Δημόσια αποκαθήλωση για την Αδειλίνη. Ούτε ένας Ελληνας πολίτης,  δεν πιστεύει ότι κάνει σωστά τη δουλειά της και ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ειδικά για τα Τέμπη δρα ανεξάρτητα.

Δημόσια αποκαθήλωση για την Αδειλίνη. Ούτε ένας Ελληνας πολίτης, δεν πιστεύει ότι κάνει σωστά τη δουλειά της και ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ειδικά για τα Τέμπη δρα ανεξάρτητα.

13 Απριλίου, 2024 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:335
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω κι αναρωτιέμαι: Η Αδειλίνη με την στάση της αποδεικνύει πως δεν έχει ίχνος ενσυναίσθησης του ρόλου της, αλλά και απουσία Συνείδησης και Αξιοπρέπειας, καθώς κατέφερα να γίνει  απεχθής στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού…

Σαν ν’ ακούς τον Μητσοτάκη, ένα πράμα…

 

Δεν υπάρχει ένας δικός της άνθρωπος να την συμβουλεύσει να παραιτηθεί από τον άρειο πάγο και να πάει σε μια εκκλησία να προσευχηθεί για μετάνοια…  μήπως και την λυπηθεί ο Θεός;;;

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ;;;

Η γυναίκα φαίνεται να έχει ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς έχει παντελή έλλειψη συναίσθησης των λεγομένων και των πράξεών της…

Ας την λυπηθεί κάποιος δικός της…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Υ.Γ. Με όποιον άνθρωπο και να συζητήσω για την στάση της και για την συμπεριφορά της, την στολίζουν με τους πιο σκληρούς και χυδαίους χαρακτηρισμούς…

Μίλησε σαν προεκλογικός επικοινωνιακός βραχίονας του πρωθυπουργού και απέδειξε ότι βρέθηκε στην κορυφή του Αρείου Πάγου λόγω πολιτικής συγκυρίας

Η παρουσία της Γεωργίας Αδειλίνη σε μια πολιτικοοικονομική μάζωξη ήταν μια ξεκάθαρη εκτροπή από τον θεσμικό της ρόλο.

Ειδικά η τοποθέτησή της για τα Τέμπη διάβρωσε περαιτέρω την ήδη χαμηλή εμπιστοσύνη του κόσμου στο ανώτατο δικαστήριο και στη Δικαιοσύνη.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

 

 

Η Αδειλίνη θέλησε να απαντήσει με καθυστέρηση έξι μηνών και με μη θεσμικό τρόπο, μέσω ενός οικονομικού… φόρουμ-σόου, σε όσα την κατηγορούν οι συγγενείς των θυμάτων. Ουσιαστικά, στράφηκε κατά εναγόντων για μια «ανοιχτή» υπόθεση, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά. 

Η όποια αξιοπιστία είχε μέχρι προχθές η Αδειλίνη χάθηκε. Ακριβώς επειδή οι συγγενείς έχουν μάρτυρες για όσα την κατηγορούν περί εκκλησίας και ανάμματος κεριών, ενώ η εισαγγελέας όχι. Άλλωστε, η αντίδραση των συγγενών θυμάτων ήταν άμεση και οργισμένη.

Αν, όπως η ίδια είπε, δυσανασχετεί για το ότι τελευταία η κοινή γνώμη επικρίνει συχνά τη Δικαιοσύνη, μπορεί να αρχίσει να ψάχνει για απαντήσεις στη δική της στάση. Καθήμενη στη σκηνή του φόρουμ, λες και είναι ακόμα ένας πολιτικός ή λομπίστας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παρέπεμψα οποιονδήποτε συγγενή να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

Η πρώτη εύλογη απορία είναι γιατί απαντάει τώρα, τόσους μήνες μετά τις καταγγελίες; Επρεπε να δώσει την «είδηση» στο φόρουμ, στρεφόμενη απέναντι στους γονείς των σκοτωμένων παιδιών; Θα μπορούσε να βγάλει εδώ και μήνες μια θεσμική ανακοίνωση. Και ποιος είχε εν τέλει λόγο να μας πει ψέματα; Οι γονείς;

«Μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κάνα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά στην εκκλησία για να μας βοηθήσει» της απάντησε ενδεικτικά ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο θυμάτων και θείος τρίτου θύματος, ένας από τους έξι πατεράδες που ήταν παρόντες στη συνάντηση με την Αδειλίνη. Ο γονιός επιβεβαίωσε την Καρυστιανού, όχι την εισαγγελέα.

Την κακή αρχή είχε κάνει τον περασμένο Απρίλιο ο Ισίδωρος Ντογιάκος όταν εμφανίστηκε στο ίδιο φόρουμ που διοργανώνει ΜΚΟ για να δικαιολογήσει την επίθεσή του στην ΑΔΑΕ λόγω των υποκλοπών.

 

Τι είδους φάμπρικα είναι αυτή που έχει ανοίξει; Ανώτατοι δικαστικοί της χώρας εμφανίζονται δημοσίως σε οικονομικοπολιτικά φόρουμ, δημιουργώντας πρακτικά μια γκρίζα ζώνη, όπου πολιτικός και δικαστικός τομέας επικαλύπτονται.

Το χειρότερο είναι ότι η Αδειλίνη ακουγόταν λιγότερο ως εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης και περισσότερο ως πολιτικός.

 

Εφτασε να υπερασπίζεται στο φόρουμ ακόμα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών: «Τέτοιες διατάξεις υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου πρέπει να σας πω». Κι όλα αυτά ενώ 1.350.000 πολίτες ζητούν την κατάργηση της υπουργικής ανευθυνότητας.

Το δε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στην ελληνική κυβέρνηση για το κράτος δικαίου την εκνευρίζει. «Παρεμβαίνει στην αρχή διάκρισης των εξουσιών, διατυπώνει κρίσεις, αμφισβητεί» είπε ενοχλημένη, επειδή η Ευρωβουλή καταδίκασε τις πρακτικές Μητσοτάκη.

Δημόσια διαφήμιση

 

Η Αδειλίνη βρέθηκε στην κορυφή του Αρείου Πάγου λόγω πολιτικής συγκυρίας. Κι όσα είπε, σε περιβάλλον όπου δεν υπάρχει αντίλογος, ακούστηκαν πράγματι περισσότερο σαν προεκλογικός επικοινωνιακός βραχίονας του πρωθυπουργού. Ομως, σε καμία περίπτωση η δουλειά της δεν είναι να κάνει δημόσια διαφήμιση σε ένα οποιοδήποτε άσχετο φόρουμ.

Ορίστηκε τον Ιούλιο 2023 στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διακομματική συναίνεση, και για το αντικείμενό της η Αδειλίνη δεν είχε τίποτα να παρουσιάσει προχθές. Η απραξία της είναι πιο έντονη από την αποτελεσματικότητά της.

  • Η Δικαιοσύνη επί Αδειλίνη δεν έχει κάνει καμία πρόοδο στο θέμα των υποκλοπών από την πρωθυπουργική ΕΥΠ. Η δικαίωση Ανδρουλάκη στο ΣτΕ έγινε μέσω προσωπικού του αγώνα.

 

  • Η Αδειλίνη είναι αυτή που τον Οκτώβριο 2023 παρενέβη άτσαλα στην εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για το Predator για να αφαιρέσει την υπόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, λίγο πριν δοθεί παραγγελία στην ΑΔΑΕ να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους για τη σχέση ΕΥΠ – Predator.

 

  • Για τα Τέμπη η Δικαιοσύνη, που δήθεν προχωρά τόσο γρήγορα και κάνει σπουδαίο έργο κατά την Αδειλίνη και τον Φλωρίδη, δεν έχει ακόμα ιδέα 13 μήνες μετά τι φορτίο κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία, πού είναι το βιντεοληπτικό υλικό από τη φόρτωσή της, ποιος διέταξε το μπάζωμα, ποιος έχει την ευθύνη που δεν φυλασσόταν ο τόπος πολύνεκρου δυστυχήματος, γιατί συνέβη έκρηξη, τι έγινε με τα ηχογραφημένα ηχητικά που παραποιήθηκαν, γιατί ο Καραμανλής «πείραζε» τα μνημόνια με τη Hellenic Train, με συνέπεια το Δημόσιο να χάσει 500.000.000 ευρώ.

 

Ό,τι στοιχείο υπάρχει στις ανακριτικές Αρχές έχει προέλθει από τον αγώνα των συγγενών θυμάτων και μόνο, όχι από τις αυτόβουλες και έγκαιρες έρευνες της Δικαιοσύνης. Η Αδειλίνη, βέβαια, μπορεί και να νιώθει περήφανη για το έργο της. Είναι δικαίωμά της.

Ούτε ένας Ελληνας πολίτης, όμως, δεν πιστεύει ότι κάνει σωστά τη δουλειά της και ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ειδικά για τα Τέμπη δρα ανεξάρτητα.

 

Το επιβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες δεν χρειάζονται σόου σε φόρουμ, αλλά ανώτατους δικαστικούς ικανούς να αγνοήσουν ότι επιλέχθηκαν από μια κυβέρνηση και να δουλεύουν ανεξάρτητα, αμερόληπτα και ατρόμητα.

Αν στόχευε στον παραδοσιακό σεβασμό του λαού, η ανώτατη εισαγγελέας δεν τον κατέκτησε μέσω Δελφών. Οι μόνοι που έχουν δικαιωθεί από την επιλογή Αδειλίνη είναι ο Φλωρίδης και ο Μητσοτάκης. Κανένας άλλος σε τούτη τη χώρα.

Βιογραφικό

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποίησε και μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών. Εισήλθε μεταξύ των πρώτων στον εισαγγελικό κλάδο το 1984. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Ηρακλείου και Αθήνας και στις Εισαγγελίες Εφετών Ναυπλίου και Αθήνας. Προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2019. Ως εισαγγελέας Εφετών άσκησε καθήκοντα εισαγγελέα της ΕΥΠ. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της χειρίστηκε υποθέσεις όπως η κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ, η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, οι διαγωνισμοί των τηλεοπτικών αδειών του 2016, η ανάκριση της Χρυσής Αυγής κ.ά. Από τις 25 Ιουλίου 2023 αναβαθμίστηκε σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη προς το υπουργικό συμβούλιο και ψήφους από τα 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 335


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα