Ανακοινώνουν ανοιχτά τα σχεδιά τους. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους: Οι ΗΠΑ με το πρόγραμμα «BRAIN 2.0» διερευνούν την επανεγγραφή του DNA και την χειραγώγηση του εγκεφάλου!

Ανακοινώνουν ανοιχτά τα σχεδιά τους. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους: Οι ΗΠΑ με το πρόγραμμα «BRAIN 2.0» διερευνούν την επανεγγραφή του DNA και την χειραγώγηση του εγκεφάλου!

6 Οκτωβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,192
Μοίρασέ το

 

Είναι απλά τα συμπέρασματα, βλέπουμε ένα ζοφερό μέλλον απο προοδευτικούς παράφρωνες «ασφαλών και αποτελεσματικών» εκστρατειών που θέλουν την ριζική βελτίωση του ανθρώπινου DNA. Αυτός είναι και ο στόχος του NIH που έχει επίσης εμμονή με τα εμβόλια. 

Η ίδρυση του ARPA- φαίνεται να είναι μια επίσημη ένωση μεταξύ του βιοϊατρικού κατεστημένου και του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, με το BRAIN 2.0 να ενεργεί ως σύνδεσμος μεταξύ των δύο.

Έχουμε εισέλθει σε μια περίεργη χρονική περίοδο όπου η τροποποίηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος είναι ο βασικός στόχος των παγκοσμιοποιητών, καθώς και του υποκείμενου DNA.

Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους: Οι ΗΠΑ με το πρόγραμμα «BRAIN 2.0» διερευνούν την επανεγγραφή του DNA και την χειραγώγηση του εγκεφάλου!

Ένας μικρός αριθμός επιστημόνων που δεν δίνει λόγο σε κανέναν, πιστεύει ότι έχει τη θεϊκή δύναμη να αλλάξει τη βιολογία, και όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα κατα κάποιο τρόπο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επενδύει τεράστια χρηματικά ποσά για να μάθει τη γενετική και τον ανθρώπινο εγκέφαλο και, τελικά, πώς να ελέγξει αυτά τα συστήματα προς οφελος της ελίτ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) αύξησε τη χρηματοδότηση μιας συνεχιζόμενης μελέτης που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια με την έναρξη της πρωτοβουλίας «BRAIN 2.0», η οποία διερευνά τη χειραγώγηση του εγκεφάλου και την επανεγγραφή του DNA.

Το εύρος και η πολυπλοκότητα του BRAIN 2.0, το οποίο ξοδεύει 600 εκατομμύρια δολάρια για τη συνολική χαρτογράφηση των 86 δισεκατομμυρίων νευρώνων μας και των αμέτρητων συνδέσεών τους, είναι παρόμοιες με αυτές του έργου του Ανθρώπινου Γονιδιώματος. Το έργο αναμένεται να κοστίσει συνολικά 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο John Ngai, ο διευθυντής του BRAIN Initiative, κάνει μια ανησυχητική προσέγγιση του θέματος.

Ο Ngai μίλησε πρόσφατα με το Stat News και ανέφερε δύο συγκεκριμένα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης εργασίας νευρο-χαρτογράφησης του εγκεφάλου. 

Η πρώτη είναι μια διεπαφή εγκεφάλου με υπολογιστή αιχμής που εμφυτεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και επιτρέπει την σκέψη να μετατρέπεται σε κείμενο. 

Το άλλο είναι μια σημαντική πρόοδος στη βαθιά διέγερση του εγκεφάλου στο Πανεπιστήμιο Baylor, η οποία περιλαμβάνει την εμφύτευση ηλεκτροδίων για την αλλαγή της συμπεριφοράς και της διάθεσης ως θεραπεία της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και της κατάθλιψης.

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA), όπου η «συμβίωση ανθρώπου-υπολογιστή» αποτελεί εδώ και καιρό βασικό τους στόχο, μοιράζεται την τεχνολογία του BRAIN 2.0 με σκοπό να δημιουργήσει τους cyborgs. Η συμμετοχή  του στρατού στην πρωτοβουλία BRAIN 2.0 είναι δημόσια γνωστή και ανοιχτή . 

Τα μεγαλύτερα στρατιωτικά μυαλά παραδέχονται το έντονο ενδιαφέρον για την ανθρώπινη βελτίωση του στρατιώτη, εκτός από τον δηλωμένο στόχο του NIH για θεραπεία.

«Η DARPA είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-μηχανής από τη δεκαετία του 1970, αλλά αρχίσαμε να επενδύουμε περισσότερο στις αρχές της δεκαετίας του 2000»,  υπερηφανεύτηκε  ο Justin Sanchez, διευθυντής του Γραφείου Βιολογικών Τεχνολογιών της DARPA. 

«Έχουμε θέσει τις βάσεις για ένα μέλλον στο οποίο οι προηγμένες τεχνολογίες διεπαφής εγκεφάλου θα μεταμορφώσουν τον τρόπο ζωής και εργασίας των ανθρώπων».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο μετασχηματισμός χρησιμοποιεί μη επεμβατική τεχνολογία, όπως φορητές νευροζώνες ή καλύμματα κρανίου, εκτός από τα εμφυτεύματα εγκεφάλου. 

Ο διευθυντής προγράμματος της DARPA, Phillip Alvelda, είπε: «Φανταστείτε τι θα γίνει όταν αναβαθμίσουμε το κανάλι μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων». Οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν «Γεφύρωση του βιοηλεκτρονικού χάσματος» και την ανάπτυξη μιας «υψηλής ανάλυσης, εμφυτεύσιμης νευρωνικής διεπαφής (τσιπάκι στον εγκέφαλο)».

Εάν το BRAIN 2.0 είναι αποτελεσματικό, θα είναι ένας ουσιαστικός σύνδεσμος σε αυτό το «βιοηλεκτρονικό χάσμα». Η περιοχή του εγκεφάλου θα χαρτογραφηθεί και θα είναι διαθέσιμη για κατάκτηση, συμπλήρωσε.

Ανακοινώνουν ανοιχτά τα σχεδιά τους

Ο Λευκός Οίκος είπε πριν από δύο εβδομάδες ότι 2 δισεκατομμύρια δολάρια θα χρησιμοποιηθούν από την Εθνική Πρωτοβουλία Βιοτεχνολογίας και Βιοβιομηχανίας για να αναδιαμορφώσει τη ζωή όπως τη γνωρίζουμε. 

«Πρέπει να αναπτύξουμε τεχνολογίες και τεχνικές γενετικής μηχανικής», αναφέρει το εκτελεστικό διάταγμα, «για να μπορούμε να καταγράφουμε τα κυκλώματα στα κύτταρα μας και να προγραμματίζουμε προβλέψιμα τη βιολογία με τον ίδιο τρόπο που καταγράφουμε το λογισμικό για να προγραμματίζουμε υπολογιστές».

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Πρωτοβουλιών για την Υγεία (ARPA-H) θα λάβει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δολάρια και έχουν προταθεί συνολικά 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τα έργα «υψηλού κινδύνου και υψηλής ανταμοιβής».

Η Renee Wegrzyn, η πρώτη διευθύντρια του οργανισμού, ενημέρωσε τους συναδέλφους της την Τετάρτη ότι οι άνθρωποι μπορούν πλέον να αλλάξουν το DNA τους κατά βούληση. Επειδή όμως οι τεχνολογίες γονιδιακής επεξεργασίας όπως το CRISPR έχουν γίνει τόσο προσιτές, είπε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ανθρωπότητα να δημιουργηθούν σκόπιμα βιολογικά όπλα.

Κι εδώ η κλιματική αλλαγή…

«Ξεκινάμε τον αιώνα της μηχανικής βιολογίας», δήλωσε η Wegrzyn με ένα περίεργο χαμόγελο, «είτε είναι μέσω γονιδιακής επεξεργασίας, είτε μέσω μηχανικής ζωντανών φαρμάκων που θα βρίσκονται στο έντερό μας για την επέμβαση της γονιμοποίησης και την ανάπτυξη, ειδικά καθώς αντιμετωπίζουμε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή».

Τι άλλο μας επιφυλάσσει σε αυτόν τον «αιώνα μηχανικής βιολογίας»; 

Η Wegrzyn, πρώην διευθύντρια του προγράμματος για την DARPA, προβλέπει ότι αυτός ο μετασχηματισμός θα έχει ως αποτέλεσμα τη «συγχώνευση ανθρώπου-μηχανής» και την ανάπτυξη του «Human 2.0».

«Αυτά είναι πράγματα που βρίσκονται κάπου στον ορίζοντα»,  είπε  στο Long Now Foundation το 2017, «στα οποία η μηχανική του γονιδιώματος και η γονιδιακή επεξεργασία θα είναι πραγματοποιήσιμα. Πώς μπορούμε λοιπόν να βεβαιωθούμε ότι θα το κάνουμε με ασφαλή στο μέλλον με ασφαλή τρόπο;»

Τυχαία είναι όλοι και οπαδοί των εμβολίων…

Η Wegrzyn, που κουβαλάει το πανό του τρανσθρωπισμού, επαίνεσε επίσης την «αμυντική ενίσχυση» όπως αποκάλεσαι, τον μαζικό εμβολιασμό κατά του Covid, ως παράδειγμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Επιπλέον, μίλησε για «επιθετική βελτίωση», η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στην «απόδοση» και τη «γνωστική κατάσταση» των ανθρώπων.

Συμπεράσματα

Είναι απλά τα συμπέρασματα, βλέπουμε ένα ζοφερό μέλλον απο προοδευτικούς παράφρωνες «ασφαλών και αποτελεσματικών» εκστρατειών που θέλουν την ριζική βελτίωση του ανθρώπινου DNA. Αυτός είναι και ο στόχος του NIH που έχει επίσης εμμονή με τα εμβόλια. Η ίδρυση του ARPA- φαίνεται να είναι μια επίσημη ένωση μεταξύ του βιοϊατρικού κατεστημένου και του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, με το BRAIN 2.0 να ενεργεί ως σύνδεσμος μεταξύ των δύο.

Έχουμε εισέλθει σε μια περίεργη χρονική περίοδο όπου η τροποποίηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος είναι ο βασικός στόχος των παγκοσμιοποιητών, καθώς και του υποκείμενου DNA. Αυτό μπορεί σύντομα να είναι τόσο συνηθισμένο όσο οι επεμβάσεις στη μύτη ή οι γενετικά τροποποιημένες ντομάτες.

Η Renee Wegrzyn και ο John Ngai, τουλάχιστον, δήλωσαν ότι χρειαζόμαστε δημόσιες συζητήσεις για το πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με αυτές τις τεχνολογίες. Τα τρανς παιδιά, οι προσβλητικές διαφημίσεις μετάλλαξης DNA και οι απαιτήσεις εμβολίων είναι τα μόνα που βλέπουμε μέχρι στιγμής και παρουσιάζονται απόλυτα φυσιολογικά χωρίς να έχει αποφασίσει το κοινό για τίποτα.

Είναι σημαντικό να ξέρουμε πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και την κατεύθυνση που παίρνουν αυτές οι προσπάθειες αλλαγής του DNA και ελέγχου του εγκεφάλου. 

Πρέπει να επιμείνουμε να δημιουργούμε τα δικά μας μελλοντικά σχέδια, στο βαθμό που ακούγεται η φωνή μας, αφού ανεύθυνοι τεχνοκράτες τα επεξεργάζονται ήδη, ανεξάρτητα από τις απόψεις μας…

 

Πηγή

Προβολές : 1,192


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα