Αμαυρώθηκε η διαδήλωση 20.000 πολιτών για τα Τέμπη – Οργή λαού κατά της κυβέρνησης

Αμαυρώθηκε η διαδήλωση 20.000 πολιτών για τα Τέμπη – Οργή λαού κατά της κυβέρνησης

28 Φεβρουαρίου, 2024 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,076
Μοίρασέ το

 

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Αμαυρώθηκε η διαδήλωση 20.000 πολιτών για τα Τέμπη - Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας - Οργή λαού κατά της κυβέρνησης

Αυτά τα κωλόπαιδα του δήθεν αντεξουσιαστικού χώρου, που είναι κώλος και βρακί με τους αστυνομικούς, πάντα θα χρησιμοποιούνται από το ΣΥΣΤΗΜΑ, για να διαλύει συλλαλητήρια…

Μήπως ήρθε ο καιρός να …  αλλάξει στάση ο λαός απέναντι σ’ αυτά τα παρακρατικά σκουλίκια;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

Υ.Γ. Πάρτε μια γεύση από “τους κολλητούς των πραιτωριανών, για να καταλάβετε πως παίζει το σύστημα τον λαό που διαδηλώνει”… οι φωτο, από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.

Ένα χρόνο μετά και οι συγγενείς των 57 νεκρών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα Τέμπη ζητούν δικαίωση

Δημόσιοι υπάλληλοι, οδηγοί ταξί, φοιτητές, εκπαιδευτικοί αλλά και απλοί πολίτες, γονείς με τα παιδιά τους, βγήκαν σήμερα για να πουν «όχι» στη συγκάλυψη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη…

 

Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 20.000 πολίτες (κάποιες μαρτυρίες κάνουν λόγο για 40.000 άτομα) για να ζητήσουν την τιμωρία των υπεύθυνων…

 

Για ακόμα μία φορά, όμως, η διαδήλωση αμαυρώθηκε από επεισόδια.
Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης», καθώς σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, στην Ομόνοια και στα Εξάρχεια.

 

Ειδικότερα, τα επεισόδια ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και συγκεκριμένα στο προαύλιο της Βουλής, όπου μία ομάδα 20 ατόμων πέταξε μολότοφ κατά τη διάρκεια της πορείας της ΑΔΕΔΥ.

 

Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότους λάμψης. Στη συνέχεια, η ομάδα τράπηκε σε φυγή, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν γύρω από τη Βουλή.

 

Λίγο αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε και στην Ομόνοια. Όταν μέρος των διαδηλωτών έφτασε στην Εμμανουήλ Μπενάκη, άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να απαντήσουν με κρότους λάμψης. Στη συνέχεια, βγήκε η «Αύρα» στην Πανεπιστημίου και έκανε ρίψεις νερού.

Λίγο μετά τις 15.30 τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στα Εξάρχεια, με τις μολότοφ να πέφτουν «βροχή» κι εκεί.

epeisodia.jpg

Πριν από 365 ημέρες, αργά τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, 57 άνθρωποι -οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας- βρήκαν μαρτυρικό θάνατο όταν μία εμπορική και μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν… μετωπικά (!). Σε ένα πρωτοφανές -τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα- περιστατικό, που έκανε το γύρο του κόσμου.

Οι καταγγελίες για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για το δυστύχημα πληθαίνουν. Άλλωστε όσα συμβαίνουν στην Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή προκαλούν -τουλάχιστον- θυμό.
Την ίδια στιγμή, στο ψήφισμα-κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση- του Ευρωκοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές υποπτεύονται έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στην κοινοβουλευτική έρευνα για την καταστροφή του τρένου στα Τέμπη -η οποία προκάλεσε δεκάδες θανάτους τον Φεβρουάριο του 2023- και ανησυχούν για την άρνηση της φιλοκυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να διεξαγάγει έρευνα σε δύο πρώην υπουργούς Μεταφορών, όπως ζητήθηκε από την Εισαγγελία της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση, οι μνήμες από το δυστύχημα παραμένουν νωπές, οι συγγενείς ζητούν δικαίωση… πολίτες ζητούν δικαίωση… γιατί σε αυτό το τρένο θα μπορούσε να βρίσκεται ο οποιοσδήποτε…

 

Apergia.jpg
Το κέντρο της Αθήνας παρέμεινε για αρκετές ώρες κλειστό, καθώς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για τη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Σωματεία.

 

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη.

 

Αμέσως μετά, τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ» δόνησαν την ατμόσφαιρα.
Apergia2.jpg
Έκλεισαν η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Χαλκοκονδύλη, η Ιπποκράτους, ενώ οι συγκεντρωμένοι από το Σύνταγμα κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της Hellenic Train.

Apergia1.jpg
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στα Προπύλαια μέχρι τις 11:00 είχαν συγκεντρωθεί περίπου 6.000 άτομα, που κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα.

Τα ονόματα των θυμάτων με κόκκινη μπογιά μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Τα ονόματα των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών έγραψαν με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
tebi1.JPG
Στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα υπήρξε «βροχή» από μολοτόφ και πέτρες που πέταξαν κουκουλοφόροι, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Αργότερα, τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην Εγνατία, όπου οι κουκουλοφόροι έκαιγαν κάδους και έστηναν οδοφράγματα.

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,076


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα