ΒΟΜΒΑ: Διέρρευσαν πλάνα που δείχνουν τον Ισραηλινό Στρατό να σκότωνει αδιάκριτα τους συμμετέχοντες στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου!

ΒΟΜΒΑ: Διέρρευσαν πλάνα που δείχνουν τον Ισραηλινό Στρατό να σκότωνει αδιάκριτα τους συμμετέχοντες στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου!

10 Νοεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:745
Μοίρασέ το

 

Διέρρευσαν πλάνα που αποδίδονται στην ισραηλινή αεροπορία, και που δείχνουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός ήταν αυτός που εκτέλεσε τους πολίτες στο μουσικό φεστιβάλ με ελικόπτερο Apache, την μέρα που έκανε την επίθεση η Χαμάς στο Ισραήλ.

Πολλές ήταν ως τώρα οι ενδείξεις πως η επίθεση με τα θύματα στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου έγινε απο τις Ισραηλινές δυνάμεις κι όχι απο τους μαχητές της Χαμάς, κάτι που ήταν δύσκολο να πιστέψεις. Ωστόσο ένα ακόμα στοιχείο βόμβα έρχεται να δέσει μαζί με τις μαρτυρίες όσων μίλησαν γιαυτό νωρίτερα.

Διέρρευσαν πλάνα που αποδίδονται στην ισραηλινή αεροπορία, και που δείχνουν ότι ο Ισραηλινός Στρατός ήταν αυτός που εκτέλεσε τους πολίτες στο μουσικό φεστιβάλ με ελικόπτερο Apache, την μέρα που έκανε την επίθεση η Χαμάς στο Ισραήλ.

 

 

Το βίντεο αυτό είχε ανέβει ξανά στον ιστότοπο ynet πριν απο μία εβδομάδα όπου και κατέβηκε αμέσως, χωρίς να προλάβει κανείς να πάρει την είδηση.

«Τα ελικόπτερα Apache επιτέθηκαν σε αυτοκίνητα γνωρίζοντας ότι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι θα μπορούσαν να είναι μέσα. Πυροβόλησαν επίσης άοπλους που έβγαιναν από αυτοκίνητα ή έτρεχαν στα χωράφια στην περιφέρεια της Γάζας. Ένας πιλότος των Απάτσι δίστασε αν έπρεπε να  πυροβολήσει ανθρώπους και αυτοκίνητα που επέστρεφαν στη Γάζα. Ήξερε ότι σε πολλά από αυτά τα οχήματα μπορεί να επέβαιναν Ισραηλινοί αιχμάλωτοι. Αλλά επέλεξε να ανοίξει πυρ. «Επέλεξα να πυροβολήσω πιστεύοντας ότι η πιθανότητα να πυροβολώ ομήρους είναι μικρή».

«Καταλαβαίνω ότι πρέπει να πυροβολήσουμε εδώ και τώρα», είπε ο διοικητής της μονάδας των Απάτσι, Αντισυνταγματάρχης Ε. «Το να πυροβολώ ανθρώπους στην επικράτειά μας – αυτό είναι κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα το έκανα».

Μια αναφορά για τις μοίρες των Απάτσι από την ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Aharanoth σημειώνει ότι «οι πιλότοι συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε τεράστια δυσκολία να διακρίνουν μέσα στα κατεχόμενα φυλάκια και σε οικισμούς ποιος ήταν τρομοκράτης και ποιος ήταν στρατιώτης ή πολίτης…

Η απαγορευμένη συνέντευξη της επιζώντα και αυτόπτη μάρτυρα του Φεστιβάλ Yasmin Porat

Καταρχάς η συνέντευξη της Yasmin Porat, η οποία είπε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας «αναμφίβολα» σκότωσαν μεγάλο αριθμό δικών τους αμάχων μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει πολλά επιπλέον λεπτά που είχαν επεξεργαστεί από την έκδοση της συνέντευξης που αρχικά δημοσιεύτηκε.

Στην πλήρη συνέντευξη, η Ποράτ δηλώνει ότι οι Παλαιστίνιοι μαχητές που όπως λέει αντιμετώπισαν την ίδια και τους άλλους Ισραηλινούς αμάχους «ανθρώπινα»– σκόπευαν να «μας απαγάγουν στη Γάζα. Όχι όμως για να μας σκοτώσουν».

Η ίδια προσθέτει ότι «αφού ήμασταν εκεί για δύο ώρες με τους απαγωγείς, φτάνει η αστυνομία. Γίνεται μια οπλομαχία που ξεκίνησε η δική μας αστυνομία, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν πολύ κόσμο απο το Φεστιβάλ». Η ίδια η Ποράτ δέχθηκε μια σφαίρα στον μηρό.

Σύμφωνα με τον Porat μιλώντας στο Maariv , αυτή και ο Κατς αρχικά αναζήτησαν καταφύγιο στο σπίτι ενός ζευγαριού που ονομαζόταν Adi και Hadas Dagan. Αφού τους βρήκαν οι Παλαιστίνιοι μαχητές, μεταφέρθηκαν όλοι σε ένα άλλο σπίτι, όπου οκτώ άνθρωποι κρατούνταν ήδη αιχμάλωτοι και ένα άτομο ήταν νεκρό.

Η Πόρατ είπε ότι η σύζυγος του νεκρού «μας είπε ότι όταν [οι μαχητές της Χαμάς] προσπάθησαν να μπουν μέσα, ο τύπος προσπάθησε να τους εμποδίσει να μπουν και άρπαξε την πόρτα. Πυροβόλησαν στην πόρτα και σκοτώθηκε. Δεν τους εκτέλεσαν».

«Δεν μας κακοποίησαν. Μας φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα», εξήγησε η Ποράτ στη ραδιοφωνική συνέντευξη του Καν.

«Με αυτό εννοώ ότι μας φυλάγανε», είπε. «Μας έδιναν κάτι να πιούμε εδώ κι εκεί. Όταν βλέπαν ότι είμαστε νευρικοί, μας ηρεμούσαν. Ήταν πολύ τρομακτικό αλλά κανείς δεν μας φέρθηκε βίαια. Ευτυχώς δεν μου συνέβη τίποτα όπως αυτό που άκουσα στα μέσα ενημέρωσης».

«Μας είπαν ότι δεν θα πεθάνουμε, ότι ήθελαν να μας πάνε στη Γάζα και ότι την επόμενη μέρα θα μας επέστρεφαν στα σύνορα», είπε ο Ποράτ στον Maariv .

Στη συνέντευξη στο Channel 12, η ​​Porat εξηγεί ότι, αν και όλοι οι Παλαιστίνιοι μαχητές είχαν γεμίσει τα όπλα, κανείς δεν τους είδενα πυροβολούν αιχμαλώτους ή να τους απειλούν με τα όπλα τους.

Εκτός από την παροχή πόσιμου νερού στους αιχμαλώτους, είπε ότι οι μαχητές τους άφησαν να πάνε έξω στο γρασίδι επειδή έκανε ζέστη, καθώς είχε κοπεί το ρεύμα.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη με αγγλικούς υπότιτλους εδώ στο παρακάτω βίντεο. Μια πλήρης μεταγραφή βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας.

Η Ποράτ έδωσε επίσης τον συνέντευξη στην ισραηλινή εφημερίδα Maariv .

Ωστόσο, η ιστορία η Maariv , που δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου, δεν κάνει καμιά αναφορά σε αμάχους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Mondoweiss στις 22 Οκτωβρίου δημοσίευσε μια ιστορία βασισμένη σε λογαριασμούς σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που υποδεικνύουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για πολλούς θανάτους ισραηλινών πολιτών και στρατιωτικών μετά την παλαιστινιακή επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Αυτό περιλαμβάνει τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ορισμένοι Ισραηλινοί άμαχοι ήταν ζωντανοί για έως και δύο ημέρες πριν τους σκοτώσουν οι ισραηλινές δυνάμεις, μαζί με Παλαιστίνιους μαχητές που τους κρατούσαν.

Άλλη μαρτυρία απο Ισραηλινό

 

Η εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ στις 20 Οκτωβρίου δημοσίευσε επίσης μια συνέντευξη – μόνο στην εβραϊκή έκδοσή της – με έναν άνδρα που ονομαζόταν Τουβάλ, ο οποίος ζούσε στο Κιμπούτζ Μπεέρι, αλλά που έλειπε στις 7 Οκτωβρίου. Ωστόσο, η σύντροφος του Τουβάλ σκοτώθηκε στα γεγονότα.

Η Haaretz αναφέρει: «Σύμφωνα με αυτόν [Τουβάλ], μόνο τη Δευτέρα το βράδυ και μόνο αφού οι διοικητές στο πεδίο έλαβαν δύσκολες αποφάσεις – συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδισμού σπιτιών με όλους τους ενοίκους τους μέσα για να εξοντώσουν τους τρομοκράτες μαζί με τους ομήρους – ο [ Ισραηλινός στρατός] ολοκλήρωσε την κατάληψη του κιμπούτς.

Το κόστος ήταν τρομερό: τουλάχιστον 112 άνθρωποι Be’eri σκοτώθηκαν. Άλλοι απήχθησαν. Χθες, 11 μέρες μετά το μακελειό, τα πτώματα μιας μητέρας και του γιου της ανακαλύφθηκαν σε ένα από τα κατεστραμμένα σπίτια. Πιστεύεται ότι περισσότερα πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται στα ερείπια».

Αυτή η μαρτυρία φαίνεται να δείχνει ότι πολλοί Ισραηλινοί αιχμάλωτοι ήταν ακόμα ζωντανοί τη Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, παρατηρεί η Mondoweiss , δύο ολόκληρες ημέρες μετά τα γεγονότα του Σαββάτου, 7 Οκτωβρίου.

«Αν και θα μπορούσε να είναι κατανοητό εάν οι αιχμάλωτοι είχαν σκοτωθεί στα πυρετώδη διασταυρούμενα πυρά μιας αρχικής ισραηλινής απάντησης κατα την διάρκεια της επίθεσης την 7η, Οκτωβρίου, αυτό το περιστατικό δείχνει ότι η απόφαση για επίθεση στο κιμπούτς και σε όλους όσους βρίσκονταν μέσα ελήφθη χωρίς το κόστος των Ισραηλινών αιχμαλώτων», προσθέτει η Mondoweiss .

Όταν έφτασαν οι Ισραηλινές δυνάμεις χτυπούσαν ανεξέλεγκτα

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν την άφιξή τους με χαλάζι πυροβολισμών, πιάνοντας αιφνιδιασμένους τους μαχητές και τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους τους.

«Ήμασταν έξω και ξαφνικά ακούστηκε μια σφαίρα εναντίον μας από την [ισραηλινή μονάδα] YAMAM. Όλοι αρχίσαμε να τρέχουμε για να βρούμε κάλυψη, είπε ο Porat στο Channel 12».

Η Πόρατ είπε ότι παραδόθηκε στους Ισραηλινούς στρατιώτες μισή ώρα μετά τη σφοδρή μάχη των όπλων που αποτελούνταν από «δεκάδες και εκατοντάδες και χιλιάδες σφαίρες και όλμους που πετούσαν στον αέρα» και ότι ένας από τους Παλαιστίνιους μαχητές, διοικητής, αποφάσισε να παραδοθεί και τη χρησιμοποίησε ουσιαστικά ως ανθρώπινη ασπίδα.

«Έβλεπα ανθρώπους από το κιμπούτς στο γρασίδι. Είδα πέντε-έξι όμηρους ξαπλωμένους στο έδαφος. Ακριβώς όπως τα πρόβατα στη σφαγή, ανάμεσα στους πυροβολισμούς των κομάντος μας και των τρομοκρατών».

«Οι τρομοκράτες τους πυροβόλησαν;» ρωτάει ο Γκολάν.

«Όχι, σκοτώθηκαν από τα διασταυρούμενα πυρά», απαντά η Πόρατ. «Καταλάβετε ότι υπήρχαν πολύ, πολύ βαριά διασταυρούμενα πυρά».

Ο Γκολάν πιέζει: «Ώστε οι δυνάμεις μας μπορεί να τους πυροβόλησαν;»

«Αναμφισβήτητα», απαντά η πρώην αιχμάλωτος και προσθέτει, «εξολόθρευσαν τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των ομήρων».

«Μετά από τρελά διασταυρούμενα πυρά, δύο οβίδες τανκ εκτοξεύτηκαν στο σπίτι. Είναι ένα μικρό σπίτι κιμπούτς, τίποτα μεγάλο», εξηγεί ο Πόρατ.

Η Πόρατ είπε ότι έχασε δεκάδες φίλους που ήταν στο rave – άτομα που έβλεπε τακτικά σε πάρτι στη σκηνή της έκστασης του Ισραήλ.

«Είμαι θυμωμένος με το κράτος, είμαι θυμωμένος με τον στρατό μας», είπε η Πόρατ στον Maariv . «Για 10 ώρες το κιμπούτς εγκαταλείφθηκε».

Η κοινή αμερικανο-ισραηλινή προσπάθεια να χαρακτηριστεί η Χαμάς ως χειρότερη από το ISIS, προκειμένου να δικαιολογηθεί η γενοκτονία του Ισραήλ κατά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, εξαρτάται από το τι μεταδίδουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

 

 

Πηγή

Προβολές : 745


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα