ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ!!! ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ “Η κοινή μας ατζέντα 7. “Βελτίωση της ψηφιακής συνεργασίας” – Ο Παγκόσμιος Ψηφιακός Εγκέφαλος”

11 Αυγούστου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Χρηματοοικονομικά παράσιτα και αρπακτικά που δεν σέβονται σύνορα και χρησιμοποιούν το ενδιαφέρον των απλών ανθρώπων για το περιβάλλον και την υγεία και το προσποιητό ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις γυναίκες και τις μειονοτικές ομάδες ως μοχλό για να επιβάλλουν την τεχνοκρατική τους δικτατορία. [18]

Μπορούμε επίσης να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι τραπεζίτες και οι δισεκατομμυριούχοι δεν θα συμπεριληφθούν σε κανένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης όπου αναλύεται και τιμωρείται το δικό τους κλίμα για την υπέρβαση των πλανητικών ορίων.

Θα ήταν, φυσικά, καταστροφικό για τον προνομιούχο τρόπο ζωής τους εάν λογοδοτούσαν για τις πράξεις τους.

Αντίθετα, δίνουν ο ένας στον άλλο βραβεία για τα «ανθρωπιστικά κατορθώματά τους» και τις «περιβαλλοντικές προσπάθειές» τους ενώ παίζουν και ενεργούν ως θεοί για να κρατήσουν μακριά τον ρυπογόνο όχλο.

 

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ… ΟΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ… ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΦΥΛΑΚΗ  ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ!!!

Φοβάμαι πως τα γεγονότα θα τρέξουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν οι λαοί προλάβουν να συνειδητοποιήσουν ότι οι ελευθερίες τους τέλειωσαν και η ζωές τους πλέον θα εξαρτώνται από μια κλίκα ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ. Πρέπει να δώσουμε μάχη μέχρι εσχάτων, για να μην γίνουμε έρμαιά τους…

Στο διαδίκτυο πολύ σύντομα θα διαγράψουν κάθε φωνή που αντιστέκεται, οπότε ο χρόνος μας, είναι τρομακτικά περιορισμένος… 

ΕΚΤΟΣ ΑΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Επιλέγω εκτός των φωτογραφιών του ξενόγλωσσου κειμένου, να ενσωματώσω και κάποιες ενδεικτικές εικόνες για τον ρόλο του ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΗΕ και του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ, που είναι αποφασισμένοι να επανακκινήσουν τις ζωές μας με αφετηρία ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ.

 

 

Μετάφραση blümlifee

 

Η έβδομη δέσμευση στην Κοινή μας Ατζέντα αφορά τη βελτίωση της ψηφιακής συνεργασίας μέσω της δημιουργίας ενός «Παγκόσμιου Ψηφιακού Συμφώνου». [1]

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, ότι πρέπει να αναπτυχθούν κριτήρια ευθύνης για διακρίσεις και παραπλανητικό περιεχόμενο, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να ρυθμιστεί και τα «Digital Commons» να καθιερωθούν ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.

Ωστόσο, το όλο θέμα είναι πιο περιεκτικό από αυτό. Κατ’ επέκταση, αυτό αποτελεί την κατασκευή ενός ψηφιακού Παγκόσμιου Εγκεφάλου που προορίζεται να ρυθμίζει και να ελέγχει όλη την ανθρώπινη ζωή για να τη διατηρεί εντός των πλανητικών ορίων.

Η δέσμευση είναι μία από τις πιο κεντρικές και αφορά τη δημιουργία συναίνεσης σχετικά με την ανάγκη για συνολική ψηφιοποίηση. Αυτό βασίζεται στις συστάσεις που έγιναν στην έκθεση The Age of Digital Interdependence (Η Εποχή της Ψηφιακής Αλληλεξάρτησης) (2019) από την Ομάδα Υψηλού Επιπέδου του ΟΗΕ για την ψηφιακή συνεργασία με επικεφαλής τη Melinda Gates (Ίδρυμα Bill & Melinda Gates) και τον Jack Ma από την ομάδα Ali Baba και σε συνεργασία με φορείς όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και το Κέντρο τους για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. [2]

(φωτό: η Melinda Gates και ο Jack Ma παρουσιάζουν την έκθεση “The age of digital interdependence” (Η Εποχή της Ψηφιακής Αλληλεξάρτησης) στον Γ.Γ. του ΟΗΕ António Guterres)

Στη «Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον» το 2023, τα Ηνωμένα Έθνη, μαζί με την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα, αναμένεται να συμφωνήσουν σε κοινές αρχές για ένα «ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές ψηφιακό μέλλον για όλους».

Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση ενός «αξιόπιστου Διαδικτύου» με κριτήρια λογοδοσίας για διακρίσεις και παραπλανητικό περιεχόμενο, καθώς και ρύθμιση της Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να είναι συνεπής με τις «κοινές παγκόσμιες αξίες μας».

Ωστόσο, αυτό που σημαίνει στην πράξη είναι ότι οι «αξίες» πρέπει να συσχετίζονται με τις πεποιθήσεις που θεωρούνται ιερές από τον ΟΗΕ και το WEF (βλ. Υπουργείο Αλήθειας https://blog.jacobnordangard.se/6-build-trust-the-ministry-of-truth/ ).

Ο Γενικός Γραμματέας António Guterres γράφει στην Κοινή μας Ατζέντα (https://www.un.org/en/content/common-agenda-report/ ) ότι ένας από τους κινδύνους της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης είναι «η χρήση της ψηφιακής επιτήρησης και χειραγώγησης για να επηρεάσει τη συμπεριφορά και να ελέγξει τους πληθυσμούς».

Αυτή η πολύ θεμιτή ανησυχία, ωστόσο, αφορά περισσότερο το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θέλουν αυτή η τεχνολογία να πέσει στα χέρια δυνάμεων που οι ίδιοι ή οι εταίροι τους δεν ελέγχουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η όλη ιδέα πίσω από το «Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο» είναι να μπορεί να ελέγχει τον παγκόσμιο πληθυσμό και να ευθυγραμμίζει τις αξίες του ώστε να είναι σύμφωνες με τις ερμηνείες του ΟΗΕ και του WEF για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους της Ατζέντας 2030.

Ένα συγκεκριμένο παράδειγμα είναι η πρωτοβουλία Συνασπισμός για την Ψηφιακή Περιβαλλοντική Αειφορία (CODES – Coalition for Digital Environmental Sustainability) (https://www.sparkblue.org/CODES ), η οποία σχηματίστηκε μετά την έναρξη του Οδικού Χάρτη του ΟΗΕ για την Ψηφιακή Συνεργασία (https://www.un.org/en/content/digital-cooperation-roadmap/ ) τον Μάρτιο του 2021 με στόχο την προώθηση της «ψηφιακής βιωσιμότητας». [3] Ο συνασπισμός συγκεντρώνει επί του παρόντος περίπου 1.000 ενδιαφερόμενους φορείς από περισσότερες από 100 χώρες. [4]

(εικόνα αριστερά: Σχέδιο Δράσης για έναν Βιώσιμο Πλανήτη στην Ψηφιακή Εποχή)

Ιδρυτές του CODES είναι το UNEP , το UNDP, το Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο, η Γερμανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Κένυας, η Βιωσιμότητα στην Ψηφιακή Εποχή (https://sustainabilitydigitalage.org/ )
και η Future Earth. Ο τελευταίος οργανισμός έχει βασικό ρόλο στην ατζέντα και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Global Commons Alliance (https://globalcommonsalliance.org/ ) στην οποία θα επανέλθω στο τελευταίο μέρος αυτής της σειράς – Να είστε προετοιμασμένοι.

Η CODES εργάζεται για την εφαρμογή συλλογικών αλλαγών συστημάτων και την άρση τυχόν εμποδίων στη συνολική ψηφιοποίηση που πιστεύουν ότι απαιτείται για την υλοποίηση των στόχων βιωσιμότητας (το 70% των στόχων μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής ψηφιακών λύσεων σύμφωνα με μελέτη που CODES αναφέρεται σε).

Κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής διάσκεψης Στοκχόλμη +50 τον Ιούνιο του 2022, η CODES παρουσίασε το σχέδιο δράσης της που στοχεύει να ενημερώσει για τις προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο. Η έκθεση περιγράφει τρεις αλλαγές στο σύστημα, δεκαοκτώ στρατηγικές προτεραιότητες και εννέα πρωτοβουλίες «παγκόσμιου αντίκτυπου» που θα οδηγήσουν στην «επιθυμητή» αλλαγή. [5]

Αυτές οι αλλαγές συστημάτων είναι:

Ενεργοποίηση στοίχισης – Στοίχιση τιμών Οράματα Στόχοι
Μετριάστε τις αρνητικές επιπτώσεις – Βιώσιμη ψηφιοποίηση
Επιταχύνετε την Καινοτομία – Ψηφιοποίηση για Βιωσιμότητα

(εικόνα: κυκλικό σχήμα με τους στόχους)

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, προτείνεται η σύσταση «Παγκόσμιας Επιτροπής για την Βιωσιμότητα στην Ψηφιακή Εποχή» με στόχο τη διεξαγωγή έρευνας και την προσφορά επιστημονικά προσανατολισμένων πληροφοριών για το πώς θα πρέπει να επιτευχθεί η βιωσιμότητα στην ψηφιακή εποχή. Τα συμπεράσματά τους, με τη σειρά τους, θα αποτελέσουν τη βάση για μια παγκόσμια πλατφόρμα (Clearing House for Digital Sustainability Standards) που αναπτύσσει πρότυπα ψηφιακής και οικονομικής βιωσιμότητας. Στη συνέχεια, αυτή η γνώση θα διαδοθεί μέσω αποκεντρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις από τη χρήση ενέργειας, τα αέρια θερμοκηπίου, τη χρήση υλικών, την κατανάλωση, το ψηφιακό χάσμα, τις παραβιάσεις και τις «λανθασμένες πληροφορίες», προτείνεται, μεταξύ άλλων, οι πλατφόρμες αναφοράς και σύγκρισης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου των εταιρειών να καθιερώσουν ψηφιακά διαβατήρια προϊόντων με στόχο να μπορούν να παρακολουθούν ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος. Το τελευταίο είναι μέρος της κυκλικής οικονομίας και τελικά θα χρησιμοποιηθεί και σε εμάς τους ανθρώπους. Είναι ένα νέο οικοσύστημα που δημιουργείται, όπου όλα πρέπει να συνδέονται προκειμένου να μετρηθεί ο βαθμός βιωσιμότητας. Ένας Παγκόσμιος Εγκέφαλος που αναλύει και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες.

(Εικόνα)

Μεταξύ των παραδειγμάτων για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται προβλήματα με εσφαλμένες πληροφορίες, επισημαίνεται το «Climate Science Center» του Facebook . Το θέμα του κλίματος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ατζέντας. Από τη Συμφωνία του Παρισιού του 2015, η επιστήμη θεωρείται ότι έχει διευθετηθεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή καμία άλλη συζήτηση ή αποχρώσεις σε αυτόν τον τομέα.

Η εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με θέματα πλανητικής βιωσιμότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η απώλεια βιοποικιλότητας ή η ρύπανση, μπορεί να υπονομεύσει τη συλλογική δράση και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, καθώς και να μεγεθύνει την πόλωση και τη δυσπιστία μεταξύ διχασμένων ομάδων. [6]

Αντίθετα, οι «λανθασμένες πληροφορίες» στον Ιστό πρέπει να διορθωθούν και οι επισκέπτες να λάβουν τις «επαληθευμένες» κλιματικές πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών.

Ο τρίτος τομέας αφορά την ανάπτυξη ψηφιακών καινοτομιών που προάγουν την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα. Αυτό περιλαμβάνει «ψηφιακά δίδυμα» και την κατασκευή ενός ψηφιακού αντιγράφου της Γης που θα χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση και την πρόβλεψη της αλληλεπίδρασης μεταξύ φυσικών φαινομένων και ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Ένα είδος ψηφιακής κρυστάλλινης σφαίρας.

Τα ψηφιακά δίδυμα σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν αυτοματοποιημένη παρακολούθηση κινδύνων και απειλών σε βασικές προστατευόμενες περιοχές (είτε φυσικές είτε πολιτιστικές περιοχές υπό παγκόσμια πλαίσια προστασίας), υπηρεσίες οικοσυστήματος ή είδη υπό εξαφάνιση.. [7]

Το έργο της ΕΕ Destination Earth, το οποίο συνδέεται με την Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή Στρατηγική της ΕΕ, στοχεύει να αναπτύξει ένα πλήρες ψηφιακό αντίγραφο της Γης έως το 2030. [8]

Το DestinE θα ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της ψηφιακής μοντελοποίησης του συστήματος της Γης. Αρχικά θα επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, του νερού και του θαλάσσιου περιβάλλοντος, των πολικών περιοχών, της κρυόσφαιρας, της βιοποικιλότητας ή των ακραίων καιρικών φαινομένων, μαζί με πιθανές στρατηγικές προσαρμογής και μετριασμού.

Αυτό μοιάζει πολύ με τα γεωκυβερνητικά οράματα που πρότεινε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο σύμβουλος του Πάπα και πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Κλιματικής Έρευνας του Πότσνταμ (PIK), Hans Joachim Schellnhuber . [9]


(βίντεο)

Υπάρχουν επί του παρόντος 267 πρωτοβουλίες που συνδέονται με τους CODES που εργάζονται για την υλοποίηση.

Μία από τις πρωτοβουλίες που περιλαμβάνονται στους CODES είναι οι Green Digital Finance Alliances (https://greendigitalfinancealliance.org/ ) και το έργο Finance for Biodiversity Initiatives (https://www.f4b-initiative.net/ )
(F4B) Every Action Coalition (http://greendigitalfinancealliance.org/initiatives-publications/eac-coalition/ ).

Τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν και να απαιτούν βιώσιμες επιλογές κατανάλωσης και να λαμβάνουν σχόλια για τις συμπεριφορές τους. [10]

Στον ιστότοπο, γράφουν ότι τα δύο τρίτα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα συνδέονται με την ανθρώπινη κατανάλωση και ότι «θα αξιοποιήσουν δημιουργικά την τεχνολογία και τις συνεργασίες για να αυξήσουν την πράσινη ευαισθητοποίηση και τις πράσινες δράσεις μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου πρωταθλητών πράσινων ψηφιακών σε όλο τον κόσμο μέχρι το έτος 2025». Οι πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με την The Green Digital Finance Alliance θέλουν άμεση αλλαγή, θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κάνουν έξυπνες επιλογές για το κλίμα μέσω ενός συστήματος αξιολόγησης. Κάθε αγορά καταχωρείται και αξιολογείται σύμφωνα με το κλιματικό όφελος. [11] Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθούν οι απαραίτητες αλλαγές συμπεριφοράς.


(βίντεο)

Ένα παράδειγμα είναι η Σουηδική Doconomy :

… πάροχοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως η Mastercard , μέλος της GDFA, σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας fintech Doconomy , δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες τους να αγοράζουν προϊόντα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα παρέχοντας στους αγοραστές εξατομικευμένο ανιχνευτή αποτυπώματος άνθρακα και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των αποφάσεων δαπανών τους. [12]

Οι ιδρυτές της Green Digital Finance Alliance είναι το UNEP και ο Όμιλος ANT που ανέπτυξε το κινεζικό σύστημα κοινωνικής πίστωσης. Ο τελευταίος εκπροσωπείται στο εκτελεστικό συμβούλιο από τον Jason Pau , πρόεδρο του Ιδρύματος Jack Ma , ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ANT Eric Jing συμμετέχει στο συμβουλευτικό συμβούλιο. [13]

Εκτός από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Young Global Leaders του WEF, ο Jing είναι επίσης μέλος της Task Force των Ηνωμένων Εθνών για την Ψηφιακή Χρηματοδότηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. [14] (Δείτε τα άρθρα μου Digital Identification (https://blog.jacobnordangard.se/4-abide-by-international-law-and-ensure-justice-digital-id/ )
και «Young Global Leaders» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. (https://blog.jacobnordangard.se/world-economic-forums-young-global-leaders/ ))

Το Finance for Biodiversity Initiative ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται με τη σειρά του από το ελβετικό ίδρυμα MAVA υπό την ηγεσία του αντιπροέδρου της φαρμακευτικής γίγαντας Roche (https://www.roche.com/ ) André Hoffman , μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και μέλος του Κέντρου τους για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση . [15]

Ως ανώτερος σύμβουλος της ελίτ βρετανικής δεξαμενής σκέψης Royal Institute of International Affairs, είναι τόσο κοντά στην παγκόσμια δύναμη όσο γίνεται. [17] Ως συνήθως, το πνεύμα και οι λύσεις του WEF είναι στενά συνυφασμένα με την ατζέντα του ΟΗΕ.

 

 

(βίντεο)

Ο δισεκατομμυριούχος Hoffmann, ο οποίος αύξησε την οικογενειακή περιουσία κατά 38 δισεκατομμύρια δολάρια (https://www.finews.com/news/english-news/48638-roche-oeri-andre-hoffmann-roche-switzerland-wealthy ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περιγράφει τον εαυτό του ως περιβαλλοντολόγο και την περίοδο 2007-2017 ήταν αντιπρόεδρος του WWF.

Είναι επίσης μέλος της Λέσχης της Ρώμης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Global Footprint Network (https://www.footprintnetwork.org/ ) (το οποίο υπολογίζει πότε συμβαίνει η «Ημέρα υπέρβασης της Γης») και έλαβε το φετινό «David Rockefeller Bridging Leadership Award» από την κόρη του David, Peggy Dulany για την ηγεσία του στις βιώσιμες επιχειρήσεις και την κλιματική αλλαγή [16]

Στην ομιλία αποδοχής, όπου μιλά για την ανάγκη ενός νέου συστήματος λογοδοσίας, τελειώνει με μια ιστορία που αποκαλύπτει μια παλιά ελιτίστικη άποψη για την ανθρωπότητα:

Ο πλανήτης Γη πάει διακοπές, ο πλανήτης Γη έχει χορτάσει, ο πλανήτης Γη ταξιδεύει έξω στον Κόσμο. Διασχίζει έναν άλλο πλανήτη. Ο άλλος πλανήτης λέει: “Γεια, πώς είσαι;” Και ο πλανήτης Γη απαντά: «Έχω πρόβλημα με τον Homo Sapiens». (André Hoffman)

(Εικόνα: Με την αριθμομηχανή Global Footprint Networks μπορείτε να υπολογίσετε το “παγκόσμιο αποτύπωμά σας” κάνοντας κλικ στην εικόνα)

Η Πρωτοβουλία Χρηματοδότηση για τη Βιοποικιλότητα περιλαμβάνει επίσης την οργάνωση Τραπεζίτες Χωρίς Σύνορα (https://www.bwbuk.org/ ), το όνομα της οποίας με σχεδόν κωμικό τρόπο περιγράφει περί τίνος πρόκειται.

Χρηματοοικονομικά παράσιτα και αρπακτικά που δεν σέβονται σύνορα και χρησιμοποιούν το ενδιαφέρον των απλών ανθρώπων για το περιβάλλον και την υγεία και το προσποιητό ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις γυναίκες και τις μειονοτικές ομάδες ως μοχλό για να επιβάλλουν την τεχνοκρατική τους δικτατορία. [18]

Μπορούμε επίσης να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι τραπεζίτες και οι δισεκατομμυριούχοι δεν θα συμπεριληφθούν σε κανένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης όπου αναλύεται και τιμωρείται το δικό τους κλίμα για την υπέρβαση των πλανητικών ορίων.

Θα ήταν, φυσικά, καταστροφικό για τον προνομιούχο τρόπο ζωής τους εάν λογοδοτούσαν για τις πράξεις τους.

Αντίθετα, δίνουν ο ένας στον άλλο βραβεία για τα «ανθρωπιστικά κατορθώματά τους» και τις «περιβαλλοντικές προσπάθειές» τους ενώ παίζουν και ενεργούν ως θεοί για να κρατήσουν μακριά τον ρυπογόνο όχλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα παλιό απόσπασμα της Βίβλου ταιριάζει:

“Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες.”

(Κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο, Κεφάλαιο Ζ'(7) 15-21)

(ερμηνεία από Π.Ν. Τρεμπέλα: Προσέχετε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται εις σας με το εξωτερικό φαινόμενο της αθωότητας και ημερότητος του προβάτου, από μέσα των δε είναι άγριοι και αισχροκερδείς, σαν λύκοι που αρπάζουν.)

Jacob Nordangård , PhD Τεχνολογία και Κοινωνική Αλλαγή

Στο επόμενο άρθρο, θα ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά στην υπ’ αριθμόν οκτώ δέσμευση – Αναβάθμιση των Ηνωμένων Εθνών

Αυτό είναι ένα άρθρο της σειράς 13 μερών σχετικά με τις 12 δεσμεύσεις στην Κοινή μας Ατζέντα :

0. Introduction: “Our Common Agenda” – Multilateralism With Teeth
1. “Leave No One Behind” – A New Social Contract
2. “Protect the Planet” – A Planetary Emergency
3. “Promote Peace and Prevent Conflicts” – Surveillance From Space
4. “Abide by International Law and Ensure Justice” – Digital ID
5. “Place Women and Girls at the Centre” – AI for Women
6. “Build Trust” – The Ministry of Truth

Πηγές
[1] United Nations, Global Digital Compact, http://www.un.org/techenvoy/global-digital-compact

[2] United Nations (2020), High-level Panel on Digital Cooperation, http://www.un.org/en/sg-digital-cooperation-panel

[3] Coalition for Digital Environmental Sustainability (CODES). (2022). Action Plan for a Sustainable Planet in the Digital Age. doi.org/10.5281/zenodo.6573509

[4] UNEP (2022). Global Digital Coalition presents plan for a green digital revolution, Press Release 2 June 2022, http://www.unep.org/news-and-stories/press-release/global-digital-coalition-presents-plan-green-digital-revolution

[5] CODES (2022)

[6] CODES (2022). Action Plan for a Sustainable Planet in the Digital Age, p. 22

[7] Ibid, sid 25

[8] European Commission, Shaping Europe’s digital future, Destination Earth, digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/destination-earth

[9] Schellnhuber, HJ., Kropp, J. “Geocybernetics: Controlling a Complex Dynamical System Under Uncertainty”. Naturwissenschaften 85, 411–425 (1998). doi.org/10.1007/s001140050525

[10] CODES, Action Plan for a Sustainable Planet in the Digital Age, sid 26

[11] The Green Digital Finance Alliance, Every Action Counts: Coalition to Empower 1 Billion Green Digital Champions, https://greendigitalfinancealliance.org/initiatives-publications/eac-coalition

[12] Coalition for Digital Environmental Sustainability (CODES). (2022). Action Plan for a Sustainable Planet in the Digital Age: Supplement 1. Accelerating Sustainability Through Digital Transformation – Use Cases and Innovations

[13] The Green Digital Finance, greendigitalfinancealliance.org

[14] The United Nations Secretary Generals Task Force on Digital Financing of the Sustainable Development Goals, Task Force Members, digitalfinancingtaskforce.org/task-force-members

[15] MAVA Foundation, Board, mava-foundation.org/board

[16] Chatham House, About Us, André Hoffman, http://www.chathamhouse.org/about-us/our-people/andre-hoffmann

[16] Synergos (2022), The David Rockefeller Bridging Leadership Award, experience.synergos.org/global-gathering-2022/bridging-leadership-award

[17] F4B Initiative, Partners, http://www.f4b-initiative.net/partners

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 564


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα