Η τεχνολογική βιομηχανία αναπτύσσει τεχνολογία ανάγνωσης του νου με τεχνητή νοημοσύνη ικανή να μετρήσει την αφοσίωση των πολιτών στην κυβέρνηση

22 Ιουλίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

 

 

Όπως πολλές άλλες τεχνολογίες Οργουελιανού σεναρίου, αυτή η τεχνολογία ελέγχου του νου μέσω της τεχνητής νοημοσύνης πιθανότατα θα υποβληθεί σε δοκιμαστική λειτουργία στην κομμουνιστική Κίνα, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.

Ένα βίντεο που έχει πλέον διαγραφεί και αντίστοιχο άρθρο από το Comprehensive National Science Center της Κίνας στο Hefei εξηγεί ότι η τεχνολογία AI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ των ατόμων που εκτίθενται στη “θεωρία και την πολιτική εκπαίδευση” του ΚΚΚ, γνωστή και ως προπαγάνδα.

Τα αποτελέσματα, εξήγησαν οι ερευνητές, μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για “να εδραιώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητά τους να είναι ευγνώμονες στο κόμμα, να υπακούσουν σε αυτό και να το ακολουθήσουν”.

 

 

 

Μην αμφιβάλετε πως αυτή η δρακόντεια ψηφιακή δικτατορία, θα επεκταθεί και θα επιβληθεί παγκοσμίως… και η Ελλάδα, δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση…

 

Καλλιόπη

Μετάφραση blümlifee

Κινέζοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) ικανή να “διαβάζει τον νου”.

Οι βρετανικοί Sunday Times ανέφεραν για πρώτη φορά αυτή την παράξενη και ανησυχητική τεχνολογία, η οποία υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της αφοσίωσης των πολιτών στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

Όπως πολλές άλλες τεχνολογίες Οργουελιανού σεναρίου, αυτή η τεχνολογία ελέγχου του νου μέσω της τεχνητής νοημοσύνης πιθανότατα θα υποβληθεί σε δοκιμαστική λειτουργία στην κομμουνιστική Κίνα, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.

Ένα βίντεο που έχει πλέον διαγραφεί και αντίστοιχο άρθρο από το Comprehensive National Science Center της Κίνας στο Hefei εξηγεί ότι η τεχνολογία AI ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ των ατόμων που εκτίθενται στη “θεωρία και την πολιτική εκπαίδευση” του ΚΚΚ, γνωστή και ως προπαγάνδα.

Τα αποτελέσματα, εξήγησαν οι ερευνητές, μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για “να εδραιώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη και την αποφασιστικότητά τους να είναι ευγνώμονες στο κόμμα, να υπακούσουν σε αυτό και να το ακολουθήσουν”.

Το Business Insider ανέφερε ότι το ΒΙΝΤΕΟ και το ΑΡΘΡΟ που εξηγούσε όλα αυτά ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ μετά από δημόσια κατακραυγή από Κινέζους πολίτες, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν τυραννία και λογοκρισία στο διαδίκτυο.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟ 2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ “ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ”
Σε ένα άρθρο που έγραψε για το Forbes , ο ειδικός της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης Δρ. Lance B. Eliot έκανε την πρόταση ότι χωρίς να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της τεχνολογίας, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν λειτουργεί πραγματικά όπως ισχυρίζεται.

“Αυτή σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που μια ικανότητα σάρωσης εγκεφαλικών κυμάτων χρησιμοποιήθηκε σε ανθρώπινα υποκείμενα σε μια ερευνητική προσπάθεια”, είπε.

“Η χρήση αυτής της τεχνολογίας για τη μέτρηση της αφοσίωσης στο ΚΚΚ δεν είναι κάτι στο οποίο θα εστίαζαν πολύ. Όταν μια τέτοια τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται για κυβερνητικό έλεγχο, έχει ξεπεραστεί μια κόκκινη γραμμή”.

Ωστόσο, η κομμουνιστική Κίνα έχει στο παρελθόν υποστεί κυρώσεις από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ επειδή προσπάθησε να δημιουργήσει παρόμοιες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου ενός βιοτεχνολογικού συστήματος που περιγράφεται ως “υποτιθέμενο όπλο ελέγχου του εγκεφάλου”.

Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί ήδη συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των Μουσουλμάνων Ουιγούρων που κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Κίνα. Τρία εκατομμύρια Ουιγούροι κρατούνται σε αιχμαλωσία, πολλοί από τους οποίους βασανίζονται, χρησιμοποιώντας συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

“Η επιστημονική επιδίωξη της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής καινοτομίας μπορεί να σώσει ζωές”, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina M. Raimondo σε δελτίο τύπου μετά τις κυρώσεις του 2021 που επιβλήθηκαν σε κινεζικές εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης.

“Δυστυχώς, η [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] επιλέγει να χρησιμοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες για να επιδιώξει τον έλεγχο του λαού της και την καταστολή μελών εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων”.

Εάν η Κίνα επιτύχει τους στόχους της, θα δημιουργηθεί μια δυνητικά παγκόσμια “τεχνοκρατική δικτατορία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη”, βυθίζοντας δισεκατομμύρια ανθρώπους στην τεχνοκρατική τυραννία.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα, τη μηχανική μάθηση και άλλες προηγμένες τεχνολογίες για να “μπει στο μυαλό των πολιτών της”, σύμφωνα με αναλυτές. Η VOA News αποκαλεί το σχέδιο της Κίνας “δρακόντεια ψηφιακή δικτατορία”.

“Έχει χρησιμοποιήσει τεχνολογία αιχμής για να ενδυναμώσει το κόμμα-κράτος της”, λέει ο Hung Ching-fu, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Cheng Kung στην Ταϊβάν, σχετικά με την τελευταία προσπάθεια τεχνητής νοημοσύνης του ΚΚΚ.

“Η Κίνα έχει προχωρήσει από την πρώιμη αναγνώριση προσώπου σε προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που προσπαθούν να μπουν στον εγκέφαλο και το μυαλό (περισσότερο) από ό,τι φαίνεται. Η υιοθέτηση της προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης θα ενισχύσει τον απόλυτο έλεγχο της”.

Ένα ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, με άλλα λόγια, είναι στην ημερήσια διάταξη για την κομμουνιστική Κίνα, καθώς και κάθε άλλη χώρα που υιοθετεί ή αναγκάζεται να υιοθετήσει τους τρόπους της.

Ήδη, χώρες που κλίνουν προς την απολυταρχία σε αντίθεση με τη δημοκρατία εισάγουν τεχνολογία AI αναγνώρισης προσώπου από την Κίνα. Φαίνεται ότι υπάρχει μια ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ για αυτά τα οργουελικά συστήματα σε χώρες που γίνονται ή ήδη γίνονται, καθοδηγούμενες από τον ολοκληρωτισμό.

Περισσότερες σχετικές ειδήσεις σχετικά με τα σχέδια της Big Tech για παγκόσμια κυριαρχία μπορείτε να βρείτε στο Tyranny.news .

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

BusinessInsider.com

NaturalNews.com

VOAnews.com

 

Μετάφραση blümlifee

Πηγή σχολίου blümlifee

Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

 

Προβολές : 188


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα