Η Ρωσία Υποστηρίζει τη Δημιουργία του “Ταμείου για την Πανδημία” των Gates-Rockefeller

Η Ρωσία Υποστηρίζει τη Δημιουργία του “Ταμείου για την Πανδημία” των Gates-Rockefeller

27 Νοεμβρίου, 2022 19 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:829
Μοίρασέ το

 

Η Μόσχα επαναβεβαιώνει την πίστη της στον ΠΟΥ στη σύνοδο κορυφής της G20, ζητώντας “παγκόσμια υγειονομική ασπίδα”

Καλλιόπη Σουφλή
Παρά τις γεωπολιτικές διαφορές, όλα τα κράτη-μέλη της G20 συμφώνησαν ότι ο ΠΟΥ, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Bill Gates, το Wellcome Trust και το Ίδρυμα Rockefeller θα πρέπει να προστατεύσουν τον κόσμο από τρομακτικές πανδημίες.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

14 Νοεμβρίου 2022 | Edward Slavsquat | Διάβαστε το εδώ.

 

Ο Ινδονήσιος υπουργός Υγείας Budi Sadiki ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο ότι οι γεωπολιτικές διαμάχες δεν παρεμποδίζουν το σχέδιο της G20 για τη δημιουργία ενός Ταμείου για την αντιμετώπιση πανδημιών που θα διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι παντού -και ιδιαίτερα οι φτωχοί- θα κάνουν έγκαιρα ενέσεις.

Όλες οι αποφάσεις της G20 λαμβάνονται αποκλειστικά με συναίνεση. Κοιτάξτε, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί συναίνεση στην τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση. Αλλά σε αυτή τη γεωπολιτική κατάσταση, καταφέραμε να επιτύχουμε συναίνεση για τη δημιουργία ενός ταμείου, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα”, δήλωσε ο Sadiki συζητώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης με τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας της G20 που πραγματοποιήθηκε στο Μπαλί.

Το Ταμείο για την Πανδημία που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον ΠΟΥ, υπό την ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας (επίσημα γνωστό ως: “Ταμείο Χρηματοδοτικής Διαμεσολάβησης για την Πρόληψη, την Ετοιμότητα και την Αντιμετώπιση Πανδημιών”) θα χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη της ατζέντας της G20 για την υγεία, η οποία περιλαμβάνει προσπάθειες για τη: “βελτίωση της γενετικής επιτήρησης, την ενθάρρυνση της κινητοποίησης των πόρων υγείας για ιατρικά αντίμετρα και την επέκταση των δικτύων έρευνας και παραγωγής εμβολίων, θεραπειών και διαγνωστικών“.

Στους δωρητές του ταμείου περιλαμβάνονται το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Ίδρυμα Rockefeller και το Wellcome Trust, ανέφερε περήφανα η G20 σε δελτίο τύπου της 12ης Νοεμβρίου.

Πηγή: G20.org

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov υποστήριξε τη δημιουργία του Ταμείου για την Πανδημία και δήλωσε ότι ο ΠΟΥ θα πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει “κεντρικό ρόλο” στη διατήρηση του “παγκόσμιου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης”.

Το νέο ταμείο έχει σχεδιαστεί για να “συμπληρώσει το υπάρχον παγκόσμιο σύστημα υγείας και να υποστηρίξει την αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών για την υγεία”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό του.

Πηγή: TASS

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα προστίθεται:

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών σημείωσε την ανάγκη να αποφευχθεί ο κατακερματισμός του παγκόσμιου συστήματος υγείας και να διατηρηθεί ο κεντρικός ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε αυτό, και μοιράστηκε επίσης την εμπειρία της δημιουργίας ενός συστήματος ταχείας αντίδρασης σε πανδημίες στη Ρωσία στο πλαίσιο της τρέχουσας “Υγειονομικής Ασπίδας” [της Ρωσίας], η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συστήματος για την ταχεία διάγνωση των μολυσματικών ασθενειών, την ταχύτερη ανάπτυξη συστημάτων δοκιμών και εμβολίων σε περίπτωση νέων επιδημιολογικών απειλών.

Πιστεύουμε ότι μια παρόμοια υγειονομική ασπίδα θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο“, δήλωσε ο υπουργός.

Το πρόγραμμα “Υγειονομική Ασπίδα” της Ρωσίας, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021, αποσκοπεί στην ταχεία ανάπτυξη “εμβολίων” (με βάση τη γενετική πλατφόρμα του Sputnik V) και δοκιμών PCR μετά την εμφάνιση μιας υποτιθέμενης απειλής για την υγεία. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα εγκατασταθούν σημεία βιοελέγχου κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας – μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021.

Ρωσία και η αιώνια πανδημία

Του
Riley Waggaman, συγγραφέα με έδρα τη Μόσχα και πρώην "senior editor"
(παιδί για τα θελήματα στην αίθουσα σύνταξης) στο RT Τον Απρίλιο του
2021, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε φιλόδοξα σχέδια για
να κρατήσει τη χώρα ασφαλή από μελλοντικές επιδημίες που μοιάζουν με
κορονοϊό. "Σε περίπτωση μιας λοίμωξης τόσο επικίνδυνης όσο ο κορονοϊός ή
ίσως και περισσότερο, Θεός φυλάξοι, η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη μέσα
σε τέσσερις ...


Συμμετέχοντας στη σύνοδο κορυφής μέσω βιντεοσύνδεσης, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashko-μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ-είπε ότι ο ΠΟΥ θα πρέπει να ενεργεί ωςσυντονιστής των διεθνών προσπαθειών στον τομέα της υγείας“.

“Ένα σημαντικό καθήκον είναι να ενισχυθεί η ετοιμότητα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της υγείας, προκειμένου να ανταποκριθεί εγκαίρως σε επικίνδυνες ζωονόσους με πανδημικό δυναμικό. Μια τέτοια αρχιτεκτονική της υγείας θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές της διαφάνειας, της ανοικτότητας και της ισότιμης συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων“, δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντησή του με τους συναδέλφους του της G20.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus χαιρέτισε το Σάββατο τη δημιουργία του Ταμείου για την Πανδημία:

Αυτός ο νέος χρηματοδοτικός μηχανισμός θα αποτελέσει κρίσιμο δομικό στοιχείο μιας ισχυρότερης παγκόσμιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας της υγείας.

Είναι σημαντικό ότι το ταμείο έχει σχεδιαστεί με περιεκτική και αποτελεσματική διακυβέρνηση και ρυθμίσεις λειτουργίας με υψηλά πρότυπα διαφάνειας και λογοδοσίας.

Ευχαριστούμε τους εταίρους μας στην Παγκόσμια Τράπεζα, με τους οποίους συνεργαστήκαμε τόσο στενά κατά την έναρξη λειτουργίας του ταμείου.

Ο Tedros πρόσθεσε:

Η επόμενη πανδημία δεν θα μας περιμένει. Πρέπει να κινηθούμε επειγόντως για να καλύψουμε τα κενά στην παγκόσμια ετοιμότητα που θέτουν όλες τις χώρες σε κίνδυνο.

Ευτυχισμένες μέρες…

 


Russia supports creation of Gates-Rockefeller “Pandemic Fund”

Edward Slavsquat
Russia supports creation of Gates-Rockefeller “Pandemic Fund”
Indonesian Health Minister Budi Sadiki announced to reporters on Saturday that geopolitical squabbles didn’t interfere with the G20’s plan to create a Pa…
Read more
Edward Slavsquat
Russia supports creation of Gates-Rockefeller “Pandemic Fund”
Indonesian Health Minister Budi Sadiki announced to reporters on Saturday that geopolitical squabbles didn’t interfere with the G20’s plan to create a Pa…
Read more

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/gates-rockefeller

Προβολές : 829


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα