Λοιπόν, προφητείες καί γεροντάδες μιλάνε καί γιά έναν επικείμενο (πολύ) μεγάλο σεισμό, έ;

Λοιπόν, προφητείες καί γεροντάδες μιλάνε καί γιά έναν επικείμενο (πολύ) μεγάλο σεισμό, έ;

6 Δεκεμβρίου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:2,307
Μοίρασέ το

Ας δούμε με το Stellarium μία πιθανή του ημερομηνία, που είναι η 23η Δεκεμβρίου 2022.

Γιατί;

Η αλήθεια είναι πως συζητείται πλέον ευρύτατα, ο ερχομός ενός μεγάλου σεισμού…

“Μετράμε μονό αριθμό εβδομάδων”, μου έλεγε πριν λίγες μέρες φίλος που έχει άμεση σχέση με το Άγιον Όρος και με γεροντάδες εκεί, που δεν βιούν σε μονές, αλλά σε κονάκια…

Πριν λίγες μέρες, ανάρτησα ένα θέμα με ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ… θα προτείνω να το διαβάσετε, να το λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη, να προετοιμαστείτε και να το διαδώσετε…

Το θέμα παραμένει στα κορυφαία, στο slider και θα παραμείνει για καιρό, γιατί είναι πολύ χρήσιμο…

Μην ξεχνάτε πως και σεισμολογοι, κάνουν λόγο για μεγάλο σεισμό…

Ας μας βρει προετοιμασμένους και με τις λιγότερες απώλειες και πάντως όχι σε ανθρώπινες απώλειες…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

    Σεισμός στην …Ύδρα!

Δεν ξέρω αν το πιάσατε με την πρώτη, πάντως δεν εννοώ το ομώνυμο νησί!

Αν δεν το καταλάβατε, βιβλιογραφία εδώ.

Εφ’ όσον, τώρα, κάνατε την επανάληψή σας, μπορούμε να προχωρήσουμε.

. . . . . . . . . . .

Όποιο ερευνητικό θέμα θίγουμε εδώ, να ξέρετε ότι καί γερά θεμέλια έχει, καί συνέχεια στον χρόνο (καί στον χώρο) έχει. Μάλιστα, η χρονική του συνέχεια πάει καί μπρός, καί πίσω στον χρόνο. Δηλαδή, δεν γράφουμε πράγματα, απλώς γιά να περνάει η ώρα του αναγνώστη ευχάριστα.

Βέβαια, επαφίεται στον καθέναν πώς θα χρησιμοποιήσει τα γραφόμενα. (Στα Ζά υποθέτω πως μάλλον θα φανούν κάτι σαν ανέκδοτο, αλλά οκ· δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε γι’ αυτό! 🙂 )

Τέλος πάντων, μιά που είχα κάνει τον συσχετισμό της συγκεκριμένης περιοχής του ουρανού με το συγκεκριμένο κομμάτι της Ελλάδας, οι διαδοχικοί σεισμοί στη νότια Εύβοια μου έκαναν αμέσως «κλίκ». Άρα, δεν ήθελε φιλοσοφία να κοιτάξω τα τεκταινόμενα στον ουρανό.

Ας τα δούμε κι εμείς. (Οι εικόνες είναι λίγο μεγάλες σε μέγεθος· παρακαλώ, κάντε υπομονή να φορτώσουν. Αξίζει.)

Πρώτα, μιά σημερινή (02/12/2022 –προσέξτε την αριθμητική ακολουθία, 2, 12, 22!– μεσημεριάτικη με ώρα Ελλάδος) capture από την αυτόματη καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο (κλίκ επάνω στην εικόνα, γιά το αρχικό ευανάγνωστο μέγεθος) :

Στον σεισμό με κίτρινη επισήμανση (δεξιά στην εικόνα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), βλέπουμε την ώρα 05:46′ GMT, δηλαδή 07:46′ ώρα Ελλάδος. Συνεπώς, πάμε στο Stellarium καί θέτουμε τον χρόνο στην ώρα αυτή… όχι πως αλλάζει κάτι σημαντικά στις θέσεις των άστρων, αν βάλουμε πχ χθεσινή ή προχθεσινή ημερομηνία, αλλά γιά την ακρίβεια. (Μόνον η Σελήνη αλλάζει θέση σημαντικά ακόμη καί με το ημίωρο, αλλά περί αυτής παρακάτω.)

Πρόκειται γιά τον «δίδυμο» σεισμό στη Σκιάθο. (Τα γαλάζια κυκλάκια στην εικόνα.)

Οπότε, αμέσως μετά, προκύπτει η αντίστοιχη εικόνα από το Stellarium:

Σαρπράϊζ!!! Βλέπουμε δύο «δυάδες» άστρων εκεί κοντά στην ουράνια «Σκιάθο»: τον Ήλιο με τον (επίσης ήλιο) Αντάρη (δες σημείωση αμέσως παρακάτω), καί τον Ερμή με την Αφροδίτη.

Έκπληξη; Πιστεύω πως δεν θά ‘πρεπε.

Σημείωση: γιά μερικούς, ο Αντάρης είναι το άστρο του αρχαγγέλου Μιχαήλ. (Αν θυμάμαι καλά την αντιστοιχία.) Επίσης δεν αποτελεί έκπληξη γιά τον γράφοντα, το ότι εμφανίστηκαν δημοσιεύματα, που μιλάνε γιά λίαν προσεχή επέμβαση του συγκεκριμένου αρχαγγέλου, κτλ κτλ. Δεν θα σας ρωτήσω αν πιστεύετε τα σχετικά, ή όχι, απλώς το καταθέτω.

. . . . . . . . . . .

Το κύριο θέμα, όμως, είναι η συσσώρευση των απανωτών σεισμών στη νότια Εύβοια· παρατηρούμε ότι αυτοί γίνονται λίγο πρίν το κεφάλι της ουράνιας Ύδρας (ύδρα = νεροφίδα, η δε συγκεκριμένη Ύδρα είναι το φίδι της θεάς Αθηνάς!). Αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω αν στις συγκεκριμένες ουρανογραφικές συντεταγμένες, κάπου στα βάθη του ουρανού, έγινε η έκρηξη κάποιας σουπερνόβα.

[Η πιό πρόσφατη έκρηξη σουπερνόβα, στις 19/10/2022, είναι ετούτη εδώ, πάνω καί δεξιά από τον αστερισμό του Ηρακλή. Μακριά, όμως, από εκεί που κοιτάζουμε.]

…Ή, ίσως, επίκειται να δούμε την εικόνα της τις προσεχείς ημέρες…

Επίσης, δεν βλέπω πλανήτες επάνω από την ουράνια «νότια Εύβοια», άρα το ζήτημα παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση – αν καί (πιστεύω πως) όντως είμαστε επάνω στα ίχνη κάποιου εντυπωσιακού λίαν προσεχούς γεγονότος.

. . . . . . . . . . .

Λοιπόν, προφητείες καί γεροντάδες μιλάνε καί γιά έναν επικείμενο (πολύ) μεγάλο σεισμό, έ;

Ας δούμε με το Stellarium μία πιθανή του ημερομηνία, που είναι η 23η Δεκεμβρίου 2022.

Γιατί;

Διότι (πάλι κλίκ απάνω στην εικόνα) :

Ο Ήλιος σε συζυγία με τη (νέα) Σελήνη, καταποπάνω από το γαλαξιακό κέντρο!!! (Νεοχώρι Πηλίου, παράρτημα Σέρν – αν θυμάστε…) Ειλικρινά, δεν βλέπω τον συσχετισμό με τους σεισμούς στη νότια Εύβοια, αλλά προβλέπω ότι τα μελομακάρονα θα βγούν ξινά σ’ αρκετούς!

Τέλος πάντων, αυτά προς το παρόν, μαζί με τις ευχές μου να μή βγούν σε κανέναν οι γιορτές ξινές. Ακόμη καί στα Ζά.

. . . . . . . . . . .

Υγ 1: Δουλέψτε λίγο τις πιθανές προεκτάσεις των γεγονότων αυτών! Όχι όλα εγώ!

Υγ 2: Υπάρχει κι άλλο υποκρυπτόμενο «κλειδί» στο πρόβλημά μας, που οδηγεί ίσως στη λύση, αλλά θα μου επιτρέψετε να κάνω την πάπια. (Το ιστολόγιο το διαβάζουν καί άτομα, που δεν θέλω να τους ανοίξω τα μάτια.) Όμως, όποιος έπιασεν, έπιασεν.

 

Πηγή

 

Χμ, κανείς δεν το / τα είδε…

Το παρόν είναι συνέχεια του προηγουμένου άρθρου. (Αν θέλετε, ξαναρίξτε μιά ματιά.)

Είχα πεί ότι δεν θα επεκταθώ· αλλά σκέφτηκα πως κάποιος φίλος μπορεί να είχε κάποια καλή ιδέα επί του θέματος, που τη χρειάζομαι γιά τη συγκεκριμένη έρευνα· που τη χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες.

Ομολογώ πως ακόμη ψάχνω τη λύση του μυστηρίου! Από τις ελάχιστες φορές που μου συμβαίνει – αλλά συμβαίνει.

. . . . . . . . . . .

α1. Η ειδική περίπτωση του «κλειδιού»

Λοιπόν, το (μισόκρυφο) «κλειδί» του αινίγματος, που αναφέραμε χθες… ή, μάλλον ένα μέρος του, μιά ειδική περίπτωσή του: πολύ κοντά, μή σου πω ακριβώς στον τόπο της σεισμικής δραστηριότητας, βρίσκονται τα δρακόσπιτα της Εύβοιας!

Η λέξη «δρακόσπιτα» στο ψαχτήρι του Γκούγκλ Έρθ Πρό έβγαλε τα εξής τέσσερα, μάλλον τα γνωστότερα (ένα τους, εκτός Εύβοιας – στον Υμηττό!), αν καί συνολικώς τα ήδη ταυτοποιημένα είναι 23. (Όπως πάντα, κλίκ στην εικόνα γιά το πλήρες της μέγεθος.)

Τώρα, το δρακόσπιτο της Όχης (το επισημαινόμενο ως C στο Γκούγκλ Έρθ)…

…απέχει περίπου 20 km σε ευθεία από την περιοχή των σεισμών, ενώι τα δρακόσπιτα (ναί, στον πληθυντικό – είναι περισσότερα του ενός) των Στύρων βρίσκονται πιό κοντά, περίπου στα 10 km σε ευθεία. (Το ένα απ’ αυτά είναι πολύ καλοδιατηρημένο καί πολύ όμορφο· θυμίζει κάτι εξοχικές πέτρινες βίλλες διαφόρων κονομημένων – εφοπλιστάδων, καί λοιπών παρεμφερών.)

Διαβάζουμε πως, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν 23 απ’ αυτά (μάλλον δεν συμπεριλαμβάνουν το δρακόσπιτο του Υμηττού), καί όλα τους στη νότια Εύβοια, στην περιοχή των προσφάτων σεισμών! Στον ίδιο σύνδεσμο, διαβάζουμε ακόμη πως όλα αυτά τα μέρη δεν έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί τόποι, κινδυνεύουν δέ να γεμίσουν ανεμογεννήτριες – με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

. . . . . . . . . . .

[Ναί, μέχρι καί να τα κατεδαφίσουν, γιά χάρη της αιολικής σαχλαμάρας.

(Ναί, σαχλαμάρας καί αλητείας. Σκάστε, μαλάκες προπαγανδιστές καί μιζωμένα κομματόσκυλα! ΣΚΑΣΤΕ! Γεμίσατε την Ελλάδα ανεμογεννήτριες -αφού την κατακάψατε πρώτα-, αλλά η τιμή του ρεύματος αυξήθηκε τουλάχιστον καμιά 15αριά φορές, καί το πληρώνουμε πανάκριβα… που δήθεν θα μας τό ‘δινε ο αέρας δωρεάν! Άει στο διάολο, αλήτες!

Τα παραμύθια σας, στα παιδάκια σας καί στα Ζά τους ψηφοφόρους σας, κοπρίτες! Εδώ, δέν σας παίρνει.)

Σάμπως με το νέο αεροδρόμιο των Γερμαναράδων στα Σπάτα δεν έφαγαν οι μπουλντόζες τον προϊστορικό οικισμό Ζαγάνι; Κρατούσε κόντρα το τότε ΣτΕ επί χρόνια (δεν χρειαζόμασταν άλλο αεροδρόμιο, ήδη είχαμε – καί σήμερα, που χρειάζεται καί δεύτερο η Αθήνα, το Ελληνικό το κάνουν …συντριβάνια, γιά την …ανάπτυξη!!!), ώσπου ήρθαν οι (γερμανόδουλοι) «δημοκράτες» καί τους έγινε το χατήρι.

Θα μου πείς, ποιός τα θυμάται αυτά; καί ποιός νοιάζεται;

Αρκεί που θυμάμαι καί νοιάζομαι εγώ. Κι αρκεί που υπάρχει το Διαδίκτυο.

Οι προσπάθειες «κάποιων» γιά οριστικό σβήσιμο της Ελληνικής Προϊστορίας, όσο ζώ θα τρώνε κλύσμα.]

. . . . . . . . . . .

Η πλάκα, τώρα, είναι πως η Γουΐκι αναμασάει τετριμμένες χαζο-θεωρίες ακαδημαϊκών φιλολόγων… ό,τι δηλαδή, τα δρακόσπιτα χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα πΧ μέχρι κάπου τον 2ο ή 1ο πΧ… χωρίς, όμως, να συνειδητοποιεί κανείς, ότι σ’ αυτούς τους αιώνες είναι απίθανο να ΜΗΝ υπάρχουν (γραπτές!) αναφορές γι’ αυτά καί τη χρήση τους!

Άρα, αφού δεν υπάρχουν σχετικές αναφορές των αρχαίων ημών, ΔΕΝ είναι κτίσματα της εποχής από 600 πΧ έως «έτους μηδέν». Είναι πολύ παλαιότερα.

Κι έτσι, οι περί δρακοσπίτων χαζο-θεωρίες δίνουν καί παίρνουν: στρατιωτικά φυλάκια (…σε θέσεις χωρίς ευρεία θέα…), σταθμοί φρυκτωριών (παρομοίως), σπιτάκια εργατών των λατομείων (ναί, πώς;! μπήκαν στον κόπο να μετακινήσουν ογκόλιθους μερικών τόνων, γιά να φτιάξουν …ξενοδοχείο πολυτελείας, γιά να μένουν οι λατόμοι! παράγκες δεν ξέρανε να φτιάξουν!), κι όποια άλλη σαχλαμάρα μπορεί να βγεί από το μυαλό ακαδημαϊκών, προκειμένου να καλυφθούν με συμβατικό τρόπο τα κενά στα λήμματα των εγκυκλοπαιδειών.

Τέλος πάντων, τώρα τελευταία λένε πως πρόκειται για λατρευτικά κτίσματα, διότι μέσα τους (καί γύρω τους) βρέθηκαν υπολείμματα θυσιών ζώων καί κύπελλα λατρευτικών χρήσεων. Πλησιάζουν κάπως στην αλήθεια… αλλά τους πληροφορώ πως δεν είναι ούτε λατρευτικά κτίσματα! Απλώς, χρησιμοποιήθηκαν ως τέτοια τους αιώνες της «επίσημης» χρονολογήσεώς τους, όταν η αρχική τους χρήση (καί εποχή κατασκευής) είχε ξεχαστεί εντελώς.

Ίδια παρεξήγηση, δηλαδή, με τις όπου Γής πυραμίδες – που οι ακαδημαϊκοί αρχαιολόγοι τις θεωρούν ντέ καί καλά λατρευτικά κτίσματα. (Εντάξει, μερικές είχαν μιά κάποια σύνδεση με τα της θρησκείας, πάντως γενικά δεν επρόκειτο γιά ναούς με κεριά καί λιβάνια …καί εφημέριους παπάδες.)

Τί είναι, τότε;

Αν δεν αρχίσατε ήδη να το πιάνετε, παρακάτω η απάντηση. (Βοήθημα: όλα τους είναι ξερολιθιές, χωρίς ίχνος μετάλλου που-θε-νά.)

. . . . . . . . . . .

α2. Το «φύκι»

Εδώ, πολλοί ίσως θυμηθήτε (από την εποχή του -τρομάρα του!- «ελληνοκεντρικού κινήματος») κάποιες άνευ νοήματος κουβέντες καποιανού φουκαράκη, γιά ένα κάποιο «φύκι του Γεραιστού», αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ίσως θυμηθήτε καί τις (συνδυαζόμενες) ιστορίες γιά το σπήλαιο της Πεντέλης, το μαγνητικό πεδίο της Νέας Μάκρης, κτλ κτλ κτλ κτλ.

Με δεδομένα, τώρα, ότι: (α) το δρακόσπιτο του Υμηττού φαίνεται να ορίζει όριο (στην ξηρά) της περιοχής αυτών των φαινομένων προς τα δυτικά (συνεπώς, πρέπει να υπάρχουν κι άλλα δρακόσπιτα στην Αττική, αποκλείεται να είναι μόνο του αυτό – αλλά ποιός ξέρει τί απογίνανε!… μάλλον τα διαλύσανε βάρβαροι, ή καί αγράμματοι χωριάτες, ως συνήθως…), καί (β) ότι ο αστερισμός της Ύδρας θυμίζει πηνίο (το φίδι αυτό ζωγραφίζεται να κάνει περιελίξεις)…

…καταλαβαίνουμε πως τα δρακόσπιτα ήταν μέρη, όπου αυτοί που -σε πανάρχαιες εποχές- τα υπηρετούσανε, ρυθμίζανε το αιθερικό πλέγμα της περιοχής (καί ίσως όλης της Ελλάδας).

Καταλαβαίνουμε ακόμη ότι αυτό το αιθερικό πλέγμα προσφάτως ερεθίστηκε άσχημα από κάποιο -δυσαρμονικό προς αυτό- αίτιο (πολύ πιθανόν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των ανεμογεννητριών), εξ ού καί οι σεισμοί.

Γι’ αυτό ακριβώς σήμερα οι σεισμολόγοι ψάχνουν γιά κάποιο άγνωστο σ’ αυτούς ρήγμα, αλλά δεν βρίσκουν! Διότι η αιτία των προσφάτων σεισμών της νότιας Εύβοιας δεν είναι ένα ρήγμα.

. . . . . . . . . . .

Κλείνοντας την ενότητα, οφείλω να προσθέσω το εξής: όταν βλέπετε / ακούτε κάποιον «ερευνητή», σαν αυτόν που αναφέραμε, να πετάει τέτοιες μυστηριώδεις κουβέντες με …μυστηριώδες ύφος «μυημένου» (καί καλά!), μή νομίζετε ότι ξέρει κιόλας τη σημασία τους!

Η πιθανώτερη αιτία είναι πως κάπου τις άκουσε, καί τις επαναλαμβάνει· κι αυτοί που του τις είπαν, γνώριζαν πολύ καλά τί λέγανε. (Γνώριζαν, ή -έστω- υποψιαζόντουσαν μέχρι ένα σημείο· όχι το 100%. Είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό.) Αλλά, επί πλέον, υπολόγιζαν ακριβώς στο ότι θα τις επαναλάμβανε ωσάν παπαγάλος, γιά να βρούν ποιός ακροατής πιθανόν ήξερε περισσότερα γιά το θέμα. Κανονικό αγκίστρι με δόλωμα, δηλαδή· γνωστή μέθοδος των «υπερεσιώνε».

Βέβαια, κανείς συνειδητοποιημένος Έλλην πατριώτης δεν θα σπεύσει να πεί χαρτί καί καλαμάρι τη λύση του αινίγματος στις «υπερεσίες» των Ατλάντων (καί στα τσουτσέκια τους). Αλλά, αφού το εγχειρίδιο δράσεως της σχολής των πρακτόρων (που είναι χρήσιμη πολύ! 🙂 ) λέει πως ο πράκτωρ πρέπει να κάνει μιά τέτοια προσπάθεια (κι άμα πιάσει, έπιασε),… αυτός θα την κάνει.

[«- Κι εσύ, ρέ Εργοδότη, γιατί μιλάς δημοσίως;»

Μιλάω μέχρι ένα όριο – το επιτρεπτό «άνωθεν». Άλλως τε, απευθύνομαι στους συν-Έλληνες, καί δεν υπάρχει άλλος πρόσφορος τρόπος να επικοινωνήσουμε γιά τέτοια θέματα. Η δέ λειτουργία του ιστολογίου είναι να τους δίνει την αρχή του νήματος. Το τέλος θα το συμπληρώσει ο καθείς – αν έχει την άδεια καί την εντολή προς τούτο, πάλι «άνωθεν».]

. . . . . . . . . . .

α3. Ο αιθέρας

Ήρθε η στιγμή να ψάλλω τον εξάψαλμο …της κηδείας, στους -τρομάρα τους!- «συναδέλφους» φυσικούς! lol!!! (Ειδικά κάτι προφέσσορες καί κάτι νομπελίστες, πάντα χαίρομαι να τους ξεβρακώνω καί να φαίνεται η τρομερή τους άγνοια σε βασικά ζητήματα!)

Λοιπόν, η σημερινή Φυσική λέει πως δεν υπάρχει αιθέρας.

Τον κακό της τον καιρό! Αν το πιστεύει, κακώς. Αν, πάλι, έπεσε στην παγίδα διαφόρων πονηρών, που θέλουν να εκτρέψουν την έρευνα προς «ανώδυνες» κατευθύνσεις, ακόμη χειρότερα.

Τί συμβαίνει, όμως, πραγματικά με τον αιθέρα;

Το εξής:

Πειράματα από τη δεκαετία του 1860 ακόμη (ναί!) έδειξαν πως ο αιθέρας (α) θα έπρεπε να είναι εξαιρετικά λεπτοφυής, αλλά ταυτόχρονα (β) να έχει τρομερή σκληρότητα (ελαστικότητα) κατά Young, δηλαδή να είναι σκληρότερος κι από ατσάλι! Αυτά τα δύο θεωρήθηκαν αντιφατικά, οπότε σιγά-σιγά εγκαταλείφθηκε η ιδέα του αιθέρα (γνωστού καί οικείου, όμως, στους αποκρυφιστές καί στους αρχαίους πολιτισμούς, παρά ταύτα).

Όμως, εγώ ξέρω πως: (α) μπορώ να περάσω άνετα μέσα από ατμό, αλλά ταυτόχρονα (β) ο ατμός κινεί ολόκληρα τραίνα! Κι αφού δεν βλέπω καμμία αντιφατικότητα στις δύο αυτές ιδιότητες του ατμού, άρα γιατί να έβλεπα στις αντίστοιχες του αιθέρα;

Εάν κάποιος είναι πράγματι φυσικός, δηλαδή πράγματι σκέπτεται όπως θα έπρεπε να σκέπτεται ένας φυσικός, ξέρει ότι ο αιθέρας:

  • Είτε δεν υπάρχει.
  • Είτε υπάρχει, αλλά δεν παρεμβαίνει στα πειραματικά αποτελέσματα.
  • Είτε υπάρχει καί παρεμβαίνει, αλλά η παρέμβασή του είναι αλαλούμ. Δηλαδή, δεν δίνει πάντα τα ίδια αποτελέσματα υπό τις ίδιες αρχικές συνθήκες ενός πειράματος.

Καί δεν υφίσταται άλλο ενδεχόμενο.

Η σύγχρονη Φυσική διάλεξε την πρώτη εκδοχή. Εγώ διαλέγω την τρίτη… καί πράγματι, αυτή ισχύει. Είναι προφανές, όμως, ότι κι άλλοι «συνάδελφοι» το πήραν χαμπάρι αυτό, αλλά προτίμησαν να διώξουν τον πονοκέφαλο μιάς (μέχρι σήμερα) ανεξήγητης «τυχαιότητας» των επεμβάσεων του αιθέρα στα πειράματα. Οπότε, η Φυσική (τα Μαθηματικά της, δηλαδή) από ένα σημείο καί μετά απλοποιήθηκε. (Κακώς, αλλά…)

Ακόμη καί το περίφημο πείραμα των Μάϊκλσον καί Μόρλυ έδειξε ύπαρξη αιθέρα, αλλά τα πανεπιστημιακά βιβλία κάνουν την πάπια γιά τα όσα γράφει η δημοσίευση του πειράματος (το «paper»), κι αναφέρουν πως δεν!!! (Γιά την ακρίβεια, έδειξε πως οι κροσσοί συμβολής είχαν τιμή 22 φορές μικρότερη της αναμενόμενης από την κλασική θεωρία, αλλά όχι μηδέν – όπως θα συνέβαινε, αν πράγματι δεν υπήρχε αιθέρας. Κανένα στοιχηματάκι εδώ κανείς ημιμαθής ακαδημαϊκός εξυπνάκιας; )

. . . . . . . . . . .

Αφού, λοιπόν, υπάρχει αιθέρας (αδιάφορο αν οι σημερινοί φυσικοί τον λαμβάνουν υπ’ όψιν τους), τότε είναι απόλυτα λογικό κάποιοι αρχαίοι πολιτισμοί (δύσκολο γιά σύγχρονοι) να τον ήξεραν καί να τον εκμεταλλευόντουσαν· γιά ενέργεια, γιά ευνοϊκό μικροκλίμα γιά τις καλλιέργειες, γιά ευζωΐα / μακροζωΐα,… γενικώς, γιά ό,τι μπορούσε να βοηθήσει.

Αυτή η δουλειά γινόταν με πλέγματα πυραμίδων, μενίρ, κρυστάλλων… πάντως όχι μεταλλικών κατασκευών. (Καταλάβατε, τώρα, γιατί δεν βρέθηκε ίχνος μετάλλου στα δρακόσπιτα; ) Αγνοώ τον λόγο, αλλά προφανώς τα μέταλλα δεν βοηθούσαν.

Το θέμα, βέβαια, είναι να γνωρίζουμε την ακριβή χωροταξική κατανομή των δρακόσπιτων (η αφεντιά μου πολλά θα καταλάβαινα απ’ αυτήν –γεωμαντεία, ley lines…-, αρκεί να είχα χρόνο να τη μελετήσω), συν ν’ αναρωτηθούμε τί απέγιναν οι απαραίτητοι (γιά τη λειτουργία του αιθερικού πλέγματος) κρύσταλλοι. Σίγουρα κάπου είναι κρυμμένοι απ’ τους προγόνους, από τότε που τέλειωσε η εποχή της ελεύθερης καί απρόσκοπτης χρήσης τους (μάλλον ο αστρονομικός «μεγάλος μήνας» του Ταύρου)… Απ’ την άλλη, όμως, καλύτερα, διότι στη σημερινή εποχή δεν κάνουν κουμάντο οι Έλληνες. Τέτοιες γνώσεις δεν πρέπει να πέφτουν σε χέρια ακατάλληλα.

Πάντως, το αιθερικό πλέγμα τσατίστηκε, καί σείει τη Γή της Εύβοιας!

Αυτό είναι απόλυτα σίγουρο, όπως σίγουρο είναι καί το ότι το πλέγμα είναι ανεξέλεγκτο, χωρίς τους κρυστάλλους που το κατεύθυναν καί το συγκρατούσαν.

Οπότε, αναμείνατε καί χειρότερα.

. . . . . . . . . . .

β. Η γενική περίπτωση του «κλειδιού»

Δεν είναι μόνο τα δρακόσπιτα.

Διαπίστωσα ότι κάποιοι σεισμοί, από τους αμέτρητους που γίνονται καθημερινά, έχουν τη …συνήθεια να γίνονται πολύ κοντά σε αρχαίους, αλλά καί χριστιανικούς ναούς μας. Καί βέβαια, σχηματίζουν νοητικά σχήματα (patterns), ευδιάκριτα γιά όποιον έχει μάτια.

Βέβαια, αρκετοί χριστιανικοί Ελληνικοί ναοί είναι χτισμένοι καταποπάνω σε αρχαίους, άλλοι ακριβώς δίπλα… όπως καί αρκετοί αρχαίοι ήσαν χτισμένοι επάνω σε ακόμη αρχαιότερους – ή, τέλος πάντων, σε ακόμη αρχαιότερα ιερά μέρη. (Γνωρίζω άριστα πως ο Όμηρος δεν πολυαναφέρει κάτι γιά ναούς – έως καθόλου. Καθώς επίσης, πως ο αρχαιότερος γνωστός τύπος ναού -ο λεγόμενος «μεγαρικός»– χρονικώς απαντάται λίγους αιώνες μετά τον Τρωϊκό, δηλαδή χρονολογείται κάπου το 1400 πΧ, αν θυμάμαι καλά.)

Αλλά μιλάω καί γιά χριστιανικούς ναούς… ορίτζιναλ – δηλαδή, που χτίστηκαν εξ αρχής σε κάποιο μέρος, καί δεν κάθονται απάνω σε αρχαιοελληνικούς «συναδέλφους» τους.

Εδώ ακριβώς είναι, που δεν θα δώσω περισσότερες πληροφορίες. (Το σημερινό άρθρο θα είναι το τελευταίο επί του θέματος των σεισμών της νότιας Εύβοιας.)

. . . . . . . . . . .

Επίλογος

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το φαινόμενο των προσφάτων αυτών σεισμών· το πώς θα εξελιχθεί.

Όμως, με ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον παρακολουθώ τις αντιδράσεις των «αρχόντων του κόσμου τούτου».

Μέχρι στιγμής, δεν δείχνουν ν’ ανησυχούν· ουσιαστικώς, δεν δείχνουν κάν ν’ αντιδρούν με κάποιον τρόπο…

…αλλά να τους δώ, όταν θα σειστεί η Αθήνα συθέμελα από κανένα εξημισάρι ή εφτάρι! (Θα φτάσει η μπόχα της σκατίλας τους μέχρι τη Θεσσαλία, να υποθέσω.)

Λοιπόν, «κύριοι», παίζετε «εν ού παικτοίς»!

Κάποια πράγματα δεν τα λάβατε υπ’ όψιν σας· δεν σας άφησε ο εγωϊσμός σας να τα λάβετε υπ’ όψιν σας. Αφού, εκεί που πήγατε καί περάσατε τις «τελετές» που περάσατε, σας βεβαίωσαν ότι πλέον έχετε την απόλυτη δύναμη, οπότε τί μπορούν να σας κάνουν τ’ ανθρωπάκια;

Μόνο που οι αρχαίοι πολιτισμοί των προγόνων των σημερινών «ανθρωπακίων» δεν είναι γιά τα δοντάκια σας.

Θα σας ξυπνήσουν ξαφνικά μέσα στη νύχτα…

…καί θα σας πούν «τα τρομερά τα μυστικά που ξέρουν».

Ή, όπως λέει ο λαός μας (τα κατ’ εσάς «ανθρωπάκια»), θα σας πεί ο Θεός στ’ αυτί.

ΤΕΛΟΣ

. . . . . . . . . . .

Υγ: Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα είναι η …αντισεισμικότητα των δρακόσπιτων! (Έ, τώρα, που ρωτάτε το γιατί!!!) Τί λένε τα εργαστήρια των πολυτεχνικών σχολών της χώρας μας; Ενδιαφέρονται να τη μελετήσουν;

 

Πηγή

Προβολές : 2,307


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα