Άρθρο που τσακίζει κόκκαλα από το Γ.Χαρβαλιά. Περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα…

Άρθρο που τσακίζει κόκκαλα από το Γ.Χαρβαλιά. Περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα…

1 Νοεμβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:483
Μοίρασέ το

 

Φοβάμαι μόνο ότι ο χαρακτηρισμός «ηλίθιοι» είναι επιεικής. Κάτι πολύ χειρότερο συμβαίνει με τους πολιτικούς μας, ειδικά απέναντι στη Γερμανία.

Στα αρχεία της ΒΕΡΜΑΧΤ, υπάρχουν τα στοιχεία που αποκαλύπτουν πως οι Γερμανοί κατέστρεψαν και οικονομικά την Ελλάδα, άρα οφείλουν να την αποζημιώσουν…

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;;;

Αξίζει όμως ν’ αναρωτηθεί κανείς, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, και μετά το έκαναν … γαργάρα;;;

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ…

ΟΙ ΑΣΚΕΝΑΖΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ…

Όχι μόνον μας οφείλει η Γερμανία τις Κατοχικές Αποζημιώσεις, μας οφείλει και ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 400.000.000 ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Το επισυναπτόμενο φωτογραφικό υλικό, δεν το έβαλα τυχαία… ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ…

 

Υ.Γ.2. Μαριάς και Μιχελογιαννάκης, απλά έκαναν … θόρυβο όταν μίλησαν για τις γερμανικές αποζημιώσεις…

Έχουν εδώ και χρόνια όλα τα στοιχεία στα χέρια τους, αλλά στην ουσία ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ…

 

Του Γιώργου Χαρβαλιά

Δεν έρχεται τυχαία ο Σολτς στην Αθήνα παραμονή της εθνικής επετείου που συμβολίζει το μεγάλο «ΟΧΙ» στην επιβουλή του Άξονα.

Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει πριν από μερικά χρόνια η Μέρκελ.

Και επειδή, όσο ξεπουλημένοι και να είναι οι πολιτικοί μας, αποκλείεται να μην αντιλαμβάνονται τον «βλάσφημο συμβολισμό» μιας τέτοιας επίσκεψης, η πρωτοβουλία ανήκει σίγουρα στη γερμανική πλευρά: «Τότε ευκαιρούμε, τότε ερχόμαστε…»

Έχουν κάθε λόγο οι Γερμανοί να υποδύονται ότι η εθνική γιορτή τού «ΟΧΙ» δεν συνιστά μια ημερομηνία-ορόσημο στις ελληνογερμανικές σχέσεις. «Έχουν σβηστεί» λένε «αυτά». Περασμένα, ξεχασμένα…

 

Στο πονηρό τους μυαλό, η προσβολή μέσα στο ίδιο μας το σπίτι είναι μία ακόμη επίδειξη ισχύος εις βάρος του υπερχρεωμένου δουλοπάροικου. «Αφού δεν διαμαρτύρονται οι Ελληνες που τους ξεφτιλίζουμε τα ιερά και τα όσια, δεν θα τολμήσουν να μιλήσουν και για τα δικά μας χρωστούμενα» σκέπτονται.

Τις πολεμικές επανορθώσεις. Περασμένα, ξεχασμένα κι αυτά.

Τώρα τους νοιάζει να πουλήσουν, σε εμάς τους υπερχρεωμένους, κανένα σιδερικό από τα ίδια που σπρώχνουν αβασάνιστα στην Τουρκία του Ερντογάν.

Δεν έχουν και πολύ άδικο οι σύγχρονοι δυνάστες μας. Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε ως έθνος, με τους πολιτικούς που εκλέγουμε για να μας εκπροσωπούν. Αυτοί θάβουν συνειδητά τις διεκδικήσεις μας. Οι κατοχικές οφειλές της Γερμανίας δεν παίζουν πουθενά στην ατζέντα των συνομιλιών, παρότι μάλιστα ένα μεγάλο τμήμα τους αποτελεί συμβατική και όχι επανορθωτική υποχρέωση της άλλης πλευράς. Αθέτηση δανείου, δηλαδή, από αυτά που μας έλεγε ο Σόιμπλε ότι επιβάλλεται να τηρούνται…

Προσωπικά δεν θα κουραστώ να γράφω ότι, μετά την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής, τον Απρίλιο του 2019, για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, όποιος Έλληνας πολιτικός αποφεύγει να τις βάλει ευθέως στο τραπέζι σε όλες τις επίσημες επαφές με Γερμανούς είναι απλά επίορκος. Τελεία και παύλα.

Προ ημερών το θύμισε και ένας παλαίμαχος διπλωμάτης, από αυτούς τους σπάνιους που είχαν το θάρρος να λένε τη γνώμη τους στους πολιτικούς και το πλήρωσαν ακριβά. Γιος του αείμνηστου Θεμιστοκλή Λ. Χρυσανθόπουλου, ο Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, που υπηρέτησε με την ίδια συνέπεια το διπλωματικό σώμα, σε μια ανάρτησή του στο facebook χαρακτηρίζει την ελληνική στάση ηλίθια.

Αφού απαριθμεί τις ελληνικές θυσίες και τις γερμανικές οφειλές του πολέμου, λέει ότι, αντί να μας πληρώνει το Βερολίνο, το πληρώνουμε εμείς στο πλαίσιο των μνημονιακών μας υποχρεώσεων. «Ας απαιτήσουμε όλοι οι Ελληνες να δεχθεί η Γερμανία να ανοίξει συζήτηση για τα χρέη αυτά, πράγμα που αρνείται, και να φθάσουμε σε έναν διακανονισμό που να επιτρέψει στις ψυχές των σφαγιασθέντων να ησυχάσουν» σημειώνει ο πρέσβης. Και πολύ σωστά.

Φοβάμαι μόνο ότι ο χαρακτηρισμός «ηλίθιοι» είναι επιεικής. Κάτι πολύ χειρότερο συμβαίνει με τους πολιτικούς μας, ειδικά απέναντι στη Γερμανία.

Γιατί, αντί να ζητούν τις αποζημιώσεις, ετοιμάζονται να αγοράσουν σύγχρονα γερμανικά όπλα. Είναι έτοιμοι να προσφέρουν το υστέρημα του Ελληνα φορολογουμένου, παρότι οι Γερμανοί έχουν αποδείξει ότι στα αμυντικά συμβόλαια (α) δεν τηρούν ούτε τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και μετά τρέχουν εμάς στα δικαστήρια απαιτώντας «αποκατάσταση» και (β) δεν σέβονται ούτε στο ελάχιστο τις εθνικές μας ευαισθησίες και πωλούν ακριβώς τα ίδια οπλικά συστήματα στους Τούρκους.

Βρίσκουν όμως, ξαναλέω, και τα κάνουν. Υπουργός Αμυνας που εισηγείται να πάρουμε όπλα από το Βερολίνο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ρήτρα εξαίρεσης της Τουρκίας και με ανοιχτές τις αξιώσεις των Γερμανών προμηθευτών στα δικαστήρια, είναι επίσης επίορκος. Και ηλίθιος.

Μεταξύ μας, δεν τρέφω ελπίδες ότι ο Μητσοτάκης θα εγείρει ζήτημα αποζημιώσεων κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Σολτς. Αν το κάνει, θα είναι υπό τύπον αγγαρείας. Κάπως όπως το ψέλλισε ο Δένδιας στην ομόλογό του, μεταξύ τυρού και αχλαδίου. («Ξέρετε, υπάρχει κι αυτό, αλλά μη σας στεναχωρεί, δεν χάθηκε ο κόσμος…») Μπορεί λοιπόν και ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει μια τυπική αναφορά, κάτω από την πίεση των ελάχιστων φωνών που επιμένουν να μνημονεύουν το εθνικό χρέος.

Αν και, όπως έγραψε ένα «έγκυρο» φιλοκυβερνητικό μέσο, από αυτά που επιδίδονται εμπνευσμένα στο… ξεσκόνισμα του ζεύγους Κυριάκου – Μαρέβας, ίσως να μην είναι… «η κατάλληλη περίσταση» για να τεθεί το θέμα. Γιατί «γερμανικές πηγές εκτιμούν ότι, ακόμη και αν η νυν πολωνική κυβέρνηση μπορεί να επιδιώκει μια σύμπλευση με την Ελλάδα στο πεδίο της νομικής διεκδίκησης των αποζημιώσεων, η Ελλάδα φαίνεται να έχει άλλες, πιο επείγουσες προτεραιότητες».

Μάλιστα. Φτάσαμε στο σημείο ένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης να προεξοφλεί (και να δικαιολογεί) την αφωνία, επικαλούμενο γερμανικές πηγές που εξηγούν ποιο είναι το συμφέρον μας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο «αιρετικός» πρέσβης Χρυσανθόπουλος, όταν ρωτήθηκε αν η Ελλάδα έχει το ανάστημα για να απαιτήσει εκβιαστικά από τη Γερμανία τις κατοχικές οφειλές, απάντησε αφοπλιστικά:

«Δεν είναι θέμα αναστήματος. Το ανάστημα, άλλωστε, το δημιουργείς εσύ. Ή το πιστεύεις γιατί είναι δίκαιο ή δεν το πιστεύεις. Άλλο τώρα αν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί μας φοβούνται ή εξαρτώνται από τη Γερμανία».

«Εξαρτώνται από τη Γερμανία»…Βαριά κουβέντα αυτή η τελευταία από τα χείλη ενός έμπειρου διπλωμάτη. Μάλλον κάτι θα ξέρει περισσότερο από εμάς…

 

Πηγή: newsbreak.gr

 

Πηγή

Προβολές : 483


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα