Αστικός πόλεμος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...

Αστικός πόλεμος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ...

24 Αυγούστου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,105
Μοίρασέ το

Ο νόμος της ζούγκλας, το απόλυτο χάος, η καταστροφή του δικτύου (ρεύμα, νερό, επικοινωνίες), η απόλυτη αναρχία χωρίς στρατιωτική και πολιτική τάξη, έχει συμβεί πολλάκις. Υπάρχει κάποιος λόγος να μην συμβεί ξανά;

Τι κάνουμε λοιπόν “όταν αρχίσουν τα όργανα“;

Δεν υπάρχει λυσάρι, και δεν θα σου πει κανείς ποτέ το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.

Αυτό που πρέπει να εστιάσεις κυρίως είναι στο να μάθεις πως να μαθαίνεις. Να προσαρμόζεσαι, να ελίσσεσαι, να αποκρύπτεσαι και πάνω από όλα να επιβιώνεις.

Όταν θα υπάρξει ανάγκη, δεν θα διαβάζεις ένα άρθρο στο internet. Δεν θα βλέπεις ένα βίντεο χαλαρώνοντας στον καναπέ σου.

Θα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

 

 

Ενώνοντας τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Πατρίδα μας, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πως ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΑΤΟΙ  ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΕΣ…

Επειδή ως λαός έχουμε γίνει πολύ χαχόλοι, σε άλλες εποχές θα μας έλεγαν “βουτυρομπεμπέδες” και ουδεμία σχέση έχουμε με ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, καθότι το μόνο που κάνουμε ενίοτε είναι κάποια … συλλαλητήρια της πλάκας, έτσι για να πούμε πως αγωνιστήκαμε, και μετά πάλι αράζουμε στις πολυθρόνες και στους καναπέδες μας, θεωρώ πως είναι επιτακτική ανάγκη να παρουσιάσω και πάλι κάποια ιδιαίτερα θέματα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ…

Και το πρώτο είναι αυτό, καθότι θεωρώ δεδομένο πως με τα γεγονότα που έρχονται ένας ΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, έχει ήδη προαποφασιστεί, για να γκρεμίσει ολοκληρωτικά το ηθικό του λαού  στα τάρταρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΔΙΑΔΩΣΤΕ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ…

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα… και θα γίνουν πολύ χειρότερα…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Α) Τι είναι και τι θα μπορούσε να είναι

 

Ένα από τα σενάρια που τρομάζει σχεδόν όλους τους πολίτες του πλανήτη, για έναν πολύ απλό λόγο:

Πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε πόλεις.

Στην έρευνα μας για τον Αστικό Πόλεμο, εστιάζουμε σε τρία σημεία:

  1. Στο Τι είναι και τι θα μπορούσε να είναι,
  2. Σε πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν, και
  3. Πως προετοιμαζόμαστε για την αξιοπρεπή επιβίωση σε κάθε σενάριο αστικού πολέμου.

 

– Τι είναι ο αστικός πόλεμος;

Ως αστικό πόλεμο, ονομάζουμε οποιαδήποτε ένοπλη μάχη εντός μια πόλης ή κωμόπολης. Με τα δεδομένα που έχουμε καταγράψει ή και ζήσει ως Έλληνες πολίτες, στον αστικό πόλεμο περιλαμβάνονται:

  • Τοπικές εξεγέρσεις πολιτών εναντίων της τάξης,
  • Λεηλασίες εγκληματικών ομάδων έναντι των πολιτών,
  • Εισβολή εχθρικού στρατού,
  • Εμφύλιος μεταξύ πολιτών,
  • Χαοτική επιβολή πυρών από όλους τους παραπάνω, λόγω πτώσης του συστήματος.

Μιλώντας λίγο λαϊκά, στον αστικό πόλεμο, εκεί που κάθεσαι στον καναπέ σου, σκάει ο τοίχος του σαλονιού σου από μια έκρηξη και περνούν μέσα από το δωμάτιο σου οπλισμένοι άνδρες, οι οποίοι αν είναι αντίπαλοι μεν ενδέχεται να σε βιάσουν, να σε βασανίσουν και το λιγότερο να σε δολοφονήσουν, αν είναι Έλληνες οπλίτες, ενδέχεται να σε δέσουν σε ένα δωμάτιο για να κάτσεις “ήσυχος”.

 

Για να μπορέσεις να τον αντιμετωπίσεις, οφείλεις να γνωρίζεις και να ερευνήσεις όσο μπορείς περισσότερο:

  • το τι έζησαν συνάνθρωποι μας σε πραγματικούς αστικούς πολέμους, αλλά και
  • το τι είναι πιθανό να ζήσουμε, το οποίο  δ ε ν  έχει συμβεί ξανά μέχρι τώρα.

Το πιο δύσκολο είναι να προβλέψεις και να προετοιμαστείς για κάτι το οποίο δεν έχει ζήσει άνθρωπος μέχρι τώρα.

Για παράδειγμα, όπως θα δεις στα περιστατικά που θα αναφέρουμε στο 2ο μέρος, μέχρι και οι πιο εκπαιδευμένοι οπλίτες και αξιωματικοί, μέχρι και τα ίδια τα άρματα μάχης, πιάστηκαν όλοι αδιάβαστοι σε αρκετές περιπτώσεις εισβολών σε πόλεις.

Κάθε πόλη είναι διαφορετική, κάθε πληθυσμός έχει νέα δεδομένα συμπεριφοράς, και η εκάστοτε πολεοδομία είναι κάτι άγνωστο.

Άρα, εφόσον θέλεις να προετοιμαστείς για να αντιμετωπίσεις έναν αστικό πόλεμο αντίστοιχα πρέπει να γνωρίζεις

 

α) πολύ καλά όσα περισσότερα περιστατικά πολέμου έχουν συμβεί σε διάφορες πόλεις του πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα

 

β) να υπολογίσεις ότι υπάρχουν τεχνολογίες, τεχνικές και στρατηγικές οι οποίες ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί.

Για παράδειγμα, οι αστυνομίες των περισσότερων κρατών έχουν εφοδιαστεί με “μη θανατηφόρα” όπλα καταστολής του πλήθους.

 

Ποια είναι αυτά τα “μη θανατηφόρα” όπλα και ποιο είναι το πλήθος;

 

Αυτά, πέρα από τα δακρυγόνα, τα σπρέι πιπεριού και τα taser αφορούν πληθώρα όπλων όπως λειόκαννα με πλαστικές σφαίρες μέχρι και όπλα που εκτοξεύουν υπόηχους.

 

Το γιατί οι αστυνομίες εξοπλίζονται με τέτοια όπλα, και τι σκοπό εξυπηρετούν δεν αφορά έναν prepper.

 

Εμάς μας αφορά το πως αντιμετωπίζεται μια δυνητική κατάσταση αστικού πολέμου.

 

Πηγή

 

Αστικός πόλεμος Β) Περιστατικά

 

Συνοπτική έρευνα από πραγματικά περιστατικά αστικού πολέμου, ανά τον κόσμο.

Στο Α’ μέρος κάναμε μια εισαγωγή στην έννοια του αστικού πολέμου,

 

Το τι έχει συμβεί, ή τι συμβαίνει σε έναν αστικό πόλεμο, αφορά κυρίως τις ένοπλες μάχες εντός μιας πόλης. Όχι απλά τον βομβαρδισμό της πόλης, ή την αποστολή μιας χημικής βόμβας, ή ενός ηλεκτρομαγνητικού παλμού (ΗΜΠ).

Δεν αφορά απλά περιστατικά βομβαρδισμού, ή εχθρικής επιδρομής, τα οποία τα είδαμε στα πρόσφατα πραγματικά γεγονότα στην γειτονική Γιουγκοσλαβία, όπου μέχρι και λίγες ημέρες πριν από τους βομβαρδισμούς οι πολιτικοί καθησύχαζαν τους πολίτες στο ότι είναι ασφαλείς (διαβάστε το στο “Τι μπορεί να πάει στραβά στην πόλη μου;“).

Πρόκειται για μια απόλυτη  φ ρ ί κ η . 

Όλοι καλούνται να πολεμήσουν. Οπλίτες, σώματα ασφαλείας, πολίτες, άνδρες, γυναίκες, γέροι, παιδιά, υγιείς και ασθενείς. Όλοι μάχονται για την επιβίωση τους.

 

Και το χειρότερο: ψάχνοντας ένας πολίτης (μη οπλίτης) να βρει πληροφορίες για αυτές τις πιθανές καταστάσεις, και την αντιμετώπιση τους, δεν βρίσκει σχεδόν τίποτα.

 

Δεν θα σου δώσει κανείς πληροφορίες, ούτε το σχολείο, ούτε η πολιτεία για μια εμπόλεμη κατάσταση που πρόκειται να αντιμετωπίσει η πόλη σου. Μπορείς να κάνεις μαθήματα διάσωσης από αναγνωρισμένους εκπαιδευτές (το οποίο και συστήνω), μπορείς να μάθεις σκοποβολή και να έχεις νόμιμη οπλοκατοχή, αλλά κανείς δεν θα σε προετοιμάσει για μια μάχη η οποία μπορεί να συμβεί κάτω ακριβώς από την πολυκατοικία σου.

Και ακόμη χειρότερο: οι ίδιοι οι εκάστοτε οπλίτες, που υποτίθεται είναι εκπαιδευμένοι, στο αστικό πεδίο μάχης πιάνονται σχεδόν πάντα αδιάβαστοι λόγω των αστάθμητων παραγόντων πολεοδομία και πολίτες.

Βίντεο: σκηνή από την πραγματική ιστορία του ελεύθερου σκοπευτή Chris Kyle στην ταινία American Sniper.

Ας δούμε λοιπόν, σε αυτό το β’ μέρος ορισμένα τρέχοντα περιστατικά, και έπειτα στο 3ο μέρος θα δούμε ορισμένα πιθανά περιστατικά που  δ ε ν  έχουν ακόμη συμβεί, αλλά και πως μπορούμε να προετοιμαστούμε.

Από το “Η Τέχνη Του Πολέμου του Eyal Weizman”

Το IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) θα ήθελε να πιστεύετε ακόμη πως η μετακίνηση μέσω τοίχων είναι μια σχετικά ευγενής πολεμική τακτική. Ωστόσο, η περιγραφή των παρακάτω περιστατικών ίσως να σας αλλάξει τη γνώμη.

Στην αρχή, οι στρατιώτες μαζεύονται πίσω από έναν τοίχο και μετά, χρησιμοποιώντας εκρηκτικά, τρυπάνια ή σφυριά, κάνουν μια τρύπα αρκετά μεγάλη ώστε να μπορούν να περάσουν. Ακολουθούν χειροβομβίδες λάμψης ή μερικοί τυχαίοι πυροβολισμοί μέσα στο δωμάτιο που συνήθως είναι το σαλόνι όπου κάθονται ανυποψίαστοι πολίτες. Όταν οι στρατιώτες περνούν μέσα από τον τοίχο, κλειδώνουν τους πολίτες σε ένα από τα δωμάτια όπου αναγκάζονται να παραμείνουν –συχνά για αρκετές μέρες– ώσπου να ολοκληρωθεί η επιχείρηση, συχνά χωρίς νερό, τουαλέτα, φαγητό ή φάρμακα.

Οι πολίτες στην Παλαιστίνη, όπως στο Ιράκ, βιώνουν την αναπάντεχη είσοδο του πολέμου στην πλέον ιδιωτική σφαίρα της ζωής τους, το σπίτι τους, ως την πλέον τραυματική και ταπεινωτική εμπειρία. Ένας πολίτης που έζησε την εμπειρία μας περιγράφει:

«Φανταστείτε: κάθεστε στο σαλόνι σας, που ξέρετε τόσο καλά. Αυτό είναι το δωμάτιο όπου η οικογένεια βλέπει τηλεόραση μετά το βραδυνό, και ξαφνικά ο τοίχος εξαφανίζεται με έναν κρότο, το δωμάτιο γεμίζει σκόνη και χαλάσματα και μέσα από τον τοίχο περνούν οι στρατιώτες, ο ένας μετά τον άλλο, ουρλιάζοντας διαταγές.

Δεν έχεις ιδέα αν έχουν έρθει για σένα, αν έχουν έρθει να επιτάξουν το σπίτι σου, ή αν απλά το σπίτι σου βρίσκεται στην διαδρομή τους προς κάπου αλλού. Τα παιδιά ουρλιάζουν, πανικοβάλλονται. Μπορείτε να διανοηθείτε τον τρόμο που βιώνει ένα πεντάχρονο παιδί όταν τέσσερις, έξι, οχτώ, δώδεκα στρατιώτες εμφανίζονται μέσα από τον τοίχο με τα πρόσωπά τους βαμμένα μαύρα, τα αυτόματά τους στραμμένα προς όλες τις κατευθύνσεις, κεραίες να βγαίνουν από τα σακίδιά τους κάνοντάς τους να μοιάζουν σαν τεράστια εξωγήινα έντομα;».

Οι άμαχοι γίνονται μαχητές και οι μαχητές γίνονται άμαχοι.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΚΑ από το securitymanager.gr

Στην πολεμική τέχνη και επιστήμη κυριαρχεί το ακόλουθο αξίωμα:

Η ισχύς κάθε οπλικού συστήματος δεν είναι απόλυτη, αλλά σχετική, και λαμβάνει υπόψη το γεωγραφικό περιβάλλον που θα κληθεί να χρησιμοποιηθεί.

Στο σημερινό κόσμο λοιπόν αναπτύσσεται μία νέα γεωγραφική πραγματικότητα.

Αυτή των «μεγαπόλεων» (megacities). Δηλαδή, τεράστιων αστικών και ημιαστικών συγκροτημάτων που πολλές φορές ενοποιούνται μεταξύ τους, δημιουργώντας απέραντους χώρους οι οποίοι μπορούν να καταπιούν ακόμη και το μεγαλύτερο στρατό του κόσμου.

Όπως επεσήμανε μάλιστα ο Γάλλος δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής Philippe Leymarie, «τα τρία τέταρτα των ενόπλων συγκρούσεων που διεξάγονται στον πλανήτη σήμερα εκτυλίσσονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές «μέσα στον άμαχο πληθυσμό και μερικές φορές εναντίον του. Τα δόγματα, οι τακτικές και η στρατηγική του πολέμου έχουν πλέον ανατραπεί…».

Πρώτα απ’ όλα, η διεθνώς καταγεγραμμένη αυτή αλλαγή στον τρόπο μάχης προέκυψε από τα δημογραφικά δεδομένα, καθώς ο πληθυσμός των πόλεων πενταπλασιάστηκε από τις αρχές του 20ου αιώνα. Περισσότερες από διακόσιες ογδόντα πόλεις στον κόσμο έχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κατοίκους. Είκοσι έξι πόλεις ξεπερνούν σε πληθυσμό τα επτά εκατομμύρια. Το 2025, τα 2/3 των κατοίκων του πλανήτη θα ζουν σε πόλεις, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το ποσοστό θα ανέλθει στο 85% το 2050.

Είναι ενδιαφέρουσα η περιγραφή που δανειζόμαστε από τον Ph. Lemarie:

«Σε αντίθεση με τα μεγάλα θέατρα των συνοριακών ή περιφερειακών μαχών, το αστικό περιβάλλον είναι ένας λαβύρινθος με πολλές διαστάσεις: τους υπόγειους χώρους (κελάρια, αποθήκες, υπόνομοι, χώροι στάθμευσης, μετρό, υπόγεια δίκτυα), τους δρόμους, τις πλατείες, τα αδιέξοδα, καθώς και τα κτήρια με ορόφους σε κάθε πιθανή μορφή (ιστορικά κέντρα, εμπορικοί δρόμοι, ζώνες κατοικιών, εργατικές πολυκατοικίες, εμπορικά κέντρα, πολυώροφες κατασκευές).

Πόλη – η Ασπίδα Των μαχών

Ο δαίδαλος αυτός προσφέρει στον εμπόλεμο, ιδιαίτερα εάν διαθέτει την υποστήριξη σημαντικού τμήματος του πληθυσμού – στοιχείο που υφίσταται στις σημερινές «ασύμμετρες» συγκρούσεις – μια «προστατευτική κάλυψη» που επιτρέπει σε ένα φαινομενικά ασθενέστερο (!) αντίπαλο να αποκτήσει τακτικό πλεονέκτημα στη στρατιωτική αναμέτρηση.

Στη νέα προσέγγιση του πεδίου μάχης, η παρουσία του άμαχου πληθυσμού αποτελεί κομβικό σημείο. Οι κάτοικοι γίνονται συνήθως θύματα, ορισμένες φορές όμως συμμετέχουν στις συγκρούσεις – «εκ περιτροπής, ξεχωριστά ή ταυτόχρονα».

Μέσα στην πόλη, επισημαίνει ο συνταγματάρχης Φρανκ Νικόλ, «η απειλή έρχεται από παντού».

Κάθε δρόμος, κάθε γειτονιά μπορεί να γίνει ένα μικρό θέατρο επιχειρήσεων. Οι μονάδες είναι συνήθως διασκορπισμένες, αποκομμένες.

Βρίσκεστε διαρκώς σε συνθήκες «μονομαχίας», όποια όπλα κι αν χρησιμοποιούνται. «Πρέπει να προσπαθήσετε να εντοπίσετε ποιοι από τους κατοίκους είναι εμπλεκόμενοι, ενεργοί, επικίνδυνοι και ποιοι όχι – πράγμα δύσκολο. Και ενεργείτε πάντοτε κάτω από το βλέμμα των μέσων ενημέρωσης».

Ο συνταγματάρχης Πασκάλ Λανγκάρ, επικεφαλής του γαλλικού τάγματος της Ειρηνευτικής Δύναμης Κοσσόβου (KFOR), θεωρούσε – έπειτα και από μια νέα σειρά επεισοδίων το Μάρτιο του 2008 στη Μιτρόβιτσα του Κοσσόβου – ότι «η μάχη σε κατοικημένες περιοχές είναι αναμφίβολα από τις πιο δύσκολες, γιατί δεν μπορεί να επικεντρωθεί στην εξόντωση του αντιπάλου».

Προϋπόθεση η Εκπαίδευση, για τους οπλίτες

Ο αμυντικός αναλυτής και διδάσκων στη Σχολή Ευελπίδων, κ Γρίβας, δίνει ένα σύγχρονο παράδειγμα: «Ένα δημοσιευμένο βίντεο στο YouTube δείχνει στη Φαλούτζα μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών να έχει καθηλωθεί από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών από ένα κτήριο. Τα πυρά ενός άρματος μάχης δεν είναι αρκετά για να καταστείλουν την εχθρική δραστηριότητα, έως ότου μια κατευθυνόμενη ρουκέτα GMLRS (Guided MERS) φθάνει από απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων για να τινάξει στον αέρα την πλευρά του κτηρίου που κρύβονται οι αντίπαλοι, καθοδηγούμενη από τις συντεταγμένες που έστειλαν οι Αμερικανοί στρατιώτες.

Οι οπλίτες όμως εκπαιδεύονται να αντιμετωπίσουν τον εχθρό ο οποίος είτε αμύνεται, είτε επιτίθεται.

Οι πολίτες τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, και πως να προετοιμαστούν;

 

 

Πηγή

 

Αστικός πόλεμος

Γ) Προετοιμασία και επιβίωση

 

Είδαμε α) το τι είναι ο Αστικός Πόλεμος, β) που συμβαίνει ή έχει συμβεί (περιστατικά) και τώρα, γ) ας επικεντρωθούμε στο το τι πρόκειται να συμβεί και πως να προετοιμαστούμε.

 

Όπως είπαμε, πρόκειται για μια απόλυτη  φ ρ ί κ η .  Όλοι καλούνται να πολεμήσουν. Οπλίτες, σώματα ασφαλείας, πολίτες, άνδρες, γυναίκες, γέροι, παιδιά, υγιείς και ασθενείς. Όλοι μάχονται για την επιβίωση τους.

Περιστατικό από την ταινία American Sniper που αφορά την πραγματική ιστορία του ελεύθερου σκοπευτή Navy S.E.A.L. Chris Kyle.

Και το χειρότερο: ψάχνοντας ένας πολίτης (μη οπλίτης) να βρει πληροφορίες για αυτές τις πιθανές καταστάσεις, και την αντιμετώπιση τους, δεν βρίσκει σχεδόν τίποτα. Δεν θα σου δώσει κανείς πληροφορίες, ούτε το σχολείο, ούτε η πολιτεία, για μια εμπόλεμη κατάσταση που πρόκειται να αντιμετωπίσει η πόλη σου.

Μπορείς να κάνεις μαθήματα διάσωσης από αναγνωρισμένους εκπαιδευτές (το οποίο και συστήνω), μπορείς να μάθεις σκοποβολή και να έχεις νόμιμη οπλοκατοχή, αλλά κανείς δεν θα σε προετοιμάσει για μια μάχη η οποία μπορεί να συμβεί κάτω ακριβώς από το διαμέρισμα σου.

Ο νόμος της ζούγκλας, το απόλυτο χάος, η καταστροφή του δικτύου (ρεύμα, νερό, επικοινωνίες), η απόλυτη αναρχία χωρίς στρατιωτική και πολιτική τάξη, έχει συμβεί πολλάκις. Υπάρχει κάποιος λόγος να μην συμβεί ξανά;

Τι κάνουμε λοιπόν “όταν αρχίσουν τα όργανα“; Δεν υπάρχει λυσάρι, και δεν θα σου πει κανείς ποτέ το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Αυτό που πρέπει να εστιάσεις κυρίως είναι στο να μάθεις πως να μαθαίνεις. Να προσαρμόζεσαι, να ελίσσεσαι, να αποκρύπτεσαι και πάνω από όλα να επιβιώνεις.

Μερικές από τις βασικές αρχές επιβίωσης σε περιστατικά αστικού πολέμου, με σειρά προτεραιότητας, είναι οι ακόλουθες.

Φύγετε από την μεγάλη πόλη

Όπως είδαμε στο β’ μέρος, λόγω της αστικοποίησης πρέπει να φύγεις από την πόλη. Εκεί που είναι τα πλήθη, εκεί είναι και ο κίνδυνος. Απλά μαθηματικά. Εγώ ζούσα στην Αθήνα 19 χρόνια – γιατί έτσι με έμαθαν – και πήρα απόφαση και έφυγα.

Όλη η δουλειά, η προετοιμασία γίνεται για τον κάτοικο της πόλης. Της μεγάλης πόλης συγκεκριμένα. Τι ανάγκη έχει ένας ο οποίος ζει αυτόνομα σε ένα απομακρυσμένο χωριό;

Η διαχρονικά πιο ασφαλής, άμεση και διαρκής ενέργεια που θα σας προσφέρει μακροχρόνια καλύτερη στρατηγική θέση: το να μετακομίσετε από την μεγάλη πόλη, τουλάχιστον ένα ντεπόζιτο βενζίνη απόσταση.

Όλες οι μάχες παγκοσμίως και διαχρονικά κερδίζονται – όχι από την υπεροχή μεγέθους ενός στρατού – αλλά από την θέση και τον χρόνο των μαχόμενων. Αμέτρητες φορές, μικρότερος στρατός αλλά πολύ γρηγορότερος και πιο προετοιμασμένος, σε συγκεκριμένες θέσεις και χρόνο εμφάνισης, άφησαν άφωνο τον αντίπαλο και τον έστειλαν αδιάβαστο.

Όταν λοιπόν θα είσαι τουλάχιστον ένα ντεπόζιτο βενζίνης μακρυά από της λεηλασίες και τα επεισόδια, τότε στρατηγικά είσαι πιο ασφαλής.

Η έξοδος που θα ξεκινήσει από το γιγάντιο πλήθος των πολιτών θα γίνει με βία και πανικό. Όλοι αυτοί θα καταφύγουν στις πλησιέστερες κατοικίες. Αρκετοί πολίτες θα καταφύγουν στα κρατικά καταφύγια.

Ο Rawles James Wesley μας περιγράφει στο βιβλίο του “ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ” πως έχουμε τρεις επιλογές:

  1. Να μένουμε στην πόλη και να έχουμε εκεί το καταφύγιο μας (1η γραμμή).
  2. Να μένουμε σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή κωμόπολη – μη πυκνοκατοικημένη – ή να έχουμε εκεί το καταφύγιο μας. Και
  3. Να μένουμε τελείως απομακρυσμένοι και απομονωμένοι π.χ. στο καταφύγιο μας στο βουνό, μόνοι μας.

Από αυτές τις τρεις επιλογές, θεωρεί καλύτερη την δεύτερη. Στην πρώτη μεν, έχεις πολύ σκληρή δουλειά στο θέμα νερό, υγιεινή, και πλήθος εγκληματιών, ενώ στην τρίτη επιλογή ελλοχεύει ο κίνδυνος του απλού τραυματισμού με συνέπεια τον άμεσο θάνατο λόγω εγκατάλειψης.

Το να προετοιμαστείς στην δεύτερη περίπτωση σε ένα χωριό ή μια μη πυκνοκατοικημένη κωμόπολη όπου θα έχεις στα 10 – 20 μέτρα έναν αξιόπιστο γείτονα, αποτελεί ένα κατώφλι ασφαλείας. Αν προετοιμαστείτε ανά γειτονιές, τότε στρατηγικά οι ομάδες σας είναι στην καλύτερη θέση.

Το αν σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να φύγεις από την μεγάλη πόλη, ή εξαρτάσαι από την εργασία σου, είναι καθαρά δικό σου θέμα και πρέπει να το συλλογιστείς πολύ σοβαρά. Δεν θα σου πω εγώ τι θα κάνεις, ούτε κάποιος θα στο επιβάλλει. Σου περιγράφω τι έκανα εγώ και αρκετοί άλλοι preppers στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εξαίρεση βέβαια αποτελούν ορισμένοι δυναμικοί preppers οι οποίοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στην μεγάλη πόλη. Είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι, με φάρμακα, επικοινωνίες και νόμιμα όπλα και πυρομαχικά. Θέλεις να μάθεις πως ακριβώς προετοιμάζονται και θέλεις και εσύ να μείνεις και να προετοιμαστείς για επιβίωση στην πόλη σε αστικό πόλεμο;

Μείνετε και αντιμετωπίστε την κατάσταση στην μεγάλη πόλη

Μένοντας στην πόλη, σημαίνει ότι αποφασίζετε να συμμετέχετε και να αντιμετωπίσετε όλα τα περιστατικά που θα ακολουθήσουν. Πρέπει νοητικά και ψυχολογικά να προετοιμαστείτε για αυτό.

Γνωρίζω αρκετούς preppers που θα μείνουν στις μεγάλες πόλεις. Θα είναι στην 1η γραμμή. Είναι προετοιμασμένοι για όλα. Θα καεί το πελεκούδι. Θέλεις να μπεις στο χορό; Μπες στον χάρτη των Preppers.

Αν αποφασίσεις να μείνεις στην πόλη, διάβασε το “Προετοιμασία σπιτιού για πόλεμοόπου εσύ που θα μείνεις στην μεγάλη πόλη, έχεις την περισσότερη δουλειά. Π.χ. δεν θα χρειαστείς τις ίδιες προμήθειες και εργαλεία για το νερό, με έναν που έχει πηγάδι, ή κατοικεί δίπλα σε ρεματιές.

Σε ένα απλό σενάριο, μετά από μια πολιτική ή ενεργειακή κρίση ή τεχνικό ατύχημα (blackout), μια ομάδα εγκληματιών ξεκινά λεηλασίες καταστρέφει τα κοντινά στην γειτονιά σας ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, καθώς επίσης και τις κεντρικές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ τα μέλη της οικογένειας σας δεν βρίσκονται στο σπίτι. Ξεκινούν εμπρησμοί, ληστείες, εκρήξεις και πυροβολισμοί.

  • Έχετε εφοδιάσει τα μέλη της οικογένειας σας μένα απλό PMR;
  • Τους έχετε δώσει σχέδιο συγκέντρωσης στο χώρο ασφαλείας;
  • Έχετε σχεδιάσει αν θα αποδράσετε (βλ. σχέδιο απόδρασης) στο καταφύγιο σας στο χωριό; ή
  • Έχετε προετοιμαστεί να μείνετε και να επιβιώσετε;

Και εδώ βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Αν έχετε προετοιμαστεί να επιβιώσετε, τότε αυτό για πόσο χρονικό διάστημα το έχετε υπολογίσει; Ημέρες, Εβδομάδες ή Μήνες;

Συνοπτικά, οι κίνδυνοι που εμφανίζονται μπροστά σας είναι: Απειλές (καιρικές, εγκληματικές), Νερό, Τρόφιμα, Υγιεινή και ατυχήματα.

Τα πάντα για το πως θα προετοιμάσεις το σπίτι – καταφύγιο σου, θα τα βρεις στο “Προετοιμασία σπιτιού για πόλεμο“.

Δεν αρκεί όμως να προετοιμάσεις μόνο το σπίτι σου ως καταφύγιο, αλλά πρέπει να προετοιμαστείς και εσύ ο ίδιος, η οικογένεια σου ή και η ομάδα σου.

 

 

 

Προετοιμαστείτε για απόκρυψη

Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλοι οι πολίτες, και αυτό που έχουν σχεδόν συνέχεια οι preppers στο μυαλό τους: πως θα γλιτώσουν από τα κακοποιά στοιχεία.

Γίνε ο ασήμαντος εμφανισιακά “γκρι” άνθρωπος, που περνάει από έναν δρόμο και δεν του δίνει σημασία κανείς. Απλά, μη προκλητικά (χρωματιστά) ρούχα, αλλά ανθεκτικά. Διακριτικές κινήσεις. Απόφυγε με κάθε τρόπο κάθε ταραχή, φασαρία και εμπλοκή.

Σκέψου γρήγορα και έξυπνα:  Κ ρ ύ ψ ο υ . Μην κάνεις τον μάγκα και μην πάρεις ρίσκα. Βρες μια θέση όπου να μην γίνεσαι αντιληπτός, περίμενε μέχρι να φύγει η μπόρα.

Ωστόσο, σε περίπτωση που έρθεις αντιμέτωπος με κάποιον που απειλεί την ζωή σου, ή κάποιον πλησίον σου, οφείλεις να γνωρίζεις τα πάντα για τη νόμιμη αυτοάμυνα. Για αυτό σου προτείνω το βιβλίο του Ραξή Επιτρόπου “Από άοπλο θύμα, ένοπλος νομοταγής πολίτης“.

Βέβαια, στις περιπτώσεις όπου πέσει το σύστημα, επέρθει αναρχία, χάος και διάλυση του κρατικού μηχανισμού, τότε αντίστοιχα οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος – όσο μπορείς – για το νόμο της ζούγκλας. Εδώ μιλάμε πάντα μυθιστορηματικά, και υποθετικά. Σε αυτές τις καταστάσεις, επιβιώνει ο ισχυρός, ο γρήγορος και ο έξυπνος.

Πρακτική σκοποβολή, τουλάχιστον μια φορά/τρίμηνο

Αν δεν έχεις καραμπίνα, απόκτησε τώρα.

Αν έχεις και είναι στην ντουλάπα, τότε πούλησε την και πήγαινε να μάθεις καλλιτεχνικά, ή ξεκίνα επιτέλους σκοπευτήριο!

Όπλο στο σπίτι, χωρίς σκοπευτήριο δεν είναι απλά άχρηστο, αλλά επικίνδυνο.

Πως θα σου φαινόταν αν είχες ένα όχημα για ώρα ανάγκης, αλλά δεν ήξερες οδήγηση;

Τι θα πάθαινες όταν με πανικό θα το χρειαζόσουν; σκέψου λοιπόν τι θα πάθεις με την καραμπίνα. Από το να σου κολλήσει, μέχρι το να πάθεις ατύχημα. Είσαι υποχρεωμένος να ακολουθείς όλες τις νόμιμες προδιαγραφές ασφαλείας για την φύλαξη όπλων και κυρίως πυρομαχικών.

Διατήρησε το όπλο σου πεντακάθαρο, και την κάννη καθαρή και λεία σαν καθρέπτης. Εγώ τα κάνω όλα με το γνωστό WD-40. Δώσε την μεγαλύτερη προσοχή στα φυσίγγια σου. Να είναι σε απόρρητο – μη προσβάσιμο σημείο – ώστε να μην μπορεί να τα αγγίξει κανείς. Έλεγχε το όπλο σου και το κλείστρο  κ ά θ ε  φορά που το πιάνεις στα χέρια σου.

Ο Robert Heinlein μας λέει “Δεν υπάρχουν επικίνδυνα όπλα. Υπάρχουν μόνο επικίνδυνοι άνθρωποι.”

Στο Front Sight, ο Τζέφ Κούπερ διδάσκει τους τέσσερεις κανόνες ασφαλείας:

  1. Κάθε όπλο είναι πάντα γεμάτο.
  2. Η κάννη σου (όταν δεν σκοπεύεις) πρέπει κοιτάει μόνο κάτω ή πάνω.
  3. Κράτα το δάχτυλο σου εκτός σκανδάλης μέχρι τα σκοπευτικά να είναι στο στόχο.
  4. Πάντα να είστε σίγουροι για το στόχο σας.

Ποτέ μην στρέφεις την κάννη προς κάτι (ή κάποιον) που δεν έχεις πρόθεση να καταστρέψεις.

Προσωπικά, θεωρώ σημαντικότερο όλων για την ασφάλεια τα φυσίγγια. Να ξέρεις ακριβώς που βρίσκονται και σε τι κατάσταση. Να μην μπορεί να τα αγγίξει κανείς ο οποίος δεν πρέπει, και να ξέρεις τι γίνεται μέσα στο όπλο σου. Είναι γεμάτο; το έλεγξες;

Αν δεν έχεις σκοπευτήριο κοντά σου, τότε μπορείτε να μαζευτείτε 3 τουλάχιστον άτομα και να καλέσετε έναν προπονητή σκοποβολής ώστε να σας βοηθήσει να συστήσετε έναν τοπικό σκοπευτικό σύλλογο.

Βρες εδώ τα Σκοπευτήρια στην Ελλάδα.

Με την κυνηγετική άδεια του όπλου σου, μπορείς να πας και να ρήξεις, να ζυμωθείς με το όπλο και πάνω από όλα να εκπαιδευτείς. Με τον κατάλληλο εκπαιδευτή σύντομα θα αποκτήσεις και 45άρι πιστόλι. Με το πυροβόλο πιστόλι μαθαίνεις ουσιαστικά όλες τις τεχνικές της πρακτικής σκοποβολής.

Αν δεν υπάρχει σκοπευτήριο, πήγαινε στο βουνό σε περίοδο κυνηγιού πάντα, με άδεια θήρας, και ρίξε στόχους στα 20μ με εννιάβολα. Κάνε αλλαγές γεμιστήρας. Καθάρισε το όπλο σου, λάδωσε το σωστά και ξανά πάλι. Σπίτι σου, κρύψε αυστηρά όλα τα φυσίγγια και κάνε πολύ εξάσκηση με την αλλαγή της γεμιστήρας και σκόπευσε.

Να έχεις πάντα δύο. Δύο καραμπίνες τουλάχιστον. Μία ίσον καμία.

Οφείλεις να προετοιμαστείς τόσο για μια “ελεγχόμενη” από το κράτος κατάσταση, όπου για παράδειγμα μπορεί να ξεκινήσουν λεηλασίες κάποιων ταραχοποιών στοιχείων, με εμπρησμούς, αρπαγές, εκρήξεις, βιασμούς, αλλά να κατεβαίνει ο στρατός ώστε να βάλει τάξη. Εκεί οφείλεις να γνωρίζεις τη νόμιμη αυτοάμυνα.

Αν όμως γίνει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, με έναρξη αναταραχών σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου, και όλος ο ελληνικός στρατός επικεντρωθεί στους εξωτερικούς εχθρούς, τότε αν ξεκινήσουν (μυθιστορηματικά πάντα) εξεγέρσεις των λάθρο σε όλη την Ελλάδα (και σκέψου και όλα τα άλλα κατακάθια που έχουμε μαζέψει), με καταστροφή του δικτύου (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και επικοινωνίες) τότε αντίστοιχα οφείλεις να είσαι έτοιμος να επιβιώσεις στο νόμο της ζούγκλας. Υποτίθεται γνωρίζεις ακριβώς στην πόλη σου που μένουν οι λάθρο. Έτσι δεν είναι;

Το λειόκαννο κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), οπλισμένο με εννιάβολα, αναχαιτίζει 2 με 4 επιτιθέμενους εγκληματίες όταν βρίσκονται σε απόσταση 10 – 20 μέτρων. Κάτω από 10 μέτρα, τα βόλια δεν έχουν ανοίξει ακόμη, και πάνω από τα 25 μέτρα η διασπορά είναι μεγάλη.

Οι Έλληνες preppers μου προτείνουν γύρω στα 800 φυσίγγια εννιάβολα ως αποθήκη.

Επίσης, το μονόβολο της καραμπίνας βάλει με σκοπευτική ακρίβεια στα 50 -75 μέτρα με την πιο υψηλή ισχύ από όλα τα φορητά όπλα. Ακόμη και από τα τυφέκια εφόδου AR (G3, AK-47 κ.τ.λ.). Μπορεί να κόψει ένα κόψει ένα άτομο κυριολεκτικά στα δύο. Διαπερνά τοίχο από τούβλα. Απλά αναζητήστε ή ρωτήστε κυνηγούς για το πλήγμα που προκαλεί στον αγριόχοιρο.

Προτείνω να έχετε από 50 ως 200 μονόβολα στην αποθήκη σας.

Χρειάζεστε τους δύο τύπους φυσιγγίων από δεξιά.

Η tactical έκδοση της καραμπίνας, πέρα του ότι είναι νόμιμη στην Ελλάδα, σου δίνει πολλές επιλογές στις γεμιστήρες.

 

 

Σύγκρινε την με την παραδοσιακή έκδοση, και κάνε τα κουμάντα σου.

Σε άναρχο, μη ελεγχόμενο – θανατηφόρο – πλήθος που σε πλησιάζει (κατά άλλους ζόμπι), σε σώζει προσωρινά ένα σπρέι πιπεριού με κωνική εκπομπή, αυτό που δίνουν στους κυνηγούς για άμυνα από τις αρκούδες. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σπρέι πιπεριού πωλούνται ελεύθερα, αλλά απαγορεύεται η χρήση τους, ακόμη και να τα έχεις πάνω σου. Δεν ψεκάζεις για να αντεπιτεθείς, αλλά για να απωθήσεις και να εξαφανιστείς.

Η ενεργός συμμετοχή σου σε σκοπευτικό σύλλογο θα σε βοηθήσει να κατέχεις νόμιμα ένα πιστόλι. Προτείνω 45άρι. Η πρακτική σκοποβολή με πιστόλι θα σε βοηθήσει επίσης να μάθεις τα πάντα για την σωστή σκόπευση, τον βηματισμό και αλλαγή γεμιστήρων.

Ηλεκτρομαγνητικός Παλμός (ΗΜΠ) και Βόμβες

Υπάρχουν και χειρότερα σενάρια από όπου μπορεί να ξεκινήσει ένας αστικός πόλεμος. Αυτά είναι ένας ΗΜΠ, και οι βομβαρδισμοί.

Στον ΗΜΠ, αυτό που συμβαίνει συνοπτικά είναι το ότι απενεργοποιούνται όλα τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά κυκλώματα. Αυτό επέρχεται είτε από εκλάμψεις του ήλιου, είτε από σύγχρονα όπλα τα οποία μπορούν να στείλουν έναν ΗΜΠ προς ένα σημείο. Ανάλογα με την ισχύ του ΗΜΠ επέρχεται και ανάλογη καταστροφή. Σε έναν αδύναμο ΗΜΠ για παράδειγμα μπορεί να έχουμε μερική απενεργοποίηση των περισσότερων συσκευών για μικρό σχετικά χρονικό διάστημα, αλλά σε έναν ισχυρό ΗΜΠ μπορεί να καούν οριστικά όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα όλων των συσκευών.

Έναν ΗΜΠ μπορεί να στείλει ένας στρατός προς ένα σημείο ώστε να απενεργοποιήσει, ή να αδρανοποιήσει τα όπλα του αντιπάλου.

Υπολόγισε λοιπόν τον πόλεμο που θα ακολουθήσει

  • χωρίς μόνιμα καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα,
  • χωρίς παροχή νερού, και αποχέτευσης,
  • χωρίς οχήματα,
  • χωρίς απολύτως καμία τηλεπικοινωνία (ούτε PMR).

Μιλάμε για πολύ δύσκολη κατάσταση, ειδικά στο τομέα της επικοινωνίας γιατί θα πάψει η οποιαδήποτε καθολική ενημέρωση μέσω ραδιοφώνου αλλά και οι μεταξύ μας επικοινωνίας μέσω PMR και CB.

Προετοίμασε λοιπόν την οικογένεια σου ή και την ομάδα σου, σε αυτή την περίπτωση της πλήρους διακοπής επικοινωνιών, να έχετε ένα σχέδιο Β, όπου θα συγκεντρωθείτε στο Χ σημείο για να οργανώσετε τις επόμενες ενέργειες σας. Πρέπει να είστε έτοιμοι για αυτό το σενάριο.

Βομβαρδισμοί

Στις περιπτώσεις βομβαρδισμών, ανάλογα με την ισχύ και τον τύπο των βομβών θα πρέπει να έχετε στρατιωτικές μάσκες για όλα τα μέλη της οικογένειας. Να τις έχετε δοκιμάσει σωστά ώστε να εφαρμόζουν σωστά στο κάθε πρόσωπο, και να έχετε νέα αχρησιμοποίητα φίλτρα στην κάθε μία.

Στις περιπτώσεις χημικών βομβών, χρειάζεται πλήρης κάλυψη προσώπου και σώματος, και στις περιπτώσεις πυρηνικής έκρηξης, καλό είναι να είχες φύγει από την πόλη. Αλλιώς χρειάζεται να έχεις υλικά ώστε να σφραγίσεις αεροστεγώς το σπίτι σου, και να βρίσκεσαι από το επίκεντρο της έκρηξης όσο πιο μακρυά γίνεται.

Νέες τεχνολογίες και μέσα “αναίμακτου” πολέμου

Εφόσον λοιπόν θέλεις να προετοιμαστείς στο να αντιμετωπίσεις έναν αστικό πόλεμο αντίστοιχα πρέπει να γνωρίζεις α) πολύ καλά όσα περισσότερα περιστατικά πολέμου έχουν συμβεί σε πόλεις του πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα β) να υπολογίσεις ότι υπάρχουν τεχνολογίες, τεχνικές και στρατηγικές οι οποίες ακόμη δεν έχουν εφαρμοστεί.

Για παράδειγμα, οι αστυνομίες των περισσότερων κρατών έχουν εφοδιαστεί με “μη θανατηφόρα” όπλα καταστολής του πλήθους. Ποια είναι αυτά τα “μη θανατηφόρα” όπλα και ποιο είναι το πλήθος; Αυτά πέρα από τα δακρυγόνα, τα σπρέι πιπεριού και τα taser αφορούν πληθώρα όπλων όπως λειόκαννα με πλαστικές σφαίρες μέχρι και όπλα που εκτοξεύουν υπόηχους.

Το γιατί οι αστυνομίες εξοπλίζονται με τέτοια όπλα, και τι σκοπό εξυπηρετούν δεν αφορά έναν prepper. Εμάς μας αφορά το πως αντιμετωπίζεται μια δυνητική κατάσταση αστικού πολέμου.

Θεωρώ αυτονόητο ότι γνωρίζεις άριστα την πόλη σου, ιδιαίτερα την περιοχή σου, αλλά και όλους όσους κατοικούν γύρω σου.

Όσον αφορά τα γνωστά πρωτόκολλα, τα οποία παίζουν παντού γύρω μας, δεν χρειάζεται απλά να ανοίξετε τα μάτια σας για να δείτε τι έρχεται.

Επί του θέματος μας, προβλέπονται παγκόσμιες εξεγέρσεις, ακόμη και ένοπλες, ώστε να έρθει ένα παγκόσμιο όργανο με έναν ηγέτη ο οποίος θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη.

Σε αυτές τις εξεγέρσεις φρόντισε να είσαι απών και μακρυά. Δεν θα αλλάξει καμία πολιτική κατάσταση από καμία εξέγερση, και αυτό δεν μας αφορά. Μας αφορά η επιβίωση και η προετοιμασία μόνο. Πρόσεξε το αυτό καλά. Η οποιαδήποτε κατάσταση θα αλλάξει μόνο ριζικά με ολική καταστροφή. Το παγκόσμιο σύστημα κράτους – αστυνομίας δεν καταργείται από μερικούς κουκουλοφόρους ή ένοπλους επαναστάτες.

Ο λαός έχει μάθει να εξαρτάται από το κράτος και το σύγχρονο σύστημα αλυσίδας τροφοδοσίας και παροχής ενέργειας.

Δεν είναι αυτόνομος σχεδόν κανένας. Κανείς δεν καταργεί το κράτος. Μόνο μια παγκόσμια καταστροφή.

Φρόντισε λοιπόν να είσαι μακρυά από όλες αυτές τις εξεγέρσεις, προετοίμασε και την οικογένεια σου για αυτό. Καλύψου, αποκρύψου και φρόντισε να μείνεις ασφαλής και αφανής γιατί δεν θα υπάρξει νικητής. Μόνο ητημμένοι.

 

Μοντέλο Διαχείρισης Κρίσης

Πρέπει να έχετε ένα Μοντέλο Διαχείρισης Κρίσης το οποίο αποτελείται από:

  1. την Διοίκηση,
  2. τον Έλεγχο,
  3. τον Συντονισμό, και
  4. την Επικοινωνία.

Μην τον υποτιμάτε τον εαυτό σας. Το πιο ισχυρό όπλο του μαχητή είναι το ΜΥΑΛΟ του… κανένα άλλο όπλο.

 

Αν λοιπόν εσείς δείτε τα πλεονεκτήματα της περιοχής σας, του σπιτιού σας, της γειτονιάς σας , τα μειονεκτήματα που πρέπει να φυλάξετε , ποιοι είναι οι δρόμοι εισόδου, ποιοι είναι οι δρόμοι διαφυγής , ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕΤΕ , πως θα φυλάξετε τα ΚΑΦΑΟ του Ο.Τ.Ε, διότι τον Ο.Τ.Ε θα τον φυλάξουν οι αστυνομικοί, τα ΚΑΦΑΟ δεν θα τα φυλάξει κανένας, αυτά θα τα φυλάξετε εσείς, αν όμως τα διαλύσουν και τα καταστρέψουν οι ισλαμιστές εσείς δεν θα έχετε τηλέφωνα, μπορεί το κεντρικό τηλεφωνικό κέντρο να δουλεύει , αλλά εσείς δεν θα έχετε τηλέφωνα. Πρέπει να φυλάξετε τους μετασχηματιστές, διότι δεν θα έχετε ρεύμα , πρέπει να φυλάξετε το νερό που πίνετε. Αυτά πρέπει να τα φυλάξει η κάθε γειτονιά. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να τους αντιμετωπίσετε και να έχετε τις ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.

Να έχετε το νου σας στο νερό της βρύσης. Μπορεί εσκεμμένα να μολυνθούν τα κανάλια από τρομοκρατικό χτύπημα.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε οπτική αναχαίτιση στόχου. Όποτε γινόμαστε υποψιασμένοι στην ασφάλεια, λειτουργούμε ομαδικά και έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να δούμε τα απρόβλεπτα στοιχεία. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση ασύμμετρου όπλου, έχουμε το φαινόμενο μαζοψυχής… εκεί ο όχλος αντιδρά ασύμμετρα και αψυχολόγητα, σε αυτό το σημείο η ασφάλεια είναι συνάρτηση 3 Βασικών Πυλώνων:

  1. Απειλή… ΠΟΙΟΣ την κάνει
  2. Περιβάλλον.. ΠΟΥ γίνεται
  3. Συνείδηση Ασφαλείας Εμπλεκομένων… δηλαδή με ΠΟΙΟΥΣ έχουμε να κάνουμε .

Κεφάλαιο Ύποπτο Άτομο

(από email αναγνώστη)

Ύποπτο άτομο είναι το άτομο που δημιουργεί υπόνοιες ότι διέπραξε η πρόκειται να διαπράξει αξιόποινη πράξη. Ή ότι μεταφέρει κάτι παράνομο.

Αντιληφθείτε τα ύποπτα άτομα γύρω σας , να σκέφτεστε με συνείδηση ασφαλείας π.χ τι μπορεί να κάνει , τι επιπτώσεις θα έχει , τι μέτρα μπορείτε να πάρετε. Ακόμα και τα μεγάλης ηλικίας άτομα μπορούνε να προσφέρουν, δεν έχει σημασία που δεν μπορούνε να κρατήσουν όπλο. Σας πληροφορώ ότι είναι το καλύτερο Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης, όσοι ηλικιωμένοι κάθονται στο σπίτι, στο παράθυρο και παρακολουθούν τα πάντα στην γειτονιά! Μπορούν να βλέπουν και να εξετάζουν στην γειτονιά και τι και ποιος μπαίνει και βγαίνει.

Αυτοί έχουν την καλύτερη πληροφόρηση, αλλά μπορούν να κάνουν και την ανάλυση, διότι γνωρίζουν πολύ καλά την γειτονιά και τα άτομα που ζουν στην περιοχή.

Παράδειγμα να πουν… ”είδα κάποιον ύποπτο… τον είδα να κάθεται εκεί…” αυτό το κάθεται εκεί, θέλει μεγάλη προσοχή διότι μπορεί να έχουνε βάλει εκρηκτικά! Και ξαφνικά όταν θα γίνει το μπαμ, να αρχίσουν να σκάνε δεξιά αριστερά και να μην ξέρουμε από που μας ήρθε. Τις παγιδεύσεις που κάνανε όταν φεύγανε από τα χωριά στην Συρία οι ισλαμιστές, θα πρέπει να τις έχουμε καλά στο μυαλό μας , διότι αυτό θα το κάνουν και εδώ αν δεν το έχουν κάνει κιόλας.

Υ.Γ. Για όσους έχουνε ισλαμιστές ενοικιαστές μέσα στις πολυκατοικίες σας, ειδικά αυτό αφορά την Αθήνα… με το πρώτο μπαμ που γίνεται αυτοί που έχουν όπλα στην πολυκατοικία, 2-3-5 όσοι είναι πάνε και συλλαμβάνουν τους μουσουλμάνους ενοικιαστές , δεν χρειάζεται να τους δέσετε, και τους γδύνεται τσιτσίδι… και τους αφήνεται μέσα στο διαμέρισμα παίρνοντας τους όλα τα ρούχα. Ο μουσουλμάνος ΓΥΜΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΩ… αν τον δέσεις μπορεί να κόψει με τα δόντια του και το δάχτυλο και το χέρι του για να φύγει , αλλά εάν είναι ΓΥΜΝΟΣ δεν θα φύγει ποτέ έξω!

Πρέπει να προσπαθήσετε να εντοπίσετε ποιοι από τους κατοίκους είναι εμπλεκόμενοι, ενεργοί, επικίνδυνοι και ποιοι όχι – πράγμα δύσκολο.

Υγιεινή, τρόφιμα και ενέργεια

Επικεντρώσου στις δεξιότητες σου, και στην ετοιμότητα σου, τόσο ως άτομο αλλά και ως ομάδα. Τα πάντα για:

  • τις προμήθειες
  • τα τρόφιμα
  • την υγιεινή και
  • τα εργαλεία

Που θα χρειαστείς, θα τα βρεις στο “Προετοιμασία σπιτιού για πόλεμο“.

Μπες στον χάρτη των Preppers

Θέλεις να γνωρίζεις ποιος Prepper είναι κοντά σου; Μπες στον ΧΑΡΤΗ των preppers στην Ελλάδα και δώσε το ψευδώνυμο σου. Άνοιξε το PMR σου και δώσε το στίγμα σου. Επικοινώνησε. Δεν θέλει κόπο. Δώσε το παρόν.

Όταν θα υπάρξει ανάγκη, δεν θα διαβάζεις ένα άρθρο στο internet. Δεν θα βλέπεις ένα βίντεο χαλαρώνοντας στον καναπέ σου.

Θα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Κλείνουμε με μια από τις καλύτερες σκηνές, από την ταινία της αληθινής ιστορίας του American Sniper:

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 2,105


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα