 

Πηγή

Προβολές : 627


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα