Η BlackRock σχεδιάζει να αγοράσει την Ουκρανία

Η BlackRock σχεδιάζει να αγοράσει την Ουκρανία

9 Ιανουαρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:409
Μοίρασέ το

 

Η Ουκρανία έχει έναν νέο δυτικό δανειστή. Δεν είναι ούτε εθνικό κράτος ούτε στρατιωτικός εργολάβος. Είναι η οικονομική εταιρεία BlackRock.

Μια τέτοια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της BlackRock και της Ουκρανίας ήταν ένα Μνημόνιο Συνεννόησης που υπογράφηκε στις 10 Νοεμβρίου 2022 από το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας και την BlackRock Financial Markets Advisory στην Ουάσιγκτον, DC.

Σε ποιόν ανήκει η BLACROCK;;;

ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ…

Δηλαδή, όπως αγόρασε το Ισραήλ, αγοράζει και την Ουκρανια…

Πού στεγάζεται η BlackRock Financial Markets Advisory;

Στην Ουάσιγκτον, DC. 

Τι είναι η Ουάσιγκτον, DC;

Μπράβο… το βρήκατε…

ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΩΝ…

Δηλαδή, ο ΧΑΖΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ…

Όχι καλέ… δεν είχε ιδέα ο Πουτινάκος, όταν ξεκινούσε τον πόλεμο, γι αυτή την εξέλιξη… ούτε που την φανταζόταν ο … αφελής…

Α ΡΕ ΚΟΡΟΪΔΑ… ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΛΙΓΟΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ…

 

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ, ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ, Ή ΑΚΟΜΑ…;;;

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ένα σχόλιο του Bradley Devlin.

Η BlackRock θα δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία έχει έναν νέο δυτικό δανειστή. Δεν είναι ούτε εθνικό κράτος ούτε στρατιωτικός εργολάβος. Είναι η οικονομική εταιρεία BlackRock.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock Λάρι Φινκ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ουκρανία. Οι δυο τους προφανώς συμφώνησαν να συντονίσουν τις επενδύσεις τους για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας.

Μια αναφορά για τη συνάντηση στον ιστότοπο του προέδρου της Ουκρανίας επαίνεσε τη συμμετοχή της BlackRock, αποκαλώντας την εταιρεία “έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές επενδύσεων στον κόσμο” και σημειώνοντας ότι “διαχειρίζεται περίπου 8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών . “

«Ο Ζελένσκι και ο Λάρι Φινκ συμφώνησαν να επικεντρωθούν στο εγγύς μέλλον στον συντονισμό των προσπαθειών όλων των πιθανών επενδυτών και συμμετεχόντων στην ανοικοδόμηση της χώρας μας και στην κατεύθυνση των επενδύσεων στους πιο σημαντικούς και αποτελεσματικούς τομείς της ουκρανικής οικονομίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι ορισμένα στελέχη της BlackRock θα επισκεφθούν την Ουκρανία το 2023 για να εκτελέσουν τα συμβουλευτικά τους καθήκοντα.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές συμφωνίες που επετεύχθησαν μεταξύ του αρχηγού του κράτους και του Λάρι Φινκ νωρίτερα αυτό το έτος, η ομάδα της BlackRock εργάζεται εδώ και αρκετούς μήνες σε ένα έργο που θα συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση για τη διάρθρωση των ταμείων ανάκαμψης της χώρας», ανέφερε η ουκρανική κυβέρνηση . .

Μια τέτοια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ της BlackRock και της Ουκρανίας ήταν ένα Μνημόνιο Συνεννόησης που υπογράφηκε στις 10 Νοεμβρίου 2022 από το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας και την BlackRock Financial Markets Advisory στην Ουάσιγκτον, DC.

Η συμφωνία αναφέρει ότι η BlackRock FMA θα συμβουλεύει την ουκρανική κυβέρνηση, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομίας, σχετικά με έναν επενδυτικό οδικό χάρτη για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της Ουκρανίας.

Το δελτίο τύπου της BlackRock για το σημείωμα της 10ης Νοεμβρίου είναι γεμάτο κούφιες εταιρικές συζητήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η BlackRock θα συνεργαστεί με την Ουκρανία “για την ανάπτυξη ενός οδικού χάρτη για την εφαρμογή του επενδυτικού πλαισίου, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών σχεδιασμού για προγραμματισμένο σχεδιασμό, δομή, εντολή και διακυβέρνηση . “

Μια προηγούμενη συνάντηση μεταξύ του Zelensky και του Fink τον Σεπτέμβριο, που προφανώς κανονίστηκε από τον Andrew Forrest της Fortescue Metals Group, έθεσε τις βάσεις για την αυξανόμενη συνεργασία της κυβέρνησης της Ουκρανίας με την BlackRock.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock φέρεται να συζήτησαν πώς να προσελκύσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ουκρανία.

Πίσω στις ΗΠΑ, η επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη έχει γίνει πρωτοσέλιδο.

Μια αναφορά στη Wall Street Journal αυτό το καλοκαίρι υποστήριξε ότι η BlackRock ήταν μία από τις πολλές μεγάλες επενδυτικές εταιρείες υπεύθυνες για τη στρέβλωση της αγοράς κατοικίας.

Η έκθεση περιγράφει πώς η BlackRock και παρόμοιες εταιρείες χρησιμοποιούν τα τεράστια κεφάλαιά τους για να αγοράσουν μονοκατοικίες, αυξάνοντας τις τιμές.

Οι αναφερόμενες αυξήσεις τιμών έχουν δύο άμεσες οικονομικές επιπτώσεις.

Πρώτον, το υψηλότερο κόστος στέγασης ωφελεί ακίνητα που έχει ήδη η BlackRock, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η εταιρεία έχει επενδύσει πολλά.

Το δεύτερο αποτέλεσμα είναι ότι οι τεχνητά υψηλές τιμές παραγκωνίζουν τις οικογένειες των εργαζομένων, αφήνοντας τις πλούσιες ή τις επενδυτικές εταιρείες με τεράστια ποσά κεφαλαίου ως τους μοναδικούς παίκτες στην αγορά.

Στο Χιούστον, για παράδειγμα, ο δισεκατομμυριούχος Φινκ φέρεται να είναι υπεύθυνος για το ένα τέταρτο των πρόσφατων αγορών σπιτιού.

Απλώς αγοράζει ολόκληρες συνοικίες και τις χρησιμοποιεί ως ενοικιαζόμενα ακίνητα.

Η BlackRock βοηθά στη δημιουργία μιας τάξης μόνιμων ενοικιαστών, αν και είναι γνωστό εδώ και καιρό

Όλα είναι αρκετά ενοχλητικά: μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουροι ότι η BlackRock θα πληρωθεί αδρά από την ουκρανική κυβέρνηση για συμβουλές σχετικά με αυτό το πρόγραμμα ανάκαμψης.

Και από πού αντλεί αυτή τη στιγμή η ουκρανική κυβέρνηση τα κεφάλαιά της όταν η οικονομία της είναι σε ρήξη και ο πόλεμος είναι ένα ακριβό εγχείρημα; Από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, φυσικά.

Μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, οι ΗΠΑ θα έχουν παράσχει 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση δημοσιονομική στήριξη στην κυβέρνηση της Ουκρανίας για να αποφύγει τα ελλείμματα και την πλήρη χρεοκοπία και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να στηρίξει την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί.

Έτσι, η BlackRock πληρώνεται από τους αμερικανούς φορολογούμενους, μέσω της ουκρανικής κυβέρνησης, για να αναπτύξει ένα σχέδιο που θα εξασφαλίσει την επιτυχία των μελλοντικών τους επενδύσεων στην Ουκρανία, που θα πραγματοποιηθούν με τα χρήματα που προέρχονται από τη μη προσιτή τιμή της αμερικανικής κατοικίας.

Σε μια συμφωνία όπως αυτή, γιατί η οικονομική και πολιτική ελίτ μας να θέλει ποτέ ειρήνη;


Πηγή ξενόγλωσσου κειμένου

Πηγή μετάφρασης

Προβολές : 409


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα