Επιστολή-καταπέλτης ανεμβολίαστου για το πρόστιμο των 100 ευρώ

Επιστολή-καταπέλτης ανεμβολίαστου για το πρόστιμο των 100 ευρώ

8 Μαρτίου, 2022 11 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:949
Μοίρασέ το

 

 

Υπάρχει μόνον Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.
Σε λίγες μέρες, περιμένουμε την απόφαση του πλυντηρίου ξεπλύματος της διεφθαρμένης κυβέρνησης, δηλαδή το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τους πισωγλέντηδες κοκκαϊνομανείς και παιδόφιλους δικαστές, να εκδόσει πόρισμα στην προσφυγή που έχει κατατεθεί κατά του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ.
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ…
Καλλιόπη Σουφλή

Την ίδια ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη ετοιμάζεται να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, βάζοντας τέλος στις διακρίσεις ανεμβολίαστων και εμβολιασμένων πολιτών, η ελληνική κυβέρνηση μοιράζει πρόστιμα των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και διατυμπανίζει μέσω του Θάνου Πλεύρη πως τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα διατηρηθούν με πολιτική απόφαση.

Δυστυχώς, ο κορωνοϊός μπορεί να υποχωρεί, όμως η διχαστική πολιτική της κυβέρνησης φαίνεται πως θα παραμείνει. Εδώ δημοσιεύουμε την επιστολή-καταπέλτη ενός ανεμβολίαστου πολίτη, ο οποίος παρέλαβε το πρόστιμο των 100 ευρώ. Όσα λέει οφείλουν, τουλάχιστον, να αποτελέσουν πηγή προβληματισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

 

«Είμαι ένας από τις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες άνω των 60 ετών που έλαβα, στις 23/2/2022, μια “Ειδοποίηση Βεβαίωσης Προστίμου της παρ. 4 του Αρθρου 24 του ν. 4865/2021″ για την καταβολή των 100 ΕΥΡΩ μηνιαίως.

Θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου δίνατε τη δυνατότητα να εκφράσω δημόσια ορισμένα ερωτήματα, καθώς και την πικρία μου πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.

Πρώτον, τι “αδίκημα” έχω διαπράξει για την επιβολή αυτού του προστίμου που μου επέβαλλε η παρούσα κυβέρνηση; Σύμφωνα με τη γνώμη έγκριτων νομικών στους οποίους απευθύνθηκα, αυτός ο νόμος είναι διάτρητος. Εάν πράγματι διέπραξα κάποιο αδίκημα, το πρόστιμο που μου επιβλήθηκε είναι γελοίο, διαφορετικά είναι αυθαίρετο. Γιατί 100 ΕΥΡΩ, με ποια κριτήρια καθορίστηκε το ποσό της τιμωρίας της “κολάσιμης” πράξης μου;

Δεύτερον, πού στηρίζεται ο “ηλικιακός ρατσισμός” αυτού του νόμου; Εφόσον το “αδίκημα” είναι απαράλλακτο, γιατί να τιμωρείται μόνο μία συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα;

Τρίτο, και σημαντικότερο, τα επιχειρήματα πάνω στα οποία στηρίζεται αυτή η νομοθετική πράξη δεν είναι μόνο σαθρά, αλλά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία και τους θεσμούς αυτής της χώρας. Αυτή η ιστορία έχει να κάνει με μία συστηματική αμαύρωση της εικόνας όσων επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, διασύροντάς τους, ως “ανεύθυνους” και κοινωνικά ανερμάτιστους.

Προφανώς, αυτές οι πρακτικές δεν είναι μόνο διάτρητες, αλλά συνιστούν επίσης κατάφωρη παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τον Πολιτικό Φιλόσοφο, τον Isaak Berlin, στις Δυτικές Δημοκρατίες, στις οποίες υποτίθεται ότι ανήκουμε, ένα από τα βασικά δικαιώματα του πολίτη, είναι “το δικαίωμα να κάνει λάθος επιλογές”.

Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα επιβάλλεται εκ των άνω τι είναι σωστό και τι λάθος.

Αυτές τις αρχές είχα υπόψη μου, όταν στα φοιτητικά μου χρόνια εντάχτηκα στις γραμμές του ΠΑΚ Αγγλίας κατά της χούντας. Με τις ενέργειές τους με κάνουν να αμφιβάλλω αν πράγματι άξιζε τον κόπο.

 

Πανος Τσακαλογιάννης,
επίτιμος καθηγητής Παν/μίου Πελοποννήσου»

Πηγή

Προβολές : 949


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα