Ανατριχίλα από άρθρο για τον Κυριάκο: Ο «Μονομάχος» και ο παράφρονας Κόμμοδος

Ανατριχίλα από άρθρο για τον Κυριάκο: Ο «Μονομάχος» και ο παράφρονας Κόμμοδος

12 Αυγούστου, 2022 10 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:829
Μοίρασέ το

 

Θα πάρω την βοήθεια του… κοινού των αναγνωστών…
Τι λέτε εσείς, γατάκια μου;;;
Ανατριχίλα από άρθρο για τον Κυριάκο: Ο «Μονομάχος» και ο παράφρονας Κόμμοδος

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε δει την ταινία «Ο Μονομάχος». Όσοι όμως γνωρίζουν ιστορία, ξέρουν ότι ο τίτλος ήταν το προσωνύμιο που έφερε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κόμμοδος Μάρκος Αυρήλιος. Για την ακρίβεια, ο Κόμμοδος ήταν ο μοναδικός ηγέτης στην ιστορία που έφερε τον συγκεκριμένο τίτλο, όπως ακριβώς καταγράφηκε και στη γνωστή ταινία.

Μέσα στον ορυμαγδό των πολιτικών εξελίξεων λοιπόν, εμφανίστηκε ένα άρθρο το οποίο αποδίδει το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό «μονομάχος», στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο οποίος με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο δεύτερος ηγέτης στην ιστορία μετά τον Κόμμοδο που του αποδίδεται ο συγκεκριμένος «τίτλος».

Το συγκεκριμένο άρθρο προσπαθεί να κινηθεί στο ίδιο ύφος με παλαιότερα αφιερώματα στον Κυριάκο, που του απένειμαν μυθικές, ακόμα και «βιβλικές» διαστάσεις. Ο Ηρακλής, ο Μωυσής, το τσιτάχ, ο σιμουλτανέ. Αυτό που καταφέρνει όμως, είναι μία τρομακτική σύγκριση των δύο ηγετών που έφεραν τον τίτλο «μονομάχος», η οποία πραγματικά προκαλεί ανατριχίλα.

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κόμμοδος υπήρξε ένα μοιραίο πρόσωπο για τη Ρώμη, που εκμεταλλεύτηκε την εξουσία του, για να γίνει μονομάχος στο Κολοσσαίο.

Ήταν μάλιστα ο πρώτος «πορφυρογέννητος» αυτοκράτορας της Ρώμης, διότι είχε πατέρα και παππού αυτοκράτορες! Γεγονός που παραπέμπει αυτόματα στον Κυριάκο.

Ο Ρωμαίος ιστορικός, Δίων Κάσσιος έδωσε μία σαφέστατη περιγραφή του χαρακτήρα του Κόμμοδου: «Δεν είναι απ’ τη φύση του κακός. Αντιθέτως, είναι ο πιο άδολος άντρας που έχει ζήσει ποτέ. Η απλοϊκότητά του, όμως, σε συνδυασμό με τη δειλία του, τον έκαναν δούλο των συντρόφων του. Εξαιτίας αυτών και της αγνοίας του, οδηγήθηκε στις λάγνες και απάνθρωπες πράξεις, οι οποίες έγιναν δεύτερη φύση του».

Αν και Πορφυρογέννητος από γενιά ηγετών, ο Κόμμοδος δεν αρκέστηκε στην οικογενειακή του καταγωγή. Υποστήριζε ότι η καταγωγή του προέρχεται από τους θεούς και απευθείας από τον Δία!

Προφανώς με το μυαλό θολωμένο από το περιβάλλον του, που προσπαθούσε να τον αποτρελάνει για να τον έχει υποχείριο, προσδίδοντας του υπεράνθρωπες δυνάμεις. Δεν τον είχαν αποκαλέσει πάντως Μωυσή, ή τσιτάχ. Αντίθετα, τον είχαν παρομοιάσει με τον Ηρακλή: Ο παράφρονας αυτοκράτορας γνώριζε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να φτάσει τον πατέρα του σε σοφία και γνώση, γι’ αυτό προέβαλλε την εξωτερική του εμφάνιση. Νέος, όμορφος και γυμνασμένος, παρομοίαζε τον εαυτό του με τον Ηρακλή.

Εκατοντάδες οι ημίγυμνες φωτογραφίες του Κυριάκου

Εδώ η αντιστοιχία με τον Κυριάκο πάλι προκαλεί ανατριχίλα. Τα βίντεο με το «τι γκόμενος είσαι εσύ», οι ημίγυμνες φωτογραφίες στις παραλίες ή στο εμβολιαστικό κέντρο, στο γυμναστήριο κλπ. Τότε φυσικά, δεν υπήρχαν φωτογραφίες, αλλά ο Ρωμαίος αυτοκράτορας έβαζε τους γλύπτες της εποχής να του φτιάχνουν ημίγυμνα αγάλματα ώστε να φαίνεται η σωματική του διάπλαση. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την ρωμαλέα του εμφάνιση, μάλλον για λόγους πολιτικού marketing, αλλά οι συγκρίσεις είναι πάλι εκκωφαντικές…

Κατά τα άλλα, επί των ημερών του μία μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της Ρώμης.

Συμπτωματικά επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαμε τις μεγαλύτερες καταστροφές από πυρκαγιές στην ιστορία της Ελλάδας.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τα παρανοϊκά μαρτυρία που τους υπέβαλλε στην αρένα ο Κόμμοδος. 

Εδώ δεν υπάρχει κάποια αντιστοιχία – φυσικά των δεκάδων χιλιάδων νεκρών από την πανδημία, με τον πρωθυπουργό να ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει αυξημένη θνητότητα εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας», διότι ο παράφρονας Ρωμαίος τους έσφαζε με τα ίδια του τα χέρια. Για την ακρίβεια, έβαζε στην αρένα ανήμπορους ανθρώπους, τραυματίες και τους «κατατρόπωνε» μέσα σε ποταμό αίματος. Με το κοινό να τον αποθεώνει, αφού παράλληλα είχε ανοίξει τα ταμεία της συγκλήτου και μοιράζει χρήμα στους χειροκροτητές του! Εδώ φυσικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την περιβόητη «λίστα Πέτσα», διότι εκείνη η «λίστα» ήταν απευθείας «λίστα Κόμμοδου».

Το άρθρο που παρουσιάζει τον Κυριάκο ως μονομάχο και προκαλεί ανατριχίλα

Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν, ο Κυριάκος εμφανίζεται ως μονομάχος που εισέρχεται στην αρένα αντιμετωπίζοντας διαφορετικούς αντιπάλους σχεδόν ταυτόχρονα και τους κατατροπώνει. Εκείνο που προβληματίζει είναι η περιγραφή των «άθλιων» του Κυριάκου: Ο Έλληνας πρωθυπουργός ως μονομάχος σύμφωνα με τον αρθρογράφο, κατάφερε να νικήσει την πανδημία, τον Ερντογάν και την Λερναία Ύδρα της Ουκρανίας!

Εδώ γεννιούνται πολλές απορίες. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μοναδική χώρα όπου η πανδημία μετατράπηκε σε εθνική τραγωδία, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, ενώ σήμερα συνεχίζει να καταγράφει κολοσσιαίο αριθμό κρουσμάτων και τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε παγκόσμιο επίπεδο!

Για την ακρίβεια, η Ελλάδα του Κυριάκου είναι η πιο αποτυχημένη χώρα στην διαχείριση της πανδημίας παγκοσμίως, ειδικά με το δείκτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που συγκρίνει την σκληρότητα των μέτρων και τα αποτελέσματα. Τι ακριβώς «νίκησε» ο Κυριάκος;

Όσον αφορά τον Ερντογάν, ο Κυριάκος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός την ιστορία που «κατάφερε» να υπάρχει αναρτημένο στον ΟΗΕ ένα έγγραφο, το οποίο ακρωτηριάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας! 

Χωρίς καμία καταδίκη από το συμβούλιο ασφαλείας για αυτή την ενέργεια της Τουρκίας! 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διπλωματική ήττα της πατρίδας μας, τουλάχιστον μεταπολεμικά.

Για την Λερναία Ύδρα της Ουκρανίας που νίκησε ο Κυριάκος, ούτε συζήτηση. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ενεργειακό πληθωρισμό, με πάνω από 20 μονάδες διαφορά από τον μέσο όρο της ΕΕ. Είναι η μοναδική χώρα παγκοσμίως που έχει καταφέρει να τα σπάσει και με την Ρωσία, ενώ παράλληλα δέχεται κατηγορίες από το καθεστώς Ζελένσκι! Αν αυτό θεωρείται «νίκη», δεν μπορώ να φανταστώ τι θα σήμαινε ενδεχόμενη «ήττα» για την Ελλάδα.

Έπειτα από αυτή την «τεκμηρίωση» του τίτλου «μονομάχος», κατά την απόδοση του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν πρόκειται για μία ακόμα προσπάθεια «αποθέωσης» του πρωθυπουργού ή για το πλέον σκληρό άρθρο που γράφτηκε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τότε που εμφανίστηκε στην πολιτική.

 

Πηγή: newsbreak.gr

Πηγή

Προβολές : 829


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα