Η κύρια αποστολή του Τζορτζ Σόρος είναι η πτώση της Αμερικής

Η κύρια αποστολή του Τζορτζ Σόρος είναι η πτώση της Αμερικής

30 Σεπτεμβρίου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:395
Μοίρασέ το

 

Η κύρια αποστολή του Τζορτζ Σόρος είναι η πτώση της ΑμερικήςΟ δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος μιλά στο Βερολίνο της Γερμανίας στις 10 Σεπτεμβρίου 2012. Sean Gallup / Getty Images

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος είναι εκείνος ο σπάνιος μεγαλομανής που όχι μόνο πιστεύει ότι είναι θεός, αλλά απολαμβάνει να συμπεριφέρεται σαν τέτοιος. «Είναι ένα είδος ασθένειας όταν θεωρείς τον εαυτό σου κάποιο είδος θεού, τον δημιουργό των πάντων, αλλά νιώθω άνετα με αυτό τώρα από τότε που άρχισα να το ζω», είχε καυχηθεί κάποτε στον The Independent .

Αυτό το σύμπλεγμα θεών, σε συνδυασμό με τον καθαρό αμοραλισμό του και τις περίεργες ιδέες του για την κοινωνία, καθιστά τον 92χρονο εξαιρετικά επικίνδυνο για τις δημοκρατίες, ειδικά την Αμερική.

Η προειδοποίηση έρχεται δυνατά και ξεκάθαρα στο πρόσφατο βιβλίο του Matt Palumbo, The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros , το οποίο καταγράφει δεκαετίες οικονομικών συναλλαγών, πολιτικών επιχειρήσεων και κακόβουλων δικτύων του Soros.

Στις αρχές του βιβλίου, ο Palumbo τονίζει τον αμοραλισμό του Σόρος, που φύτεψε ίσως όταν η ουγγρική εβραϊκή οικογένειά του έλαβε χριστιανικές ταυτότητες και συνεργάστηκε με τους εισβολείς Ναζί.

Ο έφηβος Σόρος συνόδευε τον ψεύτικο νονό του, ο οποίος έκανε απογραφή περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν από εβραϊκές οικογένειες που στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ωστόσο, λέει ότι δεν νιώθει ενοχές, μόνο αποστασιοποίηση.

«Ήμουν μόνο θεατής. το ακίνητο αφαιρούνταν. Δεν είχα κανένα ρόλο στην αφαίρεση αυτής της περιουσίας. Έτσι, δεν είχα καμία αίσθηση ενοχής», είπε σε μια συνέντευξη του 1998 στο 60 Minutes . Παρομοίασε τις ενέργειές του τότε με το να παίζει αργότερα στις αγορές.

«Με έναν αστείο τρόπο», είπε, «είναι ακριβώς όπως στις αγορές – που αν δεν ήμουν εκεί – φυσικά, δεν το έκανα – αλλά κάποιος άλλος θα το έπαιρνε ούτως ή άλλως». Αφηγείται εκείνη την περίοδο ως «ίσως την πιο ευτυχισμένη χρονιά της ζωής μου» και «μια πολύ χαρούμενη, συναρπαστική εμπειρία».

Εκτός από την ύβρι και τον αμοραλισμό, δύο μεγάλες ιδέες οδηγούν τον Σόρος. Έχει μια προσωπική θεωρία της «αντανακλαστικότητας» και τη φιλοσοφία του Karl Popper, του γκουρού του στο London School of Economics (LSE). Και τα δύο έχουν ενσωματωμένες ειρωνείες.

Ενώ η «αντανακλαστικότητα» μπορεί να είναι απλώς το άλογο χόμπι ενός εκκεντρικού κερδοσκόπου, οι ιδέες του Πόπερ, που βασίζονται στο μυαλό και τα χρήματα του Σόρος, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον ελεύθερο κόσμο σε μια αναρχική-αριστερή κόλαση.

Με απλά λόγια, η ανακλαστικότητα λέει ότι ο κόσμος είναι πολύ περίπλοκος, επομένως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αντιληπτικές συντομεύσεις όπως γενικεύσεις, διχοτομίες, μεταφορές και κανόνες απόφασης.

Αυτά, με τη σειρά τους, επηρεάζουν την πραγματικότητα μέσω των αλλαγών που προκαλούν στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ο Soros πιστεύει ότι, με γνώμονα αυτή την ιδέα, έχει παίξει τις αγορές αναγνωρίζοντας πότε η αντίληψη και η πραγματικότητα βρίσκονται σε αρκετή διαφορά για να στοιχηματίσουν μεγάλα.

Όπως όλα τα «συστήματα» για να νικήσετε το καζίνο, αυτό είναι ταπεινότητα και ύβρις, γιατί θέτει κάποιον απρόσβλητο στις αντιληπτικές ελλείψεις που, εξ αρχής, πλήττουν όλους.

Αλλά η θεωρητικοποίηση κάθε επιτυχημένου κερδοσκόπου κερδίζει κάποια απόλαυση, μην πειράζεις τους πληροφοριοδότες και τα δίκτυα που δεν θα αναφέρει ποτέ.

Ούτε ο Σόρος είναι αθώος για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών .

Αυτή είναι η δουλειά του Σόρος. Αυτό που πρέπει να μας ανησυχεί είναι η εμμονή του στην υλοποίηση των ιδεών του Πόπερ.

Στο The Open Society and Its Enemies , ο Popper πρότεινε ότι καμία φιλοσοφία δεν κατέχει την αλήθεια, καμία κοινωνία δεν είναι ανώτερη από μια άλλη και ότι οι «κλειστοί» πολιτισμοί χτίζονται σε ταμπού και σε μια ενιαία εκδοχή της πραγματικότητας.

Με τα λόγια του Σόρος, στις «ανοιχτές» κουλτούρες, «κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της αλήθειας. μια κοινωνία που δεν κυριαρχείται από το κράτος ή κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία, όπου οι μειονότητες και οι απόψεις των μειονοτήτων γίνονται σεβαστές».

 

Αυτό μπορεί να φαίνεται ιδεαλιστικό. Όμως, παραθέτοντας τον Eduardo Andino της Philanthropy Daily , ο Palumbo επισημαίνει ότι, εάν οι ομάδες πρέπει να εγκαταλείψουν την «αλήθεια τους», η ανοιχτή κοινωνία γίνεται η κυρίαρχη αλήθεια με την οποία τα μέλη της πρέπει να ζουν, χωρίς να αφήνουν ποικιλομορφία.

Δείτε πώς οι συντηρητικοί και άλλοι που αντιστέκονται στις αναρχικές παρορμήσεις της αριστεράς καταγγέλλονται ως αυταρχικοί.

 

Ο Παλούμπο αποκαλεί τον Σόρος «ενδιάμεσο του Σρόντιγκερ», αρνούμενος και καυχιούμενος για τις δραστηριότητές του.

Όταν η κυβέρνηση του Προέδρου Eduard Shevardnadze έπεσε το 2003 , ο Soros είπε ότι ήταν η βούληση του γεωργιανού λαού και δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Μήνες αργότερα, είπε στους New York Times : «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό που συνέβη στη Γεωργία και νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια που συνέβαλα σε αυτό».

Τα αρχικά σχέδια του Σόρος περιλάμβαναν αντικομμουνιστικές δραστηριότητες στην Πολωνία, την εκδίωξη ενός λαϊκά εκλεγμένου προέδρου στην Ουκρανία και παρεμβάσεις κατά του Γκορμπατσόφ στη Ρωσία.

Οι τελευταίοι αρνήθηκαν στους Ρώσους, που βγήκαν από τα 70 χρόνια κομμουνισμού, κάθε ευκαιρία οικονομικής ελευθερίας.

Ως παγκοσμιοποιητής που ταιριάζει σε όλους, βλέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «την ενσάρκωση της ιδέας της ανοιχτής κοινωνίας», όπου τα ομοϊδεάτα κράτη παραδίδουν την κυριαρχία τους για το κοινό καλό.

Αλλά η μεγαλύτερη αποστολή του Σόρος είναι η πτώση της Αμερικής, την οποία θεωρεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για μια ανοιχτή κοινωνία.

Μπήκε στην αμερικανική προεδρική πολιτική το 2003, εναντιούμενος στον Τζορτζ Μπους και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Ξεκίνησε πολλές αριστερές οργανώσεις για να επηρεάσει τον κοινωνικό ιστό της Αμερικής.

Ως αφορολόγητες ομάδες, λαμβάνουν απεριόριστα κεφάλαια και τα χρησιμοποιούν για να επηρεάσουν τις εκλογές.

Χρησιμοποιώντας τα μέσα ενημέρωσης, τα πανεπιστήμια και τον Λευκό Οίκο, ο Σόρος μπόρεσε να προωθήσει τις ιδέες του για τον ρατσισμό. οικολογία και διατήρηση· ευημερία για τους παράνομους? νομιμοποίηση ναρκωτικών·

Προχωρά με το έγκλημα. αυτόματη εγγραφή ψηφοφόρων· ακύρωση μαθητή? στέγαση; και ιατρικό χρέος· και περικοπή στρατιωτικών προϋπολογισμών.

Ομοίως, έχει προωθήσει σοσιαλιστικές ατζέντες, όπως η αύξηση της εξάρτησης από την κυβέρνηση, η συνδικαλιστική οργάνωση όλων των θέσεων εργασίας και η προώθηση της φυλετικής και φυλετικής ποικιλομορφίας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο προερχόμενο από κάποιον που έκανε δισεκατομμύρια στις αγορές, αλλά είναι μια ισχυρή στρατηγική για την καταστροφή των αμερικανικών ιδανικών του ανταγωνισμού, της αξίας και της αριστείας.

Το 2015, ο Σόρος άρχισε να υποστηρίζει κρατικούς εισαγγελείς που θέλουν να διαλύσουν το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, παρουσιάζοντάς το –και την ίδια την Αμερική– ως συστημικά ρατσιστική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιος πρέπει να «κατηγορήσει το σύστημα, όχι τον εγκληματία, που είναι το πραγματικό θύμα».

Την εποχή που η BLM μεγάλωνε, ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για να στηρίξει υποψηφίους που ήταν κατά του «νόμου και της τάξης», αδύναμοι στο έγκλημα, σκληροί στον έλεγχο των όπλων και αντίθετοι με την εγγύηση σε μετρητά.

 

Αφού έκανε άφθονες δωρεές στη Γερουσία και τις προεδρικές κούρσες του Μπαράκ Ομπάμα και διοχέτευσε χρήματα στην εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, ο Σόρος ξόδεψε ακόμη περισσότερα για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Είπε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι η ατζέντα του Τραμπ για την Πρώτη Αμερική έρχεται σε αντίθεση με το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης.

Ενώ επέκρινε την επιρροή του μεγάλου χρήματος στην πολιτική, εισέπραξε 81 εκατομμύρια δολάρια (συμπεριλαμβανομένων 70 εκατομμυρίων δικών του) μέσω του Democracy PAC.

Χρησιμοποιώντας την πανδημία ως δικαιολογία, τα οχήματα χρηματοδότησής του προσπάθησαν να αυξήσουν την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου, διευρύνοντας τις ευκαιρίες για παραποίηση ψήφων και συγκομιδή.

Έπαιξε με πόλεμο τα εκλογικά αποτελέσματα και, οραματιζόμενος την άρνηση ενός «δεσποτικού» Τραμπ να εγκαταλείψει την εξουσία, ξεκίνησε το Transition Integrity Project, ένα εφεδρικό σχέδιο πολιτικής ανυπακοής και επαναστατικών διαμαρτυριών.

Διείσδυσε στην ομάδα Μπάιντεν-Χάρις ακόμη και πριν αναλάβει τα καθήκοντά της συγκεντρώνοντας 20 εκατομμύρια δολάρια για ομάδες αξιωματούχων μετάβασης για να προετοιμάσουν το δίδυμο να «χτυπήσει το έδαφος» την πρώτη μέρα.

Την ίδια χρονιά, ο Σόρος προϋπολογίζει πάνω από 63 εκατομμύρια δολάρια για την περαιτέρω προοδευτικότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (CEU) στην πατρίδα του, την Ουγγαρία.

Έφερε επίσης σε επαφή παγκόσμιους ηγέτες και φιλελεύθερους του Χάρβαρντ για να δημιουργήσουν ένα «πολυμερές οικονομικό σύστημα όπου η Αμερική δεν είναι κυρίαρχη».

Όταν ο Viktor Orbán τον ανάγκασε να φύγει από την Ουγγαρία επειδή υποστήριξε τη μαζική επανεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη, στράφηκε στη χρηματοδότηση πανεπιστημίων στην Αμερική και σε άλλες χώρες.

Το βιβλίο του Palumbo που ερευνήθηκε σχολαστικά ανιχνεύει επίσης το χέρι του Σόρος στα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των σχολών δημοσιογραφίας – γι’ αυτό πιέζουν τα ζητήματα των κατοικίδιων του και κάνουν «ελέγχους δεδομένων» για να αρνηθούν το διαβόητο παρελθόν του. Έτσι, μπορεί να διαμορφώσει αφηγήσεις και να στοχεύσει αυτούς που δεν ταιριάζουν με το παγκόσμιο όραμά του.

Καθώς προσπαθεί να διαιωνίσει την επιρροή του πέρα ​​από τον τάφο, μέσω του γιου του Αλεξάντερ, της δεύτερης συζύγου του Σούζαν Βέμπερ και άλλων συντρόφων, οι ελεύθερες κοινωνίες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια μακρά μάχη.

Ανατύπωση με άδεια από το American Thinker .

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Προβολές : 395


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα