ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ... ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ... ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : Ολόκληρη η προμήθεια λιπαντικών κινητήρα ντίζελ στις ΗΠΑ μπορεί να εξαλειφθεί σε 8 εβδομάδες… δεν θα υπάρχουν λιπαντικά κινητήρων μέχρι το 2023 εξαιτίας των ελλείψεων χημικών προσθέτων για λόγους “ανωτέρας βίας” (βίντεο)

24 Ιουνίου, 2022 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Για αρχή, δεν θα υπάρχουν παραδόσεις άνθρακα στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλοι οι άνθρωποι με ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (πάπαλα…σπεύσατε, λοιπόν, να πάρετε κάμποσα) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ.

ΧΩΡΙΣ ΝΤΙΖΕΛ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΟΡΤΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ , τα ΑΤΜ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ λειτουργούν. Ούτε συστήματα λιανικής πώλησης Point-Of-Sale στα ταμεία. ΟΥΤΕ οι ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ κάρτες θα λειτουργήσουν.

Χωρίς φορτηγά ή τρένα, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ.

“ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΛΑΔΙ, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΛΑΔΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ‘Η ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ”.

Όποιος νομίζει πως Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΤΗΖΕΛ, αφορά μόνον στις ΗΠΑ, είναι βαθιά νυχτωμένος…

Ως αποικία των ΗΠΑ, η Ελλάδα θα βρεθεί σε ανάλογη θέση…

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Θα γυρίσουμε στην δεκαετία του ’40 και του ’50…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Λες και μας έλειπε και κάτι άλλο ακόμη για να προσθέσουμε στις ανησυχίες μας, εμφανίζεται μια δυνητικά καταστροφική κατάσταση που απειλεί να εξαλείψει ολόκληρη την προμήθεια λαδιού κινητήρα ντίζελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφήνοντας τη χώρα χωρίς λάδι κινητήρα ντίζελ μέχρι το 2023.

Δεν πρόκειται απλώς για φήμη: Επιβεβαιώσαμε ότι πράγματι συμβαίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που θα δείτε εδώ (και εξηγούνται με περισσότερες λεπτομέρειες στο σημερινό podcast, παρακάτω), οι χημικοί κατασκευαστές πρόσθετων λαδιών κινητήρων ντίζελ έχουν δηλώσει ανωτέρα βία και έχουν σταματήσει τις εργασίες προμήθειας στους κατασκευαστές λαδιών κινητήρων ντίζελ. Αυτοί οι κατασκευαστές συνδυάζουν λιπαντικά βάσης με “συσκευασίες πρόσθετων” για να δημιουργήσουν λάδι κινητήρα ντίζελ. Μπορείτε να δείτε μια πλήρη λίστα με αυτά τα πρόσθετα στο InfoMak.com :

Αντιοξειδωτικά, αντιδιαβρωτικά, πρόσθετα διασποράς, μηχανισμοί κατά της σκουριάς, τροποποιητές τριβής, πρόσθετα EP, αντιαφριστικοί παράγοντες, αντιοξειδωτικά κ.λπ.

Χωρίς αυτά τα πρόσθετα, οι κατασκευαστές λιπαντικών κινητήρων ντίζελ δεν μπορούν να παράγουν τα τελικά προϊόντα λαδιού που λιπαίνουν τους κινητήρες ντίζελ. Επειδή οι βασικοί κατασκευαστές αυτών των πρόσθετων έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, τα λιπαντικά κινητήρα ντίζελ προφανώς δεν μπορούν πλέον να παράγονται στις ΗΠΑ, τουλάχιστον όχι έως ότου αποκατασταθούν πλήρως αυτές οι απαραίτητες χημικές ουσίες.

Αυτό εξηγείται από έναν ειδικό του κλάδου στο παρακάτω βίντεο διάρκειας 2 λεπτών:


(βίντεο)

ΕΝΤΟΣ 4 – 8 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΤΙΖΕΛ

Όπως αναφέρθηκε στο παραπάνω βίντεο, η τρέχουσα προσφορά λαδιού κινητήρα ντίζελ πιθανότατα θα εξαφανιστεί σε 4-8 εβδομάδες. Μετά από αυτό, εάν δεν βρεθεί γρήγορα λύση, δεν θα υπάρχει διαθέσιμο λάδι κινητήρα ντίζελ μέχρι κάποια στιγμή το 2023.

Έτσι, από τα ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ ΤΟ 2023, εκτός από κάποια νέα χημική παρέμβαση, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΤΙΖΕΛ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

“Θέλω να το εμπεδώσετε αυτό που προσπαθώ να σας πω. Προσπαθώ να σας πω ότι δεν θα υπάρχει ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΤΙΖΕΛ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ”, λέει ο άνδρας στο βίντεο.

“ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΛΑΔΙ, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ. ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ, ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΛΑΔΙ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ‘Η ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΑΣ”.

Έχει όμως δίκιο; Κάναμε λίγη έρευνα για να μάθουμε…

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ: ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΛΑΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΗΔΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΣ

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ακόμη την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του ΑΝΔΡΑ στο παραπάνω βίντεο και ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ αυτά που λέει. Επομένως, ΕΛΕΓΞΑΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΡΩΤΩΝΤΑΣ άλλους ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ λιπαντικών κινητήρων ντίζελ για να μάθουμε εάν αυτός ο ισχυρισμός για έλλειψη έχει βάση.

Η SINOPEC είναι μια εμπορική μάρκα λαδιών που διατίθεται για αγορά μέσω Διαδικτύου. Ο ιστότοπος λιανικής του BuySinopec.com φέρει μια ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ σχετικά με την ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΤΙΖΕΛ:

Εδώ το κείμενο στον ιστότοπό τους, που προέρχεται από τις 21 Ιουνίου 2022: (σημειώστε τη μη τέλεια γραμματική, την οποία δεν έχουμε διορθώσει):

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ πετρελαίου ντίζελ μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Αναμένουμε να εξαντλήσουμε τα προϊόντα πετρελαίου ντίζελ τον μήνα Ιούνιο του 2022 και να ξαναρχίσουμε με απόθεμα το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αυτό σημαίνει ότι άλλα προϊόντα διύλισης, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών για την παραγωγή βασικών ελαίων για λιπαντικά, είναι σε ΕΛΛΕΙΨΗ. Αυτό έχει οδηγήσει σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ βασικών ελαίων.

 

Συντήρηση διυλιστηρίων

Πολλοί παραγωγοί αργού πετρελαίου έχουν αναβάλει την προγραμματισμένη συντήρησή τους για το 2020 λόγω της πανδημίας. Τώρα κλείνουν για να πραγματοποιήσουν κρίσιμες δραστηριότητες συντήρησης, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Η μειωμένη ζήτηση για παραφίνη και καύσιμο έχει αναγκάσει πολλά διυλιστήρια να πραγματοποιούν δραστηριότητες συντήρησης, μειώνοντας περαιτέρω τη διαθέσιμη χωρητικότητα

 

Βαρύς και μακρύς χειμώνας

Τον Φεβρουάριο, η περιοχή του Gulf Coast των Ηνωμένων Πολιτειών επλήγη από άνευ προηγουμένου δριμύ και κρύο χειμώνα.

Αυτό προκάλεσε ελλείψεις σε πολλά χημικά και πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή λιπαντικών προσθέτων.

Επιπλέον, αρκετοί μεγάλοι προμηθευτές προσθέτων κήρυξαν ανωτέρα βία αφού οι προμηθευτές πρώτων υλών τους επικαλέστηκαν ανωτέρα βία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Αυτό επηρεάζει τα πρόσθετα και τα χημικά για όλες τις κατηγορίες λιπαντικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λίγο αφότου το podcast μου κυκλοφόρησε, επικαλούμενος τον ιστότοπο BuySinopec, αφαίρεσαν αυτήν τη γλώσσα από αυτήν τη σελίδα, πιθανότατα λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού ερωτήσεων στα μέσα που λάμβαναν λόγω του ότι τα ανέφερα στο podcast μου.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Μια τρίτη πηγή επιβεβαίωσε αυτήν την κατάσταση σε εμένα προσωπικά, τονίζοντας ότι αν προσπαθούσα να αγοράσω δύο βαρέλια 55 γαλονιών λαδιού κινητήρα ντίζελ 15W40, θα μπορούσαν να παρέχουν μόνο ένα τμήμα λόγω του “περιορισμού λαδιού κινητήρα ντίζελ” που έχει ξεκινήσει η εταιρεία διανομής τους. Προφανώς ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΝ όλο το λάδι κινητήρα που ζητούν οι πελάτες.

Αυτήν τη στιγμή έχουμε έναν εσωτερικό ερευνητή που αναζητά τα πραγματικά ονόματα και τις τοποθεσίες των κατασκευαστών πρόσθετων χημικών που φέρεται να έχουν δηλώσει ανωτέρα βία και να προκαλούν αυτήν την ακραία διαταραχή στην αλυσίδα εφοδιασμού για λάδι κινητήρα. Θα σας φέρουμε αυτήν την ενημέρωση μόλις είναι διαθέσιμη. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τα ονόματα αυτών των κατασκευαστών προσθέτων.

ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΝΤΙΖΕΛ ΚΑΙ DEF

Όλοι οι σύγχρονοι κινητήρες ντίζελ απαιτούν τρία πράγματα για να λειτουργήσουν:

1) Καύσιμο ντίζελ
2) Λάδι κινητήρα ντίζελ
3) Υγρό καυσαερίων ντίζελ (DEF) (χρησιμοποιείται για τη μείωση των εκπομπών)

Χωρίς κανένα από αυτά τα τρία, οι κινητήρες ντίζελ δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις που αναφέρονται ευρέως σε καθένα από αυτά τα τρία.

Ελλείψεις καυσίμου ντίζελ αναφέρονται στη Φλόριντα, με τα πρατήρια καυσίμων Flying J να εξαντλούνται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων σε ορισμένες περιοχές. Όπως αναφέραμε χθες στο NewsTarget.com :

Η UNION PACIFIC ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΝΤΙΖΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ Pilot Flying J… DEF – ΥΓΡΟ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΝΤΙΖΕΛ – Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Επιπλέον, ο σιδηρόδρομος Union Pacific ζητά από την CF Industries, τον κύριο προμηθευτή καρβαμίδης (urea) για την παραγωγή υγρού DEF, να μειώσει τα φορτία των σιδηροδρομικών βαγονιών. Αυτό σημαίνει ότι η κατανομή των συστατικών DEF έχει διαταραχθεί.

Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που ακόμη και ο Tucker Carlson έχει καλύψει δημοσιογραφικά την έκτακτη ανάγκη έλλειψης καυσίμου ντίζελ:


(βίντεο 16:21)

ΑΠΟ ΤΟ “ΣΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ”

Η έλλειψη λαδιού κινητήρα ντίζελ προσθέτει στην κλιμακούμενη καταστροφή που σφυροκοπά τα φορτηγά και τις μεταφορές. “[Το πετρέλαιο] πρόκειται να γίνει το πιο “καυτό” εμπόρευμα που έχετε δει ποτέ τους επόμενους δύο μήνες. Οπουδήποτε από τις επόμενες 4 εβδομάδες έως τις 8 εβδομάδες, θα γίνει από σπάνιο, ανύπαρκτο”, λέει ο άνδρας στο παραπάνω βίντεο.

Οι ιδιοκτήτες RV και φορτηγών αναφέρουν εδώ και μήνες επιδείνωση των ελλείψεων στην αγορά λιπαντικών κινητήρων ντίζελ.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, για παράδειγμα, ένας χρήστης στο “Alliance RV Owners Forum” ανέφερε :

“Οι τύποι συντήρησης οχημάτων DIY δυσκολεύονται να βρουν συνθετικό λάδι κινητήρα ντίζελ. Πάντα χρησιμοποιούσα το Rotella T6 5W40 και δεν μπορώ να το βρω πουθενά, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ AMAZON. Άλλες μάρκες φαίνεται να είναι επίσης σε έλλειψη. Πήρα λίγο συνθετικό Motorcraft 5W40 στην τοπική μου αντιπροσωπεία της Ford και ο υπεύθυνος ανταλλακτικών μου είπε ότι οι αντιπροσωπείες δυσκολεύονται να βάλουν λάδια ντίζελ Motorcraft.”

Οι χρήστες σε ένα φόρουμ GMC Duramax (ντίζελ φορτηγό) μοιράστηκαν παρόμοιες ιστορίες από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους:

“Δεν μπορώ με τίποτα να βρω το Delo 400 σε κανένα κατάστημα. Το πετρέλαιο ντίζελ γενικά φαίνεται να έχει γίνει σπάνιο. Κατάφερα να βρω λίγο Rotella που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά έχω ακούσει ότι είναι καλό λάδι. Προχώρησα και αγόρασα 2 τεμάχια των 2,5 γαλονιών από τότε που πωλούνταν για 30 $.”

Το Rotella T6 έχει εξαφανιστεί για μένα στην περιοχή του NJ.

Υπάρχει μια τεράστια έλλειψη πρόσθετων επί του παρόντος.”

Οι έμποροι λιανικής, οι πελάτες και οι διανομείς αναφέρουν ελλείψεις σε λάδι κινητήρα ντίζελ.

Αυτό δεν είναι ένα φανταστικό πρόβλημα, είναι ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΤΙΖΕΛ, ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ … ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΕΝΩΝ

Χθες, η εταιρεία μου έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε έναν εκπρόσωπο που εργάζεται για έναν από τους μεταφορείς πακέτων / μεταφορών μας.

Τους ρωτήσαμε αν είχαν σχέδια έκτακτης ανάγκης για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις καυσίμου ντίζελ.

Η απάντησή τους με συγκλόνισε τόσο βαθιά που ηχογράφησα ένα σύντομο podcast σχετικά με αυτό (παρακάτω).

Μου είπαν ότι δεν χρειαζόταν να ανησυχούμε για τις ελλείψεις ντίζελ γιατί αν τελείωνε το ντίζελ, θα επέστρεφαν στη χρήση τρένων για τη μεταφορά. (βόδια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Μπερδεμένοι, τους κάναμε μια ερώτηση στην απάντησή μας, “ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ;”

Η απάντησή τους; ΚΑΡΒΟΥΝΟ. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μάλλον επηρεάστηκαν από αυτό που καίει ο (αν-)εγκέφαλός τους)

Ναι, οι άνθρωποι που εργάζονται για μεταφορείς και εταιρείες logistics το 2022 πιστεύουν ότι υπάρχει ένας τύπος σε κάθε τρένο, που φτυαρίζει με τρέλα κάρβουνο μέσα σε ένα καμίνι, σαν σε σκηνή από τη δεκαετία του 1850. Δεν έχουν ιδέα ότι τα τρένα κινούνται με ντίζελ.


(βίντεο 03:44)

Δεδομένου ότι τα τρένα λειτουργούν με τεράστιους κινητήρες ντίζελ, χρησιμοποιούν τεράστια ποσότητα λαδιού κινητήρα ντίζελ. Εάν τελειώσει το λάδι, τα τρένα δεν μπορούν να κινηθούν.

ΕΑΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ, ΞΕΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Σε αυτό το σημείο, κάθε λογικό άτομο που δεν είναι ανόητος υποστηρικτής του Μπάιντεν ή λοβοτομημένος τηλεθεατής του CNN, θα πρέπει να συνειδητοποιεί τι συμβαίνει όταν τελειώνει το λάδι του κινητήρα ντίζελ και όλα τα φορτηγά και τα τρένα σταματήσουν να λειτουργούν.

Για αρχή, δεν θα υπάρχουν παραδόσεις άνθρακα στους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι όλοι οι άνθρωποι με ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ (πάπαλα…σπεύσατε, λοιπόν, να πάρετε κάμποσα) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ.

ΧΩΡΙΣ ΝΤΙΖΕΛ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΟΡΤΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ , τα ΑΤΜ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ λειτουργούν. Ούτε συστήματα λιανικής πώλησης Point-Of-Sale στα ταμεία. ΟΥΤΕ οι ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ κάρτες θα λειτουργήσουν.

Χωρίς φορτηγά ή τρένα, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ. Δεν θα υπάρχει απόθεμα στη Wal-Mart ή ξυλεία στο Home Depot.

Εάν αυτή η κατάσταση του λιπαντικού κινητήρα ντίζελ δεν επιλυθεί με κάποιο τρόπο, το Amazon.com θα πάψει να λειτουργεί επειδή όλοι οι μεταφορείς πακέτων — UPS, Fedex, USPS, κ.λπ. — δεν θα μπορούν να μεταφέρουν φορτία μέσω δρόμων ή σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ακόμη χειρότερα, χωρίς λάδι κινητήρα ντίζελ, όλη η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ και οι ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ που να μπορούν να λειτουργήσουν, αφού είναι όλα με πετρελαιοκινητήρες.

Και αν η εγκατάσταση τροφίμων σας καίγεται και καλέσετε το 911, δεν θα μπορούν να στείλουν ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ οχήματα επειδή λειτουργούν με ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΝΤΙΖΕΛ (όπως και τα περισσότερα ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ).

Πολλά ΠΛΟΙΑ και σκάφη χρησιμοποιούν επίσης κινητήρες ΝΤΙΖΕΛ.

Έτσι, μια κατάρρευση στην προμήθεια λαδιού κινητήρα ντίζελ, αν κάνει την πορεία του, οδηγεί σε ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΥΤΕ 6 ΜΗΝΕΣ χωρίς λάδι κινητήρα ντίζελ, πολύ λιγότερο ένα χρόνο.

Η ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΝΤΙΖΕΛ

Ως απόδειξη της σοβαρότητας όλων αυτών, η Σρι Λάνκα —η οποία βρίσκεται ήδη σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ — μόλις ανακοίνωσε ότι δεν έχει λάδι κινητήρα ντίζελ για τα σιδηροδρομικά τρένα της.

Από το Newsfirst.lk :

“Οι Σιδηροδρόμοι της Σρι Λάνκα ανέφεραν ότι ΔΕΝ θα είναι δυνατή η λειτουργία τρένων στο μέλλον λόγω έλλειψης λαδιού κινητήρα. Ανώτερος αξιωματούχος των Σιδηροδρόμων της Σρι Λάνκα είπε ότι το τρέχον επίπεδο λαδιού κινητήρα θα διαρκέσει ΜΟΝΟ για άλλους ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.

Αυτό είναι ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ που ακούμε στις ΗΠΑ: Περίπου 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΤΙΖΕΛ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ. Εάν αυτό ισχύει, σημαίνει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ άλλο λάδι κινητήρα ντίζελ στα ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ή ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ 18 ΤΡΟΧΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΛΑΔΙΑ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σε όλη την Αμερική, περίπου το 10% των φορτηγών μεταφοράς με 18 τροχούς πρέπει να αλλάζουν λάδια κάθε εβδομάδα. Αυτά τα φορτηγά διανύουν περίπου 25.000 μίλια μεταξύ των αλλαγών λαδιών και μια τυπική εξέδρα διανύει περίπου 2.500 μίλια την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι το τυπικό φορτηγό περνάει 10 εβδομάδες μεταξύ των αλλαγών λαδιών.

Μαθηματικά, αν υποθέσουμε ότι η κατάσταση αλλαγής λαδιών κατανέμεται ομοιόμορφα στον στόλο των φορτηγών μεταφορών, από τα τέλη Αυγούστου, περίπου το 10% των φορτηγών μεγάλων αποστάσεων ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΤΙΖΕΛ.

Εντός 10 εβδομάδων, εκτός εάν βρεθεί κάποια νέα προμήθεια, ΣΧΕΔΟΝ το 100% των ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΘΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ.

Λαμβάνοντας υπόψη κάποιο χρόνο προσωρινής αποθήκευσης σε όλο αυτό, αυτό μας φέρνει περίπου στα μέσα Νοεμβρίου για το σενάριο “truck-a-geddon” όπου τα φορτηγά δεν θα κινούνται πλέον επειδή δεν υπάρχει λάδι κινητήρα. Φαινομενικά, τα τρένα θα ακινητοποιηθούν την ίδια ώρα.

Ελπίζουμε ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί και να βρεθεί λύση. Ωστόσο, ζούμε επίσης σε έναν κόσμο όπου έχουμε μια ευρέως αναγνωρισμένη έλλειψη βρεφικού γάλακτος και τώρα ακόμη και έλλειψη ταμπόν. Υπάρχει έλλειψη καυσίμου ντίζελ, έλλειψη DEF και σοβαρή έλλειψη ανταλλακτικών για τρακτέρ, φορτηγά και κατασκευαστικό εξοπλισμό. Επομένως, δεν είναι ριζοσπαστική σκέψη να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορεί να υπάρχει και έλλειψη λαδιού κινητήρα ντίζελ.

Ο Τζο Μπάιντεν πρόσφατα καυχήθηκε ότι “έβγαλε εκατομμύρια αυτοκίνητα από το δρόμο”, επιβεβαιώνοντας ότι στόχος του είναι ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Η σπανιότητα λαδιού κινητήρα σίγουρα θα πετύχαινε αυτόν τον στόχο μάλλον γρήγορα, φαίνεται.

Με τον τρόπο που πάνε τα πράγματα υπό την κυβέρνηση του ξεμωραμένου απατεώνα Μπάιντεν, που βρέθηκε στην εξουσία με μια στημένη, παράνομη “εκλογή”– μπορούμε μόνο ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό και περισσότερα στο σημερινό podcast της Ενημέρωσης Κατάστασης:

Brighteon.com/aeef8f40-6235-4290-8018-4c4ce428e3f2


(1:04:32)

Ανακαλύψτε περισσότερα podcast με πληροφορίες κάθε μέρα, μαζί με ειδικές αναφορές, συνεντεύξεις και ενημερώσεις έκτακτης ανάγκης, στη διεύθυνση:

https://www.brighteon.com/channels/HRreport

Ακολουθήστε με στα:

Brighteon.social: Brighteon.social/@HealthRanger

Telegram: t.me/RealHealthRanger

Truth Social: https://truthsocial.com/@healthranger

Gettr: GETTR.com/user/healthranger

Parler: Parler.com/user/HealthRanger

Rumble: Rumble.com/c/HealthRangerReport

BitChute: Bitchute.com/channel/9EB8glubb0Ns/

Clouthub: app.clouthub.com/#/users/u/naturalnews/posts

Κατεβάστε τα τρέχοντα ηχητικά βιβλία μου — συμπεριλαμβανομένων των Ghost World, Survival Nutrition, The Global Reset Survival Guide και The Contagious Mind — στη διεύθυνση:

https://Audiobooks.NaturalNews.com/

Κατεβάστε το νέο μου ηχητικό βιβλίο, “Resilient Prepping” στο ResilientPrepping.com

 

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενογλωσσου κειμένου

 

 

Προβολές : 563


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα