Ειδική παραγγελιά λογισμικού για να παρακολουθεί η ΕΥΠ τους Έλληνες, με το όνομα «Nova/Helios» – πιο σύγχρονο του Predator!

Ειδική παραγγελιά λογισμικού για να παρακολουθεί η ΕΥΠ τους Έλληνες, με το όνομα «Nova/Helios» – πιο σύγχρονο του Predator!

24 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:450
Μοίρασέ το

 

 

Αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία με έδρα στη χώρα μας που το προωθεί έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες και νέο παρεμφερές προϊόν παγίδευσης κινητών με τον κωδικό «Nova/Helios» (δηλαδή με τη χρήση και ελληνικής λέξης).

 

 

 

 

Είπαμε… ο Μητσοτάκης θα φύγει αφήνοντας πίσω του συντρίμια, αλλά και οι βολευτές του το ίδιο άχρηστοι και επικίνδυνοι μ’ αυτόν είναι…

Η  ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, όποιον κι αν έχει αρχηγό, είναι ένα κόμμα ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ … ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ…

Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Πρέπει να τελειώνουμε με όλους αυτούς τους  πολιτικούς θεατρίνους της κακιάς ώρας…

Το Σύστημα, έχει στεγνώσει από άξιους αρχηγούς και αξιωματικούς και θα βγάζει στη θεατρική σκηνή όλο και περισσότερους ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΙ … ΔΕΥΤΕΡΑΤΖΕΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Με την έναρξη στην Βουλή της συζήτησης του πρωτοφανούς σκανδάλου των υποκλοπών συνομιλιών σε κινητά τηλέφωνα πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πρέπει να δώσει απαντήσεις που εξαρχής δεν πρόκειται να πείσουν κανέναν.

Όποια κι αν είναι η απολογητική γραμμή το πολιτικό παιχνίδι έχει χαθεί.

Έχει καταγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο ως μία κυβέρνηση η οποία παρακολουθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους είτε για δικό της λογαριασμό είτε για λογαριασμό άλλων (δεν ξέρουμε ποιο είναι χειρότερο από τα δύο).

«Η εταιρεία Intellexa δεν πουλά τον κωδικό του προγράμματος αλλά ενοικιάζει το λογισμικό περιορίζοντας τον αριθμό των πιθανών στόχων (απαιτώντας έξτρα πληρωμές κάθε φορά που ο στόχος εντοπίζεται και προσεγγίζεται) για να κερδίσετε περισσότερα.

Επίσης περιορίζει τη θέση των στόχων, για να αποφύγει πολιτικά σκάνδαλα όπως την υπόθεση Κασόγκι» (υπήρχαν καταγγελίες ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος είχε παρακολουθηθεί με το λογισμικό παγίδευσης κινητών Pegasus πριν δολοφονηθεί άγρια στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Τουρκία)!

Σε αυτή την ενημέρωση προχώρησε στις 15 Ιουλίου 2022 ένας από τους πωλητές του ύποπτου λογισμικού Predator, μέσω της εταιρείας Intellexa ΑΕ, με έδρα στην Ελλάδα.

Με το συγκεκριμένο λογισμικό επιχειρήθηκε παγίδευση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη σχεδόν παράλληλα με την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο παρακρατικό μηχανισμό υποκλοπής-παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων στην ευρωπαϊκή ιστορία.

Ένας μηχανισμός που επιτέθηκε ύπουλα και στον μεγαλύτερο ανεξάρτητο ελληνικό δημοσιογραφικό οργανισμό τo DNM Group (pronews.gr, defencenet.gr, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ,) αλλά και τα ίδια τα κορυφαία στελέχη του.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, είχε δημιουργηθεί από την ΕΥΠ σε συνεργασία με μία ομάδα Ισραηλινών στην Τσεχία η πλαστή ιστοσελίδα pronews.gr.com, την οποία χρησιμοποιούσαν για να «φυτεύουν» το Predator.

Στη διαχείριση της Intellexa ΑΕ, έχουν συμμετοχή κυρίως Ισραηλινοί αλλά και Έλληνες ιδιώτες, μερικοί από τους οποίους φέρεται να έχουν έμμεση ή άμεση επαφή με πολιτικούς παράγοντες ή με αξιωματούχους ελληνικών υπηρεσιών.

«Το Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει τα δεκάδες «απόρρητα» emails που φαίνεται να συνδέονται με το επίμαχο σύστημα των υποκλοπών.

Στα εν λόγω emails υπάρχουν ρητές αναφορές «χειριστών» του Predator για τον τρόπο λειτουργίας του ύποπτου λογισμικού και της διάθεσής του σε κυβερνήσεις και όχι μόνο. Με ειδική μάλιστα μνεία σε ασφαλιστικές δικλίδες για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες διαρροές.

Αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία με έδρα στη χώρα μας που το προωθεί έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες και νέο παρεμφερές προϊόν παγίδευσης κινητών με τον κωδικό «Nova/Helios» (δηλαδή με τη χρήση και ελληνικής λέξης).

Κι όλα αυτά ενώ υπήρχαν ήδη από την περασμένη άνοιξη αποκαλύψεις για την ύποπτη χρήση του Predator στην παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη. Κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί τους εν Ελλάδι διαχειριστές του λογισμικού.

Την ίδια ώρα νέες πληροφορίες φαίνεται να προκύπτουν για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ το φθινόπωρο του 2021.

Σύμφωνα με αναφορές δικαστικών λειτουργών που γνωρίζουν τα δεδομένα της διακίνησης του σχετικού εγγράφου με το αίτημα παρακολούθησης του προέδρου του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ αυτό είχε, ούτε λίγο ούτε πολύ, έξι υπογραφές στελεχών της ΕΥΠ!

Συνεχίζεται να προωθείται το αφήγημα ότι η παρακολούθησή του προέκυψε από αίτημα χωρών όπως η Ουκρανία και η Αρμενία λόγω των επαφών που υποστηρίζεται ότι είχε ο κ. Ανδρουλάκης με αξιωματούχους από την Κίνα οι οποίοι είχαν φιλορωσικές θέσεις.

Αρμενία και Ουκρανία όμως έχουν διαψεύσει το αίτημα αυτό. Κάποιος λέει ψέματα, είτε η κυβέρνηση είτε οι χώρες αυτές.

Σε ένα από τα επίμαχα λοιπόν emails που έστειλε στις 16 Ιουλίου 2022 ένας εκ των διαπραγματευτών-πωλητών του επίμαχου Predator, αναφέρεται διεξοδικά στον τρόπο που λειτουργεί (δηλαδή με το πάτημα ενός link-παγίδα που στέλνεται στο κινητό του υποψήφιου θύματος).

Επιπλέον αναλύει ποιος είναι ο ρόλος της εταιρείας Intellexa ΑΕ, η οποία έχει έδρα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο Χαλάνδρι.

Οπως αναφέρει για να πείσει έναν υποψήφιο αγοραστή ιδιώτη «θα σου στείλω τον αριθμό μου, να μου στείλεις ένα link. Θα το πατήσω και θα καταγράψει όλες τις συνομιλίες και θα στις στείλω εδώ (δηλαδή στο email) ως απόδειξη».

Για να συμπληρώσει ακολούθως «δεν πουλώ το Pegasus (παρεμφερές λογισμικό) από την ισραηλινή εταιρεία NSO (Q CYBER TECHNOLOGY) αλλά πουλώ το λογισμικό Nova/Helios που είναι το νεότερο (πλέον εκσυγχρονισμένο) Predator, ένα λογισμικό κατασκοπείας από την εταιρεία Cytrox, μίας εταιρείας που αγοράστηκε από την Intellexa. Η Intellexa είναι ένας ανταγωνιστής σε αυτή την αγορά της NSO. Σας έχω αποστείλει-επισυνάψει, αν το έχετε διαβάσει, την πρόταση αγοράς που υποβάλαμε σε μία κυβέρνηση (δεν μνημονεύεται στο email περί ποιας πρόκειται) όπου επίσης γράφεται πώς λειτουργεί το λογισμικό».

Με τον αναφερόμενο πωλητή του εξελιγμένου Predator να σημειώνει ακολούθως στο ηλεκτρονικό μήνυμά του (ορισμένα από αυτά διέρρευσαν στο επονομαζόμενο «σκοτεινό Διαδίκτυο» – Darkweb) ότι δεν του αποστέλλει σχετικά παραστατικά.

Κι αυτό, όπως λέει, γιατί δεν θέλει να διακινδυνεύσει σχετικές αποκαλύψεις και να εξασφαλίσει τη «μυστικότητα» στη διάθεση του προϊόντος. Προσθέτοντας ότι «είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε σχετική επίδειξη του προϊόντος σε όποιον θέλει να το αγοράσει…».

 

Η εμπορική πρόταση και τα 10 εκατ. ευρώ

Συμπληρώνεται ενδεικτικά ότι στις 15 Ιουλίου 2022 πιθανόν ο ίδιος εκπρόσωπος-πωλητής του ύποπτου λογισμικού που ανιχνεύθηκε στη χώρα μας περιγράφει και επισημαίνει επιδεικτικά σε άλλο email:

«Δεν πουλώ ένα απλό πρόγραμμα για Android αλλά έναν ηλεκτρονικό «Δούρειο Ιππο» που εγκαθίσταται με ένα απλό κλικ από το θύμα.

Ανακαλύφθηκε για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και έχει πολυάριθμα επιτεύγματα με παρακάμψεις κωδικών και δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε συσκευή κινητού.

Αν η τιμή σάς φαίνεται λίγο διογκωμένη και υπερβολική (υπάρχουν αναφορές για κοστολόγηση από 10 έως 50 εκατομμύρια ευρώ), σας προτείνω να διαβάσετε την εμπορική πρόταση που έχουμε στείλει σε μια κυβέρνηση (όπου και πάλι δεν μνημονεύεται ποια είναι) όπου η χρήση ήταν περιορισμένη στη χώρα, σε έναν ορισμένο αριθμό χρηστών και η τιμή είναι 10.000.000 ευρώ».

 

Στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο τα τηλέφωνα των βουλευτών

 

Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεδομένα της υπόθεσης των υποκλοπών, αν επαληθευθεί ο συγκεκριμένος ισχυρισμός περί «έξι υπογραφών στην παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη» μπορεί να αναδειχθεί ότι τυπικά υπήρχε νομιμοφάνεια και «συμφωνία» εντός της ΕΥΠ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ, με τη συγκατάθεση προϊσταμένων των διευθύνσεων και των επιμέρους τμημάτων της ΕΥΠ.

Με σημείωση ωστόσο ότι ο επιχειρησιακός υποδιοικητής της ΕΥΠ δεν φαίνεται να γνώριζε ή να υπέγραψε σχετικό αίτημα.

Ανοιχτό μένει, επίσης, το ερώτημα εάν ανάμεσα σε αυτές τις υπογραφές ήταν κι εκείνη αποσπασμένης αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., προϊσταμένης υπηρεσίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ, που αποχώρησε εσπευσμένα τα τελευταία 24ωρα από τις μυστικές υπηρεσίες και μετατέθηκε σε υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής.

Με την πλευρά του ΠαΣοΚ να θέτει ερωτήματα αν υπήρχαν κι άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και αν η παγίδευση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη ήταν μία κίνηση που είχε επαναληφθεί στο παρελθόν και δεν θεωρήθηκε ειδική περίπτωση.

Πλέον δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι θα διατυπωθεί αίτημα από κόμματα της αντιπολίτευσης να εξετασθεί συνολικά όλη η λίστα των τηλεφώνων βουλευτών και ευρωβουλευτών προκειμένου να διερευνηθεί αν βρέθηκαν στο «στόχαστρο» των μυστικών υπηρεσιών ή των συστημάτων νόμιμων συνακροάσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της ΑΔΑΕ που δημιουργεί πλέον σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο άρσης τηλεφωνικού απορρήτου των τελευταίων ετών, είτε μέσω ελέγχων στην ΕΥΠ, της ΕΛ.ΑΣ. και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, όπως ανέφεραν πολιτικοί παράγοντες, στην υπόθεση υποκλοπών τίθεται το επιπρόσθετο ερώτημα γιατί και πώς υπήρξε «παράλληλη» απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη και από το παράνομο λογισμικό Predator.

Κι αυτό με τον ίδιο μάλιστα τρόπο μέσω του ίδιου παραπλανητικού link σε SMS μέσω του οποίου είχαν υποκλαπεί δεδομένα λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που και αυτός παρακολουθούνταν και από το σύστημα «νόμιμων» συνακροάσεων της ΕΥΠ.

Τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού έχει διαπιστωθεί ότι οι κατασκευαστές του Predator έχουν δημιουργήσει, μέσω Τσεχίας, 50 παραπλανητικά ελληνικά links ενημερωτικού τύπου για αυτοκίνητα κ.λπ.

Κάτι που θεωρείται ίσως δείγμα της ευρύτητας των πολυάριθμων «στόχων» που σκόπευαν να παγιδεύσουν στη χώρα μας.

Ακόμη, από έρευνα της Google και άλλων φορέων του Διαδικτύου έχει πιθανολογηθεί ότι το Predator έχει επιχειρήσει να υφαρπάξει δεδομένα κινητών από τουλάχιστον 10-15 πρόσωπα στην Ελλάδα.

 

Πηγή

Προβολές : 450


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα