Αρνητική διαφήμιση: Το μυστικό όπλο στην εκστρατεία των πολιτικών. (Και μια απάντηση στους Νατσιολάγνους υβριστές μου)

Αρνητική διαφήμιση: Το μυστικό όπλο στην εκστρατεία των πολιτικών. (Και μια απάντηση στους Νατσιολάγνους υβριστές μου)

29 Μαΐου, 2023 15 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:678
Μοίρασέ το

 

 

Πολλοί άνθρωποι έχουν μια σπλαχνική αντίδραση στις διαφημίσεις πολιτικών επιθέσεων στην τηλεόραση: οι αρνητικές πολιτικές διαφημίσεις «λειτουργούν» κατά γενικό κανόνα πιο φανατικά και αποτελεσματικά για αυτόν που υποτίθεται στοχοποιείται.

Θα έλεγα πως έτσι δρουν οι πολιτικοί μέσω των εξαγορασμένων ΜΜΕ…

Και επειδή ένας από τους ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ψηφοφόρους του Νατσιού, μου έστειλε το παρακάτω θέμα, ας δούμε την “αρνητική” κατά την άποψή του διαφήμιση που έκαναν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ όχι μόνον στον Νατσιό, αλλά και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα ή γεγονότα…

Κι ας ξεκινήσουμε με τον ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ…

Χιλιάδες πλέον τα άρθρα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ…

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, ΔΡΑ ΩΣ … ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ;;;

Να πάμε και στα πολιτικά πρόσωπα στα οποία τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ έκαναν “αρνητική διαφήμιση”;;;

Μήπως όταν αναρτούσαν χιλιάδες ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Ή ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ “ΣΟΥΡΓΕΛΙΣΤΑΝ” ΤΗΝ ΜΠΙΤΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ;;;

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, ΔΡΑ ΩΣ … ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ;;;

Και ερχόμαστε στον Νατσιό και το κόμμα του…

ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΤΟΝ ΥΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;;;

ΕΠΙ ΟΣΩΝ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΤΣΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ Ή ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ;;;

Μου γράφει ο Μουρελάτος… να βρε… αυτός που πριν τρεις μέρες μου έκανε χυδαία επίθεση (εδώ)

“Αυτό που εσύ ΔΕΝ μπορείς να καταλάβεις (ή δεν ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ γιατί είσαι πια στο payroll του Βελόσκυλου μαζί με Σπίνο και διάφορες άλλες τέτοιες μορφές της δημοσιοκαφρίας) είναι ότι με 5 κόμματα στην Βουλή (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και Βελόσκυλο) θα έχεις ένα Σύνταγμα που θα προβλέπει ιδιωτικά και ΜΟΝΟ ΑΕΙ και Νοσοκομεία, πόλεις 15 λετπών, κλιματικά lockdown και άλλα τέτοια ωραία.

Ο μόνος που αντιστέκεται και μπορεί τουλάχιστον να μην επιτρέψει να αλλαχτεί το Σύνταγμα είναι ο Νατσιός και οι δικοί του. ΄Όσο θα ζήσουν και αυτοί δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών έκαναν το μπόλι δυστυχώς…

Αυτό ή δεν το καταλαβαίνεις λόγω ευφυίας ή ΔΕΝ ΘΕΣ να το καταλάβεις λόγω PAYROLL από το βελόσκυλο.”…

Και του απαντώ δημοσίως: ΒΓΕΣ ΡΕ ΥΠΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ PAYROLL ΤΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΡΟΝΙΑ… (εδώ οι αναρτήσεις για τον Βελόπουλο)…

Είμαι λοιπόν στο payroll του Βελόπουλου, αλλά βρίζω τον Βελόπουλο… !!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα πρέπει να έχετε υποστεί ομαδική παράκρουση όλοι εσείς του Νατσιού… δεν εξηγείται διαφορετικά…

Αντί άλλης απαντήσεως στους Νατσιολάγνους έχοντες και έχουσες “θολωμένο μυαλό”, παραθέτω την παράγραφο του Νεκτάριου Δαπέργολα στο πρόσφατο εξαιρετικό άρθρο του που ανάρτησα πριν λίγο…(εδώ)

“Ἄντε λοιπόν νά τελειώσει καί τό δεύτερο πανηγυράκι, νά μποῦν καί οἱ τελευταῖες ψηφῖδες μέ τά εἰσερχόμενα δεκανίκια πού θά ἀναλάβουν τόν γνωστό ρόλο τῆς βαλβίδας στή χύτρα ταχύτητος, νά τελειώσουμε μέ ἁπαξάπαν τό θέατρο σκιῶν, μήπως καί ἀνακαλύψουμε ἐπιτέλους κάποια στιγμή ποιό εἶναι τό πραγματικό πρόβλημα καί ποιός ὁ μόνος δρόμος γιά νά φτάσουμε στό τέλος τοῦ τοῦνελ.”

Όταν θα μου στέλνετε λίνκ, που θα με παραπέμπετε σε αναρτήσεις όπως η παρούσα που κάνει λόγο για αρνητική διαφήμιση, παράκληση, αφού λόγω αδυναμίας σκέψης, δεν μπορείτε να εξάγετε και να παράξετε σωστά λογικά αποτελέσματα, να ξέρετε πως θα τρώτε χαστούκια… λεκτικά… γιατί αν σας είχα μπροστά μου, πρώτα θα σας έφτυνα και μετά θα έπιαναν δράση οι βρεγμένες σανίδες που έχω στο μουσκιό…

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΝΑΤΣΙΟΛΑΓΝΟΙ;;;

Γιατί θα έπρεπε να μου κάνετε μνημείο, αφού με την “αρνητική μου διαφήμιση”, όπως την χαρακτηρίζετε, μαζεύονται κι άλλα πρόβατα στο μαντρί του εμβολιασμένου τσοπάνη σας…

ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ, ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΚΙΧ…

ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ…

Ο ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΣ, ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ…

ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ, Ή ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ;

ΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Ή ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ, ΛΟΓΩ ΕΜΒΟΛΙΟΥ…;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Η Καλλιόπη Σουφλή, ουδέποτε μπήκε σε payroll…

ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗ ΖΩΗ.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΩ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΟΥΖΟΥΝ.

 

>Αρνητική διαφήμιση: Το μυστικό όπλο στην εκστρατεία των πολιτικών

Γράφει Ερευνητής: Γ.Η
Επί 20 χρόνια, οι πολιτικοί επιστήμονες ερευνούν αν οι αρνητικές διαφημίσεις πολιτικής εκστρατείας, αυτές που επικρίνουν τον αντίπαλο, είναι πιο αποτελεσματικές από τις θετικές διαφημίσεις που εξυμνούν τον υποψήφιο πολιτικό.
Τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αρνητικών πολιτικών διαφημίσεων είναι αρκετά πειστικά υπο προϋποθέσεις και οι σύμβουλοι εκστρατειών πιστεύουν ξεκάθαρα στη δύναμή τους, γεγονός που εξηγεί γιατί χρησιμοποιούνται τόσο συχνά οι αρνητικές διαφημίσεις στον πολιτικό κόσμο.
Πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως η αρνητική διαφήμιση εφαρμόζεται μόνο στην πολιτική και όχι στον επιχειρηματικό τομέα. Το αποτέλεσμα μιας αρνητικής διαφήμισης είναι η τελική επιτυχία ώστε ο κόσμος να βγάλει αντίδραση και να στραφεί στην αντίθετη πλευρά από αυτό που κατηγορούν τα μέσα ενημέρωσης.
Πολλοί άνθρωποι έχουν μια σπλαχνική αντίδραση στις διαφημίσεις πολιτικών επιθέσεων στην τηλεόραση: οι αρνητικές πολιτικές διαφημίσεις «λειτουργούν» κατά γενικό κανόνα πιο φανατικά και αποτελεσματικά για αυτόν που υποτίθεται στοχοποιείται.
Η ικανότητα των μέσων ενημέρωσης να κινητοποιούν και να καθοδηγούν τους ψηφοφόρους προς μια κατεύθυνση κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκστρατείας δεν είναι καθόλου εύκολα κατανοητή από έναν μέσο πολίτη.
Οι αρνητικές διαφημίσεις κοστίζουν πολύ περισσότερο από μια κανονική θετική διαφήμιση γιατί προϋποθέτει αρκετό χρόνο, αρκετούς δημοσιογράφους(πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν καν ότι είναι μέρος στην εκσρατεία μιας αρνητικής πολιτικής διαφήμισης), αρκετά μέσα ενημέρωσης και συντονισμένες στρατηγικές που μπορεί να αλλάζουν και να μεταβάλλονται ανάλογα με το προεκλογικό κλήμα που διαμορφώνει η κοινή γνώμη.
Τις περισσότερες φορές οι αρνητικές διαφημίσεις γίνονται εν αγνεία του πολιτικού που υποτίθεται στοχοποιείται και ο λόγος είναι ώστε να πέσει και ο ίδιος στην παγίδα και να γίνεται πιο πειστικός στις αντιδράσεις του στα αρνητικά δημοσιεύματα.
Πως στήνεται μια αρνητική διαφήμιση;
Αρχικά μπαίνει ο στόχος που πρέπει να επιτευχθεί, αξιολογείται η γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας ή της περιοχής που θα διεξαχθούν οι εκλογές, μελετάται πολύ εξονυχιστικά ο πολιτικός που θα προβληθεί μέσω της αρνητικής διαφήμισης, από τον χαρακτήρα, τα ενδιαφέροντα και τις ασχολίες, έως και τα χόμπι του, εντοπίζεται το εκλογικό κοινό ( χαρακτήρες και πεποιθήσεις) που πρέπει να πέσει στην (παγίδα) της αρνητικής διαφήμισης και ξεκινάει η στρατηγική της αρνητικής προβολής.
Ότι θεωρεί το εκλογικό κοινό για θετικό στην ιδεολογία του, η αρνητική διαφήμιση το προβάλει για αρνητικό, έτσι βομβαρδίζεται νυχθημερόν, συνεχόμενα και ακατάπαυστα προς αυτή την κατεύθυνση.
Το αποτέλεσμα;  Να λειτουργήσει μπούμεραγκ η αρνητική διαφήμιση, να φανατιστεί το εκλογικό κοινό που υποστηρίζει τον πολιτικό που (βάλετε), να συστρατευθούν και άλλοι ψηφοφόροι αγανακτώντας από αυτή την λυσσαλέα επίθεση και να επιτευχθούν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτό που προβάλει η αρνητική πολιτική διαφήμιση.
Όταν θέλει το σύστημα να πνίξει κάποια πολιτική δύναμη, απλά δεν ασχολείται. Δεν δίνει κανένα βήμα δημοσίευσης, ούτε αρνητικό, ούτε θετικό για τον οποιοδήποτε πολιτικό.
Οι αρνητικές διαφημίσεις μας ζητούν να ψηφίσουμε εναντίον κάποιου και όχι υπέρ κάποιου. Αυτή η προσέγγιση στο πολιτικό μάρκετινγκ γεννά αναπόφευκτα κυνισμό και γυρίζει μπούμερανγκ.
Σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι εταιρείες δεν προβάλλουν σχεδόν ποτέ αρνητικές διαφημίσεις.
Ο ερευνητής πολιτικού μάρκετινγκ Δρ Andrew Hughes του ANU Research School of Management είχε γράψει το 2016:
Η θετική πολιτική διαφήμιση δεν λειτουργεί. Δεν τραβάει την προσοχή, οι πολίτες δεν τη θυμούνται τόσο καλά” Οι αρνητικές διαφημίσεις κυρίως πραγματοποιούνται από τις μεγάλες πολιτικές δυνάμεις, όταν ο σκοπός τους είναι να ωθήσουν τους ανθρώπους προς τα δευτερεύοντα κόμματα και τους ανεξάρτητους υποψηφίους.

 

Πηγή

Προβολές : 678


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα