Αυτά τα ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ, τα αγνοεί η ανθρωπότητα... Η επιρροή και διείσδυση των Ιησουιτών στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του κόσμου. Η Μυστική Συνθήκη της Βερόνας

Αυτά τα ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ, τα αγνοεί η ανθρωπότητα... Η επιρροή και διείσδυση των Ιησουιτών στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του κόσμου. Η Μυστική Συνθήκη της Βερόνας

10 Σεπτεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,673
Μοίρασέ το

 

Οι Ιησουίτες είναι οι εφευρέτες και οι υποστηρικτές καταστροφικών ιδεολογιών όπως ο κομμουνισμός, ο φεμινισμός, ο φιλελευθερισμός, ο περιβαλλοντισμός, ο φασισμός, η θεωρία της εξέλιξης, ο υλισμός, ο αθεϊσμός, ο μετανθρωπισμός.

Ο σατανισμός του 21ου αιώνα δεν ήταν τυχαίο. Σταδιακά γνώρισε άνοδο κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα για να φτάσει στα ύψη που έχει σήμερα. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως συμμετέχουν στο αποκρυφιστικό κίνημα της Νέας Εποχής, το οποίο είναι μια λεπτεπίλεπτη, αποστειρωμένη προέκταση του σατανισμού.

 

Τα αγνοεί όλα αυτά τα σοκαριστικά που θα διαβάσετε παρακάτω, η ανθρωπότητα…

Δεν μπορεί να ερμηνεύσει την παράνοια, τον δαιμονισμό που κυριαρχούν στους λαούς…

Μιλάμε για χιλιάδες χρόνια, αλλά τώρα ο δαιμονισμός αποτελεί ένα πολύ σκοτεινό πέπλο πάνω από τη γη… μια μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, έχει καταληφθεί από τον δαιμονισμό των ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ, και ο κόσμος μας βαδίζει στην απόλυτη άβυσσο…

Ποιός θα τον σώσει; Ποιός θα σώσει την ανθρωπότητα απ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ, που δεν γνωρίζω αν έχουν ανθρώπινα γονιδιώματα…;;;

Ευχαριστώ πολύ τον αγαπημένο blümlifee, για την μετάφραση…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Μετάφραση blümlifee

(εικόνα: Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες. (Ματθαίου κεφ. ζ’ 15).

Ερχόμαστε ως πρόβατα αλλά θα κυριαρχήσουμε ως λύκοι. Θα εκδιωχθούμε ως σκυλιά και θα επιστρέψουμε ως αετοί. (Φραγκίσκος Βοργίας, 3ος Γενικός Ηγούμενος του 3ου Τάγματος των Ιησουιτών) )

Σε ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως οι εμφύλιοι πόλεμοι, οι παγκόσμιοι πόλεμοι, οι επαναστάσεις, οι εξεγέρσεις, η τρομοκρατία, οι δολοφονίες, η πολιτική και κοινωνική αναταραχή, οι ΙΗΣΟΥΙΤΕΣ είναι οι ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΕΣ.

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ και ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ όπως ο Eric Jon Phelps, ο Avro Manhattan, ο Alberto Rivera, ο John Loftus, ο Edmund Paris, ο Daryl Eberhart, ο David Guyat, ο Alexander James, ο Charles Chiniquy, ο Jose Rizal, είναι ότι οι ΙΗΣΟΥΗΤΕΣ και το ΒΑΤΙΚΑΝΟ είναι οι ΕΝΟΧΟΙ αυτών των ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι μια απλή συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και το ΤΑΓΜΑ των ΙΗΣΟΥΙΤΩΝ είναι η ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΗ ΦΡΟΥΡΑ της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Οι Ιησουίτες επέβλεψαν την έκρηξη δύο ατομικών βομβών πάνω από τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι κατά το τέλος του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου, βύθισαν επίσης τον Τιτανικό, σκοτώνοντας τον John Jacob Astor που ήταν αντίθετος με τη δημιουργία της ιδιωτικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

«… η οργάνωση των SS είχε συσταθεί σύμφωνα με τις αρχές του Τάγματος των Ιησουιτών». – Έντμοντ Πάρις, Η μυστική ιστορία των Ιησουιτών, σ. 164.

«Έμαθα πολλά από το Τάγμα των Ιησουιτών», είπε ο Χίτλερ…

«Μέχρι τώρα, δεν υπήρξε ποτέ κάτι πιο μεγαλειώδες, στη γη, από την ιεραρχική οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας. Μετέφερα μεγάλο μέρος αυτής της οργάνωσης στο δικό μου κόμμα… Θα σας αποκαλύψω ένα μυστικό… Ιδρύω ένα Τάγμα… Στα “Burgs” του Τάγματος, θα μεγαλώσουμε μια νεολαία που θα κάνει τον κόσμο να τρέμει…”- Hermann Rauschning, πρώην εθνικοσοσιαλιστής αρχηγός της κυβέρνησης του Dantzig: “Hitler m’a dit”, (Επιμ. Συνεργασία, Παρίσι 1939, σελ.266, 267, 273).

 

Στις Φιλιππίνες, το Κίνημα Light A Fire κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μάρκος καθοδηγήθηκε από τον Ed Olaguer και λοιδορήθηκε από τους Ιησουίτες π. Romeo “Archie” Intengan και Norberto Gonzales (Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας).

Σύμφωνα με τον Eric Jon Phelps, η τρομοκρατική επίθεση της 9/11 WTC διατάχθηκε από τον Ιησουίτη στρατηγό κόμη Peter Hans Kolvenbach. Ο μασόνος Οσάμα Μπιν Λάντεν επαίνεσε την επίθεση που επέτρεψε ο προδότης Τζώρτζ Μπους στον αμερικανικό λαό – ο ίδιος ο Μπους ήταν μέλος της μυστικής εταιρείας που ονομάζεται Skull and Bones.

Οι Ιησουίτες είναι οι εφευρέτες και οι υποστηρικτές καταστροφικών ιδεολογιών όπως ο κομμουνισμός, ο φεμινισμός, ο φιλελευθερισμός, ο περιβαλλοντισμός, ο φασισμός, η θεωρία της εξέλιξης, ο υλισμός, ο αθεϊσμός, ο μετανθρωπισμός.

Ο σατανισμός του 21ου αιώνα δεν ήταν τυχαίο. Σταδιακά γνώρισε άνοδο κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα για να φτάσει στα ύψη που έχει σήμερα. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως συμμετέχουν στο αποκρυφιστικό κίνημα της Νέας Εποχής, το οποίο είναι μια λεπτεπίλεπτη, αποστειρωμένη προέκταση του σατανισμού.

Σατανικές τελετουργίες με θυσίες ανθρώπινου αίματος εκτελούνται από τις ελίτ και πολλαπλές σατανικές συνάξεις αποκρυφιστών σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι τελετουργίες ανοίγουν πύλες στο πνευματικό βασίλειο για να απελευθερώσουν τις σκοτεινές δυνάμεις στην ανθρωπότητα με αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας, της κοινωνικής αναταραχής, της παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς, της βίας και της τρέλας.

«Οι Ιησουίτες έχουν ασκήσει όχι μόνο τον Αποκρυφισμό, αλλά και τη ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ στη χειρότερη μορφή της, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σώμα ανθρώπων. και σε αυτό, οφείλουν σε μεγάλο βαθμό τη δύναμη και την επιρροή τους.” – Helena Blavatsky, “Θεοσοφία ή Ιησουιτισμός;”, Lucifer, Ιούνιος 1888

Από την αρχή της επιχείρησης Corona, πολλοί άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι οι κυβερνήσεις τους έχουν καταληφθεί από πολύ ισχυρές και εξαιρετικά σατανικές δυνάμεις, κάνοντας τους πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο να κινούνται από κοινού για να εξαπολύσουν πρωτοφανή τυραννία στους πολίτες τους.

Η διαδικασία της σταδιακής διείσδυσης στις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες κυβερνήσεις από τον Ιησουίτη Παπισμό συνεχίζεται εδώ και αιώνες και τώρα γινόμαστε μάρτυρες του αποτελέσματος της πλήρους ολοκλήρωσής της. Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αναγεννημένης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όπως γράφτηκε στις βιβλικές προφητείες πριν από χιλιάδες χρόνια.

23 Και εκεινος ειπε, το θηριον το τεταρτον θελει εισθαι η τεταρτη βασιλεια επι της γης, ητις θελει διαφερει απο πασων των βασιλειων, και θελει καταφαγει πασαν την γην και θελει καταπατησει αυτην και κατασυντριψει αυτην. Δανιήλ 7:23

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα αντίγραφο ενός άκρως απόρρητου διεθνούς εγγράφου μιας συνωμοσίας μεταξύ των Ιησουιτών στο Βατικανό, των Βασιλέων, των Αυτοκρατόρων και του Ρώσου Τσάρου το έτος 1822, το οποίο αρχειοθετείται στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

“Ο [εκπαιδευμένος από τους Ιησουίτες Πεφωτισμένος Adam] Weishaupt και οι συνάδελφοί του Ιησουίτες έκοψαν το εισόδημα στο Βατικανό ξεκινώντας και οδηγώντας τη Γαλλική Επανάσταση, σκηνοθετώντας την κατάκτηση της Καθολικής Ευρώπης από τον Ναπολέοντα, [και] … βάζοντας τελικά τον Ναπολέοντα να ρίξει τον Πάπα Πίο Ζ ́ στη φυλακή της Αβινιόν μέχρι που συμφώνησε, ως τίμημα για την απελευθέρωσή του, να αποκαταστήσει το Τάγμα των Ιησουιτών. Αυτός ο πόλεμος των Ιησουιτών στο Βατικανό τερματίστηκε από το Συνέδριο της Βιέννης και από τη μυστική Συνθήκη της Βερόνας του 1822». – Emanuel M. Josephson (Αμερικανός γιατρός και ιστορικός)

«Κατά τη διάρκεια αυτού του Συνεδρίου [της Βερόνας, Ιταλία το 1822], ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΙΗΣΟΥΙΤΩΝ απεσταλμένων και ότι η Αμερική ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΤΑΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. Κάθε αρχή των [ΗΠΑ] το Σύνταγμα επρόκειτο να διαλυθεί και να τεθούν σε εφαρμογή νέες ιησουιτικές αρχές για να εξυψωθεί ο Παπισμός στην κυριαρχία στην Αμερική». – Bill Hughes «Οι μυστικοί τρομοκράτες» (The Secret Terrorists”)

“Αυτές οι τρεις συναντήσεις, στη Βιέννη, [Αυστρία το 1814-15,] Βερόνα, [Ιταλία το 1822,] και Chieri, [Ιταλία το 1825] πραγματοποιήθηκαν με όσο το δυνατόν περισσότερη μυστικότητα.

Ωστόσο, ένας άνδρας παρευρισκόταν στις δύο πρώτες συναντήσεις που δεν θα επρόκειτο να φιμωθεί. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών George Canning επικοινώνησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να τους προειδοποιήσει ότι οι μονάρχες της Ευρώπης [Επιμ. Σημείωση: με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη του Παπισμού και των Ιησουιτών του] σχεδίαζαν να καταστρέψουν τους ελεύθερους θεσμούς της Αμερικής».

«Το Δόγμα Μονρόε ήταν η απάντηση της Αμερικής στα Συνέδρια των Ιησουιτών της Βιέννης [το 1814-15] και της Βερόνας [το 1825]. Η Αμερική θα το θεωρούσε πράξη πολέμου αν οποιοδήποτε ευρωπαϊκό έθνος επεδίωκε αποικιακή επέκταση στο δυτικό ημισφαίριο. Οι Ιησουίτες κατάφεραν κρυφά να επιτεθούν και να διεισδύσουν στην Αμερική για να επιτύχουν ακριβώς αυτό που το Δόγμα Μονρόε δηλώθηκε ότι προστατεύει. Αυτοί [δηλαδή, οι Ιησουίτες] μπόρεσαν να ξεφύγουν από αυτό επειδή έγινε με απόλυτη μυστικότητα και με το ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

… Το Δόγμα Μονρόε αμφισβήτησε οποιαδήποτε πρόοδο στην Αμερική από την Ευρώπη.

Ωστόσο, ο [Πρόεδρος] Μονρόε δεν κατάλαβε πραγματικά ότι οι πανούργοι Ιησουίτες δεν θα χρησιμοποιούσαν αρχικά τη δύναμη των όπλων για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Αυτοί [δηλαδή, οι Ιησουίτες] θα χρησιμοποιούσαν πονηριά, επιδεξιότητα και απόλυτη μυστικότητα.

Θα απευθύνονταν στα πιο βασικά σημεία των ανθρώπων. Θα τοποθετούσαν τους πράκτορές τους σε θέσεις πλούτου και εξουσίας [Ed. Σημείωση: όπως στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών] και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσαν την επιρροή τους για να κερδίσουν το μεγάλο τους έπαθλο – την ανατροπή και την καταστροφή κάθε προτεσταντικής αρχής όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».
– Bill Hughes«Οι μυστικοί τρομοκράτες» (The Secret Terrorists”)

 

ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΓΕΡΟΥΣΙΑ 64ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ, 1η ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΟΜΟΣ 53, ΜΕΡΟΣ 7 Σελίδα 6781, 25 Απριλίου 1916

Θα ήθελα να θέσω στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ τη μυστική συνθήκη της Βερόνας της 22ας Νοεμβρίου 1822, δείχνοντας ποια είναι αυτή η αρχαία σύγκρουση μεταξύ της κυριαρχίας των λίγων και της κυριαρχίας των πολλών.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της Γερουσίας σε αυτήν τη συνθήκη, διότι η απειλή αυτής της συνθήκης ήταν η βάση του δόγματος Monroe.

Ρίχνει ένα ισχυρό λευκό φως στη σύγκρουση μεταξύ μοναρχικής κυβέρνησης και κυβέρνησης από τον λαό. Η ΙΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπό την επιρροή του ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ, του πρωθυπουργού της Αυστρίας, το 1822, εξέδωσε αυτό το αξιοσημείωτο μυστικό έγγραφο:

[Αμερικανικός Διπλωματικός Κώδικας, 1778 – 1884, τόμος 2 · Elliott, σ. 179.]

Η Μυστική Συνθήκη της Βερόνας

Οι υπογράφοντες, ειδικά εξουσιοδοτημένοι να προβούν σε ορισμένες προσθήκες στη συνθήκη της Ιεράς Συμμαχίας, αφού αντάλλαξαν τα αντίστοιχα διαπιστευτήριά τους, συμφώνησαν ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 1. Οι υψηλές συμβαλλόμενες δυνάμεις που είναι πεπεισμένες ότι το σύστημα της αντιπροσωπευτικής διακυβέρνησης είναι εξίσου ασύμβατο με τις μοναρχικές αρχές όσο το μέγιστο της κυριαρχίας του λαού με το υψηλό θεϊκό δικαίωμα, δεσμεύονται αμοιβαία με τον πιο επίσημο τρόπο, να χρησιμοποιήσουν όλες τις προσπάθειές τους για να θέσουν τέλος στο σύστημα των αντιπροσωπευτικών κυβερνήσεων, σε οποιαδήποτε χώρα μπορεί να υπάρχει στην Ευρώπη, και να αποτρέψει την εισαγωγή του σε εκείνες τις χώρες όπου δεν είναι ακόμη γνωστό.

ΑΡΘΡΟ 2. Καθώς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η ελευθερία του Τύπου είναι το ισχυρότερο μέσο που χρησιμοποιούν οι υποτιθέμενοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των εθνών εις βάρος αυτών των πριγκίπων, τα υψηλά συμβαλλόμενα μέρη υπόσχονται αμοιβαία να υιοθετήσουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την καταστολή της, όχι μόνο στα κράτη τους αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

ΑΡΘΡΟ 3. Πεπεισμένα ότι οι αρχές της θρησκείας συμβάλλουν περισσότερο στη διατήρηση των εθνών στην κατάσταση παθητικής υπακοής που οφείλουν στους πρίγκιπές τους, τα υψηλά συμβαλλόμενα μέρη δηλώνουν ότι προτίθενται να διατηρήσουν στα αντίστοιχα κράτη τους τα μέτρα που μπορεί να λάβει ο κλήρος, με σκοπό τη βελτίωση των δικών τους συμφερόντων, τα οποία συνδέονται τόσο στενά με τη διατήρηση της εξουσίας των πριγκίπων και οι αναθέτουσες δυνάμεις ενώνουν τις ευχαριστίες τους στον Πάπα για όσα έχει ήδη κάνει γι’ αυτές και ζητούν τη συνεχή συνεργασία του στις απόψεις τους για την υποταγή των εθνών.

ΑΡΘΡΟ 4. Η κατάσταση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ενώνει δυστυχώς όλες τις περιστάσεις στις οποίες αναφέρεται ιδιαίτερα αυτή η Συνθήκη. Τα υψηλά συμβαλλόμενα μέρη, εκμυστηρεύοντας στη Γαλλία τη φροντίδα να τους τερματίσει, προσέλαβαν να τη βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορεί να τους εμπιστευτεί λιγότερο με τον λαό τους και τον λαό της Γαλλίας μέσω επιδότησης εκ μέρους των δύο αυτοκρατοριών 20.000.000 φράγκων κάθε χρόνο από την ημερομηνία υπογραφής αυτής της συνθήκης μέχρι το τέλος του πολέμου.

ΑΡΘΡΟ 5. Προκειμένου να καθοριστεί στη Χερσόνησο η τάξη πραγμάτων που υπήρχε πριν από την επανάσταση του Cadiz και να εξασφαλιστεί η πλήρης εκτέλεση των άρθρων της παρούσας συνθήκης, τα υψηλά συμβαλλόμενα μέρη δίνουν το ένα στο άλλο την αμοιβαία διαβεβαίωση ότι όσο δεν ικανοποιούνται οι απόψεις τους, απορρίπτοντας όλες τις άλλες ιδέες χρησιμότητας ή άλλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, θα απευθύνονται με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση σε όλες τις αρχές που υπάρχουν στα κράτη τους και σε όλους τους αντιπροσώπους τους σε ξένες χώρες, με σκοπό τη δημιουργία συνδέσεων που θα τείνουν προς την επίτευξη των στόχων που προτείνονται από την παρούσα συνθήκη.

ΑΡΘΡΟ 6. Η παρούσα συνθήκη θα ανανεωθεί με τις αλλαγές που θα επιτρέψουν οι νέες περιστάσεις, είτε σε νέο συνέδριο είτε στο δικαστήριο ενός από τα συμβαλλόμενα μέρη, μόλις τερματιστεί ο πόλεμος με την Ισπανία.

ΑΡΘΡΟ 7. Η παρούσα συνθήκη θα επικυρωθεί και οι επικυρώσεις θα ανταλλαγούν στο Παρίσι εντός έξι μηνών.

Συνετάχθη στη Βερόνα στις 22 Νοεμβρίου 1822.

Για την Αυστρία: —METTERNICH.

Για τη Γαλλία : —–CHATEAUBRIAND.

Για την Πρωσία :—-BERNSTET.

Για τη Ρωσία :——NESSELRODE.

Ζητώ να καταγραφεί στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ του Κογκρέσου αυτή η μυστική συνθήκη, διότι πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΩΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Αυτή η απόδειξη της σύγκρουσης μεταξύ της κυριαρχίας των λίγων έναντι της λαϊκής κυβέρνησης πρέπει να τονιστεί στο μυαλό του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι η σύγκρουση που διεξάγεται τώρα σε όλο τον κόσμο μπορεί να γίνει πιο κατανοητή, γιατί τελικά ο μεγάλος εκκρεμής πόλεμος πηγάζει από την αδυναμία και τα ελαττώματα της κυβέρνησης από τους λίγους, όπου το ανθρώπινο λάθος είναι πολύ πιο πιθανό από το λάθος των πολλών, όπου ο επιθετικός πόλεμος επιτρέπεται μόνο με την ψήφο εκείνων των οποίων οι ζωές κινδυνεύουν στα χαρακώματα του σύγχρονου πολέμου.

Κύριος SHAFROTH.  Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα ο γερουσιαστής να δηλώσει εάν σε εκείνη τη συνθήκη δεν σχηματίστηκε συνασπισμός μεταξύ των ισχυρών χωρών της Ευρώπης για την αποκατάσταση της κυριαρχίας της Ισπανίας στις Δημοκρατίες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής;

Κύριος OWEN. Επρόκειτο απλώς να το σχολιάσω και θα αφιερώσω λίγα λεπτά για να το κάνω γιατί συνειδητοποιώ την πίεση άλλων θεμάτων. Αυτή η Ιερά Συμμαχία, αφού έβαλε έναν πρίγκιπα των Βουρβόνων στο θρόνο της Γαλλίας με τη βία, χρησιμοποίησε στη συνέχεια τη Γαλλία για να καταστείλει το σύνταγμα της Ισπανίας αμέσως μετά, και με αυτήν ακριβώς τη συνθήκη της έδωσε επιχορήγηση 20.000.000 φράγκων ετησίως για να της επιτρέψει να διεξάγει πόλεμο εναντίον του λαού της Ισπανίας και να εμποδίσει την άσκηση οποιουδήποτε μέτρου του δικαιώματος της αυτοδιοίκησης.

Η Ιερά Συμμαχία έκανε αμέσως το ίδιο πράγμα στην Ιταλία, στέλνοντας αυστριακά στρατεύματα στην Ιταλία, όπου οι άνθρωποι εκεί προσπάθησαν να ασκήσουν ένα παρόμοιο μέτρο φιλελεύθερης συνταγματικής αυτοδιοίκησης .

Και μόνο όταν το τυπογραφείο, στο οποίο η Ιερά Συμμαχία αντιτάχθηκε τόσο σθεναρά, δίδαξε στους λαούς της Ευρώπης την αξία της ελευθερίας, τελικά η μία χώρα μετά την άλλη κατέλαβε όλο και μεγαλύτερο δικαίωμα αυτοδιοίκησης, μέχρι τώρα μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν όλα τα έθνη της Ευρώπης έχουν πολύ μεγάλο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ωστόσο, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της Γερουσίας και της χώρας σε αυτήν τη σημαντική ιστορία στην ανάπτυξη της συνταγματικής λαϊκής αυτοδιοίκησης.

Η Ιερά Συμμαχία έκανε ΑΙΣΘΗΤΕΣ τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ της με τη ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, με την καθολική λογοκρισία, με τη θανάτωση της ελευθερίας του λόγου και όλων των ιδεών των λαϊκών δικαιωμάτων και με την πλήρη καταστολή της λαϊκής διακυβέρνησης.

Η Ιερά Συμμαχία έχοντας καταστρέψει τη λαϊκή κυβέρνηση στην Ισπανία και στην Ιταλία, είχε καλά σχεδιασμένα σχέδια επίσης να καταστρέψει τη λαϊκή κυβέρνηση στις αμερικανικές αποικίες που είχαν εξεγερθεί από την Ισπανία και την Πορτογαλία στην Κεντρική και Νότια Αμερική υπό την επιρροή του επιτυχημένου παραδείγματος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξαιτίας αυτής της ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ των ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΜΟΝΑΡΧΙΕΣ, ο μεγάλος Άγγλος πολιτικός, Canning, επέστησε την προσοχή της κυβέρνησής μας σε αυτό, και οι πολιτικοί μας τότε, συμπεριλαμβανομένου του Thomas Jefferson, συμμετείχαν ενεργά στη δήλωση του Προέδρου Monroe στο επόμενο ετήσιο μήνυμά του προς το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να το θεωρήσουν ως πράξη εχθρότητας προς την κυβέρνηση του τις Ηνωμένες Πολιτείες και μια εχθρική πράξη εάν αυτός ο συνασπισμός ή οποιαδήποτε δύναμη της Ευρώπης αναλάμβανε ποτέ να καθιερώσει στην Αμερικανική Ήπειρο οποιονδήποτε έλεγχο οποιασδήποτε Αμερικανικής Δημοκρατίας ή να αποκτήσει οποιαδήποτε εδαφικά δικαιώματα.

Αυτό είναι το λεγόμενο δόγμα Μονρόε.

Η απειλή βάσει της μυστικής συνθήκης της Βερόνας για καταστολή των λαϊκών κυβερνήσεων στις Αμερικανικές Δημοκρατίες είναι η βάση του δόγματος Μονρόε.

Αυτή η μυστική συνθήκη θέτει ξεκάθαρα τη σύγκρουση μεταξύ της μοναρχικής κυβέρνησης και της λαϊκής κυβέρνησης και της κυβέρνησης των λίγων έναντι της κυβέρνησης των πολλών.

Είναι μέρος, στην πραγματικότητα, της ανάπτυξης της λαϊκής κυριαρχίας όταν απαιτούμε για γυναίκες ίσα δικαιώματα στη ζωή, στην ελευθερία, στην κατοχή περιουσίας, σε μια ισότιμη φωνή στη δημιουργία των νόμων και τη διαχείριση των νόμων.

Αυτό το αίτημα εκ μέρους των γυναικών διατυπώνεται από άνδρες και πρέπει να διατυπώνεται από άνδρες καθώς και από σκεπτόμενες, προοδευτικές γυναίκες, καθώς θα προάγει την ανθρώπινη ελευθερία και την ανθρώπινη ευτυχία.

Την κατανοώ και ελπίζω ότι όλα τα μέρη στις εθνικές συμβάσεις θα δώσουν την έγκρισή τους σε αυτό το μεγαλύτερο μέτρο ελευθερίας στο καλύτερο μισό της ανθρώπινης φυλής.

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Διαβάστε και εδώ, για να γνωρίζετε ποιοί είναι οι Ιησουϊτες και ποιός σατανάς τις ίδρυσε…

 

Οι αδίστακτοι αλλά αποτελεσματικοί Ιησουίτες

Οι αδίστακτοι αλλά αποτελεσματικοί Ιησουίτες

 

     

    Ποιος ήταν ο Ιγνάτιος Λοϊόλα που ίδρυσε το περίφημο αυτό τάγμα της καθολικής εκκλησίας, που μισείται απ’ όλα τα άλλα χριστιανικά δόγματα αλλά δοξάζεται από το Βατικανό.

    Η αποτελεσματικότητα των Ιησουιτών και τα επιτεύγματα τους για τον Πάπα.

    Στην ελληνική γλώσσα, ο όρος Ιησουίτης έχει επικρατήσει να σημαίνει υποκριτής, αδίστακτος και επικίνδυνος άνθρωπος.

    Την ίδια ακριβώς άποψη με μας έχουν και οι Προτεστάντες.

    Αντιθέτως, για τους καθολικούς ο Ιησουίτης είναι ο πιο πιστός και αποτελεσματικός στρατιώτης της εκκλησίας τους. Όλοι έχουν δίκιο. Η αδελφότητα του Ιησού ιδρύθηκε από τον Ιγνάτιο Λοϊόλα γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο.

    Να υπερασπιστεί και να επεκτείνει την επιρροή της καθολικής εκκλησίας και του Πάπα έναντι όλων των άλλων δογμάτων και θρησκειών, που κατά την άποψη τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά αιρέσεις.

    Συνεπώς, εμείς οι Ορθόδοξοι ή οι βόρειοι Προτεστάντες ήμαστε εξ’ ορισμού αντίπαλοι της αδίστακτης αυτής αδελφότητας.

    Αυτό όμως που για μας είναι αδίστακτο, για κείνους είναι αποτελεσματικό.

    Η επεκτατική τους πολιτική, μας θυμίζει το διόλου χριστιανικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Εκείνοι όμως το βλέπουν διαφορετικά.

    Δεν βρίσκουν τίποτα το κακό ή παράτυπο, όταν διαθέτουν τυφλή υπακοή δίχως αντιρρήσεις ή προβληματισμούς, στον –κατά το δόγμα τους- αλάνθαστο εκπρόσωπο του Θεού επί της γης, τον Πάπα.

    Ούτως ή άλλως, κανένας δε μπορεί ν’ αντιληφθεί τη δύναμη με την οποία ξεκίνησε αυτή η καθολική αδελφότητα και το κύρος που απέκτησε στο Βατικανό, αν δεν μελετήσει τις συνθήκες μέσα στις οποίες δημιουργήθηκε, την προσωπικότητα του Ισπανού ιδρυτή του, του περιβόητου Ιγνάτιου Λοϊόλα και τις επιτυχίες της μέσα στο διάβα των αιώνων.

    Ήταν η περίοδος που η καθολική εκκλησία περνούσε τη χειρότερη κρίση κύρους της, αφού διεφθαρμένοι Πάπες, έκφυλοι καρδινάλιοι και παραδόπιστοι ηγούμενοι είχαν μετατρέψει το Βατικανό σε άντρο εκοσμίκευσης, ακολασίας και πολιτικής ίντριγκας.

    Ο Γερμανός Λούθηρος με την μεταρρύθμιση του είχε αρπάξει ολόκληρη τη βόρεια Ευρώπη.

    Το πλήγμα για το Βατικανό ήταν τεράστιο, όχι μόνο ηθικό και θρησκευτικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό και οικονομικό.

    Η καθολική ηγεσία έψαχνε απεγνωσμένα ανάμεσα σε τριφηλούς ιερωμένους να βρει μια ηθική απάντηση πάνω στην οποία θα στηριζόταν μια παπική αντι-μεταρρύθμιση που θα αντέστρεφε αυτή την εκφυλιστική πορεία.

    Τότε ήταν που εμφανίστηκε στον Πάπα Παύλο Γ’ ένας Ισπανός, κουτσός, πετσί και κόκαλο απ’ τη νηστεία, αποστεωμένος από τις αγρύπνιες και τις προσευχές, ντυμένος με τσουβάλια, καταματωμένος από το συνεχές αυτομαστίγωμα, που επικεφαλής μιας παρόμοιας ομάδας είχε διασχίσει ξυπόλητος όλη την Ευρώπη κουβαλώντας μόνο ένα γαϊδουράκι φορτωμένο βιβλία. Ο Ιγνάτιος προσέφερε τον εαυτό του και την ομάδα του σαν θρησκευτικό στράτευμα στις διαταγές του Πάπα.

    Αμφισβήτηση των εντολών του Πάπα σήμαινε αμφισβήτηση των θεϊκών εντολών. Η αδελφότητα που πήρε αμέσως παπική έγκριση ενεργοποίησης, άφηνε για άλλους τα θέματα της ψυχής που κανονικά αποτελούν το πρώτιστο μέλημα κάθε θρησκευτικού τάγματος. Η δική τους δουλειά ήταν ν’ ασχοληθούν με τα μεγάλα ζητήματα της καθολικής εκκλησίας, δηλαδή με την αντιμετώπιση των εξωτερικών της εχθρών και με την διάδοση της σε σημεία που δεν υπήρχε ή η επιρροή της είχε εξασθενήσει.

    Ως στρατηγός των Ιησουιτών από το 1541, ο Ιγνάτιος Λοϊόλα διεύθυνε με σιδηρά πειθαρχία -και συχνά απάνθρωπη πίεση- το τάγμα του, που επεκτάθηκε αστραπιαία στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

    Μέσα σε λίγα χρόνια, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, οι Ιησουίτες κατάφεραν να επαναφέρουν στον καθολικισμό μεγάλο μέρος της Γερμανίας, την Ουγγαρία, τη Βοημία και την τεράστια Πολωνία.

    Ήταν ένα επίτευγμα που όμοιο του δεν είχε δει ξανά το Βατικανό.

    Ανατολικότερα, οι Ιησουίτες επέπεσαν πάνω στην Ορθόδοξη εκκλησία προκαλώντας την οργή της, αλλά παρά τις χρόνιες προσπάθειες τους δεν κατάφεραν τελικά πολλά πράγματα.

    Μέσα στα επιτεύγματα τους πάντως ήταν η εξουδετέρωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Κύριλλου Λούκαρη, μιας από τις μορφές της Ορθόδοξης εκκλησίας, συκοφαντώντας τον στον Σουλτάνο.

    Ο Ιγνάτιος Λοϊόλα, αν και γρήγορα έγινε ο ισχυρότερος άνθρωπος της καθολικής εκκλησίας μετά τον Πάπα, συντόνιζε ως τον θάνατο του αυτό το έργο από ένα δωμάτιο δίχως έπιπλα, τρώγοντας λίγο παξιμάδι, λίγα καρύδια και πίνοντας μόνο νερό.

    Οι φανατικοί κινούν τελικά την ιστορία.

     

    Πηγή

    Προβολές : 1,673


    Μοίρασέ το:



    Ετικέτες: , , , , ,

    ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


    Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
    • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
    • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
    • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
    • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
    • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

    Διαβάστε ακόμα