Αν νομίζετε πως αυτή η παραίτηση είναι τυχαία;;;

Αν νομίζετε πως αυτή η παραίτηση είναι τυχαία;;;

5 Μαρτίου, 2024 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,484
Μοίρασέ το

 

Η Victoria Nuland είναι η αρχιτέκτων της ανατροπής της φιλορωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία το 2014, μια από τις αμερικανικές κινήσεις που μας οδήγησαν εκεί που βρισκόμαστε τώρα.

 

Παραίτηση βόμβα της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Victoria Nuland, μετά την παταγώδη αποτυχία στην Ουκρανία
Η εβραιοχαζάρα παχύδερμη σκύλα, που μακέλεψε έναν ολόκληρο λαό…
Πολύ φοβάμαι πως η παραίτησή της δεν είναι καθόλου τυχαία… και όχι για καλό…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. ΑΥΤΗ ΕΜΠΛΕΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ…
Η Nuland θεωρείται η αρχιτέκτονας της αντιρωσικής πορείας της αμερικανικής διπλωματίας…
Την παραίτησή της από τη θέση της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ υπέβαλε, σύμφωνα με τον επικεφαλής του State Department και άμεσο προϊστάμενό της Antony Blinken, η Victoria Nuland.
«Η Victoria Nuland σκοπεύει να παραιτηθεί από αναπλητρια υπουργός Εξωτερικών» ανέφερε η δήλωσή του.
Φυσικά, τα νέα δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, που δηκτικά επεσήμανε πως ο λόγος της παραίτησης είναι ένας και απλός: η αποτυχία της αντιρωσικής πολιτικής της κυβέρνησης Biden.
«Η ρωσοφοβία της Victoria Nuland, που αποτέλεσε επί μακρόν εκ των βασικών εκφραστών της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών, σέρνει τους Δημοκρατικούς στον πάτο», έγραψε η Zakharova στο κανάλι Telegram
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Nuland, που θεωρείται η αρχιτέκτονας της αντιρωσικής κατεύθυνσης της αμερικανικής διπλωματίας, ολοκληρώνει μια 35χρονη σταδιοδρομία ως δεύτερη τη τάξει στην ιεραρχία του State Department.

Η Nuland είχε υπηρετήσει ως βοηθός υπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Obama, αλλά συνταξιοδοτήθηκε μετά την εκλογή του Donald Trump στην προεδρία.

Παρ’ όλα αυτά επέστρεψε στην κυβέρνηση ως υφυπουργός Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις στην κυβέρνηση Biden.

 

 

Ήταν υποψήφια για να διαδεχθεί τη Wendy Serman ως αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και είχε διατελέσει εν ενεργεία αναπληρώτρια από τη συνταξιοδότησή της πριν από επτά μήνες, αλλά αυτό δεν συνέβη καθώς ο πρόεδρος Joe Biden πρότεινε τον Kurt Campell για την θέση Νο2 στην ιεραρχία του State Department.

 

 

Ο Campell ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα και λίγο μετά γίνεται γνωστό ότι η Nuland αποχωρεί, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Η Nuland είχε υπηρετήσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα την ταραχώδη δεκαετία του 1990 και βρισκόταν στην ρωσική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του πρώην προέδρου της Ρωσίας Boris Yeltsin.

 

Σπασμωδικές κινήσεις

Σπασμωδικές κινήσεις και υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων, που έχουν οι ΗΠΑ σε έναν κόσμο που αλλάζει και οδεύει σε αρκετά και ισχυρά κέντρα εξουσίας παγκοσμίως.

 

Αυτά είναι τα συστατικά στοιχεία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Biden με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Antony Blinken, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Jake Sullivan και την πρώην πλέον αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών Victoria Nuland.

 

Η τριάδα των πολεμικών γερακιών του Biden έδειξε απτά δείγματα της αμήχανης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2023, όπως αναλύει ο γνωστός και βραβευμένος με Pulitzer Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh.

 

Η Victoria Nuland είναι η αρχιτέκτων της ανατροπής της φιλορωσικής κυβέρνησης στην Ουκρανία το 2014, μια από τις αμερικανικές κινήσεις που μας οδήγησαν εκεί που βρισκόμαστε τώρα.

 

 

Όπως σχολιάζουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, «θεωρείται ευρέως γνωστή ως γεράκι της εξωτερικής πολιτικής και έπαιξε βασικό ρόλο στο πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τη Δύση στο Κίεβο το 2014».

 

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,484


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα