Άγριος καβγάς στρατηγού Φλώρου με μάνα τραυματία στο Ναυτικό Νοσοκομείο

Άγριος καβγάς στρατηγού Φλώρου με μάνα τραυματία στο Ναυτικό Νοσοκομείο

18 Σεπτεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,523
Μοίρασέ το

 

 

Άγριος καυγάς στο Ναυτικό Νοσοκομείο μεταξύ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου και μητέρας τραυματία η οποία όταν του ζήτησε τον λόγο γιατί έστειλε τα παιδιά αποστράτευα στην Λιβύη εκείνος της απάντησε ότι την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθούσε και πάλι εάν του ζητούσαν να ξαναστείλει Έλληνες στρατιώτες σε ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό.

Από τις αφηγήσεις των τραυματιών δεν προκύπτει σύγκρουση αλλά ανατίναξη. Όλο το παρασκήνιο.

Άγριος καυγάς στο Ναυτικό Νοσοκομείο μεταξύ του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Φλώρου και μητέρας τραυματία η οποία όταν του ζήτησε τον λόγο γιατί έστειλε τα παιδιά αποστράτευα στην Λιβύη εκείνος της απάντησε ότι την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθούσε και πάλι εάν του ζητούσαν να ξαναστείλει Έλληνες στρατιώτες σε ανθρωπιστική αποστολή στο εξωτερικό.

Από το σημείο αυτό και μετά η συζήτηση μεταξύ της μάνας και του αρχηγού εκτροχιάστηκε και βούιξε ο διάδρομος σε ολόκληρη την Πτέρυγα του νοσοκομείου.

Με την ευκαιρία γιατί δεν εμφανίζεται στα στρατιωτικά νοσοκομεία εισαγγελέας της τακτικής Δικαιοσύνης για να πάρει καταθέσεις από τους τραυματίες οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση σοκ για τα όσα δραματικά έζησαν; Πάντως από τις αφηγήσεις των τραυματιών δεν προκύπτει σύγκρουση αλλά ανατίναξη!

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το iEidiseis μετέδωσε ότι «δεν ήταν σύγκρουση, ήταν έκρηξη», όπως υποστηρίζουν επιβαίνοντες στο μοιραίο πούλμαν που μετέφερε τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη. Αυτό αναφέρουν ανώνυμες πηγές, προερχόμενες από το συγγενικό περιβάλλον στρατιωτικών επιβαινόντων στο μοιραίο πούλμαν και οι οποίοι είχαν την τύχη να διασωθούν.

Φυσικά, το ΓΕΕΘΑ επιμένει στο αρχικό σενάριο, περί σύγκρουσης και τυχαίου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος με φορτηγό. Ωστόσο, η εκδοχή του ΓΕΕΘΑ αποδυναμώνεται από την πρεμούρα που επέδειξε να μην λέει την αλήθεια, από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η τραγωδία, και έλαβε γνώση της χαοτικής κατάστασης που επικρατούσε στο σημείο του συμβάντος.

 

Το ΓΕΕΘΑ γνώριζε από τις 3:30 μμ της Κυριακής το μέγεθος του προβλήματος και ότι υπάρχουν νεκροί, υποστηρίζουν συγγενείς της ελληνικής αποστολής.

Όταν στις 6 μμ έγινε γνωστό ότι εκτάκτως αναχωρεί δεύτερο μεταγωγικό για τη Λιβύη για «ειδική αποστολή» που περιλαμβάνει και μεταφορά νεκρών στην Αθήνα, το ΓΕΕΘΑ καθησύχαζε ότι πρόκειται για ένα σύνηθες αυτοκινητιστικό ατύχημα με τρεις ελαφρά τραυματίες!

Μάλιστα στις 8:30 μμ -δηλαδή 5 ώρες μετά το συμβάν- εξέδιδε ανακοίνωση το ΓΕΕΘΑ που ανέπτυσσε τη θεωρία περί τριών ελαφρά τραυματισμένων! Ακόμη και όταν ο υπουργός Υγείας της Λιβύης, με δηλώσεις του, εξέφραζε τα συλλυπητήριά του στην Ελλάδα για τον χαμό τεσσάρων μελών της ελληνικής αποστολής.

Η Αθήνα πέταγε «χαρταετό», με τα συστημικά μέσα που ελέγχονται πλήρως από την κυβέρνηση να τηρούν σιγή ιχθύος κρυπτόμενα πίσω από την καθησυχαστική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Μόνο όταν περί της 10 μμ όλα τα Διεθνή Μέσα έκαναν πρώτη είδηση την ελληνική τραγωδία στη Λιβύη, ακολούθησαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 11μμ η κρατική τηλεόραση επέμενε στην εκδοχή των τριών τραυματιών.

Τα μεσάνυχτα το ΓΕΕΘΑ αναγκάστηκε -9 ώρες μετά το δυστύχημα- να παραδεχτεί επισήμως ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και οι αγνοούμενοι.

Για κακή τύχη του ΓΕΕΘΑ, που τελευταία επιδίδεται σε αδέξια επικοινωνιακά πασαλείμματα, αυτή τη φορά, δεν έχει να κάνει με απλούς στρατιωτικούς που υπακούουν τυφλά στις άνωθεν εντολές, αλλά πρόκειται για στελέχη του υγειονομικού που αποτελούν ξεχωριστή ελίτ στο στράτευμα και δεν μπαίνουν στη λογική του άρβυλου.

Όπως ευστόχως παρατηρούν, κατά τη σύγκρουση διαμελίζονται τα πτώματα, δεν εξαϋλώνονται και άρα δεν αγνοούνται…

Σκιές και ερωτηματικά, που από το πρωί πλανώνται στο στράτευμα και απαιτείται άμεσα να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μακελειό στην Λιβύη.

 

Π.Μαρινάκης: Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ήταν τροχαίο δυστύχημα

 

Η κυβέρνηση διά στόματος του Παύλου Μαρινάκη κρατάει αποστάσεις από το ΓΕΕΘΑ και το υπουργείο Άμυνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

«Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων», αλλά «και βέβαια του οδηγού, τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συνέτρεξαν», όπως είπε.

 

Α.Ο.

 

Πηγή

Προβολές : 1,523


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα