Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 2012! ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!

Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής... Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΡΟ ΤΟΥ 2012! ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!!!

4 Οκτωβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:510
Μοίρασέ το

Διαβάζω και εξοργίζομαι…

Οι δικαστές καθάρισαν για πάρτη τους – Επιστρέφουν στα επίπεδα του 2012 οι συντάξεις τους

Τι αναφέρει η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις συντάξεις των δικαστικών.

Η ΝΤΡΟΠΗ, ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ…

ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ… ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤ’ ΑΡ@ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΙΑ ΤΟΥΣ…

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ…

Η ΝΕΜΕΣΗ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ… ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ…

ΟΠΩΣ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ… ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ… ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Για τον ελληνικό λαό, εγκρίνατε τις περικοπές των μισθών του και συντελέσατε στην εξαχρείωσή του… τον δικό σας μισθό, τον απαιτείτε από μια χώρα φτωχευμένη… Η ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ…

 

Οι συντάξεις των δικαστικών λειτουργών επανέρχονται στα επίπεδα προ του 2012, έπειτα από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που ελήφθη την Τετάρτη (04/10).

Συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία (28-3), οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάνθηκαν ότι είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα η σιωπηρή άρνηση της Πολιτείας για επανακανονισμό της σύνταξης του πρώην προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκου Αγγελάρα, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, διότι όφειλε η Πολιτεία να υπολογίσει τη σύνταξή του μη εφαρμόζοντας τις κριθείσες από το Μισθοδικείο ως αντισυνταγματικές τις σχετικές διατάξεις του νόμου 4387/2016, αλλά τις προϊσχύσασες αυτών.

Αναλυτικά, στη σχετική απόφασή του, το Ελεγκτικό Συνέδριο επισημαίνει τα εξής: «Η εκ του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος υποχρέωση για παροχή πλήρους δικαστικής προστασίας από την προσβολή των συνταξιοδοτικής φύσης δικαιωμάτων των δικαστικών λειτουργών και η εντεύθεν διασφάλιση της πρακτικής αποτελεσματικότητας του δικαιώματος του οποίου η προσβολή διαγνώστηκε με απόφαση του ειδικού Δικαστηρίου, επιβάλλει όπως η συνταξιοδοτική Διοίκηση, μετά τη δικαστική διάγνωση της αντισυνταγματικότητας μειώσεων σε σύνταξη δικαστικού λειτουργού, προβεί, εφ’ όσον τούτο ζητηθεί και ανεξαρτήτως αν η απόφαση του εν λόγω Δικαστηρίου αφορούσε στον ίδιο τον αιτούντα, σε νέο, σύμφωνο με το Σύνταγμα, υπολογισμό της σύνταξης, εκδίδοντας νέα εκτελεστή διοικητική πράξη· τυχόν δε άρνηση να ενεργήσει σχετικώς αποτελεί απορριπτική εκτελεστή διοικητική πράξη που προσβάλλεται με έφεση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε υποθέσεις συνταξιούχων δικαστικών λειτουργών το Ελεγκτικό Συνέδριο υποχρεούται να σέβεται τις επί νομικών ζητημάτων κρίσεις του ειδικού κατά το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος Δικαστηρίου (Μισθοδικείου), που έχει τη σχετική πρωτογενή εκ του Συντάγματος δικαιοδοσία».

Με άλλα λόγια, οι σύμβουλοι του Ανώτατου Δικαστηρίου έκριναν ότι εφαρμοστέες για τον καθορισμό του ύψους των συντάξεων των πρώην δικαστών, εισαγγελέων και μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) είναι οι προϊσχύσασες διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» (νόμος 4387/2016) και κατά συνέπεια οι συντάξεις των δικαστών επανέρχονται στα επίπεδα που ίσχυαν προ του 2012.

Επιπλέον, κρίθηκε πως το καταβλητέο ποσό της σύνταξής υπόκειται μόνο στις περικοπές και τις κρατήσεις που δεν αντίκεινται σε υπερνομοθετικής ισχύος κανόνες, σύμφωνα με όσα έχουν κριθεί από το Μισθοδικείο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Οι συντάξεις των δικαστών δηλαδή πρέπει να προσδιοριστούν σε επίπεδα πάνω του 60% των αποδοχών των ενεργεία συναδέλφων τους, όπως έχει αποφανθεί το Μισθοδικείο.

 

Σε άλλο σημείο, η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρει ότι «αρμόδιο για τον καθορισμό του χρονικού σημείου έναρξης των αποτελεσμάτων απόφασης επί τρίτων προσώπων, στα οποία εκτείνεται κατά το Σύνταγμα η δικαιοδοσία του, είναι το ειδικό κατά το άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος Δικαστήριο».

Τέλος, αναφέρεται πως, από την πλευρά της, η μειοψηφία υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής προς την επίμαχη απόφαση.

 

Πηγή

Προβολές : 510


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα