ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ : Ο ΠΟΥ σχεδιάζει νέα “Συνθήκη Πανδημίας” για το 2024

26 Φεβρουαρίου, 2022 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

Τα σημάδια είναι όλα εκεί, και αναβοσβήνουν σαν φώτα νέον εδώ και μήνες: Νέα διεθνής νομοθεσία για την “αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών”.

Όλοι ξέραμε ότι τελικά θα ερχόταν. Τώρα έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, και ξεκινά την 1η Μαρτίου.

Δεν είναι καταπληκτικό τι μπορεί σχεδόν να σου διαφύγει όταν είσαι απορροφημένος από έναν πόλεμο;

 

 

 

Γίνεται αντιληπτό, πως “πανδημίες”, πόλεμοι, καταστροφές, επισιτιστική κρίση, ενεργειακή κρίση, έρχονται να δέσουν με τον ιστό της αράχνης που δεκαετίες και εκατονταετίες – αν όχι χιλιετίες – εξύφαιναν οι ορατοί πλέον σε πολλούς, ΑΟΡΑΤΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.

Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας την δεδομένη στιγμή, θα αποδυναμώσει όλους τους λαούς της Ευρώπης, στην περίπτωση που εξαπλωθεί… και λυπάμαι, αλλά το βλέπω ως το πιο πιθανόν, ώστε να υποκύψουν ακόμα πιο εύκολα όλοι οι λαοί, στους οργουελικούς σχεδιασμούς μιας κλίκας παρανοϊκών…

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πόσα σημαντικά παγκόσμια γεγονότα πέρασαν στα ψιλά των πουλημένων εφημερίδων, εδώ και δεκαετίες…κι όμως, ήταν ο προθάλαμος όλων αυτών που ζούμε και θα ζήσουμε…

 

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σχέδια για μια “διεθνή συνθήκη για την πρόληψη και την ετοιμότητα σε περίπτωση πανδημίας”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει συσταθεί ένα “διακυβερνητικό διαπραγματευτικό όργανο”, το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, την 1η Μαρτίου.

Στόχος είναι να “παραδώσει έκθεση προόδου στην 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας το 2023” και στη συνέχεια να έχει το προτεινόμενο μέσο έτοιμο για νομική εφαρμογή έως το 2024.

Τίποτα από αυτά δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, τα σημάδια ήταν όλα εκεί. Αν έχετε δώσει προσοχή, θα μπορούσατε πιθανώς να προβλέψετε σχεδόν τα πάντα που θα περιέχονται σε αυτή τη νέα νομοθεσία.

Ένα έγγραφο με τίτλο “Πολυμερής σε περιόδους παγκόσμιας πανδημίας: Διδάγματα και η πορεία προς τα εμπρός” (“Multilateralism in times of global pandemic: Lessons learned and the way forward” ) δημοσιεύθηκε από την G20 τον Δεκέμβριο του 2020.

Περιγράφει λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι διεθνείς πολυμερείς οργανισμοί κατά τη διάρκεια της “πανδημίας” [η έμφαση προστέθηκε]:

Και συνεχίζει προτείνοντας διάφορες λύσεις, μεταξύ των οποίων…

Τον Ιανουάριο του 2021 το thinktank της ΕΕ Foundation for European Progressive Studies δημοσίευσε ένα έγγραφο 268 σελίδων με τίτλο “Μεταρρύθμιση της πολυμερούς πολιτικής σε μετακοβιδικούς καιρούς”, το οποίο ζητούσε “πιο νόμιμα και δεσμευτικά Ηνωμένα Έθνη” (“Reforming Multilateralism in Post Covid Times”), πρότεινε την ένταξη της ΕΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζητούσε:

Λίγους μήνες αργότερα το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε τη δική του παραλλαγή του θέματος: “Επαναπροσδιορίζοντας την πολυμέρεια για ένα μετα-Κοβιντιανό μέλλον” (“Reimagining multilateralism for a post-Covid future”)

Στη συνέχεια, τον Μάιο του 2021, η Διεθνής Επιτροπή για την Ετοιμότητα κατά της Πανδημίας δημοσίευσε την έκθεσή της σχετικά με το πώς ο κόσμος χειρίστηκε το Covid, η οποία απηχεί κατά τόπους σχεδόν λέξη προς λέξη το έγγραφο της G20. Κάναμε μια λεπτομερή ανάλυση της εδώ.

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Helen Clark, πρόεδρος της επιτροπής, δήλωσε στον Guardian...

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Επιτροπή Κοινωνικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ συνεδρίασε για πρώτη φορά το 2022, με έμφαση στην “Ενίσχυση της πολυμέρειας” (“Strengthening multilateralism”).

Στη συνέχεια, στις 17 Φεβρουαρίου, ο Robert Dworkin του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων δημοσίευσε αυτό το άρθρο με τίτλο “Υγεία των Εθνών: Πώς η Ευρώπη μπορεί να καταπολεμήσει μελλοντικές πανδημίες, το οποίο εκφράζει επίσης την ανησυχία του για “τις αποτυχίες της διεθνούς συνεργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας” (Health of nations: How Europe can fight future pandemics, which also expresses concern over “the failures of international cooperation during the pandemic”) και προτείνει :

Συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει… τα μηνύματα είναι περισσότερο από σαφή.

Ακόμα και μόλις την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας σε πάνελ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Anne Linde προειδοποίησε ότι το Covid έχει “αποκαλύψει τρύπες” στη διεθνή τάξη και ότι ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και η ΕΕ δεν έχουν επαρκείς εξουσίες για να αναλάβουν την κατάλληλη δράση.

Τα σημάδια είναι όλα εκεί, και αναβοσβήνουν σαν φώτα νέον εδώ και μήνες: Νέα διεθνής νομοθεσία για την “αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών”.

Όλοι ξέραμε ότι τελικά θα ερχόταν. Τώρα έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα, και ξεκινά την 1η Μαρτίου.

Δεν είναι καταπληκτικό τι μπορεί σχεδόν να σου διαφύγει όταν είσαι απορροφημένος από έναν πόλεμο;

Μιλώντας για τον πόλεμο, η στάση που θα κρατήσει ο ΠΟΥ απέναντι στη Ρωσία κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βαρόμετρο. Αν η Ρωσία καταγγείλει την προτεινόμενη συνθήκη ή αν αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις, θα μας πει πολλά για το πόσο πραγματική είναι πραγματικά η σύγκρουση στην Ουκρανία και ποια κατεύθυνση θα πάρει στη συνέχεια η Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset).

Πράγματι, αν ο ίδιος ο πόλεμος χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει περαιτέρω ότι χρειαζόμαστε “ισχυρότερους πολυμερείς θεσμούς” ή “σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας”, μπορεί να αποκαλύψει σε κάποιο βαθμό τη γενικότερη ατζέντα.

——————

Δικτυογραφία :

WHO planning new “pandemic treaty” for 2024 – OffGuardian

https://off-guardian.org/2022/02/26/who-planning-new-pandemic-treaty-for-2024/

 

Πηγή και μεταφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 1,724


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα