ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!! Ο καθηγητής Καρυώτης επιμένει να φωνάζει: Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μοιραστούμε τον πλούτο της ελληνικής ΑΟΖ με την Τουρκία;

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!! Ο καθηγητής Καρυώτης επιμένει να φωνάζει: Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να μοιραστούμε τον πλούτο της ελληνικής ΑΟΖ με την Τουρκία;

31 Δεκεμβρίου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,618
Μοίρασέ το

 

 

Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι οι «υδρογονάνθρακες» και θυμάμαι τον Πάνο Καμμένο, υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφερόταν σε «υδατάνθρακες»!

Έτσι δεν έχει αντιληφθεί το τραγικό βήμα που πήρε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα ψάξει για υδρογονάνθρακες!

 

 

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, (εδώ και εδώ), θα έπρεπε να έχει σημάνει ήδη ΕΘΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…

Αλλά ποιός νοιάζεται για την Πατρίδα, όταν σε αρκετά σπίτια ετοιμάζονται τα ρεβεγιόν για την Πρωτοχρονιά και σ’ ακόμα περισσότερα δεν υπάρχει παρά ένα φτωχικό τραπέζι;;;

ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ… Λάβετε τουλάχιστον υπόψη αυτή την τρομακτική κραυγή του Καθηγητή Θόδωρου Καρυώτη για το ΑΙΓΑΙΟ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΡΥΩΤΗ

 

Η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με την ελληνοτουρκική διαφορά στις θάλασσες, παραμένει η ίδια για πέντε δεκαετίες.

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτής της μόνιμης τριβής μεταξύ των δύο συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι να μοιραστούν τον πλούτο των θαλασσών τους. Δηλαδή ζητούν να μοιραστούμε το θαλάσσιο πλούτο μας με τους Τούρκους, παρότι γνωρίζουν ότι οι Τούρκοι δεν διαθέτουν θαλάσσιο πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έχουν, επίσης, πειστεί ότι είναι πολύ άδικο (unfair) να μη διαθέτει θάλασσα ένα κράτος με μια τεράστια ακτογραμμή, που ξεκινάει από τον Έβρο ποταμό και φτάνει στην Συρία.

Η Ελλάδα διαθέτει την 9η σε έκταση ακτογραμμή της υφηλίου, αλλά γνωρίζει καλά τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας ότι οι ακτογραμμές δεν παίζουν κανένα ρόλο στις οριοθετήσεις.

Κλασσικό παράδειγμα είναι αυτό των ΗΠΑ που διαθέτουν μια από τις μεγαλύτερες ακτές στον κόσμο , αλλά αυτό δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην οριοθέτηση της ΑΟΖ της με τα νησιά Μπαχάμες και Κούβα.

Οι Αμερικανοί, σε έναν δικό τους χάρτη, δείχνουν ποιά είναι τα όρια της ΑΟΖ της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χάρτης ΑΟΖ Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο

Πηγή: Global Marine Boundaries Data Base, General Dynamics, Herndon, Virginia, USA

Παρατηρώντας προσεκτικά αυτόν τον χάρτη αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι Αμερικανοί θέλουν να μοιράσουμε τον πλούτο των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία.

Ο διαμοιρασμός ήταν πάντα στο μυαλό των Αμερικανών από την εποχή του Σχεδίου Άτσεσον. Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι το Καστελλόριζο αποτελεί το κομβικό πρόβλημα για το μοίρασμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Καστελλόριζο δημιουργεί ένα εδαφικό τόξο με τις ανατολικές ακτές της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου και της Κρήτης διεκδικώντας τίτλο τόσο για ΑΟΖ, όσο και για υφαλοκρηπίδα. Έτσι, το Καστελλόριζο δεν είναι ένα απομονωμένο νησί στην εσχατιά της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης εδαφικής ενότητας.

 

  • Η υποκρισία των ΗΠΑ

 

Η χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στο κόσμο, με τις τεράστιες ακτές και την δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ του πλανήτη μας, έχει να κερδίσει πολλά με το να προσχωρήσει στην Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Η Αμερική δεν πρέπει να ανήκει σε μία μικρή μειοψηφία κρατών, που δεν επιθυμούν να προσχωρήσουν στο νέο Σύνταγμα των Θαλασσών και Ωκεανών, που υιοθετήθηκε πριν ακριβώς 40 χρόνια – μαζί με το Ιράν, την Συρία, την Βόρειο Κορέα και την Τουρκία.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα την υποκρισία της Αμερικής σχετικά με την φιλοτουρκική πολιτική, που ακολουθεί για δεκαετίες τώρα στην ελληνοτουρκική διαφορά στο Αιγαίο.

Η Αμερική όταν ανακήρυξε και μετά οριοθέτησε την ΑΟΖ της όχι μόνο έδωσε πλήρη δικαιώματα ΑΟΖ στα νησιά της, αλλά σεβάστηκε και τα νησιωτικά κράτη Μπαχάμες και Κούβα, που βρίσκονται απέναντι από τις ανατολικές ακτές της.

 

Η ΑΟΖ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ

Πηγή: Office of the Geographer, Department of State, Washington D.C. 2004

Όπως βλέπουμε από τον χάρτη, η Αμερική δεν υιοθέτησε τα τουρκικά επιχειρήματα ότι νησιά έχουν μειωμένη ΑΟΖ και οριοθέτησε την ΑΟΖ της με αυτή της Κούβας και των νησιών Μπαχάμες βάσει της μέσης γραμμής.

Δεν υποστήριξε ότι αυτά τα νησιωτικά κράτη διαθέτουν περιορισμένη ΑΟΖ ίση με την αιγιαλίτιδα ζώνη τους και επομένως η αμερικανική ΑΟΖ επεκτείνεται και πίσω από τις ανατολικές ακτές αυτών των νησιών.

Οι Αμερικανοί δεν χρειάζονταν να πληροφορηθούν για τον πλούτο των υδρογονανθράκων των θαλασσών μας από τον Αντώνη Φώσκολο και τον Ηλία Κονοφάγο. Έχουν τους δικούς τους Φώσκολους και Κονοφάγους, που γνωρίζουν επακριβώς που βρίσκονται οι υδρογονάνθρακες στον πλανήτη Γη.

Έτσι είναι απόλυτα ενήμεροι ότι η Τουρκία στην δική της θάλασσα δεν διαθέτει υδρογονάνθρακες και σήμερα οι Αμερικανοί φίλοι μας θέλουν να διορθώσουν αυτό το λάθος της γεωλογίας!

 

ΧΑΡΤΗΣ ΠΙΘΑΝΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ο παραπάνω χάρτης δείχνει ξεκάθαρα ότι το Αιγαίο Αρχιπέλαγος δεν διαθέτει υδρογονάνθρακες και γι’ αυτό οι Τούρκοι αποφάσισαν να στραφούν προς την Ανατολική Μεσόγειο αφήνοντας την πολεμική τους αεροπορία και τους ψαράδες τους να παραβιάζουν καθημερινά την αιγιαλίτιδα ζώνη μας.

Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι οι «υδρογονάνθρακες» και θυμάμαι τον Πάνο Καμμένο, υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, που αναφερόταν σε «υδατάνθρακες»!

Έτσι δεν έχει αντιληφθεί το τραγικό βήμα που πήρε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα ψάξει για υδρογονάνθρακες!

 

  • Ο Άμος Χοκστάιν

Ο Αμερικανός πρώην ειδικός απεσταλμένος του Bureau of Energy Resources, και νυν Ανώτερος Σύμβουλος Ενεργειακής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χοκστάιν, διαμεσολάβησε στην οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου και φαίνεται ότι τα κατάφερε.

Τώρα διαφαίνεται ότι οι Αμερικανοί θέλουν να τον στείλουν για να «βοηθήσει» στην οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου! Απλώς προσευχηθείτε.

 

  • Επίλογος

Πέρασαν 18 χρόνια από την δημιουργία της κυπριακής ΑΟΖ, από τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο και τώρα γίνεται σαφές ότι η μη οριοθέτηση των ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου υπήρξε θύμα αμερικανικών πιέσεων, στις οποίες υπέκυψαν διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις.

Οι Αμερικανοί από τον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το Πεντάγωνο, υποστηρίζουν ότι μια τέτοια οριοθέτηση θα προκαλέσει ένα δεύτερο casus belli της Τουρκίας και θέλουν, πάση θυσία, να αποφευχθεί.

Επιπλέον, οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο και μια ελληνο-κυπριακή οριοθέτηση τους χαλάει τα σχέδια για διαμοιρασμό των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν διαθέτει υδρογονάνθρακες, αλλά επιθυμούν η Αγκυρα να μοιραστεί τους ανύπαρκτους υδρογονάνθρακές της με την Ελλάδα και την Κύπρο!

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η χειρότερη και η πιο επικίνδυνη μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Το «Βυθίσατε το Χώρα» και η κρίση των Ιμίων δεν συγκρίνονται με τον κίνδυνο που εγκυμονεί η σημερινή συγκυρία καθώς ο Σουλτάνος φαίνεται να ετοιμάζεται να δώσει την τελική μάχη στην θάλασσα της Κρήτης.

Οι καιροί ου μενετοί.

 

Hellas Journal

Πηγή

Προβολές : 1,618


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα