ΑΥΤΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ!!! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΑΥΤΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ!!! ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

25 Ιουλίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,933
Μοίρασέ το

 

 

ΕΝΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ …ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ!!!

 

 

Ρεπορτάζ, Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Θα σας πάω βήμα βήμα ώστε να αντιληφθεί και ο πλέον αφελής, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΔΑΔΙΑΣ…

Όλα τα στοιχεία, οδηγούν στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ…

Διαβάστε τις παρακάτω θεματικές και θα κατανοήσετε πολλά για ένα ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ  ΕΓΚΛΗΜΑ.

“ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ”, ΟΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ… ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ…

“ΣΥΝΕΜΠΡΗΣΤΕΣ”, ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ Α-δικαιοσύνης…

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ, ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ…

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ “ΣΟΥΡΓΕΛΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Το σχόλιό μου σε επόμενη ανάρτηση (εδώ), λέει πολλά…

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΡΩΤΟ

Γιατί καίνε τον Έβρο;;; Οι απαντήσεις που λένε πολλά…

Στο σημείο που καίνε τον Έβρο υπάρχουν σπανιες γαίες!!!

 

Αυτή είναι η μία απάντηση…

Η άλλη είναι γιατί ο Έβρος και ολόκληρη η Θράκη, έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΟΖ…

Γι αυτό τουρκοποιείται, ώστε να περάσει στο Τουρκικό κράτος… δηλαδή στους οβριοχάζαρους…

Λέτε τυχαία να διόρισε την αδελφομάνα του το Μητσοτάκη, ως υπεύθυνη για την… “ανάπτυξη” της Θράκης;;;

Η εγκατάσταση των λαθροεισβολέων, σαφώς και δεν είναι τυχαία… ούτε τυχαία το Μητσοτάκι και το Μηταράκι τους έφτιαξαν ΚΥΤ…

Όταν οι κάτοικοι της Θράκης ξυπνήσουν, θα είναι εργάτες χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΟΖ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Όταν αυτός ο ΡΑΓΙΑΔΟΛΑΟΣ ξυπνήσει, ή που θα αυτοκτονήσει, γιατί δεν έμαθε να αγωνίζεται για την Πατρίδα του, ή θα επιλέξει να φύγει στο εξωτερικό, ή θα αποδεχθεί να είναι ΔΟΥΛΟΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.Για το τι έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια για την Θράκη και την ανεξαρτοποίησή της – ΕΟΖ, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η δασική πυρκαγιά (σε εξέλιξη) στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο (με γαμμοσκιασμενο πράσινο, οι περιοχές προστασίας Natura) την 
🔸 Παρασκευή, 10.33πμ
Σημείωση: στην ίδια περιοχή υπάρχουν και πολύ σημαντικά κοιτάσματα σπάνιων γαιών (όπως και σε άλλες περιοχές της Θράκης), μετάλλων τελείως απαραίτητων για τις τεχνολογίες των ΑΠΕ.
Γι αυτές γίνονται τώρα και οι “εμφύλιες” συγκρούσεις -δια αντιπροσώπων των Δυτικών, Ρωσίας, Κινας και Τουρκίας στις χώρες του Σαχελ.
 
Τα άλλα σημαντικά κοιτάσματα στην Ευρώπη βρίσκονται κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας (τα ελέγχει η Δανία) και λιγότερα στην Σκανδιναβία.
Όποιος/α δεν είδε τον δεύτερο κύκλο του Borgen στο Netflix, το συστήνω ως πολύ αποκαλυπτικό για το τι γίνεται τώρα εκεί έξω.
ΑΠΕ δεν θέτε, φυσικό αέριο δεν θέτε, τι θέτε;;
 
Που υπάρχουν στην Ελλάδα σπάνιες γαίες…ΕΔΩ

 

Σημαντικό σχόλιο του ΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε…

Kαλημέρα Νικόλα. Πόσες φορές έχουμε προειδοποιήσει απο εδώ και έχουμε πει ότι ο κάτοικος της χώρας θα εξαφανιστεί με πολιτικό τρόπο και ήσυχα απο τον ρου της ιστορίας;;

Όλες αυτές οι νέες πόλεις που γίνονται ΔΕΝ είναι για τον κάτοικο της χώρας. Τι λέγαμε ΕΔΩ : http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/11/ma.html

” ΓΙΑΤΙ;;; Βεβαίως και μπορεί να αιτιολογηθεί επαρκώς!

Η τελική λύση για τον ελληνισμό σύμφωνα με αυτούς , είναι η πλήρης αντικατάσταση του γηγενούς αλλά αποβλακωμένου πληθυσμού… και όταν συμβεί αυτό, μετά από 20 με 30 χρόνια… θα έρθουν με ιδιωτικά στρατά οι διεθνείς εβραιοχαζάροι τραπεζίτες, θα κατακτήσουν την χώρα εκδιώκοντας τους απογόνους των σημερινών λαθραίων “μιγάδων συλλεγέντων”… και θα ονομάσουν εαυτούς Έλληνες, έχοντας την κλεμμένη γνώση των Ελλήνων, τέχνες και επιστήμες.!

Τον γεωγραφικό χώρο που λέγεται ΕΛΛΑΣ θέλουν….αλλά δίχως τους Έλληνες.

Οι εβραιοχαζάροι τραπεζίτες ψάχνουν για πατρίδα…η Κίνα δεν τους πολυαρέσει.

Το Τυφώνειο Ιερατείο θέλει να ξαναγυρίσει, εκεί από όπου εκδιώχθηκε χιλιάδες χρόνια πριν.!!

Από το 1990 το έχουν σχεδιάσει, αλλαγή ανθρωπογεωγραφίας λέγεται.”

 

Πηγή

………………………………………………………………………………………

 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ…

 

«Fire Detection»: Πρωτοποριακό έργο πυρανίχνευσης στο προστατευόμενο δάσος Δαδιάς

18-06-2019  – Πηγή: greenagenda.gr

 

Εντός των επόμενων είκοσι ημερών αναμένεται η δημοπράτηση του έργου, «Fire Detection» (πυρανίχνευση), που αφορά στην εγκατάσταση συστήματος ανίχνευσης φωτιάς στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου, Βαγγέλη Πουλιλιό.

«Στην πρώτη δημοπράτηση αποκλείστηκαν και οι δύο συμμετέχοντες, γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, οπότε θα την ξανακάνουμε περίπου σε 20 ημέρες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πουλιλιός, εκτιμώντας πως η τοποθέτηση του συστήματος πυρανίχνευσης θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020 «ένεκα της γραφειοκρατίας και των πιθανών ενστάσεων».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πιλοτικού έργου, θα εγκατασταθεί ένα σύστημα ανίχνευσης φωτιάς στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, καλύπτοντας σχεδόν το 95% του Εθνικού Πάρκου καθώς και άλλες δασικές περιοχές εκτός αυτού. Το σύστημα θα περιλαμβάνει θερμικές και οπτικές κάμερες, μετεωρολογικούς σταθμούς, εναλλακτικό σύστημα τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια και συστήματα ασφαλείας. Θα μεταδίδει σήμα σε 24ωρη βάση, προς το κέντρο ελέγχου, που θα εγκατασταθεί στο Σουφλί, ενώ θα χρησιμοποιείται και από την πυροσβεστική υπηρεσία, το Δασαρχείο και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου. Στόχος είναι η συνεχής παρακολούθηση του δάσους για την έγκαιρη αντιμετώπιση διάφορων απειλών, κυρίως φωτιάς αλλά και λοιπόν παράνομων δραστηριοτήτων. Σε ό,τι αφορά τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του έργου, για το τμήμα που αφορά στον δήμο Σουφλίου, ανέρχεται στις 412.730 ευρώ.

Το έργο «Fire Detection» υλοποιείται από τον δήμο Σουφλίου στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα Βουλγαρία 2014-2020» και μετά από σχετική πρόταση της δημοτικής Αρχής, που αφορά στην «Ενδυνάμωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων προστασίας της βιοποικιλότητας» με τίτλο «Υψηλή τεχνολογία για την προστασία της βιοποικιλότητας μέσω έγκαιρης ανίχνευσης φωτιάς σε προστατευόμενες δασικές περιοχές υψηλής σπουδαιότητας». Η συγκεκριμένη πρόταση εγκρίθηκε για χρηματοδότηση, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν στον Άξονα.

Στο πρόσφατο παρελθόν στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές (στην πλειοψηφία τους λόγω πτώσης κεραυνών) και υπέστη μικρότερες και μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές.

Σημαντικότερη, ως προς την έκταση που κατέκαψε, η πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2011, (αιτία εκδήλωσης εμπρησμός από αμέλεια και συγκεκριμένα σπίθες από εξάτμιση αγροτικού μηχανήματος) με τη δορυφορική μέτρηση να εκτιμά την καμένη έκταση στα 57.000 στρέμματα και την προκληθείσα ζημία στη βιοποικιλότητα και στη σύνθεση των βιοτόπων να περιορίζεται στα όρια του Εθνικού Πάρκου και όχι στους πυρήνες του, σύμφωνα με τις αρμόδιες δασικές Αρχές.

πηγή

……………………………………………………………………………………….

 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΡΙΤΟ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΕΓΚΛΗΜΑ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ (πριν 7 μήνες) τον Φορέα για το δάσος της Δαδιάς που (σήμερα) καίγεται…

Constantinos Tachtsidis: “Τέλη Δεκεμβρίου του 2021, καταργούνται 7 φορείς διαχείρισης περιοχών Natura, μεταξύ των οποίων και αυτός του Δάσους της Δαδιάς…”

Constantinos Tachtsidis 
Τέλη Δεκεμβρίου του 2021, καταργούνται 7 φορείς διαχείρισης περιοχών Natura, μεταξύ των οποίων και αυτός του του δάσους της Δαδιάς.
7 μήνες αργοτερα…
«Λουκέτο» βάζουν επτά φορείς προστατευόμενων περιοχών
«Λουκέτο» βάζουν επτά φορείς προστατευόμενων περιοχών, οι οποίες με ισάριθμες αποφάσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, οι οποίες αναρτήθηκαν μαζικά την παραμονή των Χριστουγέννων καταργούνται και οι αρμοδιότητές τους περνούν στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).
Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από την ίδρυση του ΟΦΥΠΕΚΑ προβλεπόταν η μετάβαση από τους 36 παλαιούς Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε 24 νέες Μονάδες Διαχείρισης που θα υπαχθούν και θα εποπτεύονται κεντρικά από τον Οργανισμό.
Οι σχετικές αποφάσεις για τους πρώτους 7 φορείς εκδόθηκαν μέσα στα Χριστούγεννα.

Οι φορείς που καταργούνται

Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας
Εθνικό Πάρκο Σχινιά, Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής
Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης
Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου
Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου
Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Αγράφων, κοιλάδας Αχελώου και Μετεώρων
Εθνικό Δρυμό Ολύμπου

 

πηγή

………………………………………………………………………………

 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΤΗΡΙΟ ΦΡΑΓΜΑ;;;

 

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά – Τι αποκαλύπτει ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου

Εβρος: Αφησαν στην τύχη του το φράγμα που θα έσωζε την Δαδιά – Τι αποκαλύπτει ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου

Την προχειρότητα με την οποία ο κρατικός μηχανισμός διαχειρίζεται τις υποδομές γύρω από το δάσος της Δαδιάς που θα μπορούσαν να μετριάσουν τις συνέπειες της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει την περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και οικολογικής αξίας περιοχή, αναδεικνύει με δηλώσεις του ο Κώστας Ποϊραζίδης, αναπληρωτής καθηγητής Δασολογίας, και πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα του Εθνικού Πάρκου του Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου που κατήργησε η ΝΔ.

«Βλέποντας τις εικόνες το πυροσβεστικό ελικόπτερο να προσπαθεί να πάρει νερό από μια λακκούβα και όχι από το φράγμα της Λύρας, παραξενεύτηκα και είδα δορυφορικές εικόνες από την περιοχή, όπου διαπίστωσα ότι οι ποσότητες νερού είναι πάρα πολύ μικρές στο φράγμα, γεγονός παράξενο και μη εξηγήσιμο», δήλωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα.

Από στοιχεία που συνέλεξε ο Κ. Ποϊραζίδης, είδε ότι στις 20 Μαίου το φράγμα ήταν γεμάτο μ νερό και ξαφνικά από τότε άρχισε να πέφτε η στάθμη της λίμνης. Την 1η Ιουλίου το φράγμα ήταν κατά 50% γεμάτο σε νερό και χθες που χρειαζόταν το νερό στην πυροσβεστική, είχε απομείνει στη λίμνη μόλις το 17% της αρχικής ποσότητας που είχε τον Μάιο!

Πριν μερικούς μήνες και το γειτονικό φράγμα του Προβατώνα είχε αδειάσει καθώς κανείς από τους υπεύθυνους δε θυμήθηκε να… κλείσει τη βάνα υπερχείλισης που είχε μείνει ανοιχτή από τον χειμώνα.

Για την κατάσταση του φράγματος της Λύρας όμως είχε προειδοποιήσει εδώ και μήνες ο πρώην πρόεδρος του χωριού Κώστας Σταμάτογλου μιλώντας στο faros24webtv.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Κώστα Σταμάτογλου, το φράγμα της Λύρας έχει να συντηρηθεί από τότε που κατασκευάστηκε.

Ο κ. Σταμάτογλου, επανειλημμένα είχε κάνει έκκληση πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν το φράγμα ήταν πλημμυρισμένο να πετάξει κάποιο ελικόπτερο, έτσι ώστε να φανεί η κατάσταση στην οποία βρισκόταν το φράγμα της Λύρας.

Πάγιο αίτημα του κ. Σταμάτογλου τότε, ήταν «να κλείσουν οι πόροι, οι ενώσεις να κλείσουν και να μαζέψουν τα δένδρα για να μην πέσει το φράγμα».

Σύμφωνα με τον κύριο Σταμάτογλου κάθε φορά που η στάθμη του φράγματος ανεβαίνει το φράγμα χάνει 200 – 300 κυβικά νερού, έως και 500 κυβικά αν η στάθμη ανέβει πάρα πολύ.

Πηγή

……………………………………………………………………………….

 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΕΜΠΤΟ: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για offshore αιολικά, περιβαλλοντική αδειοδότηση και ΑΠΕ στις περιοχές Natura

22-07-2022  – Πηγή: energypress.gr

 

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και παίρνει το δρόμο για την επεξεργασία του στις Επιτροπές το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, των περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος, επείγουσες δασικές, χωροταξικές και πολεοδομικές διατάξεις, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και ζητήματα κυκλικής οικονομίας».

Δείτε εδώ τα τελικά κείμενα του νομοσχεδίου.

 

Αντικείμενο του σχεδίου Νόμου, είναι:

  • Η θέσπιση του πλαισίου για την ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.
  • Η απλοποίηση της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ελέγχων.
  • Η απλοποίηση των χρήσεων γης (και στις ζώνες προστατευόμενων περιοχών).
  • Η ρύθμιση θεμάτων Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και Πράσινου Ταμείου.
  • Η ρύθμιση θεμάτων δασικών χαρτών και επιτρεπόμενων χρήσεων σε δάση/δασικές εκτάσεις.
  • Η ρύθμιση θεμάτων χρηματοδότησης για την κατασκευή υποδομών φυσικού αερίου και για την κατασκευή έργων ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Η ρύθμιση θεμάτων κυκλικής οικονομίας.
  • Η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο κατά την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού όσο και συνολικά.

Οι βασικές προβλέψεις του σχεδίου Νόμου είναι:

 

Ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων

Με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου δίνεται η δυνατότητα να εγκατασταθούν αιολικοί σταθμοί σε θαλάσσιες περιοχές, ενισχύοντας έτσι την διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας και μειώνοντας τη χρήση συμβατικών καυσίμων.

 

Ειδικότερα:

  • Mε κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Τουρισμού θα εγκριθεί το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ), που θα αποτυπώνει σε ποιες θαλάσσιες περιοχές της χώρας είναι δυνατή η ανάπτυξη Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.
  • Με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος θα οριοθετηθούν μία ή περισσότερες Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης ΥΑΠ, που αποτελούν τμήματα των θαλάσσιων περιοχών που εμπεριέχονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης ΥΑΠ, και θα οριστούν οι όροι ανάπτυξης Έργων ΥΑΠ σε αυτές.
  • Με απόφαση του Φορέα ΥΑΠ, η οποία θα εκδοθεί εντός δύο μηνών από την δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος οριοθέτησης των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης ΥΑΠ (ΠΟΑΥΑΠ), θα εκκινήσει η διαδικασία χορήγησης Αδειών Έρευνας ΥΑΠ εντός των οριοθετημένων ΠΟΑΥΑΠ. Οι Άδειες Έρευνας ΥΑΠ θα χορηγούνται σε ενδιαφερόμενους που θα πληρούν συγκεκριμένα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια και θα υποβάλλουν και σχετική εγγυητική επιστολή.
  • Οι κάτοχοι των Άδειών Έρευνας ΥΑΠ θα έχουν τη δυνατότητα να εκπονήσουν όλες τις αναγκαίες μετρήσεις και μελέτες εντός των ΠΟΑΥΑΠ για τις οποίες έλαβαν την σχετική Άδεια Έρευνας ΥΑΠ και παράλληλα να συμμετάσχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών για την δυνατότητα εγκατάστασης Έργου ΥΑΠ και την λήψη λειτουργικής ενίσχυσης.
  • Μετά την πάροδο περίπου 2.5 ετών από την χορήγηση των Αδειών Έρευνας ΥΑΠ θα οριστούν – με Υπουργική Απόφαση – επιμέρους Περιοχές Εγκατάστασης ΥΑΠ, εντός των ΠΟΑΥΑΠ, καθώς και εκτίμηση της μέγιστης ισχύος Έργων ΥΑΠ που εκτιμάται ότι μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε μία από αυτές.
  • Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ακολούθως θα προκηρύξει ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών για τη χορήγηση λειτουργικής ενίσχυσης στα Έργα ΥΑΠ που θα αναπτυχθούν εντός των Περιοχών Εγκατάστασης ΥΑΠ αυτών.
  • Ο κάθε συμμετέχων στον διαγωνισμό θα υποβάλλει διακριτές προσφορές για κάθε Περιοχή Εγκατάστασης ΥΑΠ, που βρίσκεται εντός της ΠΟΑΥΑΠ που έχει λάβει Άδεια Έρευνας ΥΑΠ και για την οποία επιθυμεί την εγκατάσταση Έργου ΥΑΠ.
  • Για την επιλογή του Επενδυτή ΥΑΠ και την χορήγηση λειτουργικής ενίσχυσης, κριτήριο θα είναι η χαμηλότερη τιμή προσφοράς σε ευρώ ανά μεγαβατώρα, για την αποζημίωση της παραγόμενης ενέργειας από το Έργο ΥΑΠ που αναπτύσσεται εντός της συγκεκριμένης Περιοχής Εγκατάστασης ΥΑΠ.
  • Ο συμμετέχων που θα επιλεγεί από την ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών για συγκεκριμένη Περιοχή Εγκατάστασης ΥΑΠ θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την αδειοδότηση, ανάπτυξη και εκμετάλλευση του Έργου ΥΑΠ εντός της Περιοχής Εγκατάστασης ΥΑΠ (Επενδυτής ΥΑΠ).

Τροποποιήσεις στις χρήσεις γης

  • Προβλέπεται ότι φάροι και στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν υπόκεινται σε περιορισμούς χρήσεων γης και χωροθετούνται, όπου απαιτείται για την εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας και της εθνικής άμυνας.
  • Γίνονται επιμέρους μικρές τεχνικές διορθώσεις.

 

Τροποποιήσεις στις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στις ζώνες προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000

Οι τροποποιήσεις αποσκοπούν σε συμπλήρωση, απλοποίηση και αποσαφήνιση των χρήσεων γης και σε τεχνικές διορθώσεις.

Οι κυριότερες διαφορές  ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις ανά ζώνη είναι:

  1. Ζώνη απόλυτης προστασίας της φύσης

Επιτρέπονται οι οδοί ήπιας κυκλοφορίας, οι πεζόδρομοι και τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας. Εμμέσως επιτρέπεται η βόσκηση και η ερασιτεχνική αλιεία.

 

  1. Ζώνη προστασίας της φύσης
  • Προστίθεται η δυνατότητα εξορυκτικής δραστηριότητας, η οποία διενεργείται υπόγεια υπό την προϋπόθεση ότι η είσοδος είναι εκτός της ζώνης προστασίας ή απολύτου προστασίας της φύσης.
  • Καταργείται ο περιορισμός, οι δρόμοι κλπ να είναι αποκλειστικά για την «εξυπηρέτηση της προστασίας και της βέλτιστης διαχείρισης του προστατευτέου αντικειμένου» (ο περιορισμός αυτός διατηρείται μόνο για την κατοικία).
  • Δίνεται η δυνατότητα ήπιου τουρισμού (και σε οργανωμένους υποδοχείς), υπό προϋποθέσεις, όπως και κατασκηνώσεων.
  • Δίνεται μεγαλύτερη δυνατότητα για εγκατάσταση έργων ΑΠΕ.
  • Επιτρέπονται η αναρρίχηση, η ιππασία, η περιήγηση σε σπήλαια, η κατάβαση ποταμού, η ανεμοπορία με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή αιωροπτερισμό.

 

  1. Ζώνη διατήρησης οικοτόπων και ειδών
  • Καταργούνται οι επιμέρους περιορισμοί (αναψυκτήρια 100 τ.μ., τουριστικά καταλύματα ως 150 κλίνες κ.ά.), καθώς αυτοί μπορούν να θεσμοθετούνται με Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.).
  • Καταργούνται οι διατάξεις που επέτρεπαν χρήσεις μόνον στις εντός σχεδίου περιοχές.
  • Προστίθενται οι «εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας» με την εξαίρεση «εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα».
  • Καταργούνται οι επιμέρους περιορισμοί στις επιτρεπόμενες ειδικές χρήσεις.
  • Καταργείται η απαγόρευση της κατοικίας στις εκτός σχεδίου περιοχές.
  • Εξειδικεύεται η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικής εγκατάστασης υπό όρους.
  • Επιτρέπονται η αναρρίχηση, η ιππασία, η περιήγηση σε σπήλαια, η κατάβαση ποταμού, η ανεμοπορία με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή αιωροπτερισμό.
  • Καταργούνται ορισμένες χρήσεις που με τις υφιστάμενες διατάξεις προοριζόντουσαν αποκλειστικά για τις εντός σχεδίου περιοχές.

 

  1. Ζώνη βιώσιμης διαχείρισης φυσικών πόρων
  • Καταργείται η οριζόντια απαγόρευση σειράς ειδικών χρήσεων που σχετίζονταν με περιοχές εντός σχεδίου.
  • Επιτρέπονται επίσης δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση, η ιππασία, η περιήγηση σε σπήλαια, η κατάβαση ποταμού, η ανεμοπορία με αλεξίπτωτο πλαγιάς ή αιωροπτερισμό.
  • Για το σύνολο επιτρέπονται ήπια θαλάσσια αναψυχή, πεζοπορία ορειβασία κ.ά., που σήμερα απαγορεύονται.
  • Οι φάροι και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις χωροθετούνται, όπου απαιτείται, για την εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας και της εθνικής άμυνας αντίστοιχα.

 

Διορθώσεις τεχνικού χαρακτήρα

  • Προβλέπεται ρητά ότι στις ΕΠΜ και στα ΠΔ δεν μπορούν να περιλαμβάνονται περιοχές, που βρίσκονται εκτός των ορίων των προστατευόμενων περιοχών. Σε αυτήν την πρόβλεψη συμπεριλαμβάνονται και οι περιφερειακές ζώνες των προστατευόμενων περιοχών και οι περιοχές που έχουν ορισθεί ως οικολογικοί διάδρομοι.

 

Αντικατάσταση διατάξεων του Νόμου για την Προστασία της Βιοποικιλότητας

  • Ορίζεται ρητά ότι διατηρούνται τα υφιστάμενα περιβαλλοντικά αδειοδοτημένα έργα.
  • Για πρώτη φορά, σε συμμόρφωση σχετικών παρατηρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θεσμοθετείται διαδικασία δέουσας εκτίμησης επιπτώσεων για έργα και δραστηριότητες που δεν αδειοδοτούνται περιβαλλοντικά. Η διαδικασία αξιολογείται από την οικεία Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., προκειμένου να εκτιμηθεί αν επηρεάζουν σημαντικά την προστατευόμενη περιοχή.

 

Εξαίρεση από την περιβαλλοντική αδειοδότηση

  • Τροποποιείται η διαδικασία εξαίρεσης συγκεκριμένων έργων (για σκοπούς εθνικής άμυνας και έκτακτα περιστατικά πολιτικής προστασίας) από τη συνήθη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης (υπό προϋποθέσεις) σε συμμόρφωση με σχετικές παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ρητή εξαίρεση περιορίζεται στα έργα που είναι αμιγώς στρατιωτικά (όπως στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια, αποθήκες καυσίμων και αγωγοί καυσίμων).

 

Ρυθμίσεις ζητημάτων για την περιβαλλοντική αδειοδότηση με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας

  • Ρυθμίζονται ζητήματα για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων σε περίπτωση τροποποιήσεων, με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Για παράδειγμα, δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα απλής ενημέρωσης του φακέλου ενός περιβαλλοντικά αδειοδοτημένου έργου σε περίπτωση αλλαγών μικρής κλίμακας.

 

Λοιπές προβλέψεις

  • Απλοποιούνται και επιλύονται ζητήματα, που αφορούν στην διαδικασία καθορισμού του αποδέκτη επεξεργασμένων αστικών ή βιομηχανικών λυμάτων με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας.
  • Δίνεται η δυνατότητα οι πιστοποιημένοι αξιολογητές Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) να πληρώνονται απευθείας από τον φορέα του έργου χωρίς τη μεσολάβηση του Πράσινου Ταμείου.
  • Ρυθμίζονται τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με τους περιβαλλοντικούς ελέγχους.
  • Τροποποιούνται οι διοικητικές κυρώσεις για τις περιβαλλοντικές παραβάσεις με τεχνικού χαρακτήρα διορθώσεις και μειώνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα, προκειμένου να μην είναι δυσανάλογα.

 

Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.)

  • Διευκρινίζεται από που προέρχονται οι πόροι του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και γενικότερα ρυθμίζονται ζητήματα οικονομικής διαχείρισής του οργανισμού.
  • Εισάγονται ρυθμίσεις αναφορικά με τη στελέχωση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.

 

Νόμος για τα πλαστικά μιας χρήσης

  • Επανακαθορίζονται οι αρμόδιες αρχές ελέγχου για τα πλαστικά μιας χρήσης.

Κύρια αλλαγή είναι η ανάθεση του ελέγχου των σημείων λιανικής πώλησης πλαστικών μιας χρήσης στη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

  • Ρυθμίζονται οι κυρώσεις και τα πρόστιμα για παραβάσεις του νόμου για τα πλαστικά μίας χρήσης (σε παραγωγούς πλαστικών προϊόντων ή φυσικά πρόσωπα). Σκοπός είναι η ευθυγράμμισή τους με τις διατάξεις του νόμου πλαισίου για τη διαχείριση των αποβλήτων.

 

Πηγή

 

Ένωσα τα κομμάτια ενός παζλ, που δείχνει την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…

ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΜΨΕΣ ΜΥΤΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Προβολές : 1,933


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα