Η οικογένεια Μητσοτάκη, ανάβει την φωτιά του πολέμου στην Ελλάδα. Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΡΙΝ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

Η οικογένεια Μητσοτάκη, ανάβει την φωτιά του πολέμου στην Ελλάδα. Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ – ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΠΡΙΝ ΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ...

4 Απριλίου, 2024 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:998
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και ανησυχώ σφόδρα… ΑΥΤΗ Η ΒΡΩΜΟ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…

Παρασκήνιο: Φόβοι για αλυσιδωτή κρίση στα βαλκάνια. Ντόρα, Μαξίμου και ΥΠΕΞ οι πυροκροτητές . Και ένταση ΗΠΑ -Γερμανίας .

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας να είναι οικογενειακή υπόθεση…

 

Αυτή η πολιτική “σκύλα”, μισεί την Ελλάδα, όσο τίποτε άλλο και στόχος της είναι η καταστροφή και ο ακρωτηριασμός της Πατρίδας μας…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ… ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΑ  ΣΙΩΝΙΣΤΡΙΑ…
ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ…
Αν μάλιστα αληθεύει και το γεγονός που είχε πρωτοσέλιδο ο Χίος στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ, αντιλαμβάνεστε για τι σατανά διεστραμμένο μιλάμε…
Πρόκειται για την πιο σατανιασμένη οικογένεια, που στα χρόνια της εξουσίας τους, γερο-Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, και Κυριάκου Μητσοτάκη, βάλτε μέσα και “το ηλίθιο” που ήταν δήμαρχος αθηναίων, (μέχρι και η Μαρίκα τον θεωρούσε χαζό), μόνο καταστροφές έχουν προκαλέσει…
Προτείνω να διαβάσετε προσεκτικά τι προκαλεί η στάση της Ντόρα Μπακογιάννη και ν’ ακούσετε με πολύ μεγάλη προσοχή το βίντεο που ακολουθεί… για να είμαστε προετοιμασμένοι για όσα δεινά θα φέρει η βρωμο-οικογένεια ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Και ο Θεός να βάλει το χέρι Του…

Καλλιόπη Σουφλή

 

Του Σωτήρη Σιδέρη

 

Αλυσιδωτές αντιδράσεις με απρόβλεπτη εξέλιξη  για την πολιτική της Ελλάδας στα βαλκάνια προκαλεί  η εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη  για ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. 

 

Ήδη καταγράφονται εντάσεις στο τρίγωνο Αθήνα, Βερολίνο, Ουάσιγκτον, ενώ μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας ,  σημειώθηκε  έντονο διπλωματικό επεισόδιο.

 

Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν έντονους διαξιφισμούς με Γερμανούς γιατί γνώριζαν πως η αδελφή του πρωθυπουργού ενήργησε κατόπιν υποδείξεων του Βερολίνου και πήγαν κατευθείαν στους ηθικούς αυτουργούς. Κατάπτωση.

 

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας να είναι οικογενειακή υπόθεση…

Η Μπακογιάννη με μια κίνηση ακραίας υποταγής στη γερμανική πολιτική,  έκανε θετική εισήγηση για το Κόσοβο παραβιάζοντας  την επίσημη πολιτική της Ελλάδας.  

Αξιόπιστες  διπλωματικές πηγές, εκφράζουν οργή, γιατί και στην εξωτερική πολιτική λαμβάνονται αποφάσεις σε ιδιαίτερα γραφεία, λειτουργούν πολλά κέντρα ,  ενώ υποδαυλίζονται, αντί να εκτονώνονται οι εντάσεις στα βαλκάνια.
Το Βελιγράδι μιλάει απαξιωτικά για την Μπακογιάννη, οι ΗΠΑ εξοργίστηκαν, καθώς δεν θέλουν ένταση , το Βερολίνο διαμηνύει ότι η πολιτική των ΗΠΑ είναι “ανισόρροπη”, τα Τίρανα είναι στο παιχνίδι.
Στα Σκόπια η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ασταθής ενόψει των εκλογών και μπορεί να επιφέρουν σοβαρή κρίση στις σχέσεις με την Ελλάδα . 

Τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά για το πως κυβερνιέται η χώρα..

Η μεθόδευση και το παρασκήνιο.

Ένα αρχικό, αλλά βασικό ερώτημα είναι με ποιόν συνεργάστηκε η Μπακογιάννη στην Αθήνα  για την εισήγησή της. 

 

Το ΥΠΕΞ είναι σιωπηλό. Ίσως να γνώριζε ίσως όχι, το ίδιο ισχύει και για το Μέγαρο Μαξίμου. 

 

Ίσως απλά να κοινοποίησε την εισήγησή της στην υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου που είναι στο ΥΠΕΞ χάρη στην Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Με τον  Γεραπετρίτη άγνωστο,  ίσως τον αγνόησε εντελώς.

 

Με το Μέγαρο Μαξίμου είναι δύσκολο να αποδειχθεί οτιδήποτε, καθώς ακουμπά τους δεσμούς μεταξύ των δύο αδελφών και ενώ ο πρωθυπουργός θεωρεί τον εαυτό του εκπρόσωπο της Ουάσιγκτον, δηλαδή τυπικά είναι σε άλλη γραμμή.

 

 

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ντόρα Μπακογιάννη  ήταν αυτή που εμφανίστηκε πρόθυμη να αναλάβει την έκθεση, κάτι που εκ των υστέρων αποτελεί στοιχείο ότι υπήρχε προσυνεννόηση με το Βερολίνο με τα γνωστά αποτελέσματα.

  Με βάση τη συμφωνία Κοσόβου -Σερβίας του 2013, έχουν τεθεί τρεις προυποθέσεις για την ένταξη της Πρίστινας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Πρώτη, η παράδοση  στη Σερβία ενός  μοναστηριού στο βόρειο Κόσοβο,  πράγμα που έγινε ήδη και σε αυτό βασίστηκε η εισήγηση. 

 

Δεύτερη, ο νόμος για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών , ώστε να μην μπορεί το Κόσοβο να υφαρπάζει περιουσίες Σέρβων, όπως συμβαίνει π.χ. με τις περιουσίες των Ελλήνων στην Αλβανία που υφαρπάζει το σύστημα Ράμα. Τρίτη την θεσμοθέτηση της Ένωσης Σερβικών Δήμων όπου κυριαρχεί ο σερβικός πληθυσμός.

Στο τελευταίο θέμα ,  υπάρχει πλήρης αλλαγή πολιτικής από την σημερινή ηγεσία στην Πρίστινα, γεγονός που έπρεπε να ανησυχήσει την Ντόρα Μπακογιάννη , γιατί η Ελλάδα έχει κορώνα στο κεφάλι της τις διεθνείς συμφωνίες και συμβάσεις, έχει μέτωπα στην Κύπρο, την Θράκη και το Αιγαίο και την συμφωνία των Πρεσπών και όπως απαιτεί από την Τουρκία  και άλλες χώρες να σέβονται τις συνθήκες, έτσι όφειλε να απαιτήσει από το Κόσοβο το ίδιο.

 

Δεν το έκανε προκαλώντας μια σειρά διπλωματικά επεισόδια. 

 

Κυρίως έδρασε κατ εντολή της Γερμανίας, με άγνωστη στόχευση, καθώς και μεταξύ των κρατών -μελών της ΕΕ και μεταξύ ΗΠΑ -Γερμανίας υπάρχουν αποκλίνουσες θέσεις.

 

Με απλά λόγια η έκθεση της Μπακογιάννη έπρεπε να συνθέτει και όχι να διαιρεί.

 

Να σημειωθεί πως οι εκπρόσωποι της Ισπανίας και της Κύπρου που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο δεν εμφανίστηκαν να ψηφίσουν.

 

Το πρόβλημα αντελήφθη ο Αλέξης Τσίπρας που έθεσε το πραγματικό διακύβευμα και διέσωσε κάπως την κατάσταση και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την Ελλάδα.

Κινδυνεύει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί, αλλά από εκεί αρχίζει.

 

Στην Αλβανία ο Ράμα ακυρώνει στην πράξη,  με χλευασμό μάλιστα,  την υπογραφή του στην συμφωνία με την Ελλάδα για οριοθέτηση της ΑΟΖ με παραπομπή στη Χάγη.

 

Στη Βόρεια Μακεδονία το εθνικιστικό  VMRO-DPMNE –  που μιλάει για Μακεδονία σκέτη, κερδίζει έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί την 24η Απριλίου, καθώς και των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν την 8η Μαΐου και θα συμπέσουν με τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι το VMRO-DPMNE , παρά κάποιες αδύναμες δεσμεύσεις στο παρελθόν ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία με την Ελλάδα, όλα είναι στον αέρα.

 

Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρακολουθεί απόλυτα αδρανής, είναι σχεδόν αποστασιοποιημένη από τη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που θα πυροδοτήσει έκρηξη προβλημάτων αν τελικά νικήσουν οι εθνικιστές, που εξακολουθούν να στηρίζονται από τη Μόσχα. 

 

 

Ο Πούτιν θα πανηγύριζε μια αστάθεια στα Βαλκάνια που θα κάνει τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους να τρέχουν και να μην φθάνουν, αλλά και θα έπαιρνε την εκδίκησή του για το αντιρωσικό μένος του Μητσοτάκη. 

 

Η Αθήνα, αντί να κάνει μείζον θέμα την λειτουργική εφαρμογή της Συμφωνίας, αντί να προσεγγίσει τις πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια, αντί να κινηθεί για την οικοδόμηση συμμαχιών για να μην αποσταθεροποιηθεί  η Βόρεια Μακεδονία, ουσιαστικά υπονομεύει το κλίμα και έχει παραδοθεί στο έλεος της ακροδεξιάς πτέρυγας και στον  Αντώνη Σαμαρά. 

 

Μια κατάρρευση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας και στην περιοχή και η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη.

 

Για την ΕΕ και τις ΗΠΑ,  είναι εκτός λογικής να ασχοληθούν και πάλι με το Μακεδονικό. Η ΝΔ θα είναι κατηγορούμενη όσο θα υπάρχει ως κόμμα για πάντα.  Τόση τύφλωση;

Πέραν αυτών, να σημειωθεί και η διαρκής παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή.

 

Όπως είναι γνωστό οι Σέρβοι απείχαν από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο Βόρειο Κόσοβο με αποτέλεσμα να εκλεγούν Αλβανοί με δεκάδες ή εκατοντάδες ψήφους. Πριν λίγα 24ωρα, το κοινοβούλιο του Κοσόβου,  εκμεταλλευόμενο προφανώς το κλίμα  και υπό την εμφανή επιρροή της Άγκυρας, έκανε  δεκτή ως επίσημη γλώσσα η τουρκική , παρά το γεγονός ότι οι τουρκικής καταγωγής πολίτες στην περιοχή  της Μητροβίτσα, αριθμούν κάποιες δεκάδες!

         

Η Γερμανία , οι ΗΠΑ και η Ελλάδα.

 

Οι ΗΠΑ αντέδρασαν στην έκθεση της Μπακογιάννη και μίλησαν πολύ αυστηρά και για την ίδια και για το ΥΠΕΞ στους διπλωματικούς διαδρόμους των Βρυξελλών.

 

Αλλά δεν έμειναν εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι καταγράφηκαν έντονοι διαξιφισμοί μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών διπλωματών, καθώς οι ΗΠΑ φοβούνται ότι τα πάντα εύφλεκτα βαλκάνια δεν θέλουν και πολύ να πάρουν φωτιά.

 

Οι ΗΠΑ έχουν την Ουκρανία, τη Γάζα, έχουν πρόβλημα στην Ερυθρά Θάλασσα , στην Κίνα, την Ταιβάν και θεωρούν ότι ένα ακόμη  πρόβλημα στην Ευρώπη θα προκαλέσει διαλυτικές καταστάσεις.

Η Γερμανία από την πλευρά της αντιτείνει ότι επιδιώκει την ταχύτερη ένταξη, ή έστω πρόσδεση της περιοχής στην ΕΕ, γιατί το Βερολίνο πιστεύει ότι με την ένταξη θα αμβλυνθούν οι εντάσεις . Η ανικανότητα του Βερολίνου όμως να διαβάζει σωστά τις εξελίξεις δεν είναι σημερινή, από τον 19ο αιώνα τα ίδια λάθη κάνει και ακόμη να διδαχθεί.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει,  αντίθετα.

 

Τον Απρίλιο θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου πιθανολογείται ότι η απόφαση θα είναι θετική για το Κόσοβο.

 

Μετά όμως θα συνεδριάσουν σε επίπεδο πρέσβεων οι αντιπροσωπείες των κρατών -μελών όπου όμως απαιτείται ομοφωνία.

 

Που δεν θα υπάρχει .

 

Ήδη τίθεται το ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα εκεί.

 

Εφόσον δεν υπάρξει ομοφωνία, η υπόθεση θα πάει στο συμβούλιο υπουργών, είναι η τελική φάση.

 

Είναι φανερό ότι θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη και δεν αποκλείονται προβοκάτσιες εντάσεις και διπλωματικές περιπέτειες στο μεταξύ διάστημα.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι χαμένη στον βαλκανικό ορίζοντα.

 

Είτε μένει αδρανής όταν όλα κινούνται γύρω της, είτε όταν κινείται προκαλεί προβλήματα.

 

Άγεται και φέρεται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, ανάλογα με την ατζέντα, δεν υπερασπίζεται τα καλώς νοούμενα εθνικά συμφέροντα. Είναι μια επικίνδυνη κατάσταση.

 

omegapress.gr

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 998


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα