Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και εγείρουν πολλά ερωτήματα... για τον ρόλο της “ελληνικής δικαιοσύνης”...

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και εγείρουν πολλά ερωτήματα... για τον ρόλο της “ελληνικής δικαιοσύνης”...

22 Ιουνίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:484
Μοίρασέ το

 

 

Νέα δικαστική απόφαση λόγω Πρεσπών προκαλεί απορίες

Πρωτοδικείο απέρριψε την ίδρυση συλλόγου που ήθελε να προωθήσει τη μακεδονική γλώσσα ως διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής

Στις πόσες χιλιάδες ανθελληνικές αποφάσεις της “δικαιοσύνης”, θα γίνει αντιληπτό το ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΤΟΕΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΜΙΑ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και εγείρουν πολλά ερωτήματα, όταν ένα δικαστήριο εγκρίνει τη δημιουργία «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» που ζήτησαν φιλοσκοπιανοί και άλλο ελληνικό δικαστήριο, δεν εγκρίνει αντίστοιχο αίτημα Ελλήνων για προώθηση της μακεδονικής γλώσσας ως διαλέκτου της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, όπως ίσχυε δηλαδή.

Στις 27 Ιουλίου 2022, το Πρωτοδικείο Φλώρινας, στηριζόμενο στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενέκρινε την ίδρυση συλλόγου που θέλει να προωθήσει τη «μακεδονική γλώσσα» ως σλαβική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια, παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν.

Στις 17 Απριλίου 2023, το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, στηριζόμενο και πάλι στη Συμφωνία των Πρεσπών, απέρριψε την ίδρυση συλλόγου, ο οποίος ήθελε να προωθήσει τη «μακεδονική γλώσσα» ως διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας που ομιλούνταν στο αρχαιοελληνικό Βασίλειο της Μακεδονίας και η απόφαση βγήκε πρόσφατα, εγείροντας πολλά ερωτήματα και απορίες.

Συγκεκριμένα, δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο η παρακάτω ξεκάθαρη θέση που υπάρχει στους σκοπούς του καταστατικού του απορριφθέντος συλλόγου:

«Σκοπός του σωματείου είναι να προβάλει και να διαδώσει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι ως Μακεδονική γλώσσα εννοείται η Αρχαία Ελληνική γλώσσα με τα ιδιαίτερα φωνητικά, γραμματολογικά και συντακτικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινότητά τους οι αρχαίοι Μακεδόνες Ελληνες στο αρχαιοελληνικό Βασίλειο της Μακεδονίας και έτσι όπως είναι αποτυπωμένη στις μαρμάρινες επιγραφές και στα διάφορα αντικείμενα (συγγράμματα, νομίσματα, αμφορείς, κατάδεσμους κ.λπ.) που βρέθηκαν στις ανασκαφές αρχαιολογικών χώρων εντός των γεωγραφικών ορίων της αρχαίας Μακεδονίας, βασιζόμενο στις πολυπληθείς μελέτες διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και κυρίως στις μελέτες του καθηγητή Γλωσσολογίας Νικόλαου Ανδριώτη».

Η παραπάνω απόφαση προκαλεί αγανάκτηση και προβληματισμό στα μέλη και στους φίλους του υπό ίδρυση συλλόγου, που ως γνήσιοι Μακεδόνες Έλληνες, χωρίς καμία κομματική ταυτότητα, προσπαθούν να αποτρέψουντη σλαβοποίηση των Μακεδόνων που προωθεί η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και να προβάλουν την ελληνικότητα της γλώσσας και του πολιτισμού των αρχαίων Μακεδόνων.

Οι Έλληνες Μακεδόνες είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και πορείες εντός των επόμενων ημερών.

 

 

Πηγή

Προβολές : 484


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα