Είστε Έτοιμοι Για Την Επανάσταση;

1 Σεπτεμβρίου, 2022 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1205
Μοίρασέ το

 

Για χιλιάδες χρόνια, ο απλός άνθρωπος – οι πληβείοι, οι δουλοπάροικοι και οι σύγχρονοι φορολογούμενοι – παραβλέπουν το γεγονός ότι η οργανωτική δομή στην οποία προσκολλώνται αποτελεί συνήθως μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία, την υγεία και την ολοκλήρωσή τους από τις απειλές από τις οποίες υποτίθεται ότι τους προστατεύει.

Ωστόσο, κάθε μερικές εκατοντάδες χρόνια, για οποιονδήποτε λόγο, οι απλοί πολίτες αναγκάζονται να εξεγερθούν και να ανατρέψουν τις “ελίτ” που τους κυβερνούν παράνομα. Οι λόγοι αυτοί μπορεί να οφείλονται στην αποτυχία της ιεραρχικής δομής να τους προστατεύσει πραγματικά από τις απειλές που ισχυρίζεται ότι προστατεύει ή αρκετά συχνά επειδή οι ελίτ υπερβάλλουν εαυτόν.

Πιστεύω ότι μια τέτοια εποχή είναι και πάλι μπροστά μας.

Πιστεύω πως ήρθε η ώρα μιας ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, αλλά χωρίς “στημμένους αρχηγούς”…

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, πριν να είναι πολύ αργά…

Στο εξωτερικό, υπάρχουν αντιδράσεις και εξεγέρσεις… κι ας μην τις λένε τα χρυσοπληρωμένα τηλεοπτικά κανάλια…

Έξω, οι άνθρωποι οργανώνονται και ετοιμάζονται να υπερασπιστούν τις ζωές τους… την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ…

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΜΕ;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ;

Καλλιόπη Σουφλή

 

Οι ελίτ έχουν υπερβάλει εαυτόν και πάρα πολλοί αγρότες ξυπνούν και αντιλαμβάνονται την μεγάλη απάτη. Μια συρροή παραγόντων οδηγεί σε μια αναπόφευκτη κατάρρευση του σημερινού κοινωνικού παραδείγματος.

Έχω μάθει περισσότερα τα τελευταία δύο με τρία χρόνια απ’ όσα έμαθα στη διάρκεια της ζωής μου μέχρι την έλευση του COVID, τόσο ανεπίσημα μέσω της ανάλυσης δεδομένων, της παρατήρησης των ανθρώπων στην κοινωνία και κυρίως μέσω της συνεργασίας μου με μερικά από τα πιο απίστευτα μυαλά στον κόσμο, όσο και επίσημα μέσω των προγραμμάτων σπουδών της επιστήμης, της ιστορίας και της πολιτικής που υποχρεώθηκα να μελετήσω για να δημιουργήσω τη σκαλωσιά των γνώσεών μου.

Αν θα μπορούσα (λανθασμένα) να το περιορίσω σε ένα μόνο δόγμα, αυτό θα ήταν ότι, κατά τη διάρκεια της Σύγχρονης Εποχής (ως επί το πλείστον, αφού είναι καλύτερα καταγεγραμμένη), η κοινωνία διαμορφώθηκε γύρω από την παραδοχή ότι το έδαφος και οι πόροι είναι σπάνιοι και μπορούν να αποκτηθούν και να προστατευθούν μόνο με τη βία.

Αυτό πάντα επιτυγχανόταν με την αντίληψη ότι αυτό το είδος οργάνωσης διευκολύνει την καλύτερη προστασία από ξένες απειλές. Ως αποτέλεσμα, είτε πρόκειται για αυτοκρατορίες, φέουδα ή κυρίαρχα κράτη, οι αυτοκράτορες, οι βασιλιάδες και τώρα οι αρχηγοί κρατών (και οι “ελίτ” που τους διορίζουν) βασίζονται στο “κοινό καλό” της προσφοράς προστασίας από πλήθος πιθανών απειλών (πόλεμος, πείνα, κακοδαιμονία) προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους στον έλεγχο.

Για χιλιάδες χρόνια, ο απλός άνθρωπος – οι πληβείοι, οι δουλοπάροικοι και οι σύγχρονοι φορολογούμενοι – παραβλέπουν το γεγονός ότι η οργανωτική δομή στην οποία προσκολλώνται αποτελεί συνήθως μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία, την υγεία και την ολοκλήρωσή τους από τις απειλές από τις οποίες υποτίθεται ότι τους προστατεύει.

Ωστόσο, κάθε μερικές εκατοντάδες χρόνια, για οποιονδήποτε λόγο, οι απλοί πολίτες αναγκάζονται να εξεγερθούν και να ανατρέψουν τις “ελίτ” που τους κυβερνούν παράνομα. Οι λόγοι αυτοί μπορεί να οφείλονται στην αποτυχία της ιεραρχικής δομής να τους προστατεύσει πραγματικά από τις απειλές που ισχυρίζεται ότι προστατεύει ή αρκετά συχνά επειδή οι ελίτ υπερβάλλουν εαυτόν.

Πιστεύω ότι μια τέτοια εποχή είναι και πάλι μπροστά μας.

Είναι διαφορετική από τις προηγούμενες επαναστάσεις επειδή τόσο οι ελίτ όσο και οι απλοί πολίτες είναι πιο εξελιγμένοι. Είναι εύκολο να υποκινήσεις πολιτικές αναταραχές όταν υπάρχει κυριολεκτικά αίμα στους δρόμους ή δεν υπάρχει φαγητό στο τραπέζι. Όπως έχουμε δει με το COVID και άλλα προγράμματα ευγονικής, οι ελίτ μπορούν να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς η πλειοψηφία της κοινωνίας να το καταλάβει. Ομοίως, είναι ευκολότερο να ανατρέψεις ένα καθεστώς αν το οπλοστάσιό σου μπορεί να είναι εξίσου, αν όχι καλύτερα εξοπλισμένο, από το καθεστώς. Εδώ μιλάω για τεχνολογία σε αντίθεση με τη στρατιωτική ισχύ.

Όμως, καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην κατάρρευση του σύγχρονου νομισματικού συστήματος λόγω των μη βιώσιμων επιπέδων του εθνικού χρέους (98 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως!) και του υπερπληθωρισμού, της κατάρρευσης των αλλοπαθητικών υποδομών υγείας και της συνειδητοποίησης ότι το προσωπικό συμφέρον των ελίτ είναι πολύ μεγαλύτερο από το “κοινό καλό”, που διαχέεται όλο και πιο κάτω στην αλυσίδα της άγνοιας, θα έρθει ένα σημείο καμπής στην κοινωνία που θα προκαλέσει μια άλλη επανάσταση, που θα θυμίζει τους προηγούμενους αιώνες.

Ως πιθανός καταλύτης για αυτό το γεγονός, πείθομαι όλο και περισσότερο ότι οι αποκεντρωμένες τεχνολογίες θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Πολύ περισσότερο από εξελιγμένα μέσα για να διεκπεραιώνουν τα μέλη της κοινωνίας τις υποθέσεις τους μεταξύ τους πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια, αντιπροσωπεύουν τη δυνητική αντικατάσταση του σημερινού παραδείγματος οργανωτικής δομής.

Έχει ήδη ξεκινήσει με τη διάβρωση της εξάρτησης από το πλαστό χρήμα ως μέσο αποθήκευσης πλούτου και ως μέθοδο ανταλλαγής αξιών – η αγορά κρυπτογράφησης έχει αυξηθεί από μόλις 200 δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη του 2019, πριν από την έλευση του COVID, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αναβάθμιση του ψεύδους για την κλιματική αλλαγή, σε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τώρα, έχοντας σχεδόν φτάσει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στην πορεία.

Αυτή η διάβρωση του χρήματος άνευ αντικρύσματος (fiat) θα συνεχιστεί και όσο κι αν προσπαθούν με ρυθμίσεις να “προστατεύσουν” τον απλό καταναλωτή, οι ελίτ θα είναι ανίσχυρες να σταματήσουν την κοινωνία από το να χρησιμοποιεί εναλλακτικά “χρήματα” για να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις της.

Με αυτό, το κράτος θα χάσει το μέσο παραγωγής εσόδων – τη φορολογία. Χωρίς τη φορολογία, το κράτος θα καταστεί γρήγορα ανίσχυρο, καθώς δεν θα μπορεί πλέον να πληρώνει τους αδαείς υπηρέτες που προστατεύουν το καθεστώς του.

Τα ίδια τα καθεστώτα θα υποστούν ομοίως άμεση επίθεση από την αποδιαμεσολάβηση. Η διακυβέρνηση θα γίνεται με πραγματική δημοκρατική συναίνεση. Οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να συνεργάζονται σε επίσημη οργάνωση χωρίς την ανάγκη για συμβατικές νομικές οντότητες. Ο νόμος και η τάξη θα είναι διαφανείς και αμερόληπτες. Το κράτος δεν θα είναι πλέον σε θέση να διεκδικεί την κυριαρχία επί οποιασδήποτε γης ή περιουσίας, η οποία μπορεί να ανήκει μόνο στους ανθρώπους.

Όλες οι ευκαιρίες για τις ελίτ να εκμεταλλευτούν την οργανωτική δομή και τις αδαείς ορδές θα διαβρωθούν σταδιακά, για να αντικατασταθούν από ένα νέο παράδειγμα, όπου η αυτοκυριαρχία θα ξεκινά και θα τελειώνει δικαιωματικά με το άτομο και όχι με το συλλογικό κράτος.

Οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να συνυπάρχουν με άλλους ανθρώπους προς το συμφέρον του αμοιβαίου οφέλους και της αυτοσυντήρησης, σε αντίθεση με την υποταγή στον ανέντιμο αφέντη της συλλογικότητας. Οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι χωρίς αυτούς, το κράτος παύει να υπάρχει και δεν μπορεί πλέον να ασκεί τον δικτατορικό του έλεγχο με το πρόσχημα της εκπροσώπησης του κοινού συμφέροντος.

Με αυτό τον τρόπο, τα εθνικά σύνορα (τα περισσότερα από τα οποία έχουν καθιερωθεί μόλις τα τελευταία διακόσια χρόνια) θα πρέπει να διαβρωθούν και όλοι οι πολίτες της γης θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να παράγουν και να μοιράζονται τους άφθονους πόρους της χωρίς την περιττή παρέμβαση μιας μικρής ομάδας ισχυρών ψυχοπαθών ναρκισσιστών, των οποίων η εξουσία υπάρχει μόνο όσο η αγέλη το επιτρέπει.

Είστε έτοιμοι για την επανάσταση;


Δείτε περισσότερα εδώ substack.com

***********

Δικτυογραφία:

Are you ready for the revolution? | Principia Scientific Intl.

https://principia-scientific.com/are-you-ready-for-the-revolution/

 

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣΜοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα