Έσκασε: Ποινικό αδίκημα στο Ισραήλ να πληρώνεις περισσότερα από 1.700 δολάρια σε μετρητά!

2 Αυγούστου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

 

 

 

 

Η φωλιά του φιδιού… δίνει τις διαταγές… και τα πολιτικά πιόνια, χορεύουν στους ρυθμούς που θέλει το αφεντικό…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σύμφωνα με έναν νέο νόμο, θα είναι πλέον ποινικό αδίκημα στο Ισραήλ να πληρώνεις περισσότερα από 1.700 δολάρια σε μετρητά . Οι κυρώσεις για τους παραβάτες ανέρχονται στο 25% της συναλλαγής για τα φυσικά πρόσωπα και στο 30% της συναλλαγής για τις επιχειρήσεις.

Ο νόμος για τη μείωση της χρήσης μετρητών ψηφίστηκε το 2018, ο οποίος σηματοδότησε την επίσημη έναρξη αυτού του πολέμου. Τον Ιανουάριο του 2019, ήδη επιβλήθηκαν κάποιοι περιορισμοί στις συναλλαγές με μετρητά τόσο σε ισραηλινές επιχειρήσεις όσο και σε ιδιώτες. Ωστόσο, αυτοί οι περιορισμοί βρήκαν την ευκαιρία και αυξήθηκαν κατα την περίοδο των μέτρων κατά του Covid19.

«Θέλουμε το κοινό να μειώσει τη χρήση των χρημάτων σε μετρητά», είπε  η Tamar Bracha, η οποία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου στο Ισραήλ, στη Media Line .

«Ο στόχος είναι να μειωθεί η ρευστότητα μετρητών στην αγορά,  κυρίως επειδή οι εγκληματικές οργανώσεις τείνουν να βασίζονται σε μετρητά. Περιορίζοντας τη χρήση του, η εγκληματική δραστηριότητα είναι πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί, χωρίς μετρητά».

Τα μετρητά θα επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν μόνο για το 10% της συναλλαγής εάν η συνολική αξία συναλλαγής υπερβαίνει τα προαναφερθέντα όρια. Ένα μεγαλύτερο όριο των 50.000 NIS (Ισραηλινά Σέκελ), δηλαδή περίπου 14.700 $ , θα επιτρέπεται για αγορές αυτοκινήτων.

Οι κυρώσεις για τους παραβάτες ανέρχονται στο 25% της συναλλαγής για τα φυσικά πρόσωπα και στο 30% της συναλλαγής για τις επιχειρήσεις. Το Israel National News αναφέρει ότι από τότε που ξεκίνησαν οι περιορισμοί το 2019 αν και πολύ μικρότεροι, η κυβέρνηση εισέπραξε πρόστιμα συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπάρχουν ορισμένες  εξαιρέσεις από τον νέο νόμο: φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία είναι πιο κοινά στην υπερορθόδοξη κοινωνία, και εμπόριο με Παλαιστίνιους από τη Δυτική Όχθη, που δεν είναι πολίτες του Ισραήλ. Στην περίπτωση με τους Παλαιστίνιους, θα επιτρέπονται συμφωνίες που περιλαμβάνουν μεγάλα ποσά μετρητών, αλλά θα απαιτούν λεπτομερή αναφορά στη φορολογική αρχή του Ισραήλ.

Ωστόσο, ακόμα κι αυτές οι εξαιρέσεις αναμένεται να τερματιστούν υπό την προοδευτική προσέγγιση του Ισραήλ για την απαλλαγή μετρητών από την κοινωνία.

Το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ θα προωθήσει στη συνέχεια ένα νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο που θα καθιστά παράνομο το να έχει ενας πολίτης απλώς ένα συγκεκριμένο ποσό σε μετρητά . Το όριο κατοχής θα είναι μόνο 14.700 $, με το ισοδύναμο σε σέκελ.

Οι περιορισμοί του Ισραήλ δεν είναι παρά μία στρατηγική για την «αποεξαργύρωση» του πληθυσμού. Άλλες στρατηγικές σκιαγραφήθηκαν σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε το 2017 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των γραμματίων μεγάλης ονομαστικής αξίας, της επιβολής απαιτήσεων αναφοράς για συναλλαγές σε μετρητά που υπερβαίνουν ένα ορισμένο όριο, της απαίτησης να δηλώνονται μετρητά κατά την είσοδο ή έξοδο από μια χώρα , ή την επιβολή πρόσθετου φόρου όταν χρησιμοποιούνται πολλά μετρητά. 

Αρκετά έθνη υπο της οδηγίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν ορισμένες από αυτές τις προτάσεις στην πράξη. Το Ισραήλ είχε βάλει απλώς τις βάσεις για ένα αυταρχικό μέλλον διεξάγοντας έναν πόλεμο όχι μόνο για το ρευστό:

greatgameindia

 

Πηγή

Προβολές : 351


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα