Επιστολή ΚΟΛΑΦΟΣ του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, στο ΑΝΟΙΚΤΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το πλήρωμα της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας., για την ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Επιστολή ΚΟΛΑΦΟΣ του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, στο ΑΝΟΙΚΤΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το πλήρωμα της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας., για την ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

1 Αυγούστου, 2023 22 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,957
Μοίρασέ το

 

Σαν τα ζώα λοιπόν; Και σε ποιο σημείο του σώματός μας έχουν σκοπό να μας το εμφυτεύσουν;

Την πληροφορία του Αγίου Πνεύματος θέλουμε Άγιοι Αρχιερείς, και όχι του Μηταράκη #ταυτότητα

 

Όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σε όποιο πόστο κι αν βρίσκονται, βοούν πως Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ…

Παρακαλώ να διαβαστεί πολύ προσεκτικά η ανοιχτή επιστολή του Αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου προς την Ιερά Σύνοδο και κάθε πολίτη και να διαδοθεί…

ΕΧΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΟΠΟΙΗΣΗ.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Δεν μου αρκεί το “ΠΑΡΩΝ” ή το “ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ” όταν έρθει στη βουλή το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

ΑΠΑΙΤΩ ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ “ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ” ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

 

 

     ΕΝΩΠΙΟΝ

Του Παντοκράτορος Τριαδικού Θεού ημών, εις Ον ομνύει και θεσπίζει ο Συνταγματικός Νομοθέτης.

Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Του

Ελαχίστου Αρχιμ. Χριστοδούλου Αγγελόγλου, Πνευματικού και Λειτουργού του Ι. Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερά Προστασία”.

ΠΡΟΣ

 Άπαντας τους Σεβασμιωτάτους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαδόχους των πανευφήμων Αποστόλων, τους εις τύπον και τόπον Χριστού ισταμένους.

Ως ΑΝΟΙΚΤΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (σύμφωνα και με το: «ειπέ και τη Εκκλησία») προς το πλήρωμα της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας.

25 Ιουλίου 2023

Θέμα: Σχετικά με την επικείμενη έκδοση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από τον Σεπτέμβριο 2023

ίνα «συνέλθωμεν και ακούσωμεν τα εκπορευόμενα παρά Κυρίου» (Ιεζ. ΛΓ΄,30).

——————————

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, νοερώς ασπάζομαι την αγίαν και χαριτόβρυτον δεξιάν Σας και εξαιτούμενος τας αγίας και θεοπειθείς ευχάς Σας, ως έσχατος πάντων και αχρείος κατά πάντα δούλος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, απευθύνομαι εις την Υμετέρα Αγιότητα ως διαδόχων των Αγίων Αποστόλων και ως ισταμένων εις τύπον καί τόπον Χριστού.

Όπως γνωρίζετε, η ελληνική κυβέρνηση –διά του εξοχοτάτου υπουργού Προστασίας του Πολίτη– ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο 2023  (μετά από ενάμιση περίπου μήνα) θα εκδοθούν οι επίμαχες ηλεκτρονικές ταυτότητες και θα δοθεί πλέον σε κάθε Έλληνα πολίτη ένας Ενιαίος Κωδικός Αριθμός Μητρώου, ο οποίος θα αποτελεί στο εξής την ταυτότητά του και αυτός θα διασυνδεθεί με όλα τα αρχεία του πολίτη και θα αντικαταστήσει κάθε άλλον αριθμό (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΔΤ κλπ.)· μόνον δε ο Θεός γνωρίζει ευκρινέστατα με τι άλλο θα συνδεθεί αυτός ο αριθμός και πού αποσκοπεί αυτή η διασύνδεση.

Αλλά γι’ αυτό το ζήτημα προεκλογικώς, επιμελώς, δεν ενημερώθηκε ο ελληνικός λαός. Το θέμα όμως αυτό επί δεκαετίες ταλανίζει το πλήρωμα της Αγίας μας Εκκλησίας και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει επανειλημμένως προβεί στην έκδοση εγκυκλίων προς το πλήρωμα της Εκκλησίας και έχει συστήσει την προσοχή των μελών της και την επαγρύπνησή τους.

Αφορμή για την παρούσα λαμβάνω από την είδηση που σήμερα δημοσιεύουν όλα τα ΜΜΕ και οι εκκλησιαστικές ιστοσελίδες για τη συνάντηση των εκπροσώπων της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Σερρών κ. Θεολόγου, με  τον υπουργό κ. Ν. Μηταράκη, με θέμα το αίτημα πληροφοριών για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Η ανακοίνωση λέει ότι ο κ. Μηταράκης τους πληροφόρησε ότι: «οι ηλεκτρονικές ταυτότητες δεν περιέχουν κανένα δεδομένο που θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία των Ελλήνων πολιτών ή προσβάλλουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ορθόδοξη χριστιανική πίστη”.

Επίσης η παρούσα γράφεται με αφορμή τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνικό σταθμό ένα μέλος –εκλεκτό και εξαίρετο– της σεπτής Ιεραρχίας, ο Σεβασμιώτατος Άγιος Καστορίας, ο οποίος ερωτώμενος για το θέμα των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, απάντησε:

1) Αυτό είναι θέμα που άπτεται της κοινωνικής και πολιτικής ελευθερίας του ανθρώπου και όταν περιορίζεται η ελευθερία των ανθρώπων, αυτό πρέπει να το βλέπουν εκείνοι, οι κοινωνικοί εργάτες, που ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των ανθρώπων!

2) Η προσωπική του τοποθέτηση είναι ότι δεν πρόκειται για θέμα θρησκευτικό ή πνευματικό!

3) Η συνήθης πρακτική της Ι. Συνόδου είναι να αναθέτει τέτοιου είδους θέματα σε ειδική Επιτροπή.

Παραθέτω αυτούσιο το απόσπασμα του βίντεο:

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, το θέμα των ταυτοτήτων, της παραλαβής ενός ΕΚΑΜ και η ψηφιοποίηση των πάντων, καθώς και η διασυνοριακή διασύνδεση όλων των αρχείων, αποτελεί θέμα υψίστης πνευματικής σημασίας (όπως διά των εγκυκλίων της Δ.Ι.Σ. επισημάνθηκε στο παρελθόν), πόσω μάλλον, όταν αυτό συνοδεύεται από πλήθος «Σημείων των Καιρών».

Δεν εννοώ τα φυσικά «σημεία»: σεισμούς, λιμούς, λοιμούς κλπ., αλλά «Σημεία», τα οποία –διά των Αγίων Προφητών και της Αποκαλύψεως του αγ. Ιωάννου του Θεολόγου– μας έδωσε ο Κύριος και τα οποία προσδιορίζουν την εσχάτη γενεά, στα πλαίσια της οποίας προφητεύεται και περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ο αποκλεισμός των χριστιανών: «ποιεί πάντας… ίνα δώσωσιν αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι, ή μη ο έχων το χάραγμα» (Αποκ. ΙΓ΄,16-17).

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η τεχνολογική υποδομή που παρέχει τη δυνατότητα υλοποίησης του ελέγχου των συναλλαγών, σύμφωνα με το 13ο  κεφάλαιο της Αποκαλύψεως, είναι παρούσα και εγκαθιδρύεται, διά νόμων μάλιστα υπερεθνικών. Επίσης, παρούσα είναι η οντότητα, η οποία έχει την προαίρεση και τη βούληση επιβολής αυτού του ελέγχου. Yλοποιείται δε αυτός ο έλεγχος με την επιβολή Νόμων περί της ψηφιοποιήσεως των πάντων, καθώς και της ηλεκτρονικής καταγραφής τους. Eπιπροσθέτως, θα ολοκληρωθεί εντός ολίγου η ψηφιοποίηση του ευρώ και η απόσυρση του μετρητού χρήματος, ώστε να ελέγχεται απολύτως κάθε συναλλαγή (όλα αυτά έχουν ήδη νομοθετηθεί στην Ε.Ε.).

Οι πολιτικοί αποκρύπτουν επιμελώς την αλήθεια και δεν φανερώνουν πού αποσκοπούν εν τέλει να φθάσουν με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα οποία επιβάλλει η «Βαβυλών»· παράλληλα όμως, προσπαθούν να αναγκάσουν τον Λαό να λάβει σε πρώτη φάση την ηλεκτρονική ταυτότητα, το προστάδιο του σφραγίσματος. Ήδη –προφανώς άθελά τους– ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ν.Δ., κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, επισήμως από το βήμα της Βουλής στις 15-09-2021, κατά τη συζήτηση για το τσιπάρισμα των ζώων συντροφιάς, εξήγγειλε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να τοποθετήσουν τσιπ, πρώτα στο σώμα των ζώων και στη συνέχεια να «τσιπάρουν» σαν τα ζώα και τους ανθρώπους. Σας παραθέτω αυτούσιο το βίντεο από τη Βουλή.

 


Επίσης, σας παραθέτω απόσπασμα των Πρακτικών της Βουλής της 15-9-2021, για να δείτε το εν λόγω τμήμα επισήμως και γραπτώς:

 

Σαν τα ζώα λοιπόν; Και σε ποιο σημείο του σώματός μας έχουν σκοπό να μας το εμφυτεύσουν;

 

Ακούστε τον επίσημο νομικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο, ο οποίος στην εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος «Ραδιο-Παράγκα», του μακαριστού πατρός Κων/νου Στρατηγόπουλου, στις 15 Ιουνίου 1997, επί λέξει είχε πει:

«… όταν γινόταν η κουβέντα για τη Συμφωνία του Σένγκεν, η αρχική συζήτηση, είχε προταθεί δεν ξέρω δυστυχώς και δεν μπορώ να ελέγξω αν έχει εγκαταλειφθεί αυτή η πρόταση είχε προταθεί λοιπόν να σφραγίζονται είναι ακριβώς όπως το λέω ή στο χέρι ή στο μέτωπο οι πολίτες… Η πρόταση είχε γίνει μέσα στα πλαίσια των συζητήσεων για τη Συμφωνία… Είναι μια πρόταση που έγινε, και που οπωσδήποτε θα επανεξεταστεί κατά την άποψή μου, γιατί θα αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την εφαρμογή αυτής της Συμφωνίας…».

Ακούστε το ραδιοφωνικό απόσπασμα:

 

Σας παραπέμπω στην Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βρυξέλλες), 9-3-2021 COM (2021) 118 final, με τίτλο: «Ψηφιακή Πυξίδα 2030: Η ευρωπαϊκή οδός για την ψηφιακή δεκαετία». Στο άρθρο 3 και παρ.3.4 αναφερόμενοι στην ψηφιακή ταυτότητα γράφουν: «Ευρωπαϊκή ψηφιακή ταυτότητα: Η κυβέρνηση στην παλάμη του χεριού σας».

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, είσθε πλέον αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες των δεδομένων στοιχείων, τα οποία αφορούν το συγκεκριμένο αυτό σοβαρότατο πνευματικό θέμα.

 

Γνωρίζετε πού αποσκοπεί και σε ποιο τέλος οδηγεί η ηλεκτρονική ταυτότητα, ο ΕΚΑΜ και η  ψηφιακή καταγραφή των πάντων.

 

Πανομοιοτύπως έδρασε και ο Χίτλερ, πριν προβεί στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Τους ανάγκασε να λάβουν νέες ειδικές ταυτότητες, κατέγραψε όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και μετά έγραψε ανεξίτηλα τον αριθμό εκάστου στο χέρι τους και τους οδήγησε στα κρεματόρια. Ήταν δε χαρακτηριστικό το πνεύμα του, να παρασκευάζεται με το λίπος τους σαπούνι, για να καλύπτονται έξοδα σίτισής τους για το διάστημα παραμονής τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, όλοι σας ανεξαιρέτως, σέβεσθε, τιμάτε και ευλαβείσθε τον προσφάτως αγιοκαταταχθέντα όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

 

Όλοι στα κηρύγματά Σας κάνετε αναφορά στην αγία βιωτή του και στη γνωριμία Σας μαζί του. Σχεδόν σε όλες τις Μητροπόλεις κτίζετε ιερούς ναούς προς τιμήν του, ο δε Λαός τον αγαπά και τον τιμά όσο κανέναν άλλο άγιο. Η Εκκλησία από τη βρεφική μας ηλικία μάς γαλουχεί, διδάσκοντάς μας ότι «τιμή Αγίου είναι η μίμηση του Αγίου» (δεν βλέπουμε όμως αυτό να τηρείται από τους εκκλησιαστικούς Ταγούς, σχετικά με τα όσα έχει πει και γράψει ο Όσιος για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες ούτε όμως διευκρίνισαν στον Λαό ότι δεν τα υιοθετούν, ώστε να γνωρίζουμε και εμείς).

Βεβαίως, όλοι ακούσαμε από το ίδιο του το στόμα, όσο ακόμη ήταν εν ζωή, αλλά και διαβάσαμε –προς διηνεκή μαρτυρία– όσα έγραψε ιδιοχείρως στο φυλλάδιό του με τίτλο: «Σημεία των Καιρών», ότι δηλαδή, η έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας δεν είναι καθόλου τυχαία ή αθώα υπόθεση, αλλά ότι:

Όλα τα ανωτέρω έχουν εγχαραχθεί στις αγνές ψυχές των μελών του πληρώματος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας· και ήδη από καιρό αναμένουν τη δική σας πατρική εν Χριστώ παρέμβαση.

Από το 1986 που εκδόθηκε ο Ν. 1599/11.6.1986 (ΦΕΚ 75) για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητος και την παραλαβή του Ε.Κ.Α.Μ. –παρά τη σθεναρή αντίδραση του ελληνικού Λαού– μέχρι σήμερα, τριάντα επτά συναπτά έτη, το πλήρωμα της Εκκλησίας αναμένει από τη Διοίκηση της Εκκλησίας, αλλά και από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας, να τον πληροφορήσουν, εάν όντως «πίσω και από το τέλειο σύστημα κάρτας εξυπηρετήσεως [ταυτότητα]… κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντιχρίστου», όπως έγραφε ο όσιος Παΐσιος. Αυτή όμως η ολιγωρία, εκτός των άλλων, αφήνει χώρο στους ψευδοπροφήτες και στους ψευδοδιδασκάλους να αναλαμβάνουν δράση.

Το θέμα των ταυτοτήτων και ο έλεγχος των συναλλαγών που προωθείται με την ψηφιοποίηση και καταγραφή των πάντων και την παρακολούθηση κάθε κίνησης του ανθρώπου, είναι αποκλειστικά θέμα πνευματικό. Και αφού έχουμε προενημερωθεί υπό των Γραφών γι’ αυτό το ζήτημα εδώ και δυόμισι χιλιάδες έτη, η αντιμετώπισή του επιβάλλεται να είναι άμεση και πνευματική.

 

1) Όσον αφορά την ελευθερία του ανθρώπου.

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, η Κεφαλή της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Αρχιερεύς και Κύριος των κυρίων, ο Θεός Δημιουργός και Παντοκράτωρ, κατά τη δημιουργία του ανθρώπου ενεφύσησε «πνοήν ζωής» και δημιούργησε τον άνθρωπο «εις ψυχήν ζώσαν» κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του· ενέθεσε δε στη φύση του ανθρώπου την αυτεξουσιότητα, τη δυνατότητα ελεύθερης και αβίαστης επιλογής. Αυτήν τη δωρεά ο Δωρεοδότης Θεός ουδέποτε την ανακαλεί, ουδέποτε την παραβιάζει, ουδέποτε την καταφρονεί ή την παραβλέπει· τη σέβεται δε, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μη μπορεί ανθρωπίνως να περιγραφεί σε όλη της την έκταση.

 

Είναι δυνατόν, λοιπόν, αυτήν τη θεόσδοτη ελευθερία, εμείς οικειοθελώς –αντί να την εναρμονίσουμε και να την ταυτίσουμε απολύτως με το θέλημα του Κυρίου μας, ο Οποίος έγινε άνθρωπος και έχυσε το Αίμα Του για εμάς– να  την εκχωρήσουμε οικειοθελώς σ’ αυτούς που μας εκβιάζουν και νομοθετούν συνεχώς αντίθετα με τον Νόμο, τις Εντολές και τα Δικαιώματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, οι οποίοι στις Συνθήκες και το απορριφθέν Σύνταγμα της Ε.Ε. δεν δέχθηκαν να μπει ούτε καν η φράση: «χριστιανική κληρονομιά των λαών της Ευρώπης», όσο κι αν επέμειναν γι’ αυτό οι θρησκευτικοί ηγέτες; Μη γένοιτο!

Ο άνθρωπος υπάρχει ως πρόσωπο, μόνον όταν είναι ελεύθερο ον. Και η «οικείωση» με τον Θεό και η αλλοτρίωση από Εκείνον είναι ελεύθερες επιλογές του ανθρώπου, τις οποίες σέβεται ο Θεός!

 

Όταν, λοιπόν, επιχειρείται η οντολογική κατάργηση της εννοίας του ανθρωπίνου προσώπου (με την ψηφιακή αδιάλειπτη παρακολούθηση όλων των ενεργειών και συναλλαγών του, την αποθήκευση και επεξεργασία των δεδομένων του και τον αποκλεισμό του από τις συναλλαγές για τα προς το ζην) τότε, πλέον, το θέμα είναι πρωτίστως πνευματικό και θεολογικό και επομένως έχει καθήκον η Εκκλησία ως θεανθρώπινος οργανισμός, να υπερασπισθεί μέχρι αίματος την ουσία του κηρύγματός της, την εξασφάλιση, δηλαδή, της δυνατότητας της εν ελευθερία θεώσεως των πιστών!

Αν το «σώμα» της Εκκλησίας δεν πράξει το καθήκον του τη συγκεκριμένη στιγμή, πολύ φοβούμεθα ότι θα αρνηθεί την Κεφαλή του.

Δευτερευόντως, βέβαια, το θέμα έχει και την «εγκόσμια» διάστασή του. Γι’ αυτήν τη διάσταση επιβάλλεται να αγωνισθούν ακόμη και όσοι αρνούνται τη θεοειδή φύση του ανθρώπου, αλλά θέλουν να λένε ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του ατόμου.

2) Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, Εσείς πολύ καλύτερα από κάθε άλλο, απλό μέλος  της Εκκλησίας, ως διάδοχοι των Αγίων Αποστόλων και εις τύπον και τόπον Χριστού ιστάμενοι, γνωρίζετε ότι Υμείς και ημείς δεν δικαιούμεθα να έχουμε και να προβάλλουμε προσωπική άποψη και γνώμη διαφορετική από τη θέληση και τις εντολές του Θεού. Βεβαίως, έχουμε την ελευθερία να διατηρούμε και «ιδίαν γνώμιν» και θέληση. Ως μέλη όμως του πληρώματος της Εκκλησίας, έχουμε Εντολή −αλλά και προαιρούμεθα− να κοιτάμε αμετεώριστα προς το τι θέλει ο Κύριός μας και τι μας εντέλλεται ως Μέγας Αρχιερεύς και Βασιλεύς. Συνεπώς, η όποια προσωπική τοποθέτηση, άποψη, γνώμη (Επισκόπου, ιερέωςκ.α.) είναι μεν σεβαστή –λόγω αυτεξουσίου– παραμένει όμως αδιάφορη για το πλήρωμα της Εκκλησίας.

 

Ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος, τούτο ακριβώς ομολογεί, λέγοντας: «επικουρίας ουν τυχών της παρά του Θεού άχρι της ημέρας ταύτης έστηκα μαρτυρόμενος μικρώ τε και μεγάλῳ, ουδέν εκτός λέγων ων τε οι προφήται ελάλησαν μελλόντων γίνεσθαι και Μωυσής» (Πράξ. ΚΣΤ΄,22). Και πάλι: «ο λόγος μου και το κήρυγμά μου ουκ εν πειθοίς ανθρωπίνης σοφίας λόγοις, αλλ’ εν αποδείξει Πνεύματος και δυνάμεως, ίνα η πίστις υμών μη η εν σοφία ανθρώπων, αλλ’ εν δυνάμει Θεού» (Α΄ Κορ. β΄,4-5). Δεν έλεγε, λοιπόν, απολύτως τίποτε δικό του. Οι Άγιοι Απόστολοι δεν απεστάλησαν στα έθνη, για να εκφέρουν τη γνώμη τους, αλλά «επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου και [τότε μόνον] ήρξαντο λαλείν ετέραις γλώσσαις καθώς το Πνεύμα εδίδου αυτοίς αποφθέγγεσθαι»(Πραξ. Β΄,4). Για όσους, πλησθέντες Πνεύματος Αγίου –ως οι Απόστολοι– ομιλούσαν και ενεργούσαν «καθώς το Πνεύμα εδίδου αυτοίς αποφθέγγεσθαι», γι’ αυτούς μόνον απεφάνθη ο Μέγας Αρχιερεύς, Βασιλεύς και Κύριος: «Ο ακούων υμών εμού ακούει, και ο αθετών υμάς εμέ αθετεί· ο δε εμέ αθετών αθετεί τον αποστείλαντά με» (Λουκ. Ι΄,16).

3) Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, ο ισχυρισμός, αλλά και η συνήθης πρακτική αναθέσεως διαφόρων κρισίμων θεμάτων σε επιτροπή, για να τα διερευνήσει και να αποφανθεί, είναι εκτός των όσων μας παρεδόθησαν και παραλάβαμε από τον Κύριο και τους Αγίους Αποστόλους, ως Εκκλησία.

Η Επιτροπή θα καλέσει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τους αρμοδίους για το θέμα (προφανώς και κάποιους άλλους επιστήμονες) και στη συνέχεια θα αποφανθεί επί όσων αυτοί θα τους εκθέσουν. Η ενημέρωση της Επιτροπής θα γίνει από αυτούς που έβαλαν «θηλειά στον λαιμό» της Ελλάδος και των Ελλήνων, που μας πτώχευσαν, που έδωσαν στα «funds» πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια των Ελλήνων, πετώντας τους στον δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή ο καθένας τους δηλώνει στο «Ε9» μέχρι και 120 ακίνητα. Είναι αυτοί που επιμελώς και ενσυνείδητα, χρέωσαν την Ελλάδα τετρακόσια δισεκατομμύρια ευρώ και έβαλαν υπό επιτροπεία τη χώρα για εκατό χρόνια, υποθηκεύοντας κάθε δημόσια περιουσία. Είναι αυτοί που έδιωξαν ένα εκατομμύριο παιδιά μας στο εξωτερικό, προκειμένου να βρουν δουλειά για να ζήσουν. Είναι αυτοί που έφεραν τα νοσοκομεία στην ελεεινή κατάσταση που βιώνουμε, είναι αυτοί που ορκίζονται στο Όνομα της Αγίας Τριάδος, αλλά νομοθετούν αντίθετα από τις εντολές του Κυρίου μας· είναι αυτοί που πούλησαν τη Μακεδονία και τώρα ετοιμάζονται να πουλήσουν το Αιγαίο, είναι αυτοί που έχουν εκχωρήσει –χωρίς δημοψήφισμα και εντολή του κυρίαρχου Λαού– την εθνική κυριαρχία μας στους στυγνούς τοκογλύφους εταίρους μας.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα έπραξαν από το 1986 και μετά, όταν για πρώτη φορά έθεσαν θέμα ταυτότητας, αλλά ο Λαός την αρνήθηκε –και την αρνείται μέχρι σήμερα. Προφανώς, επιδιώκουν να τον «ωριμάσουν», δηλαδή κάτω από ασφυκτική οικονομική πίεση, να τον εξαναγκάσουν να δεχθεί ακόμη και την εκχώρηση της προσωπικής του ελευθερίας, με μοναδική ελπίδα να του δώσουν τη «δόση» του!

Σήμερα μάθαμε ότι η Δ.Ι.Σ. όρισε εκπροσώπους της, με εντολή να λάβουν πληροφόρηση από τον υπουργό κ. Μηταράκη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αναρωτώμεθα: Από αυτούς ζητά πληροφορίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος; Βεβαίως, εφόσον ο Θεός σέβεται την αυτεξούσια βούληση και επιλογή, μπορείτε να επιλέξετε εν ελευθερία να ενημερωθείτε και να πληροφορηθείτε είτε από όσους έφεραν την Ελλάδα και τους Έλληνες σ’ αυτήν την ολέθρια κατάσταση ή να επιλέξετε να πληροφορηθείτε υπό του εν Υμίν (από του Αγίου Βαπτίσματος) ενοικούντος Παναγίου Πνεύματος της Αληθείας (βλ. Ρωμ. Η΄,11· Α΄ Κορινθ. β΄,10-13 καί Α΄ Κορινθ. γ΄,16). Το Πανάγιον Πνεύμα «ου μακράν από ενός εκάστου ημών»υπάρχει (βλ. Πράξ. ΙΖ΄,27 «εν αυτώ γαρ ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν»(Πράξ. ΙΖ΄,27-28). Γι’ αυτό: «ο Κύριος εγγύς, μηδέν μεριμνάτε, αλλ’ εν παντί τη προσευχή και τη δεήσει μετά ευχαριστίας τα αιτήματα υμών γνωριζέσθω προς τον Θεόν» (Φιλιπ. Δ΄,5-6). Και βεβαιώνει: «αιτείτε, και δοθήσεται υμίν… πας γαρ ο αιτών λαμβάνει» (Λουκ. ΙΑ΄,9-10).

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα ο εξαίρετος Καθηγητής Δογματικής, κ. Δημήτριος Τσελεγγίδης (με το ακραιφνές, διαχρονικά ανόθευτο ορθόδοξο πνεύμα του και την εξ όλης της ψυχής του αγάπη προς την Αγία του Χριστού Εκκλησία μας), για όσα διημήφθησαν στην ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μεταξύ των μελών της και του τότε υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ιωάννη Ραγκούση.

Ο κ. Καθηγητής ως μέλος αυτής της Επιτροπής, ο οποίος είχε ορισθεί τον Νοέμβριο 2010 για να αποφανθεί για την «Κάρτα του Πολίτη», ήλεγξε δημοσίως και τον τότε υπουργό κ. Ραγκούση για την πλημμελέστατη ενημέρωση που παρείχε στη Συνοδική Επιτροπή.

Ο κ. Καθηγητής διαμαρτυρήθηκε επίσης στην Επιτροπή της Δ.Ι.Σ., διότι στο από 17-11-2010  ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ. για το θέμα της «Κάρτας του Πολίτη» υπήρχαν αναληθείς πληροφορίες, οι οποίες δεν εδράζοντο στα πραγματικά δεδομένα που είχε συλλέξει η Επιτροπή, και διότι το πόρισμα της Επιτροπής εν τέλει συντάχθηκε –άγνωστον από ποιους– κατά το δοκούν, χωρίς προηγουμένως να υποβληθεί στα μέλη της προς έγκριση και υπογραφή και χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν σοβαρότατες επισημάνσεις μελών της εν λόγω Επιτροπής. Σας παραπέμπω στις σχετικές επιστολές του κ. Τσελεγγίδη, μέλους της Επιτροπής:

1) Την από 15-11-2010 επιστολή του προς τη Συνοδική Επιτροπή.

2) Την από 23-11-2010 επιστολή του προς τον υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, με κοινοποίηση στην Δ.Ι.Σ. και στον ημερήσιο τύπο.

3) Την από 30-11-2010 επιστολή του προς την εν λόγω Συνοδική Επιτροπή, με την οποία διαμαρτύρεται –ως μέλος της– για όσα αναληθή και ανακριβή ανακοίνωσε η Δ.Ι.Σ. στις 17-11-2010, ως δήθεν πόρισμα εκείνης της Επιτροπής.

Υπομιμνήσκουμε ότι το εν λόγω ανακοινωθέν της Δ.Ι.Σ. τελείωνε ως εξής: «Η Ιερά Σύνοδος αναμένει το καταρτιζόμενο σχέδιο από τις αρμόδιες Υπηρεσίες [το οποίο ο κ. Τσελεγγίδης κατήγγειλε ότι δεν το είχε προσκομίσει ο κ. υπουργός] για την έκδοση της Κάρτας“, για να τοποθετηθεί υπευθύνως. Γι’ αυτό συνιστά στον ευαγή Ιερό Κλήρο, στους Μοναχούς και στους πιστούς να αναμένουν την τελική θέση Της».

Δυστυχώς, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένει ακόμη την πληροφόρηση από τον υπουργό, αλλά και το πλήρωμα της Εκκλησίας αναμένει ακόμη να μάθει την τελική θέση της Δ.Ι.Σ.

Αντ’ αυτού δε, και πάλι δυστυχώς, στις 14 Ιουνίου 2022 (12 έτη μετά), ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα, Ιούλιο 2022, θα άρχιζε η πρώτη φάση μιας πρώτης εκδοχής εφαρμογής της ηλεκτρονικής ταυτότητας στο κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια, θα προχωρούσαν στην έκδοση της κανονικής ηλεκτρονικής ταυτότητας με τον ΕΚΑΜ. Η Ιερά Σύνοδος ενώ δεν αντέδρασε σε όσα ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε, την ίδια ακριβώς ημέρα, 14 Ιουνίου 2022, είχε ήδη έτοιμο και απέστειλε προς όλες τις Μητροπόλεις «ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ» με Α.Π. 2967/14.5.22 με αρ. Διεκ.: 1163. Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 3060 είχε θέμα: «Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και οι ψευδοπροφήτες». Ο Λαός ακούγοντας την ίδια εκείνη ημέρα τον μεν κ. Πιερρακάκη να ανακοινώνει την έκδοση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, την δε Διαρκή Ιερά Σύνοδο να κυκλοφορεί την εν λόγω Εγκύκλιο, εξέλαβε το γεγονός ως πρόθεση της Δ.Ι.Σ. να καταστείλει τις όποιες διαμαρτυρίες των πιστών· βεβαίως, «Κύριος μόνον οίδεν» πού αποσκοπούσε. Διά της εν λόγω Εγκυκλίου προτρέπεται ο λαός να μην ακούει Γέροντες, ψευδο-αγίους και ψευδοπροφήτες που κινδυνολογούν. Σημειωτέον, όλοι ανεξαιρέτως οι ψευδοπροφήτες, για τους οποίους γίνεται αρνητική αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη, δεν κινδυνολογούσαν.

 

Οι ψευδοπροφήτες αντιτίθεντο στους αληθείς Προφήτες, διά των οποίων ο Θεός ανήγγελλε τα επερχόμενα δεινά, ενώ οι ψευδοπροφήτες εξαπατούσαν τον Λαό, καθησυχάζοντάς τον με ψευδείς διαβεβαιώσεις: «ειρήνη έστι υμίν».

 

Γι’ αυτό ο Θεός μέμφεται τους ψευδοπροφήτες, λέγοντας: «επλάνησαν τον λαόν μου λέγοντες· ειρήνη ειρήνη, και ουκ έστιν ειρήνη… και Κύριος ουκ απέσταλκεν αυτούς» (Ιεζ. ΙΓ΄,10).

Η Εγκύκλιος κατέληγε: «Ας τιμούμε και υπακούμε στους Ποιμένες και Επισκόπους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι αγρυπνούν υπέρ ημών, και ας επιδιώκουμε προπάντων τα της ειρήνης και τα της οικοδομής της εις αλλήλους».

 

Όσοι όμως αγρυπνούν υπέρ ημών, τι έκαναν από τον Απρίλιο 2018 που εκδόθηκε η Κ.Υ.Α. υπ’αριθ. 8200/0-297647 (ΦΕΚ 1476/17-4-2018 περί εκδόσεως των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων); Και τι έπραξαν από 14 Ιουνίου 2022 με την ανακοίνωση του κ. Πιερρακάκη για την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας, που απασχολεί  δεκαετίες τώρα το πλήρωμα της Εκκλησίας; Εδώ δε και αρκετό χρονικό διάστημα έχει ανακοινωθεί ότι από Σεπτέμβριο 2023 θα εκδοθούν οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες.

Οι αγρυπνούντες υπέρ ημών τι έπραξαν και τι πράττουν; Ζητούν την πληροφορία του κ. Μηταράκη και όχι την πληροφορία του Αγ. Πνεύματος;

Εντός της εν λόγω Εγκυκλίου 3060, η Δ.Ι.Σ. αναφέρει: «Το Πανάγιο Πνεύμα είναι η πηγή της Αγιότητος και όλων των χαρισμάτων. Χαρίζει την θεοποιό Χάρη ανάλογα με την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου καθώς βούλεται… οι ταπεινοί γίνονται αποδέκτες της Χάριτος του Θεού, μόνον αυτοί μπορούν να αποφανθούν μετά βεβαιότητος για τα παρόντα και τα μέλλοντα, να διακρίνουν πού υπάρχει η αλήθεια και πού το ψεύδος». Είμαστε απολύτως σύμφωνοι προς αυτό!

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, ως και Υμείς εντέλλεσθε, εμείς τα μέλη του πληρώματος της Αγίας του Χριστού Εκκλησίας μας, δεν έχουμε εντολή να πιστεύουμε και να ακούμε ψευδοπροφήτες και ψευδοδιδασκάλους· ούτε όμως αποτελέσματα ερευνών οιασδήποτε επιτροπής, εδρασμένης «κατά την παράδοσιν των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία του κόσμου και ου κατά Χριστόν» (Κολ. Β΄,8).

Ούτε κανέναν υπουργό και μάλιστα, από αυτούς που προωθούν σχέδια Νόμου ενάντια στον Νόμο του Θεού, ενώ ορκίστηκαν στο Όνομά Του και στο Ευαγγέλιό Του.

Αντιθέτως, υποχρεούμεθα να υπακούμε στην προτροπή του Αποστόλου των Εθνών: «Βλέπετε ουν πώς ακριβώς περιπατείτε, μη ως άσοφοι, αλλ’ ως σοφοί, εξαγοραζόμενοι τον καιρόν, ότι αι ημέραι πονηραί εισι. διά τούτο μη γίνεσθε άφρονες… αλλά συνιέντες τι το θέλημα του Κυρίου, δοκιμάζοντες τι εστίν ευάρεστον τω Κυρίω» (Εφεσ. Ε΄,15-17). Δεν μας ενδιαφέρει τι προσωπικά μας βλάπτει ή τι όχι, δεν μας φοβίζει περισσότερο τίποτε άλλο, όσο το να λυπήσουμε τον Κύριό μας: «μη λυπείτε το Πνεύμα το Άγιον του Θεού, εν ω εσφραγίσθητε εις ημέραν απολυτρώσεως» (Εφεσ. Δ΄,30).

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, κατόπιν όλων των ανωτέρω –τοις Υμών ρήμασι πειθόμενοι (εγκύκλιος 3060/14.5.22)– ταπεινώς παρακαλούμε την Πατρική Σας αγάπη, εν τω Ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού (του Οποίου δούλοι αχρείοι τυγχάνουμε) και επικαλούμενοι τον Απόστολο των Εθνών (βλ. Πράξ. Κ΄,28), αυτό το μείζονος σημασίας θέμα να το θέσετε όχι θέμα Επιτροπής, αλλά θέμα προσευχής και να ζητήσετε υπό του εν Υμίν ενοικούντος Αγίου Πνεύματος να Σας πληροφορήσει ποιο είναι (γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα) το θέλημά Του το αγαθόν και ευάρεστον και εάν πίσω από την ταυτότητα κρύβεται η παγκόσμια σκλαβιά του Αντιχρίστου. Παρακαλούμε ακόμη να αιτηθείτε και να συγκαλέσετε Ιερά Σύνοδο όλης της Σεπτής Ιεραρχίας, μιμούμενοι τους πανευφήμους Αποστόλους, των οποίων διάδοχοι τυγχάνετε: «Συνήχθησαν δε οι απόστολοι και οι πρεσβύτεροι ιδείν περί του λόγου τούτου» (Πράξ. ΙΕ΄,6· στην περίπτωση δε εκείνη, ο λόγος της συγκλήσεώς τους ήταν υποδεέστερος: η περιτομή των εθνικών).

Και αφού θα αποφασίσετε συμφώνως προς την Πληροφορία που θα έχετε λάβει υπό του εν Υμίν ενοικούντος Αγίου Πνεύματος, ως η ανωτάτη φωτιστική βαθμίδα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, αναμένουμε να την διαβιβάσετε και σε εμάς, τις κατώτερες βαθμίδες, λέγοντες: «έδοξε γαρ τω Αγίω Πνεύματι και ημίν» (Πράξ. ΙΕ΄,28)· και όχι: «όπως η (οποιαδήποτε) Επιτροπή απεφάνθη…» ή πολύ χειρότερα, «όπως ο υπουργός απεφάνθη …».

Στην Παλαιά Διαθήκη, οι Άγιοι Προφήτες με κάθε λόγο που απηύθυναν προς τον Λαό, δεν εξέφραζαν τη γνώμη τους (ούτε ρωτούσαν τους βασιλείς), αλλά έλεγαν μόνον ό,τι ο Θεός τούς πληροφορούσε να πουν στον Λαό, στους άρχοντες και στους βασιλείς, γι’ αυτό και με παρρησία και ειλικρίνεια ομολογούσαν: «Τάδε λέγει Κύριος παντοκράτωρ» (Ζαχ. Α΄,17). Στη δε Καινή Διαθήκη, πλησθέντες άπαντες οι Απόστολοι «Πνεύματος Αγίου… ήρξαντο λαλείν καθώς το Πνεύμα εδίδου αυτοίς αποφθέγγεσθαι» (Πραξ. Β΄,4)· δεν ανέθεταν τα πνευματικά θέματα σε επιτροπές και σε υπουργούς. Δεν ζητούσαν να πληροφορηθούν από τους άρχοντες και βασιλείς· αντιθέτως, οι βασιλείς ζητούσαν να πληροφορηθούν, τι ο Θεός βλέπει, θέλει, λέγει.

Και στην υπ’ αριθ. 2641/9.2.1998 Εγκύκλιο με αρ.πρωτ.: 445, η Δ.Ι.Σ. απευθυνόμενη προς τον ευσεβή ορθόδοξο ελληνικό Λαό, αποφαίνεται: «παρ.3. Το ζήτημα εξάλλου του χαράγματος… δεν είναι προφανώς θέμα ούτε δημοσίων συζητήσεων και αντεγκλήσεων ούτε πολύ περισσότερο ατομικών ή συλλογικών “αυθεντικών” τοποθετήσεων. Οι άγιοι Πατέρες μετά δέους άπτονται των ζητημάτων της Αποκαλύψεως και με περισσή προσοχή αποφαίνονται, συνιστώντας σε όλους επαγρύπνηση και νηφαλιότητα προς έγκαιρη, με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, διακρίβωση της ταυτότητος των βιουμένων ιστορικών γεγονότων προς τα προφητικώς περιγραφόμενα στην Αποκάλυψη». Αυτό μόνον ζητούμε και εμείς από Εσάς: «την έγκαιρη και έγκυρη, με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, διακρίβωση της ταυτότητας των βιουμένων ιστορικών γεγονότων προς τα προφητικώς περιγραφόμενα στην Αποκάλυψη».

Ο λόγος του Κυρίου ημών Ιησού προς εμάς τους δούλους Του, μας θέτει ενώπιον των ευθυνών και των συνεπειών μας: «εκείνος δε ο δούλος, ο γνους το θέλημα του Κυρίου εαυτού και μη ετοιμάσας μηδέ ποιήσας προς το θέλημα αυτού, δαρήσεται πολλάς» (Λουκ. ΙΒ΄,47). Πόσω δε μάλλον θα είναι υπόλογος στην Κρίση ο μη ενδιαφερόμενος να γνωρίσει τι θέλει ο Κύριος Παντοκράτωρ.

Απευθυνόμενος δε, και προς τους Ποιμένες του Λαού Του και εκείνους που εκτελούν χρέη «φύλακα» και «σκοπού», λέει διά του προφήτου Ιεζεκιήλ: «Και εγένετο λόγος Κυρίου προς με λέγων· Υιέ ανθρώπου, λάλησον τοις υιοίς του λαού σου και ερείς προς αυτούς· γη, εφ’ αν αν επάγω ρομφαίαν, και λάβη ο λαός της γης άνθρωπον ένα εξ αυτών και δώσιν αυτόν εαυτοίς εις σκοπόν, και ίδη την ρομφαίαν ερχομένην επί την γην και σαλπίση τη σάλπιγγι και σημάνη τω λαώ, και ακούση ο ακούσας την φωνήν της σάλπιγγος και μη φυλάξηται, και επέλθη η ρομφαία και καταλάβη αυτόν, το αίμα αυτού επί της κεφαλής αυτού έσται· ότι την φωνήν της σάλπιγγος ακούσας ουκ εφυλάξατο, το αίμα αυτού επ’ αυτού έσται, και ούτος ότι εφυλάξατο, την ψυχήν αυτού εξείλατο. και ο σκοπός, εάν ίδη την ρομφαίαν ερχομένην και μη σημάνη τη σάλπιγγι, και ο λαός μη φυλάξηται, και ελθούσα η ρομφαία λάβη εξ αυτών ψυχήν, αύτη διά την αυτής ανομίαν ελήφθη, και το αίμα εκ χειρός του σκοπού εκζητήσω (Ιεζεκιήλ ΛΓ΄,1-6).

Επίσης: «εγένετο λόγος Κυρίου προς με λέγων· υιέ ανθρώπου, προφήτευσον επί τους ποιμένας του Ισραήλ, προφήτευσον και ειπόν τοις ποιμέσι· τάδε λέγει Κύριος Κύριος· ω ποιμένες Ισραήλ, μη βόσκουσι ποιμένες εαυτούς; ου τα πρόβατα βόσκουσιν οι ποιμένες;… τάδε λέγει Κύριος Κύριος· ιδού εγώ επί τους ποιμένας και εκζητήσω τα πρόβατά μου εκ των χειρών αυτών» (Ιεζεκιήλ ΛΔ΄,1-2,10).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, «ει μη εταπεινοφρόνουν αλλά ύψωσα την ψυχήν μου ως το απογεγαλακτισμένον επί την μητέρα αυτού [Εκκλησία και τους Πατέρες ημών]» (Ψαλμ.130,στ.2).

Συγχωρέστε μου την αφροσύνη· κατανοείτε όμως ότι μόνον η Πληροφορία του Αγίου Πνεύματος μας ενδιαφέρει και όχι του οποιουδήποτε κ. Μηταράκη. Πρόκειται για θέμα που δεν αφορά ιδιοτελή συμφέροντά μας (π.χ. μισθό, σύνταξη, θέση, τη «βόλεψή» μας), αλλά μας ενδιαφέρει να μη στενοχωρήσουμε τον Κύριό μας, τον Χορηγό της ζωής μας, ο Οποίος μας τίμησε καθιστώντας μας ένα με τον Εαυτό Του. Και ενώ η Ε.Ε. και η κυβέρνηση ετοιμάζονται να μας «τσιπάρουν» σαν τα ζώα (μετά τα ζώα), ο Απόστολος των Εθνών διερωτάται: «ουκ οίδατε ότι το σώμα υμών ναός του εν υμίν Αγίου Πνεύματός εστιν, ου έχετε από Θεού, και ουκ εστέ εαυτών; ηγοράσθητε γαρ τιμής· δοξάσατε δη τον Θεόν εν τω σώματι υμών και εν τω πνεύματι υμών, άτινά εστι του Θεού» (Α΄ Κορ. στ΄,19-20).

Διατελών εν ευγνωμοσύνη και μετανοία, υποβάλλω νοερώς εδαφιαίαν την μετάνοιάν μου, εξαιτούμενος την Πατρική Σας συγχώρηση· ασπάζομαι δε νοερώς την χαριτόβρυτον δεξιάν Σας,

ο ελάχιστος και αχρείος δούλος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού,

Αρχιμ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Υ.Γ.: Η παρούσα κοινοποιήθηκε προς όλους τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς.

 

Πηγή

Προβολές : 1,957


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα