Εμ, τώρα εξηγείται γιατί τόση προβολή το παιντί... ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ... ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ...

Εμ, τώρα εξηγείται γιατί τόση προβολή το παιντί... ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ... ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ...

30 Αυγούστου, 2023 21 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:6,119
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και … “πέφτω απ’ τα σύννεφα”…

Δημήτρης Α. Αλεξόπουλος : Το Γερμανο Εβραϊκό επίθετο ΚΑΣΣΕΛ και η Κρητική κατάληξη (άκης).

Τώρα εξηγούνται πολλά… ή μάλλον, εξηγούνται ΟΛΑ…

Και οι ύμνοι προς τον έτερο οβριό τον Μητσοτάκη, και η ξαφνική δημοσιότητα, και ο βίος “ο αβίωτος” που πέρασε το παλουκάρι για να μας τον φορέσουν καπέλλο… και το ιστορικό της οικογενείας του…

Πώς το’ πε ο έτερος οβριός ο Γιωργάκης;;;

 

Ραγιάδες μου, δεν πρόκειται να γλυτώσουμε απ’ αυτούς…

Σαν την ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ πολλαπλασιάζονται… ένα κεφάλι κόβεις εκατό γεννιούνται…

Ετοιμαστείτε για την μετά Μητσοτάκη εποχή και για τη νέα μας πρωθυπουργό, που θα είναι κι αυτή της ιδίας γονιδιακής προέλευσης…

Θα φροντίσουν γι αυτό ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΖΩΑ ΚΑΙ Η SINGULAR LOGIC… Κι όπως θα έλεγε ο Γιωργάκης…:

Αν υπάρχουν, λέει;;;

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ.1. Κάποτε, τότε που υπήρχαν ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, έγραφαν μεγάλες ΑΛΗΘΕΙΕΣ…

 

 

Υ.Γ.2. Οι πέντε πρώτες φωτογραφίες και η σύνθεση, είναι από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

facebook sharing button
twitter sharing button
email sharing button
Αυτό το άρθρο είναι ένα ταπεινό λαογραφικό πόνημα που εξετάζει και ερευνά την ιστορική παρουσία του Εβραϊκού επιθέτου Κάσσελ (με δύο σίγμα παρακαλώ) και την εξελληνισμένη εκδοχή του στη νήσο της Κρήτης.
CASSEL και ΚΑΣΣΕΛ
Το επίθετο Κάσσελ είναι γερμανικής καταγωγής και προέρχεται από το τοπωνύμιο της περιοχής του Cassel στη Γερμανία στην οποία για αιώνες ζούσαν σημαντικοί Εβραϊκοί πληθυσμοί.
Εξέχοντες εβραίοι έχουν αυτό το επώνυμο με γνωστότερο απ όλους σήμερα τον διάσημο Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασσέλ.
Ο ΚΑΣΕΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Όπως διαβάζουμε σε μεταπολεμικό δημοσίευμα ο γιός του καταδικασμένου εις θάνατον για προδοσία ιερέα Μανώλη Κασέλου ο Γιωργος ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ μεταφέρθηκε στις φυλακές Αγιάς από τη Κρήτη.
Σύμφωνα με το δικαστήριο δοσιλόγων και συνεργατών των Γερμανών ο Κασσελάκης ντυμένος με γερμανικά στρατιωτικά ρούχα -ΑΡΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ- έλληνας υποτίθεται στη καταγωγή, οπλισμένος με γερμανικά όπλα καταδίωκε και κατέδιδε Έλληνες πατριώτες αγωνιστές της Κρήτης.

Παρατηρούμε πως το εβραϊκό επίθετο ΚΑΣΣΕΛ έγινε πρώτα ΕΝΕΤΙΚΟ-ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΚΑΣΕΛΟΣ (Κασέλο) όσο η Κρήτη ήταν κομμάτι της Βενετίας και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και στη συνέχεια μετά την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση στην Ελλάδα αυτό εξελίχθηκε σε ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ με διατήρηση όμως των δύο σίγμα του γερμανο εβραϊκού αρχικού επιθέτου ως ταυτότητα πιστοποίησης και εύκολης αναγνώρισης της Ιουδαϊκής καταγωγής από τους υπόλοιπους εβραιους. 

Έτσι λοιπόν με τη βοήθεια της Λαογραφίας και του ΚΟΙΝΟΥ ΝΟΥ εξηγούνται κάποια ακατανόητα γεγονότα.
1 )ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΜΟΛΙΣ 21 ΕΤΩΝ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ GOLDMAN SACHS και….
2) ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ» (ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΡΘΟΤΕΡΑ).
ΠΡΟΣ ΚΡΗΤΕΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΟΎΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕΘΟΔΙΚΑ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ!

 

Πηγή

Προβολές : 6,119


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα