Δωρέα, ή πώληση η βίλα του επιχειρηματία Κώστα Λούλη προς την ΜΚΟ;;;

Δωρέα, ή πώληση η βίλα του επιχειρηματία Κώστα Λούλη προς την ΜΚΟ;;;

29 Νοεμβρίου, 2022 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:261
Μοίρασέ το

 

Σκάνδαλα δίχως τέλος με την «Κιβωτό του Κόσμου»! Σοβαρά ερωτήματα

 


Σκάνδαλα δίχως τέλος με την «Κιβωτό του Κόσμου»! Σοβαρά ερωτήματα για την υποτιθέμενη δωρεά του επιχειρηματία Κώστα Λούλη προς την ΜΚΟ προκύπτουν από τα στοιχεία έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Μαγνησία».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της, ο βιομήχανος και «ευεργέτης» της «Κιβωτού του Κόσμου» όχι απλώς δεν δώρισε αλλά φέρεται να πούλησε, έναντι αδράς μάλιστα αμοιβής, την πολυτελή του βίλα που βρίσκεται στην οδό Ήρας 8 στο Διμήνι Βόλου και της έκτασης που την περιβάλει, αποκομίζοντας το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι, το 2016, ο βιομήχανος Κώστας Λούλης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε αναφέρει ότι από κοινού με τη σύζυγό του Άννα Στεπάνοβα και χωρίς δεύτερη σκέψη «αποφασίσαμε να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού “Η Κιβωτός του Κόσμου”» εκθειάζοντας στη συνέχεια το έργου του ιδρυτή της «Κιβωτού» για τον οποίο δήλωσε ότι «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον αλτρουϊσμό του, την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη. Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό τη σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά περίπου 400 παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και τα Ιωάννινα. Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Λούλης.

 

Το ιστορικό

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», οι δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου στο Διμήνι, ο Κώστας Λούλης ως έχων την επικαρπία και η σύζυγός του Άννα Στεπάνοβα ως έχουσα την ψιλή κυριότητα προχώρησαν τον Μάιο του 2016, στην πώλησή ενός αγροτεμαχίου έκτασης 2.745 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 2.471 ευρώ στη θέση «Σπηλιά» και ενός οικοπέδου 10.794 τ.μ. με κύριο κτίσμα 368 τ.μ. και πολλά άλλα μικρότερα, αντικειμενικής αξίας 640.000, έναντι ποσού 1 εκ. ευρώ!

Τα ακίνητα αγόρασε η Σταματία Γεωργαντή, σύζυγος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «Κιβωτός του Κόσμου».

Το τίμημα μάλιστα καταβλήθηκε τμηματικά, καθώς η διοίκηση της «Κιβωτού» φέρεται να αδυνατούσε να το καταβάλει εφάπαξ.

Έτσι τα δύο μέρη συμφώνησαν να καταβληθεί αρχικά ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν οι πωλητές στην Τράπεζα Πειραιώς και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι εξοφλήσεώς του συνόλου του τιμήματος.

Για την αγοραπωλησία μάλιστα καταβλήθηκε και ο αναλογούν φόρος που ήταν 618 ευρώ για το αγροτεμάχιο και 30.282 ευρώ για το οικόπεδο με τα κτίρια.

 

Ερωτήματα
Από τα παραπάνω στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτουν εύλογα ερωτήματα γι’ αυτό που παρουσιάστηκε από όλους τους εμπλεκομένους ως μία μεγάλη δωρεά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μία αγοραπωλησία, με ένα πολύ υψηλό τίμημα μάλιστα, το οποίο έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί πως εξασφαλίστηκε από την διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στη συνέχεια καταβλήθηκε προς τους πωλητές Κώστα Λούλη και Άννα Στεπάνοβα.
Εξίσου σημαντικό να διευκρινιστεί τόσο από τον κ. Λούλη όσο και από τους ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου για ποιο λόγο παρουσιάστηκε ως δωρεά αυτή η αγοραπωλησία των παραπάνω ακινήτων. Ποιος ήταν ο σκοπός του «δωρητή»;
Να οικοδομήσει απλώς το προφίλ ενός φιλάνθρωπου επιχειρηματία ή κάτι άλλο;
Η τοπική εκκλησία και συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού είχαν γνώση ότι επρόκειτο για πώληση και όχι για δωρεά και αν ναι γιατί συνετέλεσαν στην εξαπάτηση της ελληνικής κοινής γνώμης, σιωπώντας για όλα αυτά;
Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, θα πρέπει ο κ. Λούλης να δώσει κάποιες πειστικές απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν σκιές σε ότι έχει να κάνει με τις μεταβιβάσεις αυτών των ακινήτων, αφού όπως ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα σε τηλεοπτικές του δηλώσεις «δεν μετανιώνει για τις δωρεές του στον Κιβωτό» επιμένοντας, όπως φαίνεται στο αφήγημα το οποίο δυστυχώς για εκείνον καταρρίπτεται από τα παραπάνω στοιχεία που αποκαλύπτουμε.

 

Πηγή

 

Κιβωτός: Τελικά η «δωρεά» του Λούλη ήταν πώληση αλλά τους έκανε… έκπτωση – Η ανακοίνωση

Τι δηλώνει ο αντιδήμαρχος Βόλου και επιχειρηματίας Κώστας Λούλης για τη «δωρεά» ακινήτου στην «Κιβωτό του Κόσμου».
κωστας λουλης, βολος, πωληση, δωρεα, κιβωτος του κοσμου

Ο αντιδήμαρχος Βόλου και επιχειρηματίας Κώστας Λούλης απαντά ότι έλαβε 1 εκατ. ευρώ από την «Κιβωτό του Κόσμου» για την πώληση ακινήτου στον Βόλο, αλλά υποστηρίζει ότι επρόκειτο περί δωρεάς καθώς έκανε… έκπτωση 2,5 εκατ. ευρώ.

Το θέμα ανακίνησε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαγνησία Βόλου» σχετικά με τη «δωρεά» του ακινήτου στη «Κιβωτό του Κόσμου». Στην πραγματικότητα επρόκειτο για πώληση ακινήτου.

Όπως αναφέρει ο κ. Λούλης, έλαβε από την Κιβωτό 1 εκ. ευρώ αλλά αρχικά ζητούσε 3,5 εκατ. ευρώ για το ακίνητο. «Αυτή η έκπτωση ήταν ουσιαστικά δωρεά», θεωρεί ο ίδιος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ανέλαβε οικονομικά ο ίδιος τη δαπανηρή ανακαίνιση που χρειαζόταν η δομή προκειμένου να λειτουργήσει σωστά.

«Ουσιαστικά με δική μου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ. ευρώ που μου είχαν δώσει», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας και προσθέτει ότι η δαπανηρή ανακαίνιση που χρειάστηκε «κόστισε περισσότερο από το 1 εκατ. ευρώ που είχα λάβει».

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα ανέφερε ότι ο κ. Λούλης «πούλησε έναντι αδράς αμοιβής» το ακίνητό του στο Διμήνι, το 2016, και ότι αποκόμισε από την πώληση 1 εκατ. ευρώ, παρά το ότι «αυτό παρουσιάστηκε από όλους τους εμπλεκομένους ως μεγάλη δωρεά».

Αγοράστρια, αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα, ήταν η Σταματία Γεωργαντή, η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού».

Τα δύο μέρη συμφώνησαν στην καταβολή του τιμήματος σε δόσεις – αρχικά 500.000 ευρώ και έπειτα άλλες πέντε μηνιαίες δόσεις των 100.000 ευρώ – γιατί η «Κιβωτός» δεν μπορούσε να καταβάλει το ποσό στο σύνολό του. Επίσης, καταβλήθηκαν και οι φόροι που αναλογούσαν για το ακίνητο.

Τι αναφέρει ο Κώστας Λούλης για τη «δωρεά»

 

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Λούλης αναφέρει:

«Σχετικά με την δωρεά μας στην ΚΙΒΩΤΟ θεωρώ πως είναι καλό να διασαφηνίσω τα εξής. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Όταν το 2016 αποφασίσαμε να πουλήσουμε το σπίτι μας στο Διμήνι και είχαμε τυπώσει μάλιστα ένα έντυπο με λεπτομέρειες, ο πατήρ Αντώνιος, τον οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζα, επικοινώνησε μαζί μου, ήμουν τότε στο εξωτερικό, και επισκέφτηκε αμέσως μετά το Διμήνι όπου ενθουσιάστηκε.

Τότε του είπα πως η τιμή που ζητούσα ήταν 3,5 εκατ. (13,5στρέμματα γης, 2 χιλιάδες τετρ μέτρα (κύρια και βοηθητικά κτίρια) μαζί με τον εξοπλισμό των εργαστηρίων δηλ. ελαιοτριβείο, τυροκομείο, οινοποιείο, ζωοτροφόμυλος, αλευρόμυλος, παραγωγή ζυμαρικών, φούρνου κ.α)

Επειδή μου είπε πως είχε μόνο 1 εκατ.ευρώ και βλέποντας πως είχε υπό την προστασία του ορφανά παιδιά , δέχτηκα να του κάνω μια γενναία έκπτωση 2,5 εκατ.ευρώ, που ουσιαστικά ήταν δωρεά, μαζί με μέρος του εξοπλισμού των εργαστηρίων.

Έτσι, έγινε η πώληση του πρώτου μας σπιτιού στο Διμήνι αντί 1εκ.€ με απόλυτη διαφάνεια (συμβολαιογράφος – υποθηκοφυλακείο).

Στη συνέχεια πληροφορήθηκα από τον ίδιο πως τα παιδιά αυτά δεν ήταν απλώς ορφανά αλλά κακοποιημένα από τους γονείς τους.

Στο Διμήνι προγραμμάτιζαν τότε να φέρουν περί τα 40 αγόρια. Για να μην χωριστούν με τις αδερφές του αποφασίσαμε να τους προσφέρουμε δωρεάν το μεγάλο σπίτι του Άνω Βόλου για τα κορίτσια, το οποίο ήταν μεγαλύτερο σε εμβαδόν, με 9,5 στρεμ. οικόπεδο. Εκεί θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 60 κορίτσια.

Τα δύο αυτά εμβληματικά ακίνητα είναι από τα μεγαλύτερα στην κεντρική Ελλάδα σε χαρακτηρίστηκα μάλιστα σημεία.

Η ανακατασκευή τους από σπίτια μιας οικογένειας 4-5 ατόμων σε κτηριακές δομές 40-60 ατόμων ήταν ένα πολύ σοβαρό και κοστοβόρο έργο για την ΚΙΒΩΤΟ.

Έπρεπε να γκρεμιστούν σχεδόν όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι, να διαμορφωθούν μεγαλύτεροι χώροι για την διαβίωση των παιδιών, να γίνουν μαγειρεία μαζικής εστίασης, να αγοραστούν επαγγελματικά πλυντήρια, σιδερωτήρια, να κατασκευαστούν πολλά W.C, ντούς , ομαδικοί νιπτήρες κ.τ.λ..

Έγιναν νέες ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις και νέες αποχετεύσεις από την αρχή καθώς και η θέρμανση και η ψύξη των χώρων αυτών.

Τα δύο σπίτια μόνον εξωτερικά έμειναν ίδια. Εσωτερικά όμως άλλαξαν όλα. Στη συνέχεια εξοπλίστηκαν με νέα έπιπλα, κρεβάτια, ντουλάπια, γραφεία και Η/Υ για κάθε παιδί, βιβλιοθήκες, τραπεζαρίες, καναπέδες, όργανα γυμναστικής και παιχνίδια για τον ελεύθερο χρόνο.

Επίσης, εξόπλισα την εκκλησία με τέμπλο, εικόνες, αναλόγια, ψηφιδωτά κ.τ.λ καθώς και το μουσείο με βιτρίνες και εκθετήρια.

Επίσης, παρέδωσα όλον τον εξοπλισμό των μονάδων επεξεργασίας και παραγωγής προϊόντων.

Επειδή για την ΚΙΒΩΤΟ όλα αυτά τα έργα έπρεπε να πληρωθούν με ένα πολύ μεγάλο τίμημα, που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί , παρότι δεν είχα καμία υποχρέωση, ανέλαβα όχι μόνο να συντονίσω αλλά και να καλύψω τα έξοδα για όλα αυτά.

Έτσι ουσιαστικά με δική μου πρωτοβουλία τους επέστρεψα το ποσό του 1 εκατ.ευρώ που μου είχαν δώσει. Όλα αυτά που προανέφερα κόστισαν περισσότερο από το 1 εκατ.ευρώ που είχα λάβει».

 

Πηγή

Προβολές : 261


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα