Η Ελλάδα αποστρατιωτικοποίησε τα νησιά του Αιγαίου; – Η δήλωση Α.Συρίγου περί «παραχώρησης» που επιβεβαιώνει τους Τούρκους

Η Ελλάδα αποστρατιωτικοποίησε τα νησιά του Αιγαίου; – Η δήλωση Α.Συρίγου περί «παραχώρησης» που επιβεβαιώνει τους Τούρκους

4 Οκτωβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:361
Μοίρασέ το

 

Αφωνία από την Αθήνα παρά τις αντιδράσεις που δημιούργησε το δημοσίευμα της Yeni Safak

ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ…

ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η Ελλάδα αποστρατιωτικοποίησε τα νησιά του Αιγαίου; – Η δήλωση Α.Συρίγου περί «παραχώρησης» που επιβεβαιώνει τους Τούρκους

Με δήλωση που βάζει «φωτιά», καθώς επί της ουσίας επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Yeni Safak περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έκανε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, αναπληρωτής καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος. 

Ο Α.Συρίγος σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τα ελληνοτουρκικά και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν περιοχές που ενδιαφέρονται οι Τούρκοι για θέματα ναυσιπλοΐας και είπε ότι αυτό είναι «κάτι εύλογο και κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε», στη συνέχεια όμως ισχυρίστηκε ότι «αυτό είναι μια παραχώρηση» και ότι θα περίμενε ότι οι Τούρκοι «θα αποδεχθούν άλλα πράγματα όπως η επαναστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

 

Τι θέλει να πει όμως με τον όρο «επαναστρατικοποίηση»; Πότε η Αθήνα προχώρησε επίσημα σε αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου γιατί είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αποσυρθεί σημαντικά για την άμυνα της χώρας οπλικά συστήματα από τα νησιά.

Με αυτή τη δήλωσή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα όσα ανέφερε χθες η Yeni Safak, η οποία είχε δημοσίευμα με τίτλο: «Βήμα έκπληξη από την Αθήνα: Σταμάτησε ο εξοπλισμός των νησιών». 

Την ίδια ώρα μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς κυβέρνησης για το δημοσίευμα, παρόλο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και εντός του Κοινοβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δώρα Αυγέρη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαντήσεις από κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών για το τουρκικό δημοσίευμα.

«Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της Yeni Safak σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;», υπογράμμισε η ίδια ζητώντας απαντήσει η κυβέρνηση.

 

 

Πηγή

Προβολές : 361


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα