Χρειάζεται Πολλή Εκπαίδευση για να μας Διατηρούν Τόσο Ηλίθιους.

Χρειάζεται Πολλή Εκπαίδευση για να μας Διατηρούν Τόσο Ηλίθιους.

23 Οκτωβρίου, 2021 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:421
Μοίρασέ το

 

Οι ισχυροί εργάζονται τόσο σκληρά σε τέτοιες προσπάθειες επειδή καταλαβαίνουν κάτι που οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν: όποιος ελέγχει τις κυρίαρχες αφηγήσεις για τον κόσμο ελέγχει τον ίδιο τον κόσμο.

Η ισχύς είναι ο έλεγχος των όσων συμβαίνουν- η απόλυτη ισχύς είναι ο έλεγχος του τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τα όσα συμβαίνουν.

Αν μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο τους, αν μπορείς να ελέγξεις τις κοινές τους ιστορίες για το πώς συμβαίνει και τι είναι αλήθεια, τότε μπορείς να προωθήσεις οποιαδήποτε ατζέντα θέλεις.

 

 
 
Μείνετε μακρυά από την προπαγάνδα τους.
Κλείστε τους τη φωνή, κλείνοντας τις τηλεοράσεις σας.
Επιλέξτε διαδίκτυο και σελίδες που αντιστέκονται.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥΣ.
 
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Υ.Γ. Προσωπικά, μένω μακρυά και από υποταγμένους ανθρώπους και έχω βρει την ηρεμία μου.
 

Η ολιγαρχική αυτοκρατορία εργάζεται όλο και πιο σκληρά για να “βιδώσει” το μυαλό μας στην υπηρεσία των σχεδίων της.

Η Silicon Valley εργάζεται όλο και πιο ανοιχτά σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι αλγόριθμοί της αναδεικνύουν τις εγκεκριμένες από την αυτοκρατορία αφηγήσεις, ενώ κρύβουν τις μη εγκεκριμένες με όλο και μεγαλύτερο θράσος.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γίνει τόσο απροκάλυπτα προπαγανδιστικά που οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών απασχολούνται πλέον ανοιχτά από ειδησεογραφικά πρακτορεία στα οποία έπρεπε να διεισδύσουν κρυφά.

Το ΝΑΤΟ και τα στρατιωτικά ιδρύματα μελετούν και δοκιμάζουν νέες μορφές ψυχολογικής χειραγώγησης μαζικής κλίμακας για να προωθήσουν την ακόμη αναπτυσσόμενη επιστήμη της προπαγάνδας.

Ένας ολοφάνερα ψεύτικος “πληροφοριοδότης” προωθείται από την πολιτική τάξη/τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για να αποσπάσει υποστήριξη για περισσότερη λογοκρισία στο διαδίκτυο και να στηρίξει τον μονοπωλιακό έλεγχο για θεσμούς όπως το Facebook που είναι πρόθυμοι να τον επιβάλουν.

Η Wikipedia είναι μια αυτοκρατορική επιχείρηση ελέγχου της αφήγησης.

Έχουν φυλακίσει έναν δημοσιογράφο επειδή αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, αφού η CIA σχεδίασε να τον απαγάγει και να τον δολοφονήσει.

Οι ισχυροί εργάζονται τόσο σκληρά σε τέτοιες προσπάθειες επειδή καταλαβαίνουν κάτι που οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν: όποιος ελέγχει τις κυρίαρχες αφηγήσεις για τον κόσμο ελέγχει τον ίδιο τον κόσμο.

Η ισχύς είναι ο έλεγχος των όσων συμβαίνουν- η απόλυτη ισχύς είναι ο έλεγχος του τι σκέφτονται οι άνθρωποι για τα όσα συμβαίνουν.

Αν μπορείς να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το τι συμβαίνει στον κόσμο τους, αν μπορείς να ελέγξεις τις κοινές τους ιστορίες για το πώς συμβαίνει και τι είναι αλήθεια, τότε μπορείς να προωθήσεις οποιαδήποτε ατζέντα θέλεις.

Θα μπορέσετε να τους αποτρέψετε από το να ξεσηκωθούν εναντίον σας καθώς κλέβετε τον πλούτο τους, εκμεταλλεύεστε την εργασία τους, καταστρέφετε το οικοσύστημά τους και στέλνετε τα παιδιά τους στον πόλεμο.

Μπορείτε να τους κρατήσετε να ψηφίζουν πολιτικούς θεσμούς που σας ανήκουν και τους ελέγχετε.

Μπορείτε να τους κρατήσετε μακριά από το να παρεμβαίνουν στην ικανότητά σας να διεξάγετε πολέμους σε όλο τον κόσμο και να επιβάλλετε κυρώσεις σε ολόκληρους πληθυσμούς για να λιμοκτονήσουν για να προωθήσετε τους γεωστρατηγικούς σας στόχους.

Αυτό το status quo της εκμετάλλευσης, της οικοκτονίας, της καταπίεσης και του πολέμου ωφελεί αφάνταστα τους κυβερνήτες μας, φέρνοντάς τους περισσότερο πλούτο και δύναμη από ό,τι θα μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν οι παλιοί βασιλιάδες. Και όπως και οι παλιοί βασιλιάδες δεν πρόκειται να παραιτηθούν από την εξουσία με δική τους πρωτοβουλία, πράγμα που σημαίνει ότι το μόνο πράγμα που θα φέρει ένα τέλος σε αυτό το καταστροφικό για τον κόσμο status quo είναι ο λαός να ξεσηκωθεί και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη του πλήθους του για να το τερματίσει.

Ωστόσο, δεν ξεσηκώνονται. Δεν ξεσηκώνονται επειδή έχουν προπαγανδιστεί επιτυχώς ώστε να αποδεχτούν αυτό το status quo, ή τουλάχιστον να πιστέψουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούν να είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή. Ο αυτοκρατορικός αφηγηματικός έλεγχος είναι επομένως η πηγή όλων των μεγαλύτερων προβλημάτων μας.

Και γίνονται όλο και πιο επιθετικοί σε αυτό. Όλο και πιο δυναμικά, όλο και λιγότερο πονηρά και διακριτικά στην εκστρατεία τους να ελέγχουν τις σκέψεις που βρίσκονται στο κεφάλι μας.

Πολλοί από αυτούς που έχουν αυτή τη συνειδητοποίηση τη βλέπουν ως αιτία απόγνωσης. Εγώ προσωπικά το βλέπω ως αιτία για ελπίδα.

Δουλεύουν τόσο σκληρά για να κατασκευάσουν τη συγκατάθεσή μας για το status quo, επειδή χρειάζονται οπωσδήποτε αυτή τη συγκατάθεση- η ιστορία μάς δείχνει ότι οι κυβερνήτες δεν τα πάνε καλά όταν μια κρίσιμη μάζα του πληθυσμού έχει στραφεί εναντίον τους. Και εργάζονται όλο και πιο σκληρά για να κατασκευάσουν αυτή τη συναίνεση, ακόμη και όταν άνθρωποι με μεγάλη επιρροή αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν μας εξαπατούν σκόπιμα για τα πάντα.

Συνήθιζαν να μοιάζουν με κάποιον που χρησιμοποιεί έναν κουβά για να βγάλει νερό από μια βάρκα που έχει διαρροή. Τώρα μοιάζουν με κάποιον που πατάει το νερό, καταφέρνοντας μετά βίας να βάλει το στόμα και τη μύτη του αρκετά ψηλά για να πάρει ανάσες αέρα.

Δουλεύουν όλο και πιο σκληρά επειδή το έχουν ανάγκη.

Το γεγονός ότι οι προπαγανδιστές πρέπει να δουλέψουν τόσο σκληρά για να κρατήσουν την κοινωνία μας τόσο τρελή σημαίνει ότι η φυσική βαρυτική έλξη είναι προς τη λογική. Πρέπει να μας εκπαιδεύουν σε όλο και πιο τρελούς τρόπους σκέψης από τη στιγμή που πάμε στο σχολείο μέχρι να πεθάνουμε, γιατί αλλιώς θα ξυπνήσουμε συλλογικά και θα αποτινάξουμε τα δεσμά τους.

Χρειάζεται πολλή εκπαίδευση για να μας κρατήσουν τόσο ηλίθιους.

Νομίζεις ότι αγωνίζεσαι; Θα έπρεπε να δεις τους ανθρώπους που προσπαθούν να κατασκευάσουν συναίνεση για ένα status quo που είναι και ξεκάθαρα τρελό και αυτονόητα μη βιώσιμο. Είναι αυτοί που κάνουν όλη τη βαριά δουλειά σε αυτόν τον αγώνα. Είναι αυτοί που παλεύουν με τη βαρύτητα.

Η ελπίδα δεν είναι δημοφιλής θέση σε έναν κόσμο που κακοποιείται, εκμεταλλεύεται και τρελαίνεται από χειριστικούς κοινωνιοπαθείς. Το οποίο είναι κατανοητό.

Αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Κοιτάζω πόσο σκληρά παλεύουν για να κρατήσουν το φως από το να εισβάλει και να διώξει το σκοτάδι, και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ: “Αυτοί οι καημένοι δεν μπορούν να το κρατήσουν αυτό για πολύ ακόμα”.

***********

Δικτυογραφία

It Takes A Lot Of Education To Keep Us This Stupid

https://www.wakingtimes.com/it-takes-a-lot-of-education-to-keep-us-this-stupid/

 

Πηγή

Προβολές : 421


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα