ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ και ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ. Η ιστορία του Άλμπερτ Πάικ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ και ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ. Η ιστορία του Άλμπερτ Πάικ.

7 Ιουνίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:732
Μοίρασέ το

 

 

Grand Master of Charleston’s Lodge & συνιδρυτής της Ku Klux Klan

Αν οι πιο ειδικοί στην αμερικανική ιστορία σίγουρα θα έχουν ακούσει για τις αιματηρές πράξεις του νότιου στρατηγού Άλμπερτ Πάικ, δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν τη φανατική εμμονή του με τον σατανικό εσωτερισμό που καλλιεργείται στον αμερικανικό Τεκτονισμό, απόγονο αυτού της Σκωτσέζικης Τελετουργίας, και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι ίδρυσε την Κου Κλουξ Κλαν, ωστόσο, άξιζε αντί για αιώνια ύβρη ένα μεγάλο άγαλμα στην Ουάσιγκτον.

Καλλιόπη Σουφλή

«Πιστεύω συνειδητά και ειλικρινά ότι το Τεκτονικό Τάγμα είναι, αν όχι το μεγαλύτερο, ένα από τα μεγαλύτερα ηθικά και πολιτικά κακά που βαραίνουν ολόκληρη την Ένωση»
Τζον Κουίνσι Άνταμς , 6ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής – «Γράμματα για τον Τεκτονισμό» , 1833

«Στην πραγματικότητα, η μάχη μας δεν είναι ενάντια σε πλάσματα από αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια σε ηγεμονίες και δυνάμεις, ενάντια στους άρχοντες αυτού του κόσμου του σκότους, ενάντια στα κακά πνεύματα που ζουν στις ουράνιες περιοχές» Άγιος Παύλος – Επιστολή προς
Εφεσίους ( 6,12) – Αγία Γραφή


του Fabio Giuseppe Carlo Carisio

Όλοι οι σύνδεσμοι στα ιταλικά μέσα σε αυτό το άρθρο μπορούν να διαβαστούν στα αγγλικά με ταυτόχρονη αυτόματη μετάφραση

VERSIONE ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Αν οι πιο ειδικοί στην αμερικανική ιστορία σίγουρα θα έχουν ακούσει για τις αιματηρές πράξεις του νότιου στρατηγού Άλμπερτ Πάικ, δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν τη φανατική εμμονή του με τον σατανικό εσωτερισμό που καλλιεργείται στον αμερικανικό Τεκτονισμό, απόγονο αυτού της Σκωτσέζικης Τελετουργίας, και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν ότι ίδρυσε την Κου Κλουξ Κλαν, ωστόσο, άξιζε αντί για αιώνια ύβρη ένα μεγάλο άγαλμα στην Ουάσιγκτον.

Άλμπερτ Πάικ

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα κατορθώματά του χρονολογούνται από την εποχή που η κριτική ανάλυση των δραστηριοτήτων των αποκαλούμενων «ελευθέρων μασόνων» ήταν απολύτως απαγορευμένη ή ιστορικά απαξιωμένη, καθώς οι πιο ένθερμοι οπαδοί μυστικών κοινωνιών διαφόρων τελετουργικών υπακοών ήταν μεταξύ των υποστηρικτών του Το Risorgimento και η Ενοποίηση της Ιταλίας ξεκινώντας με τον εξοργισμένο διεθνή συνωμότη Giuseppe Mazzini, ενωμένο με τον Pike από την μασονική αδελφότητα , την αμοιβαία εκτίμηση και από τα σχέδια για τη δημιουργία αποκρυφιστικών και ελιτίστων μασονικών στοών που στοχεύουν στην προώθηση του υπέρτατου ιδεώδους μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Σήμερα, ευτυχώς, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός μελετητών της ιστοριογραφίας που πραγματοποιούν έναν σχολαστικό ρεβιζιονισμό των τελευταίων τριών αιώνων, σημειώνοντας τον θεμελιώδη και καταστροφικό ρόλο που έπαιξε ο Τεκτονισμός στις επαναστάσεις και στους πολέμους της Ευρώπης , είναι ευκολότερο να επαναλάβουμε διαβάστε με διαφάνεια επεισόδια του παρελθόντος και αποκρυπτογραφήστε τις πλοκές που σαν ιστοί αράχνης έχουν μπλέξει αμέτρητους τομείς της κοινωνικής ζωής σε μια επαναλαμβανόμενη διεθνή σύνδεση που θα μας οδηγήσει, σε επόμενα άρθρα, να ανασυνθέσουμε τα εξαιρετικά εγκλήματα του Τεκτονισμού μεταξύ Ιταλίας, Αγγλίας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Ο «ΠΑΠΑ» των Αμερικανών Ελευθεροτέκτονων που ίδρυσαν την Klu-Klux-Klan

 

 

Ο Άλμπερτ Πάικ αποκαλείται Πάπας του Αμερικάνικου Τεκτονισμού και έχει μείνει στην ιστορία όχι μόνο επειδή μοιράζεται τα ιδανικά του Ματζίναλλά και για τον σατανικό του σεβασμό.

«Γεννημένος το 1809 στη Βοστώνη, έγινε ένας από τους πιο διάσημους δικηγόρους του Νότου. Προικισμένος με σχεδόν υπεράνθρωπες διανοητικές ικανότητες, μιλούσε και έγραψε 16 γλώσσες. Έχοντας μπει στον Τεκτονισμό το 1850, το 1859 έγινε Μέγας Διδάσκαλος της Αρχαίας και Αποδεκτής Σκωτσέζικης Ιεροτελεστίας (την οποία αργότερα θα ονομάσουμε RSSA για συντομία), και αυτός είναι ο Ανώτατος Επικεφαλής του Αμερικανικού Τεκτονισμού» γράφει ο Εσθονός μελετητής Juri Lina στη σελίδα 196 του το βιβλίο του Architects of Deception: The Occult History of Freemasonry».

Ο Λίνα αφιέρωσε μια ζωή στην εμβάθυνση των διεθνών συνωμοσιών και λόγω της ξεκάθαρης αντίθεσής του στον κομμουνισμό το 1979 εξορίστηκε από τη χώρα του. Άλλοι μελετητές της αμερικανικής ιστορίας συμφωνούν επίσης στην πεποίθηση ότι ο Pike, μετά την εκλογή του Αβραάμ Λίνκολν το 1860, μέσω της μασονικής ηγεμονίας του, ήταν μεταξύ εκείνων που διηύθυναν την εξέγερση στο Νότο που οδήγησε στον αιματηρό αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (1860 -1865). .

 

Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1854, ένας στενός του συνεργάτης, ο Judah Benjamin, σχημάτισε τους «Ιππότες του Χρυσού Κύκλου». Οι πρώτες τους επιχειρήσεις συνίστατο στην παραστρατιωτική εκπαίδευση τρομοκρατών σε όλη την Κεντρική Αμερική, με στόχο να προκαλέσουν πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ισπανίας, που κυβερνούσε την περιοχή.

Σημειώστε την περίεργη σύμπτωση ότι έδρασαν σε χώρες της Νότιας Αμερικής λίγα χρόνια μετά τις αντάρτικες ενέργειες που διεξήγαγε εκεί ο Ιταλός Ελευθεροτέκτονας Giuseppe Garibaldi πριν από την επιστροφή του στην Ιταλία . Στην επόμενη φάση οι Ιππότες έγιναν θεμελιώδεις στην οργάνωση του πραξικοπήματος στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα στις δραστηριότητες εκφοβισμού και βίας εναντίον εκείνων των μη παρεμβατικών κρατών.

Φυλακισμένος αλλά ευγνώμων χάρη στην Αδελφότητα Ίδρυσε την Ku-Klux-Klan

 

Η ειδικός συγγραφέας Λίνα αναλύει λεπτομερώς τη μετεωρική στρατιωτική και μασονική καριέρα του Πάικ, χαρακτηρίζοντας την απάνθρωπη σκληρότητά του:«Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ο Πάικ ήταν ταξίαρχος των νότιων στρατευμάτων και διοικούσε έναν στρατό αποτελούμενο από Ινδούς οκτώ φυλών. Με εντολή του, αυτά τα στρατεύματα διέπραξαν σφαγές τέτοιας σκληρότητας και αγριότητας που η Αγγλία απείλησε ακόμη και να επέμβει «για ανθρωπιστικούς λόγους».

Ακόμη και ο πρόεδρος του Νότου Τζέφερσον Ντέιβις, εκείνη την εποχή, αναγκάστηκε να αναλάβει δράση εναντίον του Άλμπερτ Πάικ διατάζοντας τον να διαλύσει τον ινδικό στρατό.

Μετά τον πόλεμο, για τα αποτρόπαια εγκλήματά του και τη δολοφονία του, ο Πάικ κρίθηκε ένοχος προδοσίας στο στρατοδικείο και φυλακίστηκε».

Μέλος της Κου Κλουξ Κλαν

Αλλά στο μεταξύ ο στρατηγός είχε κάνει τη θριαμβευτική του είσοδο στους μασόνους. Σύμφωνα με το Dictionnaire de la Franc-Magonnerie, ο Pike επιλέχθηκε από τον 33ο βαθμό του Αμερικανού RSSA Albert Gallatin Mackey, γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου του Τσάρλεστον, ο οποίος έπεισε τον Pike να ενταχθεί στο Τάγμα όπου έγινε κυρίαρχος Μεγάλος Διοικητής του Σκωτσέζικη ιεροτελεστία (Ανώτατο Συμβούλιο, νότια δικαιοδοσία) από το 1859 έως το θάνατό του».

Ως εκ τούτου, όπως συνέβαινε συχνά σε θυγατρικούς του Τεκτονισμού, κέρδισε ατιμωρησία χάρη σε μια σημαντική αδελφότητα: «Ο Αμερικανός πρόεδρος Άντριου Τζόνσον, υφιστάμενος Μασόνος του Άλμπερτ Πάικ, στις 22 Απριλίου 1866, του έδωσε χάρη, ενώ ο αμερικανικός Τύπος υποστήριξε, για εννέα μήνες, απόλυτη σιωπή σε αυτή την είδηση» προσθέτει η Juri Lina.

Αναμφίβολα, η δολοφονία του προκατόχου του Αβραάμ Λίνκολν , του οποίου υπήρξε αναπληρωτής στην Ένωση κατά τα χρόνια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, είχε μεγάλη επιρροή στην απόφαση του Τζόνσον, καταλήγοντας στο στόχαστρο των συνωμοτών.

Ο Pike έλαβε τη χάρη, αν και τον προηγούμενο χρόνο είχε δώσει περαιτέρω αποδείξεις για τη σκλαβιά και τον ρατσιστικό φανατισμό του: τον Δεκέμβριο, στην πραγματικότητα, μετά τη νίκη της Βόρειας Ένωσης στην αποσχιστική σύγκρουση, ο στρατηγός Pike, μαζί με τον στρατηγό John J. Ο Morgan και σε μια μικρή ομάδα νότιων αξιωματικών, στο Pulaski στο Τενεσί, μεταμόρφωσαν τους προαναφερθέντες Ιππότες του Χρυσού Κύκλου στους αιμοδιψείς ξενόφοβους των «Ιπποτών της Κου Κλουξ Κλαν» (KKK), (από το ελληνικό kuklox που σημαίνει «κύκλος». ” ή “κύκλος” “).

«Ο Άλμπερτ Πάικ, που αποκαλούνταν «ο Διάβολος του 19ου αιώνα», είχε εμμονή με την ιδέα της παγκόσμιας υπεροχής. Όταν έγινε μασόνος 33ου βαθμού και επικεφαλής των Illuminati του Αρκάνσας, επινόησε ένα σχέδιο για να πάρει τον έλεγχο του κόσμου μέσω τριών Παγκοσμίων Πολέμων και άλλων μεγάλων επαναστάσεων» καταλήγει η Juri Lina.

Από τις μαύρες μάζες στους παγκόσμιους πολέμους

 

 

Στο έργο της Occult Theocrasy, η Lady Queenborough, λογοτεχνικό όνομα της Edith Starr Miller, τονίζει ξεκάθαρα τη σημασία που είχε η μορφή του ιδρυτή της Ku Klux Klan στην Αμερική και τις σχέσεις του με τον Άγγλο Freemason Longfellow, ο οποίος μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1947 . και τον φίλο του Μόουζες Χόλμπρουκ, τότε Κυρίαρχο Μεγάλο Διοικητή του Τσάρλεστον.

«Ο Λονγκφέλοου και ο Χόλμπρουκ, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής εντυπώσεων για την Καμπάλα, είχαν σχεδιάσει να δημιουργήσουν μια σατανική ιεροτελεστία στην οποία οι μύστες θα διδάσκονταν τη Μαύρη Μαγεία, αλλά ο Χόλμπρουκ, ο Μέγας Διδάσκαλος του Ανώτατου Συμβουλίου του Τσάρλεστον, που είχε που είχε ήδη συνθέσει ένα κατάλληλο τελετουργικό και μια ιερόσυλη μάζα που ονομάζεται Adonaicide Mass (Λειτουργία που σκοτώνει τον Adonai, τον Θεό των Χριστιανών) πέθανε, καθυστερώντας την πλήρη υλοποίηση του έργου.

Τον διαδέχθηκε ο John Honor, με τον θάνατο του οποίου το όνειρο του Εβραίου Moses Holbrook να ανατρέψει τον Τεκτονισμό υλοποιήθηκε από τον Albert Pike σε μαζική κλίμακα» τονίζει η Edith Starr Miller.

 

Η επιστολική αλληλογραφία μεταξύ Pike και Mazzini

 

Αυτή η διατριβή επιβεβαιώνεται από τη μυστική αλληλογραφία μεταξύ του Pike και του Τέκτονα της RSSA Giuseppe Mazzini (1805-1872), μέλους της Διεθνούς Επαναστατικής Επιτροπής του Λονδίνου.

Αυτό το όργανο έδρασε υπό την καθοδήγηση ενός άλλου υψηλόβαθμου Τέκτονα, του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, του Χένρι Τζον Τεμπλ, τρίτου υποκόμη του Πάλμερστον (1784-1865), ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την αγγλική αυτοκρατορική πολιτική της εποχής, από τον πόλεμο του διαμάχη για το θείο με τους Βουρβόνους από την οποία προήλθε η έχθρα που δικαιολογούσε την αγγλική χρηματοδότηση της Εκστρατείας των Χιλίων και την ενοποίηση της Ιταλίας, που σχεδίαζαν τα κινήματα Giovine Italia και Giovine Europa του Mazzini.

Henry John Temple, τρίτος Viscount του Palmerston

Δύο επιστολές έχουν μεγάλη σημασία: αυτή που έστειλε ο Mazzini στον Pike στις 22 Ιανουαρίου 1870 και αυτή από τον Pike στον Mazzini με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1871. Οι περισσότεροι ιστορικοί συμφωνούν στην πεποίθηση ότι αυτή η αλληλογραφία φυλάσσεται στα εξαιρετικά μυστικά αρχεία του Temple House, της έδρας του Rite Scotch of Washington, αλλά απαγορεύτηκε η διαβούλευση.

Όμως η επιστολή του Νότιου στρατηγού, που γράφτηκε στις 15 Αυγούστου 1871, εκτέθηκε ωστόσο μόνο μία φορά στη Βιβλιοθήκη του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο στο παρελθόν. Εκεί ένας Καναδός αξιωματικός του ναυτικού, ο Commodore William Guy Carr (παρών ως σύμβουλος για τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Διάσκεψη του Σαν Φρανσίσκο της 26ης Ιουνίου 1945) το διάβασε και έγραψε διάφορες σημειώσεις που του επέτρεψαν να δημοσιεύσει μια περίληψη στο βιβλίο «Pawns in το παιχνίδι”.

 

 

Ο στρατιώτης του Βασιλικού Καναδικού Ναυτικού ήταν στην πραγματικότητα ένας ένθερμος Καθολικός μελετητής των μυστικών εταιρειών και του σατανικού αποκρυφισμού.

 

 

Το έγγραφο φαίνεται τόσο προφητικό που υποστηρίζει το σχέδιο «κρίση-πόλεμος-επανάσταση» που κατέστρεψε τον 20ο αιώνα. Εδώ είναι μια εύγλωττη φράση που έγραψε ο Καρ αφού διάβασε την επιστολή: «Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έπρεπε να διεξαχθεί για να επιτραπεί στους «Illuminati» να ανατρέψουν την εξουσία των τσάρων στη Ρωσία και να μετατρέψουν αυτή τη χώρα στο φρούριο του αθεϊστικού κομμουνισμού. Οι διαφορές που προκάλεσαν οι πράκτορες των «Illuminati» μεταξύ της Βρετανικής και της Γερμανικής Αυτοκρατορίας χρησιμοποιήθηκαν για να υποδαυλίσουν αυτόν τον πόλεμο. Μετά το τέλος του πολέμου, ο κομμουνισμός έπρεπε να οικοδομηθεί και να χρησιμοποιηθεί για να καταστρέψει άλλες κυβερνήσεις και να αποδυναμώσει τις θρησκείες».

Το Δόγμα του Εωσφόρου και του Παλλαδισμού

 

 

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα λόγιο Lady Queensborough, το περιεχόμενο της επιστολής του Mazzini της 22ας Ιανουαρίου 1870 είναι ανησυχητικό: «Πρέπει να δημιουργήσουμε μια ανώτερη ιεροτελεστία που θα παραμείνει άγνωστη, στην οποία θα ανήκουν αυτοί οι υψηλού βαθμού Μασόνοι που θα επιλέξουμε. Στους αδελφούς μας στον Τεκτονισμό, αυτοί οι άνδρες θα δεσμευτούν για την πιο αυστηρή μυστικότητα. Μέσω αυτής της υπέρτατης ιεροτελεστίας θα κυβερνήσουμε όλο τον Τεκτονισμό και θα γίνει το μοναδικό διεθνές κέντρο, το πιο ισχυρό γιατί η κατεύθυνση του θα είναι άγνωστη».

Τα μασονικά σύμβολα του τετραγώνου και των πυξίδων με τον αριθμό του θηρίου στο κέντρο σε ένα πάνελ

Ο Pike, σύμφωνα με την ανακατασκευή που έκανε ο Commodore Carr στο βιβλίο του, στις 15 Αυγούστου 1871 απάντησε στον Mazzini ανακοινώνοντας ότι στο τέλος των παγκόσμιων πολέμων (υποθέτει τρεις) όσοι φιλοδοξούσαν να γίνουν παγκόσμια κυβέρνηση θα προκαλούσαν καταστροφή που δεν είχε ξαναδεί:

«Θα απελευθερώσουμε τους μηδενιστές και τους άθεους και θα προκαλέσουμε έναν τρομερό κοινωνικό κατακλυσμό που θα δείξει ξεκάθαρα, με όλη του τη φρίκη, στα έθνη, την επίδραση του απόλυτου αθεϊσμού, την προέλευση της βαρβαρότητας και της αιματηρής ανατροπής. Έτσι οι πολίτες παντού, αναγκασμένοι να αμυνθούν ενάντια σε μια παγκόσμια μειοψηφία επαναστατών, σε αυτούς τους καταστροφείς του πολιτισμού και στο πλήθος που έχει απογοητευτεί από τον Χριστιανισμό, του οποίου οι λάτρεις θα στερούνται πλέον τον προσανατολισμό στην αναζήτηση ενός ιδανικού, χωρίς να ξέρουν πια πού να κατευθύνουν τη λατρεία. θα λάβει αληθινό φως μέσω της καθολικής εκδήλωσης του καθαρού δόγματος του Εωσφόρου που τελικά αποκαλύφθηκε στη κοινή θέα, και θα ακολουθήσει η καταστροφή τόσο του κατακτημένου όσο και του συντετριμμένου Χριστιανισμού και του αθεϊσμού!».

Πιστεύεται ότι ακριβώς από αυτά τα λόγια και τις προθέσεις γεννήθηκε αυτό το πολύ μυστικό κατάλυμα που προοριζόταν για γνώστες του αποκρυφισμού που ονομάζεται Παλλάδισμός.

 

Αυτή η έννοια εξηγείται από ένα άλλο βιβλίο που γράφτηκε από έναν συγγραφέα με ψευδώνυμο αλλά όχι λιγότερο τεκμηριωμένο, «Fremasonry and Secret Seven: the hidden face of history» από τον Epiphanius, Editrice Ichthys: «Palladism, που ορίζεται από την εγκυκλοπαίδεια Larousse ως «λατρεία του Σατανά Ο Εωσφόρος, δηλαδή του Σατανά που θεωρείται ως ο Άγγελος του Φωτός, ο ανθρώπινος και ευεργετικός θεός», ήταν μια πολύ μυστική θεουργική κοινωνία, άγνωστη ακόμη και σε υψηλόβαθμους Τέκτονες και γι’ αυτό αποτελούταν μόνο από «επίτιμους»».

«Οι Ιππότες Kadosh, ο 30ος βαθμός της Σκωτσέζικης Τελετουργίας ή ισοδύναμοι βαθμοί της Αιγυπτιακής Τελετουργίας του Μέμφις-Μισραίμ ήταν κατά προτίμηση δεκτοί. το όνομα που δέχτηκε η παλλαδιστική ιεροτελεστία ήταν του Re-Theurgisti Ottimati, ενώ οι στοές ονομάζονταν Τρίγωνα.

Η ιεραρχία των Παλλάδων είχε τρεις βαθμίδες: Παλλάδιος Κάντος, Παλλάδιος Ιεράρχης και Εκλεγμένος Μάγος.

Ο παλλαδισμός κατατάχθηκε πάνω από τα Ανώτατα Συμβούλια που σχηματίστηκαν από εκπροσώπους του 33ου βαθμού της Αρχαίας και Αποδεκτής Σκωτσέζικης Τελετουργίας και από αυτές τις θέσεις κατέβηκε στους κατώτερους βαθμούς για διαδοχικές διεισδύσεις. Στην αρχή της «Νέας και Μεταρρυθμισμένης Παλλαδιανής Ιεροτελεστίας» ήταν ο Albert Pike και ο Giuseppe Mazzini».

 

Το μνημείο του Albert Pike στην Ουάσιγκτον

 

Ο Πάπας του Τεκτονισμού, μοχθηρός και παχύσαρκος που ξεπερνούσε τα 140 κιλά, θεωρούνταν επίσης λάτρης των οργιαστικών σαββατίων που καταναλώνονταν στο δάσος με πολύ αλκοόλ και διάφορες γυναίκες, συναθροίσεις τόσο άγριες που θυμίζουν τις διονυσιακές τελετές που διηγείται ο Ευριπίδης στο Bacchantes.

Το μνημείο του Άλμπερτ Πάικ στην Ουάσιγκτον δημιουργήθηκε από τον Φλωρεντινό γλύπτη Γκαετάνο Τρεντανόβε

Θεωρώ περιττό να αναφέρω τα αναρίθμητα εγκλήματα και εγκλήματα που διέπραξαν οι κουκουλοφόροι κόφτες της Κου Κλουξ Κλαν, τα οποία υπογραμμίζουν πώς η σατανιστική λατρεία του σκλάβου, ρατσιστή και πολύ καλλιεργημένου Τέκτονα Πάικ δεν ήταν μόνο μια εσωτερική-θεοσοφική εννοιολογική έρευνα, αλλά μια πραγματιστική και παραληρηματικός διαβολικός φανατισμός, ο οποίος, αν και είχε την εκτίμηση πολλών διανοουμένων και ισχυρών της εποχής του, δεν είναι δύσκολο να οριστεί τυπικός ενός αληθινού δαιμονισμένου.

Αντίθετα, στην Αμερική, μοναδικός μεταξύ των ηττημένων του Νότου, κέρδισε ακόμη και τη δημόσια γιορτή με ένα άγαλμα, το οποίο δημιούργησε ο Φλωρεντινός γλύπτης Gaetano Trentanove το 1901 και τοποθέτησε στην πλατεία Δικαστών της Ουάσιγκτον.

 

Fabio Giuseppe Carlo Carisio
© COPYRIGHT GOSPA NEWS

 

 

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 732


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα