Ανοιχτή επιστολή ΧΑΣΤΟΥΚΙ υγειονομικής σε αναστολή και μητέρας τεσσάρων παιδιών, στον Θανάση Πλεύρη, ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. “Όσο κι αν προσπαθήσατε να μας εκβιασετε,δεν τα καταφέρατε....  Σταματήστε να αυτογελοιοποιειστε κι άλλο και ως υπουργός υγείας και ως κυβέρνηση και δείτε την αλήθεια κατάματα!”

Ανοιχτή επιστολή ΧΑΣΤΟΥΚΙ υγειονομικής σε αναστολή και μητέρας τεσσάρων παιδιών, στον Θανάση Πλεύρη, ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ. “Όσο κι αν προσπαθήσατε να μας εκβιασετε,δεν τα καταφέρατε.... Σταματήστε να αυτογελοιοποιειστε κι άλλο και ως υπουργός υγείας και ως κυβέρνηση και δείτε την αλήθεια κατάματα!”

7 Οκτωβρίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,036
Μοίρασέ το

 

Το κράτος σας, το “κράτος δικαίου” όπως αρέσκεστε να το αποκαλείτε, με τιμώρησε και θα συνεχίσει την τιμωρία μου μόλις λήξει το πιστοποιητικό νόσησης, διότι δε συναίνεσα στη χορήγηση ενός σκευάσματος που δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, εξακολουθεί να έχει άδεια χορήγησης υπό όρους έκτακτης ανάγκης (γιατί άραγε;)

Είχα το”θράσος”κ την “απαίτηση” να θέλω η ίδια να αποφασίσω για τον εαυτό κ το σώμα μου ,χωρίς να υπακούω τηλεειδικους άσχετων ειδικότητων κ αμφιβόλου εκπαίδευσης…

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό υγείας κ.Αθανασιο Πλεύρη

                               Αλεξανδρούπολη,

                                  5/10/2022

 

Αξιότιμε κ.υπουργε υγειας,

εργάζομαι ως νοσηλεύτρια στο ΕΣΥ,τα τελευταία 25 χρόνια .

Είμαι από αυτούς τους χαρακτηρισμένους από εσάς ως”ριψασπίδες”, τους εν αναστολή, που μετά την πάροδο 6 μηνων, είχα τη “χαρά” να νόσησω κ να επιστρέψω προσωρινά στην εργασία μου!

Που φτάσαμε! Η νόσηση να θεωρείται χαρά κ η υγεία να ποινικοποιείται!

Έχω υπηρετήσει άοκνα κ με αυταπάρνηση το ΕΣΥ στα 25 αυτά χρόνια,στερούμενη τα παιδιά κ το σύζυγό μου,οικογενειακές στιγμες σε ημέρες γιορτών,δύο βάρδιες που να απέχουν λιγότερο από 12 ώρες μεταξύ τους(παράνομο,σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο)….

Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών, εκ των οποίων το ένα φοιτητής κ ζω στο ενοίκιο.

Το κράτος σας,το “κράτος δικαίου”όπως αρέσκεστε να το αποκαλείτε,με τιμώρησε κ θα συνεχίσει την τιμωρία μου μόλις λήξει το πιστοποιητικό νόσησης, διότι δε συναίνεσα στη χορήγηση ενός σκευάσματος που δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, εξακολουθεί να έχει άδεια χορήγησης υπό όρους έκτακτης ανάγκης (γιατί άραγε;)

Μήπως έχετε να μας πείτε κάτι για τους ξαφνικους θανατους εφηβων κ υγιών νεαρών ενηλίκων που συνέπεσαν με την πρόοδο του εμβολιασμού;

Είχα το”θράσος”κ την “απαίτηση” να θέλω η ίδια να αποφασίσω για τον εαυτό κ το σώμα μου ,χωρίς να υπακούω τηλεειδικους άσχετων ειδικότητων κ αμφιβόλου εκπαίδευσης (παρεμπιπτόντως:τη λέξη”αυτοδιάθεση την έχετε υπόψιν η σας είναι παντελώς άγνωστη;).

Αντιθέτως, οι αποφάσεις μου, όπως κ πολλών συναδέλφων μου, βασίζονται σε γνώμες ειδικών παγκόσμιας εμβέλειας, που τεχνηέντως αποσιωπούνται από τα καλοταϊσμενα κανάλια σας….

Έχοντας, λοιπόν αυτό το”θράσος”, πήρα αυτό που μου άξιζε: Μηδέν εισόδημα κατά παρέκκλιση κάθε ισχύουσας διάταξης”, διότι θεωρούμαι από το νομοθέτη πιο επικίνδυνη από τον επικινδυνότερο εγκληματία κι ας είναι αυτός παιδεραστής η διακινητης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού η γιατρός που χρηματίζεται…ΕΓΩ είμαι ο δημόσιος κίνδυνος, εκείνος όχι…

Γι αυτό το λόγο δικαιούται 50 η 75 τοις εκατό του μισθού του, ενώ εγώ το απόλυτο μηδέν….Όπου η προσωπική αντωνυμία”εγώ”,εννοείται ο κάθε συνάδελφος υγειονομικός σε αναστολή….

Μπορείτε μήπως, να μας εξηγήσετε, 13 μήνες από την έναρξη των αναστολών, δεδομένου ότι οι ανεμβολίαστοι απουσίαζαν από τα νοσοκομεία,”τις πταίει” για την τεράστια ενδονοσοκομειακή διασπορά του ιού;

Μήπως τελικά τα “εμβόλια” δεν ήταν κ τόσο εμβόλια,αλλά μάλλον γενετικοί τροποποιητές, που αλλοιώνουν το DNA (γιατί;) και που μεταξύ των παρενεργειών που επιφέρουν, είναι η πτώση του ανοσοποιητικού, εξ ‘ου κ οι πολυάριθμες νοσήσεις εμβολιασμένων;

Μπορείτε, επίσης,να εξηγήσετε, γιατί συμπεριφέρεστε με τρόπο αντίθετο προς τις αρχές της “πληροφορημένης συναίνεσης” κ του εξαναγκασμού σε ιατρικές πράξεις”,έννοιες που αποτελούν την πεμπτουσία του διδακτορικού σας;Μήπως υποφέρετε από αμνησία;

Η μήπως μπορείτε να ερμηνεύσετε κατά ποιάν λογική,οι ‘ηρωες’ του παραπροηγούμενου χειμώνα – εμείς οι υγειονομικοι – που αψηφώντας ακόμα κ την ίδια μας τη ζωή,με λιγοστά μέτρα ατομικής προστασίας, χειροκροτούμενοι από τη δική σας κυβέρνηση, μετατράπηκαμε ,εν μια νυκτί, σε επικίνδυνους για τη δημόσια υγεία κ έκπτωτους;

Πως τα χειροκροτήματα κ οι διθύραμβοι μετατράπηκαν σε καταδίκη σε θάνατο δια της πείνας, αυτοστιγμεί;

Έχετε ιδέα τι είναι να σε πετούν στο περιθώριο, σαν στυμμένη λεμονόκουπα, θεωρώντας σε άχρηστο,επειδή απλά είχες κ εκδηλώσει διαφορετική άποψη από το σύνολο;

Υποδειχτεί μου ένα κράτος,που ακολουθεί παρόμοια πολιτική στο θέμα αυτό…

Αν η δημοκρατία είναι ταυτόσημη με την δια εξαναγκασμού υποταγή,τότε , φοβάμαι, πως θα πρέπει να γράψετε εξ ‘αρχής το λεξικό των εννοιών….

Γνωρίζετε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμασταν όλα αυτά τα χρόνια;

Πολύ αμφιβάλλω …διότι όσοι υπουργοί υγείας διαδέχτηκαν ο ένας τον άλλον στη διάρκεια της 25ετους θητείας μου, ερχόταν πάντα προγραμματισμένα στο νοσοκομείο.

Τοσο προγραμματισμένα,που υπήρχε χρόνος να λαμψουν τα πάντα,ως και να μοσχοβολουν αποσμητικο οι διάδρομοι …

Τα σκουπίδια κάτω από το χαλί….

Επισκέφτηκατε ποτέ το ΤΕΠ η οποιοδήποτε τμημα του νοσοκομείου απροειδοποίητα,για να διαπιστώσετε ‘ιδιοις ομμασι’ τα προβλήματα των ασθενών κ των εργαζομένων,να συνομιλήσετε μαζί τους;

Έχετε ιδέα πως νοιώθει ένας εργαζόμενος που η υπηρεσία του χρωστά άδειες τριών ετών;

Ξέρετε τι θα πει να καταθέτει κάποιος ψυχή καθημερινά;

Γνωρίζετε ότι υπεύθυνο για τη λειτουργία των νοσοκομείων είναι το φιλότιμο του προσωπικού και μόνον αυτό;

Θλίβομαι που η πραγματικότητα αποδεικνύει περίτρανα,ότι οι επισκέψεις σας περιορίζονται σε ολιγολεπτους χαριεντισμους και ανταλλαγές φιλοφρονησεων με τις διοικήσεις των νοσοκομείων,που το μόνο που κάνουν,ως διορισμένες από εσάς,είναι να σας χαϊδευουν τα αυτιά!

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής,είναι η διαιώνιση μιας κατάστασης με όλα τα κακώς κείμενα,με τους υπουργούς υγείας να κάνουν διαγωνισμό ποιος είναι ο χειρότερος…

Δε θα αναφερθώ σε αναλογίες νοσηλευτών προς ασθενείς,ούτε γιατρών προς νοσηλευτές.

Ειναι γνωστό τοις πάσι, άλλωστε, πως η χώρα μας έχει χειρότερες αναλογίες ακόμη και από τη Ζιμπάμπουε…

Δε θα αναφερθώ στις ελλειψεις σε υλικοτεχνική υποδομη και αναλωσιμα,ούτε στον πεπαλαιωμένο τεχνικό εξοπλισμο….

Δε θα σας πω ότι καθημερινά γινόμαστε ‘πατενταδοροι’ προκειμένου να καταστήσουμε αποδοτικότερη την εργασία μας προς όφελος των ασθενών.

Δε θα σας αναφέρω πως ο πολύπλευρος ρόλος των νοσηλευτων,υπαγορεύει καθήκοντα που δε συμπεριλαμβάνονται σε καθηκοντολογια,αλλά υπαγορεύονται από τις πολύπλευρες αναγκες του ασθενούς…

Δε θα αναφέρω,ακόμα,ότι οι σημερινές αποδοχές ,μετά από 25ετη εργασίας,έχουν σχεδόν εξισωθεί με αυτές των νεοδιοριστων…

 Επιπλέον,οι χώρες ,η μία μετά την άλλη,κηρύσσουν τη λήξη της πανδημίας κ όπως είναι φυσικό,άρουν τις οποιες υποχρεωτικοτητες…

Στη χώρα μας,ούτε λόγος για λήξη της πανδημίας,ούτε λόγος για άρση υποχρεωτικοτητων…

Ξέρετε πολύ καλά,καλύτερα από τον καθέναν,ότι από τις αρχές του καλοκαιριού,δεν εφαρμόζονται πουθενά πιστοποιητικά εμβολιασμού κ νόσησης,μάσκες,τεστ κλπ

Οι “ειδικοί “της δικής σας κυβέρνησης,ένας ένας,παύουν την άκαμπτη στάση τους στα θέματα της πανδημίας κ “νερώνουν το κρασί τους….

Μετά από όλα τα παραπάνω,τι νόημα έχει να βρίσκονται τόσοι υγειονομικοί έξω από τις δομές υγείας;Μας είπατε πρόσφατα ότι είναι μόνο 170 γιατροί εκτός….

Και οι υπόλοιποι υγειονομικοί(που δεν είναι μόνο γιατροί)που βρίσκονται κύριε υπουργέ,εντός;

Και όταν λήξουν τα πιστοποιητικά νόσησης τους,τι νομίζετε ότι θα γίνει;θα εμβολιαστούν;”

Πλαναστε πλάνη οικτράν,”αν πιστεύετε κάτι τέτοιο …Βλέπετε πως όσο κι αν προσπαθήσατε να μας εκβιασετε,δεν τα καταφέρατε….

Σταματήστε να αυτογελοιοποιειστε κι άλλο και ως υπουργός υγείας και ως κυβέρνηση και δείτε την αλήθεια κατάματα!

Έχω πολλά ακόμα να πω κι άλλα τόσα να γράψω …

Σε μια ύστατη όμως προσπάθεια επίκλησης της λογικής, σας καλώ να πάρετε πίσω τις αναστολές, μιας και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι ανυπόστατος και χωρίς κανένα επιστημονικό έρεισμα!

Αφού εμβολιαστηκε το 97 τοις εκατό του υγειονομικού προσωπικού,όπως ο ίδιος είπατε σε πρωινή εκπομπή, άρα επιτεύχθηκε η πολυπόθητη ΑΝΟ(η)ΣΙΑ της αγέλης,τότε ποιος ο λόγος να ασχολείστε οφθαλμοφανως εμμονικα με το 3τοις εκατο;επειδή δεν υπάκουσαν;

Σταματήστε το, ΤΩΡΑ!

Αρκετοι ασθενείς χάθηκαν από υποστελέχωση των δομών υγειας…

Σταματήστε το διχασμό μεταξύ ανεμβολιαστων: Πως οι εμβολιασμενοι συνάδελφοι που συμπλήρωσαν 7μηνες από τη δεύτερη δόση κ χωρίς να κάνουν τρίτη(ανεμβολιαστοι κατ’εσας)δικαιούνται να εργάζονται;Οι ίδιοι οι ‘δικοι’σας ειδικοί απεφάνθησαν ότι μετά την παρέλευση 7μηνων από τη β δοση(στην πράξη πολύ λιγότερο),η ανοσία καθίσταται μηδενική.Αρα, ποια είναι τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία δύο πολίτες στην ίδια κατάσταση(ανεμβολιαστοι) έχουν διαφορετική αντιμετώπιση;(ο ένας δικαιούται να εργάζεται,ο άλλος όχι;)

Η ισότητα απέναντι στους νομούς και στο Σύνταγμα τι απέγινε;

Πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας,έχει παρατηρηθεί τέτοιες ευπλαστοτητα στους νομουςμονο με την κυκλοφορία μιας ΚΥΑ…το γνωστό “κατά παρεκκλιση κάθε ισχύουσας διάταξης”…..

Σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου!Οι ασθενεις πεθαίνουν στα νοσοκομεία από έλλειψη προσωπικού!Δεν κινδυνεύουν μόνο οι ζωές των ασθενών,μα συνάμα και των υγειονομικών και των οικογενειών τους,από την οικονομική , ψυχολογική και κοινωνικη εξαθλίωση στην οποία τους υποβάλλετε 13 μήνες τώρα!

Συστήνω την αδιαπραγματευτη επιστροφή των υγειονομικών στην εργασία τους,διότι η υγεία είναι δημόσιο και κοινωνικό αγαθό και δεν πρέπει να συναρταται με κανενός είδους πολιτική η αλλη σκοπιμοτητα.

Οι αναστολές κ όχι ο ιός αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία!Είναι ηλίου φαεινοτερον!

Πάψτε τις πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα, πριν να είναι πολύ αργά για όλους!

                          Με εκτίμηση,

           Τσανακλίδου Αικατερινη, ΤΕ νοσηλεύτρια,

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρουπολης

 

Προβολές : 1,036


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα