Επιτέλους μετά από δυο μήνες σχεδόν, το παραδέχθηκε... Α.Κανελλόπουλος: «Ναι, θα είμαι πρόεδρος στο κόμμα που θα αντικαταστήσει τους “Έλληνες”

Επιτέλους μετά από δυο μήνες σχεδόν, το παραδέχθηκε... Α.Κανελλόπουλος: «Ναι, θα είμαι πρόεδρος στο κόμμα που θα αντικαταστήσει τους “Έλληνες”

3 Απριλίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:539
Μοίρασέ το

 

Ο Η.Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών»

Α ρε κορόϊδα… πως φαίνεται πως όλο το παιχνίδι είναι στημένο από καιρό, για να ξεγελάσει για μια ακόμη φορά τους αφελείς που πιστεύουν πως υπάρχουν … “πατριώτες”…

Από τον Φεβρουάριο είχε στηθεί το κόμμα, άρα είχε δρομολογηθεί πολύ καιρό πριν, αλλά δεν έλεγε κουβέντα, ότι πρόκειται για το κόμμα του Κασιδιάρη…

Και μόνο αυτό, αρκεί για να καταλάβουμε όσοι είμαστε νοήμονες, το παιχνίδι σε βάρος του λαού… (διαβάστε εδώ)

 

Καλλιόπη Σουφλή

Α.Κανελλόπουλος: «Ναι, θα είμαι πρόεδρος στο κόμμα που θα αντικαταστήσει τους “Έλληνες” – Ο Η.Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών»

Ο ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος  θα αναλάβει πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», που έχει ιδρύσει ο Ηλίας Κασιδιάρης και θα το εκπροσωπήσει και νομικά στον Άρειο Πάγο ώστε να πάρει έγκριση και να συμμετάσχει στις εκλογές όπως επιβεβαίωσε επισήμως και ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας το pronews.gr

Ο ίδιος διαψεύδει ότι έχει σχέσεις με Ε.Μαρινάκη και Ν.Μπακογιάννη και για την ώρα κραταμε την διάψευση η οποία μένει να αποδειχτεί στην πράξη.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως είπε θα καταργηθεί η διοικούσα επιτροπή και θα προχωρήσουν σε αλλαγές στο καταστατικό προκειμένου να αναλάβει και επίσημα πρόεδρος του κόμματος.

Ο κ. Κανελλόπουλος, αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από το δικαστικό Σώμα.

Ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, επισήμανε ότι, ο ίδιος θα υποβάλλει τη δήλωση του στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την άδεια, για συμμετοχή στις εκλογές, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.

Ο Α.Κανελλόπουλος είπε ότι είχε επαφές με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος μπορεί να είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια θέλει, αφού θα είναι πρόεδρος του κόμματος.

Την υποψηφιότητα του κόμματος Κασιδιάρη αναμένεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναμένεται να κρίνει το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, στο οποίο υπηρετούν:

Ως Πρόεδρος ο Χρήστος Τζανερρίκος, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και δέκα Αρεοπαγίτες, οι: 1) Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, 2) Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, 3) Χρήστος Κατσιάνης, 4) Ασημίνα Υφαντή, 5) Κανέλλα Τζαβέλλα-Δημαρά, 6) Στέφανος-Σπυρίδων Πανταζόπουλος, 7) Γεώργιος Παπαγεωργίου, 8) Κορνηλία Πανούτσου, 9) Φώτιος Μουζάκης και 10) Αικατερίνη Χονδρορίζου.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά), ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του υποψηφίου κόμματος.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το «Εθνικό Κόμμα-Έλληνες», καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρηθεί ότι, εάν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει αρνητικά είτε συνολικά για το κόμμα είτε για τη συμμετοχή Κασιδιάρη, τότε θα υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας Τάσος Κανελλόπουλος έχει ιδρύσει από το Φεβρουάριο του 2022 τον δικό του πολιτικό φορέα, με τίτλο «Εάν…», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με καταγωγή από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μακρά παράδοση στη Δικαιοσύνη.

Ο ένας αδελφός του ήταν Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, ο δεύτερος είναι εν ενεργεία Αντιπροεδρος ΑΠ και ο τρίτος ο γνωστός δικηγόρος, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 

 

 

Πηγή

Προβολές : 539


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα