Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και οι επιπτώσεις της στην διεθνή πολιτική και την διασφάλιση της ειρήνης

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και οι επιπτώσεις της στην διεθνή πολιτική και την διασφάλιση της ειρήνης

23 Ιουνίου, 2020 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:162
Μοίρασέ το

 

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την λογική της ειρήνης η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση κρατάει τα κλειδιά της ισορροπίας στο λεγόμενο ‘’κεντρικό αίθριο’’ της Ευρασίας στην ανατολική Μεσόγειο!

Εάν η Τουρκία επιχειρήσει γεώτρηση στα 7 ή στα 13 μίλια π.χ. από την Στρογγύλη έσχατη νησίδα του Ελληνικότατου αρχιπελάγους Καστελορίζου τώρα χωρίς ανακήρυξη ΑΟΖ από Ελληνικής πλευράς, τότε το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό δεν θα μπορεί νομίμως να εμποδίσει τις εργασίες. Διότι τα ύδατα θα είναι διεθνή.

 

Κώστας Τουρναβίτης

Με τον άνωθεν τίτλο το πρό εξαμήνου και πλέον δημόσιο άρθρο μου, είναι συνεχώς επίκαιρο με οδυνηρό τρόπο για την Ελλάδα. 

Το μοναδικό σημείο που διορθώνω είναι η μή κατοχύρωση ΑΟΖ από τις όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1983 (λάθος η χρονολογία) έως και σήμερα.  Καθ΄ότι η ισχύς της συμφωνίας UNCLOS 1982 ξεκίνησε μόλις την επικύρωσε σημαντικός αριθμός κρατών στα κοινοβούλιά τους την δεκαετία του ’90. 

Μάλιστα αυτή η περίοδος συνέπεσε με την ασθένεια του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο που οδήγησε στον Σημίτη, τα Ίμια και την κοινή δήλωση της Μαδρίτης το 1997 https://www.ethnos.gr/politismos/biblio/110262_apo-ta-imia-sti-madriti-i-symfonia-poy-gkrizare-aigaio

Πάρα πολλές συμπτώσεις που καθόρισαν όμως την επόμενη περίοδο των υποχωρήσεων, για να περάσουμε από τα μνημόνια με αφετηρία την μωβ γραβάτα του ΓΑΠ στο Καστελόριζο, που σαφέστατα συμβόλιζε πολλά! 

Όλες αυτές οι πράξεις που ξεπερνούν κατά πολύ την γραμμή της εσχάτης προδοσίας δεν επιτρέπουν στην χώρα μας να ενεργήσει ορθά και σύμφωνα με τον τίτλο:  ”Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την λογική της ειρήνης η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση κρατάει τα κλειδιά της ισορροπίας στο λεγόμενο κεντρικό αίθριο της Ευρασίας στην ανατολική Μεσόγειο”.  

 

Πέραν όμως όλων αυτών των διαπιστώσεων στο δια ταύτα έχουμε δυνατότητα θεσμικής αποκατάστασης του δικαίου της Ελλάδος;;; 

Η Δικαστική εξουσία φέρει και αυτή τις βαρύτατες ευθύνες της δια της αδρανείας της, καθώς και οι εκάστοτε ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων διότι θα κληθούν κάποια στιγμή, να εφαρμόσουν πολιτικές δήθεν πράξεις, που θα έλθουν σε πλήρη αντίθεση με τον όρκο τους, ο οποίος λέει σαφέστατα ”δεν θα παραδώσω λιγότερη Πατρίδα”!   

 

Απευθύνομαι πρός τον μέσο νοήμονα πολίτη.  Είναι δυνατόν χωρίς να ερωτηθούμε, χωρίς  να υπάρχει στο πρόγραμμα κανενός κόμματος η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως έγινε ήδη στην περίπτωση των Διαπόντιων νήσων μόλις πρίν λίγες εβδομάδες από Δένδια – Μητσοτάκη – Ν.Δ., χωρίς να ζητήσει ο Σημίτης το 1997, αυτός ο ολετήρας της Ελλάδος, την σύμφωνη γνώμη ούτε της κοινοβουλευτικής του ομάδας για την εκχώρηση δικαιωμάτων στην Τουρκία έξω και πέρα από κάθε κανονισμό διεθνούς δικαίου.

 

Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Η  SINGULARLOGIC….

 

Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και οι επιπτώσεις της στην διεθνή πολιτική και την διασφάλιση της ειρήνης

 

του Κώστα Τουρναβίτη                              

 

Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2020

Επειδή τα Δελτία των ειδήσεων γενικά αποκρύπτουν τα πραγματικά δεδομένα, αποφάσισα με απλό κατανοητό τρόπο να καταγράψω τα δεδομένα που θα μας επηρεάσουν άμεσα προσεχώς.  

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης (1982) που η Ελλάς έχει ψηφίσει στον ΟΗΕ και οι ΗΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ δεν έχουν αποδεχθεί, αλλά το εφαρμόζουν κατά το δοκούν, τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά μετά την κατοχύρωση της Ελληνικής ΑΟΖ. Διότι υπερκαλύπτονται τα θέματα υφαλοκρηπίδας, ορίζονται με σαφήνεια τα ύδατα και ο υπερκείμενος χώρος με συγκεκριμένα όρια που ορίζει η Διεθνής συνθήκη.  https://hellasjournal.com/2020/01/to-2020-prepi-na-ine-i-chronia-tis-aoz-choris-foviko-sindromo-ke-me-agapi-stin-ellada/

Το αυτονόητο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΕΙ είναι η κατάθεση στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ η κατάλληλη επιστολή ανακήρυξης ΑΟΖ της Ελλάδος συνοδευόμενη από χάρτη. Τίποτε άλλο, αυτό δημιουργεί νομικά τετελεσμένα που εξασφαλίζουν την χώρα. Η διαδικασία οριοθέτησης με όλες τις όμορες χώρες είναι το β’ στάδιο που αποτελεί θέμα διαπραγματεύσεων, μπορεί να διαρκέσει χρόνο, ενδεχομένως να απαιτηθεί και διαιτησία, αλλά θα έχει προηγουμένως συντελεσθεί η κατοχύρωση όπως απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο.

Η Ελλάς μέχρι σήμερα, δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα χάρτη ούτε μια γεωγραφική συντεταγμένη! Αυτό συνιστά σημαντικό ελάττωμα ακόμα και για τις πολυεθνικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς έρευνας και εκμεταλλεύσεως της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτή η πρακτική των Ελληνικών κυβερνήσεων επιτρέπει στην Τουρκία την δημιουργία τετελεσμένων διαφορετικής εφαρμογής της Διεθνούς συνθήκης με αποτέλεσμα την δημιουργία δυνητικά ”νέου δικαίου”, διεκδίκηση εμπράγματων αξιών σε τετελεσμένα έργα με δαπάνες κλπ, διότι ανήκει στις χώρες που δεν έχουν αποδεχθεί το Διεθνές δίκαιο (αλλά ήδη το εφαρμόζουν όπου τους συμφέρει).

Για παράδειγμα εάν η Τουρκία επιχειρήσει γεώτρηση στα 7 ή στα 13 μίλια π.χ. από την Στρογγύλη έσχατη νησίδα του Ελληνικότατου αρχιπελάγους Καστελορίζου τώρα χωρίς ανακήρυξη ΑΟΖ από Ελληνικής πλευράς, τότε το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό δεν θα μπορεί νομίμως να εμποδίσει τις εργασίες. Διότι τα ύδατα θα είναι διεθνή.

Το ίδιο θα συμβεί εάν επιχειρήσει η Τουρκία να διεξάγει έρευνες και τυχόν γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης στα 7 ή στα 13 μίλια, επικαλούμενη την πρόσφατη διακρατική συμφωνία της με την διοίκηση της Τρίπολης (αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης).

Διότι η περιοχή θεωρείται δήθεν Λιβυκή θάλασσα.

Μια συμφωνία παντελώς άκυρη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το Ελληνικό πολεμικό Ναυτικό δεν θα μπορεί νομίμως να εμποδίσει την Τουρκία. Όλες οι ‘’κορώνες’’ του προέδρου της Δημοκρατίας, των αρμοδίων της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και ανώτατων ηγητόρων των Ενόπλων Δυνάμεων που ακούμε συνέχεια θα είναι χωρίς αντίκρισμα επί της ουσίας.

Διότι εάν συμβούν όλα αυτά με διαφορετική εφαρμογή – κατάφορη καταπάτηση του Διεθνούς δικαίου της Θαλάσσης ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την οριοθέτηση κυριαρχίας στον πυθμένα του Βορείου πόλου μεταξύ ΗΠΑ – ΡΩΣΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ…

Το Ρωσικό συμφέρον ευρίσκεται στην άμεση παύση κάθε παράβασης του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία. Διότι η παράβαση του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης από χώρα που δεν το έχει αποδεχθεί (Τουρκία) ευνοεί τις ΗΠΑ.

Αποτελεί Εθνικό έγκλημα απαράγραπτο, η μή κατοχύρωση ΑΟΖ από τις όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 1983 έως και σήμερα, με υπευθύνους όλους τους ΥΠΕΞ & Πρωθυπουργούς.

Μήπως η δολοφονική επίθεση κατά αμάχων στο Μάτι την 23 Ιουλίου 2018 αποτέλεσε πράξη εκβιασμού κατά της Ελλάδος ώστε να μην ανακηρύξει ΑΟΖ ??

Η ΑΟΖ, σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα, δεν ανήκει στο παράκτιο κράτος ipso jure, αλλά πρέπει σαφώς να ανακηρυχθεί από αυτό.

Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ΑΟΖ απλώς δεν υφίσταται. Η θαλάσσια περιοχή (η επιφάνεια και τα υπερκείμενα ύδατα) που δεν θα ανακηρυχθεί ως ΑΟΖ, παραμένει νομικώς ως μέρος της ανοικτής θάλασσας.

Για μια μικρή αριθμητικά ελίτ, αλλά ισχυρή ως λόμπυ στις ΗΠΑ, από μια οπτική είναι χρήσιμο να ωθήσουν όλους τους συμμετέχοντες στην περιοχής της Μεσογείου σε έναν πόλεμο, άμεσο ή έμμεσο, που θα θέσει υπό αμφισβήτηση την υλοποίηση και αποτελεσματική λειτουργία των αγωγών, θα επιδεινώσει τα υφιστάμενα προβλήματα των χωρών που συμμετέχουν στη σύγκρουση και θα δημιουργήσει νέα δεδομένα για αυτούς.

Αντίστροφα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την λογική της ειρήνης η Ελληνική κυβέρνηση κρατάει τα κλειδιά της ισορροπίας στο λεγόμενο ‘’κεντρικό αίθριο’’ της Ευρασίας στην ανατολική Μεσόγειο!

Κάθε άλλη εφαρμογή από το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος δεν θα επιφέρει ούτε δίκαιο, ούτε ειρήνη, με πιθανότερη την απώλεια Εθνικού χώρου επί θαλάσσης.

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο “Βήμα” διακήρυξε την βεβαιότητά του (!) ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν με την προσφυγή στη Χάγη, αφού, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά “δεν βλέπω να υπάρχει κάποια ουσιαστική αντίρρηση”, καθώς και η πεποίθησή του ότι “διαμορφώνεται μια πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι πρέπει, με κάποιον τρόπο, να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία. Αυτή η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει στην Ελληνική κοινωνία, που πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι και η σωστή επιλογή”.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του σημείωσε ότι οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν “όχι, όμως, υπό καθεστώς πίεσης και εκβιασμών”, καθώς και τη μόνιμη θέση της Ελλάδας ότι η προσφυγή στη Χάγη θα πρέπει να αφορά “στον ορισμό της υφαλοκρηπίδας και των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Αυτά όλα που μας λέει το πολιτικό προσωπικό και αναπαράγουν ως παπαγάλοι τα ΜΜΕ είναι επικίνδυνα, εθνοβλαβή και στρέφονται κατά της ειρήνης και της ευημερίας του Ελληνικού λαού αλλά και όλων των λαών της Μεσογείου.

Η ανάλυση της λανθασμένης στον παρόντα χρόνο επίκλησης της διαιτησίας στην Χάγη είναι έξω από το αντικείμενο αυτής της ανάλυσης.

ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΉ ΣΚΑΚΙΕΡΑ, ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΣ ΩΣ ΚΟΜΒΟΣ ΤΡΙΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράφει την σημερινή ημέρα την 2α Ιανουαρίου 2020.

Το αρχιπέλαγος του Καστελορίζου σώζει την Ελλάδα είναι ο ουσιαστικός τίτλος.

Αθάνατοι οι πεσόντες του Ιερού Λόχου που ελευθέρωσαν το αρχιπέλαγος 1944 – 45. http:/_/https:/_/lhkd.in/_gvos3y5     

Το φυλάκιο της Στρογγύλης καθορίζει την διέλευση του αγωγού εξοβελίζοντας την Τουρκία!!!

Οποιαδήποτε άλλη ενδοτική φιλοτουρκική ”γραμμή” από το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος επισύρει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας έναντι της πατρίδας και θα δώσει την έννομη συνταγματικά υποχρέωση σε κάθε Έλληνα πολίτη να κινηθεί ποινικά κατά παντός υπευθύνου. Ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους άπαντες.

Ευτυχώς το νέο Ελληνοαμερικανικό λόμπυ σε συνεργασία με συγκεκριμένους γερουσιαστές των ΗΠΑ πέτυχε την υπογραφή του νόμου EastMed Act, που εκφράζει την υποστήριξη στον αγωγό East Med, εκφράζει υποστήριξη στις τριμερείς συναντήσεις της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, και δίνει εντολή στον πρόεδρο Τραμπ να συμμετέχει η Αμερική στο East Med φόρουμ της Αιγύπτου. Με τον EastMed Act έχουμε τον σχηματισμό νέας στρατηγικής σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με τον άξονα Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η νομική άποψη των ΗΠΑ είναι ότι οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης για τις διεκδικήσεις των θαλάσσιων ζωνών και συγκεκριμένα για τις υφαλοκρηπίδες διαφέρουν από τη νομική μας ανάλυση και από τη νομική ανάλυση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που αφορά το καθεστώς των νησιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης, προσθέτοντας πως «τα κατοικημένα νησιά ως ζήτημα του εθιμικού διεθνούς δικαίου δικαιούνται την ίδια μεταχείριση με τα ηπειρωτικά εδάφη». Πηγή: iefimerida.gr – https://lnkd.in/gQa6cZ3

Κατά συνέπεια όλων των ανωτέρω είναι πρόδηλο το Εθνικό συμφέρον, το οποίο μάλιστα μέσα από πραγματικά ισχυρότατες συγκυρίες, συγκλίνει με τα συμφέροντα των περισσοτέρων ισχυρών πόλων ισχύος του πλανήτη, με τις χώρες τις Μεσογείου, της Ε.Ε. και ενοχλεί αποκλειστικά τον μόνιμο ταραξία του διεθνούς συστήματος με το βαρύτατο ‘’ποινικό μητρώο’’, την Τουρκία. Η λογική της ειρήνης, της ευημερίας και του αμοιβαίου σεβασμού όλων ισχυροποιείται με την άμεση ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδος.

                                                                                                                                                                   Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2020

 

 

Πηγή

Προβολές : 162


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα