ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ... Μελόνι, “η ... μεγάλη μπατριώτισα”: “Το Ισραήλ αντιπροσωπεύει τη μόνη πλήρως ανεπτυγμένη δημοκρατία στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και υπερασπιζόμαστε χωρίς καμία επιφύλαξη το δικαίωμά του να υπάρχει και να ζει με ασφάλεια.”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ... Μελόνι, “η ... μεγάλη μπατριώτισα”: “Το Ισραήλ αντιπροσωπεύει τη μόνη πλήρως ανεπτυγμένη δημοκρατία στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και υπερασπιζόμαστε χωρίς καμία επιφύλαξη το δικαίωμά του να υπάρχει και να ζει με ασφάλεια.”

28 Σεπτεμβρίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,241
Μοίρασέ το

 

 

 

Η Μελόνι της Ιταλίας απεικονίζει τον εαυτό της ως ισχυρό υποστηρικτή του Ισραήλ, απορρίπτει το φασιστικό παρελθόν

Η ηγέτης των Brothers of Italy τόνισε τους δεσμούς με το κόμμα Likud. Το Ισραήλ, το οποίο έχει μποϊκοτάρει άλλους ευρωπαίους ηγέτες της ακροδεξιάς, δεν έχει ακόμη αντιδράσει στα εκλογικά αποτελέσματα

Αφιερωμένο στα …”κακαρίσματα” αυτών που προσπαθούν να πείσουν πως η Μελόνι είναι … “εθνικίστρια και πατριώτισσα”…

Δεν πιστεύω να αμφιβάλει κανείς υγιής νους, μετά από τόσες αποδείξεις ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΤΗΣ … “μπατριώτισσας” Μελόνι στο ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ… ΓΙΣΡΑΕΛΙ…

Δεν πιστεύω να αμφιβάλουν οι αγνοί Έλληνες, πως όσοι υπερασπίζονται την Μελόνι, ή είναι τελείως ηλίθιοι, ή εξυπηρετούν το ίδιο μ’ αυτήν  ΑΦΕΝΤΙΚΟ…

Για κάποιους κάτ’ απ’ τ’ αυλάκι, τείνω προς το δεύτερο…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η Ιταλίδα πρωτοπόρος των εκλογών Giorgia Meloni μιλά κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 στο Παλέρμο της Σικελίας. (Igor Petyx/ANSA/AFP)

Η Ιταλίδα πρωτοπόρος των εκλογών Giorgia Meloni μιλά κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στις 20 Σεπτεμβρίου 2022 στο Παλέρμο της Σικελίας. (Igor Petyx/ANSA/AFP)

Η Τζόρτζια Μελόνι της Ιταλίας, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο να γίνει η πρώτη ακροδεξιά ηγέτης της χώρας μετά τον Μουσολίνι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσπάθησε εδώ και καιρό να αποστασιοποιηθεί από το φασιστικό παρελθόν του κόμματός της και έδειξε ότι θα ήταν ισχυρός υποστηρικτής του Ισραήλ, ακόμη και καυχώνται για δεσμούς στο κόμμα Likud.

Οι Αδελφοί της Ιταλίας της Μελόνι κατέκτησαν την κορυφή στις γενικές εκλογές της Κυριακής, κερδίζοντας περίπου το 26% των ψήφων και ο δεξιός συνασπισμός της φαίνεται έτοιμος να εξασφαλίσει την πλειοψηφία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το Ισραήλ, με τα αποτελέσματα να έρχονται καθώς η χώρα γιόρταζε την εβραϊκή Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, το Ισραήλ επιδίωξε στο παρελθόν να μποϊκοτάρει τα ακροδεξιά ευρωπαϊκά κόμματα που έχουν έρθει στην εξουσία – όπως έκανε με το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας, το οποίο ιδρύθηκε από πρώην Ναζί.

Η Brothers of Italy, την οποία ίδρυσε η Μελόνι το 2012, είναι πολιτικός απόγονος του Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI), που δημιουργήθηκε από υποστηρικτές του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυξάνεται σε δημοτικότητα – από μόλις 4% πριν από τέσσερα χρόνια – το πάρτι χρησιμοποιεί ένα σύμβολο με μια τρίχρωμη φλόγα που ήταν σύμβολο του MSI.

Η Brothers of Italy έχει την έδρα της στην ίδια διεύθυνση, στη Via della Scrofa στο κέντρο της Ρώμης, όπου η MSI ίδρυσε τα γραφεία της το 1946, ανέφερε ο Guardian . Στις τοπικές εκλογές στη Ρώμη τον περασμένο Οκτώβριο, η εγγονή του Μουσολίνι, Ραχέλ, μέλος των Brothers of Italy, κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων για μια θέση του συμβουλίου.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ δήλωσαν τη Δευτέρα προθυμία να συνεργαστούν με τη Meloni , αλλά προειδοποίησαν για τυχόν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ιταλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, καθώς ανέβαινε το πολιτικό της αστέρι, η Μελόνι έχει εκφράσει σε πολλές περιπτώσεις την υποστήριξή της στο Ισραήλ και προσπάθησε να υποβαθμίσει τις νεοφασιστικές ρίζες του κόμματός της.

ΑΡΧΕΙΟ: Η Giorgia Meloni συνομιλεί με δημοσιογράφους στην πλατεία Πάνθεον της Ρώμης, 16 Μαρτίου 2016. (AP Photo/Alessandra Tarantino)

«Έχουμε παραδώσει τον φασισμό στην ιστορία δεκαετίες τώρα, καταδικάζοντας απερίφραστα την απώλεια της δημοκρατίας, τους εξωφρενικούς αντιεβραϊκούς νόμους και την τραγωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Israel Hayom .

Απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με κατηγορίες ότι το κόμμα της είναι νεοφασιστικό και τόνισε ότι ενώ ο ισχυρισμός ήταν «γελοίος… προερχόμενος από μια απελπισμένη Αριστερά», δεν ήθελε «να αποφύγει την ερώτηση, γιατί ξέρω πόσο λεπτό μπορεί να είναι στους [Ισραηλινούς] αναγνώστες».

Αυτά τα σχόλια απηχούσαν μια δήλωση βίντεο που έκανε τον Αύγουστο αποκηρύσσοντας τον φασισμό.

«Επί χρόνια, είχα επίσης την τιμή να ηγούμαι του Ευρωπαϊκού Συντηρητικού Κόμματος», είπε στο βίντεο, σημειώνοντας ότι αυτή η ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «μοιράζεται αξίες και εμπειρίες με τους Βρετανούς Τόρις [το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα], τους Ρεπουμπλικάνους των ΗΠΑ και το ισραηλινό Λικούντ».

Το κόμμα της, πρόσθεσε, «καταδικάζει απερίφραστα τον ναζισμό και τον κομμουνισμό» και «αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε αντιδημοκρατική παρέκκλιση». Η ιταλική δεξιά, είπε επίσης, «παρέδωσε τον φασισμό στην ιστορία πριν από δεκαετίες, καταδικάζοντας απερίφραστα την καταστολή της δημοκρατίας και τους άδοξους αντιεβραϊκούς νόμους».

Το Brothers of Italy Giorgia Meloni παρευρίσκεται στη συγκέντρωση κλεισίματος του κεντροδεξιού συνασπισμού στη Ρώμη, 22 Σεπτεμβρίου 2022. (AP Photo/Gregorio Borgia, αρχείο)

Την περασμένη εβδομάδα, η Μελόνι έδιωξε μια υποψήφια του κόμματος που πριν από χρόνια δημοσίευσε μια φωτογραφία της με το σύνθημα «Italy Above All», γράφοντας: «Αυτό μου θυμίζει έναν σπουδαίο πολιτικό πριν από 70 χρόνια» και διευκρινίζοντας ότι δεν αναφερόταν σε Μουσολίνι αλλά σε «Γερμανό».

Είπε στην εβραϊκή εφημερίδα στη συνέντευξή της πριν από 10 ημέρες ότι θα ήταν επικεφαλής μιας «σύγχρονης ευρωπαϊκής και δυτικής δεξιάς κυβέρνησης» και επανέλαβε τη σύνδεση του κόμματός της με άλλες κύριες συντηρητικές φατρίες όπως το «κόμμα Likud» του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οι Βρετανοί Τόρις και οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι. ”

Η Μελόνι μίλησε για προηγούμενες επισκέψεις στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Ολοκαυτώματος Yad Vashem, το οποίο περιέγραψε ως «μια εμπειρία που ταράζει τη συνείδησή της».

«Το Ισραήλ αντιπροσωπεύει τη μόνη πλήρως ανεπτυγμένη δημοκρατία στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και υπερασπιζόμαστε χωρίς καμία επιφύλαξη το δικαίωμά του να υπάρχει και να ζει με ασφάλεια. Πιστεύω ότι η ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ είναι ζωτικής σημασίας και η Fratelli d’Italia θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επενδύσει σε μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας», είπε.

Σε ένα βίντεο του 2020 , η Μελόνι υποσχέθηκε επίσης να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει «χωρίς την επαίσχυντη ασάφεια της Αριστεράς».

Είπε στον Israel Hayom ότι σχεδιάζει να επιστρέψει σύντομα στο Ισραήλ, ελπίζοντας να επικεντρωθεί σε κοινές συνεργασίες και στρατηγικές, ξεκινώντας με αυτές για την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω της ανατολικής Μεσογείου.

Ωστόσο, φάνηκε να έρχεται σε ρήξη με άλλους δεξιούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού συνεταίρου της στον συνασπισμό, Ματέο Σαλβίνι , δείχνοντας ότι δεν θα μετέφερε πιθανότατα την πρεσβεία της Ιταλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, για το οποίο πιστεύω ότι η επόμενη ιταλική κυβέρνηση, όπως όλες οι προηγούμενες, θα πρέπει να δράσει σε συνέργεια με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Η ΕΕ αντιτάχθηκε κατηγορηματικά σε μια τέτοια κίνηση.

Η Μελόνι μίλησε επίσης εναντίον του αυξανόμενου αντισημιτισμού στην Ευρώπη και προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως προερχόμενο σε μεγάλο βαθμό από την αριστερά και τους Ισλαμιστές μετανάστες.

«Νομίζω ότι μια από τις πιο κοινές εκδηλώσεις αντισημιτισμού σήμερα είναι η αντι-ισραηλινή προπαγάνδα, την οποία οι Εβραίοι στην Ευρώπη είναι πιο πιθανό να συναντήσουν στο διαδίκτυο. Οι Εβραίοι στην Ευρώπη υπόκεινται επίσης στην απειλή που προέρχεται όχι μόνο από ακροαριστερές και ακροδεξιές φατρίες, αλλά ειδικά από ριζοσπαστικοποιημένους ισλαμιστές μετανάστες που τρέφονται με δυσαρέσκεια σε σχέση με το Ισραήλ», είπε.

«Το Ισραήλ είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι κρίσιμος σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια εξάλειψης αυτού του κακού παγκοσμίως. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για την αύξηση της κατανόησης των μικρών μαθητών για την εβραϊκή ιστορία, τη θρησκεία και τον πολιτισμό. Αυτό θα υποστηρίξει την εξάλειψη των κοινωνικών προκαταλήψεων και την πλήρη αποδοχή των εβραϊκών εθίμων στην Ευρώπη», είπε.

 

Μετάφραση εδώ

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 1,241


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα