Άλλος ένας ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΣ αποκαλύπτεται... ΑΛΛΑ... ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟ, ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ...

Άλλος ένας ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΣ αποκαλύπτεται... ΑΛΛΑ... ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟ, ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ...

29 Ιανουαρίου, 2024 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:678
Μοίρασέ το

 

Μαρτυρία-φωτιά για τον «Άλλο άνθρωπο»: «Ο Πολυχρονόπουλος έπαιζε ποσά, ήταν καλός παίχτης»

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου που έβλεπε τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας να τζογάρει

Ώστε για διακίνηση μαύρου χρήματος κατηγορείται “ο άλλος άνθρωπος”… και φυσικά η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, τον … βούτηξε…
Άλλος ένας ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΣ λοιπόν, για τον ελληνικό λαό;;;
Η πορεία θα δείξει ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…
ΑΛΛΑ… ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟ, ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή

 

Την ώρα που ο η είδηση ότι ο μάγειρας των απόρων Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλοςο οποίος προσέφερε φαγητό μέσω της κοινωνικής κουζίνας ο «Άλλος Άνθρωπος» κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκαλεί σοκ και απογοήτευση, μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Μάρτυρας μίλησε στην εκπομπή Tlive και υποστήριξε ότι ο στον σεφ των αστέγων άρεσε να παίζει τζόγο και μάλιστα μεγάλα ποσά. Πρόκειται για ιδιοκτήτη πρακτορείου ο οποίος υποστήριξε ότι έβλεπε συχνά τον ιδρυτή του «Άλλου ανθρώπου» να τζογάρει δηλώνοντας μάλιστα ότι ήταν και πολύ καλός παίχτης.

 

Στην πρώτη του εμφάνιση σήμερα, ο Πολυχρονόπουλος επιχείρησε να αποφύγει τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το γραφείο της οργάνωσης «Ο Άλλος Άνθρωπος» και έτρεξε να μπει σε ένα όχημα που τον περίμενε, αρνούμενος να κάνει κάποια δήλωση. Μάλιστα, έκανε νόημα με το χέρι του στις κάμερες, να μείνουν σε απόσταση.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που έχει μαγειρέψει για χιλιάδες απόρους κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και η μητέρα του Παναγούλα Πολυχρονοπούλου και ο συνεργάτης εθελοντής Παύλος Τζίτζης. Όπως αναφέρει το πόρισμα, χρήματα που συγκέντρωνε ο Πολυχρονόπουλος από πλήθος πολιτών και επώνυμα πρόσωπα κατέληγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς δύο συνεργατών του.

Για τον λόγο αυτό η Αρχή διέταξε να δεσμευτούν όλοι οι λογαριασμοί του ίδιου και των συνεργατών του, αλλά και τα περιουσιακά του στοιχεία στο σύνολό τους, καθώς το μέγεθος των εσόδων από αυτή τη δραστηριότητα φτάνει τα 600.000 ευρώ.

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Στη σχετική διάταξη που υπογράφει ο πρόεδρος της Αρχής και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης αναφέρεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών αποκομίστηκε παρανόμως, κυρίως μέσω περαιτέρω μεταφοράς σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών, αλλά και μέσω αναλήψεων μετρητών, διαπράττοντας με αυτόν τον τρόπο τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή, καθώς και της απάτης.

Τι απάντησε ο ίδιος

Ο ίδιος σε δηλώσεις του απέρριψε τις κατηγορίες και κάλεσε να του κάνουν  επιπλέον έλεγχο: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1.500.000 ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18.000.000 μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Η αδερφή του ανέφερε ότι «λένε για μία απάτη, 600.000 ευρώ» και υποστήριξε ότι τα χρήματα από τις δωρεές όλα αυτά τα χρόνια έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας της και για λίγο χρονικό διάστημα στον λογαριασμό του συζύγου της.

Τι λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για τα χρήματα στον λογαριασμό της – Στον εισαγγελέα το πόρισμα

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει «τυλίξει» σε μια πολυσέλιδη αναφορά τον βραβευμένο τον περασμένο Σεπτέμβριο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός από τον ίδιο, κατηγορούνται η συγγενής του Παναγούλα Πολυχρονοπούλου και ο συνεργάτης εθελοντής Παύλος Τζίτζης.

Το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και την υπόθεση έχει αναλάβει ο εισαγγελέας, Ιωάννης Πιέρρος, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση. Πηγές αναφέρει πως αυτή τη στιγμή ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν μπορεί να εκφράσει στον Εισαγγελέα τις απόψεις καθώς πρώτα θα κληθεί για ανωμοτί κατάθεση. Ο Εισαγγελέας θα ακούσει τον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου» αφού του κοινοποιηθεί το πόρισμα.

Επιβεβαιώνει η μητέρα!

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Παναγούλα, επιβεβαίωσε πως μεταφέρονταν χρήματα από δωρεές στον δικό της λογαριασμό! Στο σπίτι της βρέθηκε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και σε σχετική, απάντησε «ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται (σ.σ. ο γιος της) και πάμε και τα παίρνουμε».

Σε σχέση με όσα αποκάλυψε το πόρισμα της Αρχής είπε «ας ψάξουν να βρουν. Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ, ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει βενζίνη. Του το έλεγα “θα στη φέρουν”, με τέτοιον αγώνα. Δεν φοβάται, τι να φοβηθεί αφού δεν έχει τίποτα».

Δείτε βίντεο:

Σε δηλώσεις της η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου τόνισε πως μόνο εκείνος διαχειριζόταν τον λογαριασμό ενώ είπε πως νομίζει πως έχει ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια.

Δείτε βίντεο:

Ο «Αλλος Ανθρωπος» εμφανίστηκε εν μέσω Μνημονίου στην Αθήνα, το 2011. Εκτοτε μαγειρεύει σε δημόσιους χώρους, προσφέροντας χιλιάδες μερίδες φαγητού σε όλη τη χώρα σε απόρους και μετανάστες. Η έδρα-αποθήκη τροφίμων είναι στο Μεταξουργείο. Σταδιακά, πλήθος επωνύμων, καλλιτεχνών και πολιτικών άρχισαν να πλαισιώνουν την κοινωνική κουζίνα ή και να στέκονται πάνω από το καζάνι της στα συσσίτια, όπως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε όλα τα βίντεο εδώ

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 678


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα