Έρχονται ραγδαίες ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ αλλαγές και ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Ανακοίνωση «ΣΕΙΣΜΟΣ» στις ΗΠΑ!

Έρχονται ραγδαίες ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ αλλαγές και ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. Ανακοίνωση «ΣΕΙΣΜΟΣ» στις ΗΠΑ!

21 Ιουνίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:589
Μοίρασέ το

 

 

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, η πτώση του δολαρίου μετά από την τεχνητή ενεργειακή-οικονομική κρίση με πρόσχημα (αν και είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν) την σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία έχει επιμηκύνει το ΝΑΤΟ, είναι βολικότατη για να προωθηθεί το ψηφιακό χρήμα για να ενισχύσει, όπως διατείνεται, εν προκειμένω, ο πρόεδρος της FED, το παραδοσιακό (μέχρι να το αντικαταστήσει;;;)

Η ζώνη του Φοίνικα θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις εθνικές κυβερνήσεις.

 

Μας είχε προειδοποιήσει ο ECONOMIST  των Ρότσιλντ, από το 1988 (!!!), ότι το 2018 θα υπάρξει ένα παγκόσμιο νόμισμα… αλλά ως συνήθως ουδόλως δώσαμε σημασία… αφήστε που η πλειοψηφία ήταν άσχετη του αντικειμένου…

Τους πήρε τριάντα τέσσερα χρόνια για να επιδιώξουν να το εφαρμόσουν… ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ… και να προκαλέσουν τεράστιο παγκόσμιο χάος…

ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ΔΕΚΑ ΡΙΧΤΕΡ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Στο τέλος της ανάρτησης, παραθέτω και το σχετικό αποδεικτικό στοιχείο

 

Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της Federal Reserve…

«Ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (CBDC) θα μπορούσε να βοηθήσει στην διατήρηση της θέσης του δολαρίου ΗΠΑ ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell.

Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, η πτώση του δολαρίου μετά από την τεχνητή ενεργειακή-οικονομική κρίση με πρόσχημα (αν και είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν) την σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία έχει επιμηκύνει το ΝΑΤΟ, είναι βολικότατη για να προωθηθεί το ψηφιακό χρήμα για να ενισχύσει, όπως διατείνεται, εν προκειμένω, ο πρόεδρος της FED, το παραδοσιακό (μέχρι να το αντικαταστήσει;;;)

«Στο μέλλον, λαμβάνουν χώρα ραγδαίες αλλαγές στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα που μπορεί να επηρεάσουν τον διεθνή ρόλο του δολαρίου. Οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες έχουν ήδη ή βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης άμεσων πληρωμών 24/7», είπε ο Πάουελ.

Ο Πάουελ πρόσθεσε επίσης ότι η Fed άρχισε να εξετάζει την ανάπτυξη ενός ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ  και στόχος είναι να “βελτιωθεί σε ένα ήδη ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα εγχώριων πληρωμών”.

Η Fed ολοκλήρωσε πρόσφατα τη τετράμηνη διαβούλευση με το κοινό σχετικά με το ψηφιακό δολάριο. «Καθώς εξετάζουμε την ανατροφοδότηση… θα σκεφτόμαστε όχι μόνο την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου, αλλά και πώς μπορεί να εξελιχθεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια», είπε ο Πάουελ.

Οι ΗΠΑ είναι ένα βήμα πίσω σε σχέση με τα CBDC, με δέκα χώρες να έχουν ήδη κυκλοφορήσει τις δικές τους εκδόσεις και άλλες 15 σε πιλοτικά στάδια, σύμφωνα με το Digital Currency Tracker της Κεντρικής Τράπεζας του Ατλαντικού Συμβουλίου .

«105 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ, εξερευνούν ένα ψηφιακό νόμισμα», τόνισε ο Πάουελ.

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ!

Δείτε το βίντεο:


Πηγή

 

Ετοιμαστείτε για ένα παγκόσμιο νόμισμα

Ετοιμαστείτε για τον Φοίνιξ

 

Σε τριάντα χρόνια από τώρα, Αμερικανοί, Ιάπωνες, Ευρωπαίοι και άνθρωποι σε πολλές άλλες πλούσιες χώρες, και μερικοί σχετικά φτωχοί, πιθανότατα θα πληρώνουν τα ψώνια τους με το ίδιο νόμισμα.

Οι τιμές θα αναγράφονται όχι σε δολάρια, γιεν ή μάρκα D, αλλά σε, ας πούμε, τον Φοίνικα.

Ο Φοίνικας θα ευνοηθεί από εταιρείες και αγοραστές επειδή θα είναι πιο βολικό από τα σημερινά εθνικά νομίσματα, τα οποία μέχρι τότε θα φαίνονται μια γραφική αιτία μεγάλης αναστάτωσης στην οικονομική ζωή τον τελευταίο εικοστό αιώνα.

Στις αρχές του 1988 αυτό φαίνεται μια παράξενη πρόβλεψη.

Οι προτάσεις για ενδεχόμενη νομισματική ένωση πολλαπλασιάστηκαν πριν από πέντε και δέκα χρόνια, αλλά σχεδόν δεν οραματίζονταν τα πισωγυρίσματα του 1987.

Οι κυβερνήσεις των μεγάλων οικονομιών προσπάθησαν να κινηθούν μια ή δύο ίντσες προς ένα πιο διαχειριζόμενο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών – μια λογική προκαταρκτική, μπορεί να φαίνεται , σε ριζική νομισματική μεταρρύθμιση.

Λόγω της έλλειψης συνεργασίας στις υποκείμενες οικονομικές τους πολιτικές, το χάλασαν φρικτά και προκάλεσαν την άνοδο των επιτοκίων που οδήγησε στο κραχ του χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο.

Αυτά τα γεγονότα έχουν τιμωρήσει τους μεταρρυθμιστές των συναλλαγματικών ισοτιμιών. 

Το κραχ της αγοράς τους δίδαξε ότι η προσποίηση της πολιτικής συνεργασίας μπορεί να είναι χειρότερη από το τίποτα, και ότι έως ότου η πραγματική συνεργασία είναι εφικτή (δηλαδή, έως ότου οι κυβερνήσεις παραδώσουν κάποια οικονομική κυριαρχία), οι περαιτέρω απόπειρες δέσμευσης νομισμάτων θα παραπαίουν.

[…]

Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Η μεγαλύτερη αλλαγή στην παγκόσμια οικονομία από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 είναι ότι οι ροές χρήματος έχουν αντικαταστήσει το εμπόριο αγαθών ως τη δύναμη που οδηγεί τις συναλλαγματικές ισοτιμίες .

Ως αποτέλεσμα της αδυσώπητης ενοποίησης των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, οι διαφορές στις εθνικές οικονομικές πολιτικές μπορούν να διαταράξουν ελαφρώς τα επιτόκια (ή τις προσδοκίες για μελλοντικά επιτόκια), ωστόσο εξακολουθούν να προκαλούν τεράστιες μεταφορές χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από τη μια χώρα στην άλλη.

Αυτές οι μεταβιβάσεις κατακλύζουν τη ροή των εμπορικών εσόδων ως προς την επίδρασή τους στη ζήτηση και την προσφορά για διαφορετικά νομίσματα, και ως εκ τούτου στην επίδρασή τους στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Καθώς η τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών συνεχίζει να προοδεύει, αυτές οι συναλλαγές θα είναι φθηνότερες και ταχύτερες.

Με ασυντόνιστες οικονομικές πολιτικές, τα νομίσματα μπορούν να γίνουν πιο ασταθή.

[ … ]

Με όλους αυτούς τους τρόπους τα εθνικά οικονομικά όρια διαλύονται σιγά σιγά . Καθώς η τάση συνεχίζεται, η απήχηση μιας νομισματικής ένωσης σε τουλάχιστον τις κύριες βιομηχανικές χώρες θα φαίνεται ακαταμάχητη σε όλους, εκτός από τους εμπόρους συναλλάγματος και τις κυβερνήσεις.

Στη ζώνη του Φοίνικα, η οικονομική προσαρμογή στις μεταβολές των σχετικών τιμών θα γινόταν ομαλά και αυτόματα, μάλλον όπως συμβαίνει σήμερα μεταξύ διαφορετικών περιοχών εντός μεγάλων οικονομιών (μια σύντομη περιγραφή στις σελίδες 74-75 εξηγεί πώς.)

Η απουσία όλου του συναλλαγματικού κινδύνου θα τονώσει το εμπόριο , επενδύσεις και απασχόληση.

Η ζώνη του Φοίνικα θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις εθνικές κυβερνήσεις. Δεν θα υπήρχε κάτι τέτοιο, για παράδειγμα, ως εθνική νομισματική πολιτική.

Η παγκόσμια προσφορά phoenix θα διορθωθεί από μια νέα κεντρική τράπεζα, που θα προέρχεται ίσως από το ΔΝΤ.

Ο παγκόσμιος ρυθμός πληθωρισμού – και επομένως, εντός στενών περιθωρίων, κάθε εθνικός ρυθμός πληθωρισμού – θα ήταν υπεύθυνος. Κάθε χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει φόρους και δημόσιες δαπάνες για να αντισταθμίσει την προσωρινή πτώση της ζήτησης, αλλά θα έπρεπε να δανειστεί αντί να τυπώσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της.

Χωρίς να καταφεύγουν στον φόρο πληθωρισμού, οι κυβερνήσεις και οι πιστωτές τους θα αναγκάζονταν να κρίνουν τα σχέδια δανεισμού και δανεισμού τους πιο προσεκτικά από ό,τι σήμερα.

Αυτό σημαίνει μεγάλη απώλεια οικονομικής κυριαρχίας, αλλά οι τάσεις που κάνουν τον Φοίνικα τόσο ελκυστικό, αφαιρούν αυτήν την κυριαρχία σε κάθε περίπτωση.

Ακόμη και σε έναν κόσμο με περισσότερο ή λιγότερο κυμαινόμενες συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι μεμονωμένες κυβερνήσεις έχουν δει την ανεξαρτησία της πολιτικής τους να ελέγχεται από έναν εχθρικό εξωτερικό κόσμο.

Καθώς πλησιάζει ο επόμενος αιώνας, οι φυσικές δυνάμεις που ωθούν τον κόσμο προς την οικονομική ολοκλήρωση θα προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια ευρεία επιλογή. Μπορούν να συμβαδίζουν με τη ροή ή μπορούν να χτίσουν οδοφράγματα.  

Η προετοιμασία του δρόμου για τον Φοίνικα θα σημαίνει λιγότερες προσποιημένες συμφωνίες για την πολιτική και περισσότερες πραγματικές.

Θα σημαίνει ότι θα επιτρέπεται και στη συνέχεια θα προωθείται ενεργά η χρήση ενός διεθνούς χρήματος από τον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με τα υπάρχοντα εθνικά χρήματα.

Αυτό θα επέτρεπε στους ανθρώπους να ψηφίσουν με το πορτοφόλι τους για την ενδεχόμενη μετάβαση στην πλήρη νομισματική ένωση.

Ο Φοίνικας πιθανότατα θα ξεκινούσε ως ένα κοκτέιλ εθνικών νομισμάτων, όπως είναι σήμερα το Ειδικό Τραβηκτικό Δικαίωμα.

Με τον καιρό, όμως, η αξία του έναντι των εθνικών νομισμάτων θα έπαυε να έχει σημασία, επειδή οι άνθρωποι θα το επέλεγαν για την ευκολία και τη σταθερότητα της αγοραστικής του δύναμης.

[ … ]

Η εναλλακτική λύση –η διατήρηση της αυτονομίας στη χάραξη πολιτικής– θα συνεπαγόταν μια νέα εξάπλωση των πραγματικά δρακόντειων ελέγχων στο εμπόριο και τις ροές κεφαλαίων .

Αυτό το μάθημα προσφέρει στις κυβερνήσεις έναν υπέροχο χρόνο.

Θα μπορούσαν να διαχειριστούν τις κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, να εφαρμόσουν νομισματική και δημοσιονομική πολιτική χωρίς αναστολές και να αντιμετωπίσουν τις προκύπτουσες εκρήξεις πληθωρισμού με πολιτικές τιμών και εισοδημάτων. 

Είναι μια αναπτυξιακή προοπτική. Μολύβι στον Φοίνικα για το 2018 περίπου και καλωσορίστε το όταν έρθει .

 

Αρχική πηγή: Zerohedge

πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 589


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα