«Ένας νέος Daniel θα πνίξει την Αθήνα»

«Ένας νέος Daniel θα πνίξει την Αθήνα»

16 Σεπτεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:791
Μοίρασέ το

 

Ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας προειδοποιεί για τα χειρότερα σε συνέντευξή του στη «Ζούγκλα». Εγκληματικός ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός της πρωτεύουσας. Δεν επαρκούν Κηφισός και Ιλισός για την απορροή των υδάτων. Θα βρεθούν κάτω από το νερό όλα τα νότια προάστια και η πειραϊκή χερσόνησος.

Τον συγκεκριμένο, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ… ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, ΑΣΚΗΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ, Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ…
Παρ’ όλα αυτά, και με δεδομένη την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ TOY HAARP ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ…
Κρατώ ως εκ τούτου, μόνο τις… επιστημονικές του απόψεις, κι αυτές με πολύ μεγάλη επιφύλαξη, καθ’ ότι… μου μυρίζει… απωθητικό περιούσιο…
Καλλιόπη Σουφλή

Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης – Νίκος Χριστοφάκης
Παραγωγή: Ζougla.gr WebTV 2023 

Tον κώδωνα του κινδύνου για το λεκανοπέδιο της Αττικής κρούει ο καθηγητής του ΕΜΠ και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Μπελαβίλας, μιλώντας στην τηλεόραση της «Ζούγκλας».

Όπως υποστηρίζει δείχνοντας τους αντίστοιχους χάρτες, «ο αντιπλημμυρικός σχεδιασμός της πρωτεύουσας δεν επαρκεί, κάτι που σημαίνει πως με αφορμή τη Θεσσαλία, εάν μια νέα κακοκαιρία τύπου Daniel χτυπήσει την Αττική, θα πνιγεί το μισό λεκανοπέδιο».

Ερωτηθείς ποιες περιοχές είναι αυτές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και θα  βρεθούν κάτω από το νερό απαντά: « Σύμφωνα με μελέτη που έχουμε στα χέρια μας και έχει δημοσιευθεί το 2018, από το “Σταύρος Νιάρχος” ως τον Ρέντη και ως τον σταθμό μετρό στο λιμάνι του Πειραιά τα πάντα θα βρεθούν κάτω από το νερό. Η μισή Καλλιθέα, όλο το Μοσχάτο, όλο το Νέο Φάληρο, τα Καμίνια, η Παλιά Κοκκινιά και τμήμα του Ταύρου. Μαζί τους εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι. Φυσικά πλημμύρες θα γίνουν και σε άλλες περιοχές όπως στο Περιστέρι και στο Αιγάλεω».

Ο καθηγητής κατά τη διάρκεια της συζήτησης είναι ξεκάθαρος: «Τα νερά από τον Κηφισό και το Ιλισό δεν μπορούν πια να φύγουν. Δεν έχουν την έξοδο που είχαν παλαιότερα. Κατά τη διάρκεια του έντονου καιρικού φαινομένου θα ξεχειλίσουν σε περιοχές με γέφυρες. Η οδός Πειραιώς θα γίνει ένα τεράστιο ποτάμι που θα παρασέρνει τα πάντα. Φερτά υλικά και τεράστιες ποσότητες νερού θα κατεβαίνουν από την καμένη Πάρνηθα και θα προκαλέσουν τεράστιες καταστροφές».

Ο Νίκος Μπελαβίλας μεταξύ άλλων επισημαίνει πως ένα φαινόμενο όπως η κακοκαιρία «Daniel» λόγω της κλιματικής αλλαγής συμβαίνει πια κάποια στιγμή μέσα σε 5-10 χρόνια, άρα το λεκανοπέδιο κινδυνεύει και θα πρέπει η Πολιτεία να ετοιμάζεται για το χειρότερο.

Δείτε όλα όσα αποκάλυψε στη «Ζούγκλα»:

Δείτε τον χάρτη της έρευνας που έχει γίνει το 2017 και προβλέπει τις περιοχές της Αττικής που θα πλημμυρίσουν. Με κόκκινο χρώμα οι περιοχές που θα βρεθούν κάτω από το νερό. Με μπλε χρώμα και γαλάζιο οι περιοχές που θα έχουν σημαντικά προβλήματα, δηλαδή θα υπάρχουν σοβαρές πλημμύρες. Σύμφωνα με τον καθηγητή οι μελέτες πρέπει να αναθεωρηθούν:

 

 

Πηγή

Προβολές : 791


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα