Γεραπετρίτης, ή Παπαδοπούλου, έστησαν ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ;;;

Γεραπετρίτης, ή Παπαδοπούλου, έστησαν ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ;;;

20 Σεπτεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:684
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω, συζητώ, προβληματίζομαι… και αναρωτιέμαι: ΠΟΙΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΛΙΒΥΗ;;; ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ Ή … ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ;;;

Σαν σε σχολική εκδρομή

«Να ξέρετε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από το ΕΚΑΒ να πάει στην περιοχή, αρνήθηκαν, ζήτησε έπειτα από την Πυροσβεστική να πάει, αρνήθηκαν και έτσι έστειλαν τις Ένοπλες Δυνάμεις»

 

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ σ’ όλο αυτό το νέο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ… γιατί ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ…

Ακούγοντας και διαβάζοντας την παρακάτω συνέντευξη, αλλά και παρακολουθώντας τα τραγικά γεγονότα, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ…

Ο στρατηγός ε.α. κ. Ιωάννης Μπαλτζώης, ως γνώστης περί των στρατιωτικών θεμάτων, αποκαλύπτει πως ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ…

Στο συγκεκριμένο υπουργείου ψιθυρίζουν οι κακές γλώσσες πως το κουμάντο το κάνει η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και οχι ο Γεραπετρίτης με την μηδενική πείρα περί των εξωτερικών… άλλωστε ο Γεραπετρίτης, είχε αναλάβει να προετοιμάσει αυτές τις μέρες το έδαφος για την σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν… στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ… άρα που χρόνος για να σχεδιάσει και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…

Επιπλέον, μου φαίνεται τελείως ΤΡΕΛΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ…

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΕΤΑΞΕ…

ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: ΗΤΑΝ Η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ;

Άσχετα του πόσο αντιπαθής και επικίνδυνος για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στον ελληνικό λαό είναι ο Φλώρος… είναι δυνατόν να κάνει τέτοια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΓΚΑΦΑ;;;

ΑΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΦΛΩΡΟ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, “ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΧΤΕΙ ΤΟ… ΤΟΤΕΜ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ’ Η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ;;;

Ερωτήματα τίθενται και… τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Ο στρατηγός και πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ, Ιωάννης Μπαλτζώης μιλά έξω από τα δόντια στη «Ζούγκλα» για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Λιβύη

Συνέντευξη: Χρήστος Μαζάνης

«Δεν οργανώθηκε σωστά η αποστολή στη Λιβύη. Δεν ακολουθήθηκαν  τα πρωτόκολλα  ασφαλείας για μια τέτοια περιοχή. Μας διακατείχε μια κατάσταση που δεν συνάδει με την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων. Σαν να ήταν μια σχολική εκδρομή», αναφέρει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ), αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Μπαλτζώης σχετικά με το δυστύχημα στη Λιβύη όπου βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Ήταν λάθος μας καταρχάς που μπήκαν όλοι μαζί, στρατιώτες και μη σε ένα όχημα. Έπρεπε να βρίσκονται σε ξεχωριστά οχήματα. Ήταν επίσης λάθος μας που προβάλαμε στα social media την αποστολή μας όταν προσγειώθηκε η ομάδα μας στη Βεγγάζη. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό, έπρεπε να προστατεύσουμε κάποιες πληροφορίες», προσθέτει μεταξύ άλλων και συνεχίζει:

«Επιλέξαμε να πάμε μόνοι μας, χωρίς να ζητήσουμε τη βοήθεια άλλων δυνάμεων να παρακολουθούν. Οι περιοχές εκεί είναι διάτρητες από πλευράς ασφαλείας. Στην Ντέρνα κυριαρχούν ομάδες του Λιβυκού ΙSIS οι οποίες δεν υπακούουν πουθενά. Ίσως κάποιες υπακούουν την Τουρκία. Αυτά που είδα δεν ήταν μέτρα ασφαλείας ακόμα κι αν υπήρχε προπομπός οχήματος. Επίσης δεν είχαμε κάποιο κέντρο ελέγχου που να παρακολουθείται η κίνηση της αποστολής δορυφορικά. Να έχουμε πλήρη εικόνα και ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι άνθρωποί μας ανά πάσα στιγμή, να επιτηρείται στρατιωτικά η διαδρομή».

«Να ξέρετε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από το ΕΚΑΒ να πάει στην περιοχή, αρνήθηκαν, ζήτησε έπειτα από την Πυροσβεστική να πάει, αρνήθηκαν και έτσι έστειλαν τις Ένοπλες Δυνάμεις», λέει σε άλλο σημείο της συζήτησης.

Ερωτηθείς για τον τρόπο του ατυχήματος ο πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ είναι ξεκάθαρος: «Με εκπλήσσει το μέγεθος της καταστροφής αλλά και ο ρόλος του προπορευόμενου οχήματος στο οποίο όπως μάθαμε εντός του υπήρχαν δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης. Από τέτοια σύγκρουση το πετρέλαιο ξέρουμε πως δεν αναφλέγεται έτσι. Στην κίνηση φάλαγγας το προπορευόμενο όχημα είναι πολύ σημαντικό γιατί δίνει τον ρυθμό πώς πρέπει να πάνε. Μπορεί να απομακρύνεται και να γυρίζει κιόλας. Έπρεπε να υπάρχει επαφή μεταξύ των οχημάτων συνοδείας και του επικεφαλής της ομάδας στο λεωφορείο. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Σε τέτοια επίσης αποστολή πρέπει να έχεις μαζί σου το δορυφορικό τηλέφωνο, πάνω σου διότι είναι η διαφυγή σου».

«Οι Τούρκοι που πήγαν εκεί δημιούργησαν συνθήκες για τις αποστολές τους. Το ίδιο και η Αίγυπτος με ισχυρές δυνάμεις. Και οι Ιταλοί έχουν οργανώσει ασφαλείς αποστολές», τονίζει ο στρατηγός.

«Μπορούσαμε να αφήσουμε τη βοήθεια στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να φύγουμε. Μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τους φίλους μας του Αιγυπτίους που ξέρουν καλύτερα τα πράγματα εκεί. Με τους Ιταλούς, με τους Γάλλους. Δεν το κάναμε. Επιλέξαμε να πάμε μόνοι μας. Οι στρατιώτες που στείλαμε έπρεπε να είχαν επιβιβαστεί με τους Λίβυους σε άλλα οχήματα ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στη Λιβύη, πρέπει να έχει παρουσία και ρόλο εκεί», καταλήγει.

 

 

Πηγή

Προβολές : 684


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα