Αυξάνονται θεαματικά τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στις ΗΠΑ

7 Αυγούστου, 2022 9 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Έρευνα αποκαλύπτει σημαντική άνοδο στις μικρές ηλικίες

Υπερδιπλασιάστηκαν την τελευταία δεκαετία σε αριθμό – ρεκόρ οι ενήλικοι Αμερικανοί που αυτοπροσδιορίζονται ΛΟΑΤΚΙ, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Άρα, από τις δεκαετίες του 1960,1970 και 1980, υπέρ-υπερ-υπερδιπλαστιάστηκαν…  στην Αμερική, απ’ όπου και η σχετική έρευνα…
Γιατί άραγε υπερδιπλασιάστηκε ο … πληθυσμός τους;
Και γιατί ο αριθμός των ενηλίκων στις ΗΠΑ που ταυτίζονται ως αμφιφυλόφιλοι είναι υψηλότερος στις νεότερες γενιές, αφού … δεν γενάνε;
Πώς … πολλαπλασιάζονται;;;
Θα ήθελα μια τεκμηριωμένη και σοβαρή απάντηση…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Στην Ελλάδα, γιατί δεν υπάρχει ένας επίσημος φορέας να μας ενημερώσει πόσο αυξήθηκαν τα… παιντιά;;;
Γιατί δεν γίνονται τέτοιου είδους δημοσκοπήσεις – κάτι σαν απογραφή, ας πούμε – και στην Πατρίδα μας;;;
Γιατί όσο κι αν έψαξα για το θέμα αυτό, δεν βρήκα παρά μόνο για τα δικαιώματα που απαιτούν, τα δικαιώματα που τους παρέχονται από τις νεοταξίτικες κυβερνήσεις μας, και τις… παρελάσεις “υπερηφάνειας”…
Υ.Γ.2. Εκτός της πρώτης φωτογραφίας, το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό, είναι επιλογής μου…

Υπερδιπλασιάστηκαν την τελευταία δεκαετία σε αριθμό – ρεκόρ οι ενήλικοι Αμερικανοί που αυτοπροσδιορίζονται ΛΟΑΤΚΙ, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Στην τάση αυτή της Αμερικανικής κοινωνίας ηγείται η Gen Z, η γενιά δηλ των γεννηθέντων από το 1997 μέχρι το 2012 , δηλ από 10 έως 25 χρόνων.

Το ινστιτούτο σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης Gallup δημοσίευσε αποτελέσματα δημοσκόπησης την Πέμπτη σχετικά με την ταυτοποίηση ατόμων ΛΟΑΤΚΙ στις Η.Π.Α. τα οποία έδειξαν ότι το 7,1% των Αμερικανών αναγνωρίζεται πλέον ως ΛΟΑΤΚΙ.

Αυτό το ποσοστό είναι διπλάσιο από εκείνο του 2012, όταν το μέτρησε για πρώτη φορά η Gallup.

Ένα ρεκόρ 20,8% των ενηλίκων της Γενιάς Ζ αναγνωρίζονται πλέον ως ΛΟΑΤΚΙ


Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 86,3% των Αμερικανών δηλώνουν στρέιτ ή ετεροφυλόφιλοι.

Η Gallup εκτιμά ότι το 4 τοις εκατό των Αμερικανών ταυτίζονται ως αμφιφυλόφιλοι, το 1,5 τοις εκατό ως γκέι, το 1 τοις εκατό ως λεσβίες και το 0,7 τοις εκατό ως τρανς.

Ο αριθμός των ενηλίκων στις ΗΠΑ που ταυτίζονται ως αμφιφυλόφιλοι είναι υψηλότερος στις νεότερες γενιές.

Εκτός από τη διαίρεση ανά γενεές, η δημοσκόπηση βρήκε επίσης σημαντική διαφορά μεταξύ των φύλων των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έκθεση οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να ταυτιστούν ως αμφιφυλόφιλοι και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να ταυτιστούν ως ομοφυλόφιλοι.

Το ποσοστό των Αμερικανών που προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ αυξήθηκε περισσότερο, κατά 0,4 μονάδες, μεταξύ 2016 και 2017.

Τα προηγούμενα χρόνια, η Gallup δεν είχε ζητήσει από τους ερωτηθέντες να προσδιορίσουν τον ακριβή σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ζητούσε μόνο ναι ή όχι απαντήσεις ως προς το εάν ήταν ή όχι άτομα ΛΟΑΤΚΙ.

«Το πώς ακριβώς διαμορφώνεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και πώς θα πρέπει να μετρηθεί αυτή η ομάδα είναι θέμα συζήτησης», έγραψε ο οργανισμός στην πρώτη του έρευνα το 2012.

«Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μετρηθεί ο λεσβιακός, ο ομοφυλόφιλος και ο αμφιφυλόφιλος προσανατολισμός και η κατάσταση των τρανς. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός μπορεί να αξιολογηθεί μετρώντας την ταυτότητα καθώς και τις σεξουαλικές συμπεριφορές και τις έλξεις.

Η ενδιαφέρουσα μελέτη του Alfred Kinsey για τη σεξουαλικότητα στους άνδρες από τη δεκαετία του 1950 υποστήριξε ότι το 10 τοις εκατό του πληθυσμού των ΗΠΑ είναι γκέι ή λεσβίες, αλλά οι μέθοδοι συλλογής των δεδομένων – συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού των ερωτηθέντων στις φυλακές – έχουν επικριθεί.

Το 2011, ο Gary J. Gates από το Ινστιτούτο Williams στη Νομική Σχολή του UCLA δημοσίευσε το «The Gay and Lesbian Atlas», στο οποίο ισχυρίστηκε ότι το ποσοστό ήταν πιο κοντά στο 3,8%, που ήταν σύμφωνο με τα αποτελέσματα του Gallup του επόμενου έτους.

«Ο μεγαλύτερος λόγος είναι ότι δεν ρωτάμε», είπε ο Γκέιτς στο NPR για την αβεβαιότητα.

«Απλώς δεν τα ρωτάμε αυτά στις μεγάλες ομοσπονδιακές έρευνες που χρησιμοποιούνται συνήθως για την καταμέτρηση των Αμερικανών ή για να μετρήσουν την υγεία και την ευημερία των Αμερικανών. Αυτές οι έρευνες, ως επί το πλείστον, δεν περιλαμβάνουν ερωτήσεις σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου».

Το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ δεν ζητά από τους ερωτηθέντες να επισημάνουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά ρώτησε εάν ζουν σε νοικοκυριά του ιδίου φύλου.

Πηγή

Προβολές : 486


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα